Odpowiem Ci lakonicznie, bo generalne zalety PDA WM i ich przewage nad Symbianem pewnie znasz. Z dostepnych obecnie na rynku PDA TP2 jest IMHO najlepszy:
Brac? Brac! I to nie na chwile, ale na stale. Przed TP2 mialem Kaisera II i bylem z niego bardzo zadowolony. Ale kaiserka ma sie do TP2 jak taczka do samochodu. Inna klasa.
Teraz bedzie subiektywnie: PDA to nie tylko telefon, ale - dla mnie - mini laptop. Skoro tak, to musi miec klawiature sprzetowa (ta w TP2 jest najlepsza na rynku i to juz nie jestylko MHO, ale wynik wielu niezaleznych testow). HD2? Jesli nie potrzebujesz klawiatury - OK. Jesli jednak jest ona dla ciebie waznym elementem, to obecnie na rynku nie ma NIC lepszego.
Slaby procesor? Nonsens. Od lipca nie zdarzylo mi sie, zebym dostal komunikat ,za malo pamieci', a nie mam zadnych skrupulow w otwieraniu po kilka programow na raz.
No i najwazniejsze: pelna sprawnosc TP2 (jak zreszta wszystkie PDA z WM) uzyskuje dopiero po wywaleniu oryginalnego oprogramowania systemowego. Nagle przestajesz narzekac na baterie, radio, zasieg, zwiechy, ilosc pamieci etc.