Co do opcji TP2 vs HD2 - jak ktos z powodu klawiatury mógłby wybrać TP2 a nie HD2
to musiałoby to być mega hiper parcie _wyłącznie_ na klawiaturę.
Z testów i opisów wynika że te dwa urządzenia dzielą lata świetlne pod każdym względem.
Oho! Coś czuję, że zaraz się tu pojawi sporo postów. Powiem tylko tyle, że HD2 dotykałem przez jedynie parę minut w sklepie i mogę stwierdzić, że to ogromna kobyła. Co do TP2, to ludzie przesiadający się z nokii (jak ja) będą mieli strrraszne problemy, żeby przystosować się do niedopracowanych kwestii "softłerowych" (ale ten problem HD2 też dotyczy, bo to przecież prawie ten sam system), ale jeśli ktoś wcześniej używał TP, to nie powinien mieć żadnych problemów, bo wie co go czeka. Do jakości wykonania, działania klawiatury, pracy ekranu, widoczności naprawdę nie mogę się przyczepić. Jeśli ktoś kupuje telefon do pracy, to po kilku (w moim przypadku 4) tygodniach męczarni z testowaniem oprogramowania i po wielu godzinach ślęczenia na PDAClub doszedłem do takiego stanu, że mogę powiedzieć, że pracuje się komfortowo. Mam na myśli e-mail, Word, sporadycznie excel, stosunkowo dużo rozmów, mniej SMSów, bardzo mocno AutoMapa. I przyznam, że gdyby nie klawiatura, która strrrasznie ułatwia mi 2 pierwsze zadania (i w dodatku jest bardzo wygodna, bez porównania do G1, E75, N97 - do TP ma porównanie, ale i tak wychodzi na korzyść TP2), to pewnie wybrałbym HD2.