HTC Touch Pro 2 wrażenia, pytania itp...

• 455 Odpowiedzi
  • 91212 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

lipalipski

Odp: HTC Touch Pro 2 wrażenia, pytania itp...
« Odpowiedź #360 dnia: Sierpień 27, 2009, 01:35:17 »
Compact, czy Pro?

Tak, czy siak, jesto dobrze. Przynajmniej ja nie potrzebuję głośniej -z drugiej strony, pewnie z 80% rozmów przez BT.

*

Offline Ralf63

• 464
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #361 dnia: Sierpień 29, 2009, 02:35:15 »
to mi jeszcze powiedzcie po co ten przycisk z tyłu skoro wystarczy położyć telefon w trakcie rozmowy?
HTC Desire Z 2.3.4 + 8 GB
iPhone 3GS 32 GB

*

lipalipski

« Odpowiedź #362 dnia: Sierpień 29, 2009, 04:15:14 »
Wycisza mikrofon. W trybie głośnomówiącym oczywiście, czyli kiedy PDA leży ekranem do dołu.

« Odpowiedź #363 dnia: Wrzesień 10, 2009, 06:28:39 »
Mam takie szybkie pytanie - czy warto przesiąść sie na Opere 9,7 oraz byłbym wdzięczny za jakiś link do dodatku który umożliwi otwieranie flashow z poziomu Opery

*

Offline nobi12345

• *
  • 54
  • Sprzęt: HTC TouchPro2
« Odpowiedź #364 dnia: Wrzesień 10, 2009, 08:18:30 »
fixOperaFlash v1.4.7.4 uruchomi flash'a w Operze.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=544770

A czy warto przejść na 9.7 beta? Mam mieszane uczucia, przeglądarka niby trochę szybciej działa, ale częściej mam problem z jej stabilnością.
Więc zastosowałem proste wyjście - ma obie wersje ... ;)

« Odpowiedź #365 dnia: Wrzesień 10, 2009, 22:31:25 »
a jak zrobic by po nacisnieciu klawisza start bylo normalne tradycyjne menu a nie lista programow?

*

Offline nobi12345

• *
  • 54
  • Sprzęt: HTC TouchPro2
« Odpowiedź #366 dnia: Wrzesień 11, 2009, 08:23:12 »
a jak zrobic by po nacisnieciu klawisza start bylo normalne tradycyjne menu a nie lista programow?
Wyłączyć TF3D?

« Odpowiedź #367 dnia: Wrzesień 11, 2009, 10:15:49 »
nie nie ja chce miec tf3d ale jak klikne start chcialbym zebybyla tradycyjna rozwijana lista  programow

*

Offline kizych

• 35
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #368 dnia: Wrzesień 17, 2009, 00:37:38 »
Witam,

Piszę w sprawie poprzednich wpisów o reklamacji tego trelefoniku ;)
Jeśli chodzi o RTV Euro AGD, to jutro mam odebrać wymieniony HTC Touch Pro 2 na nowy (zgłaszałem niezgodność towaru z umową).
Sprawdzę, czy dalej się to dzieje z niewłączającym się TF3D na miejscu i jeżeli dalej będzie występował ten problem, to poproszę o zwrot gotówki za zakupiony sprzęt.

EDIT: Niestety model, na który chcieli mi wymienić miał niesamowicie dużo luzu na zawiasach, dlatego nadal czekam na wymianę :/
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 17, 2009, 16:57:45 wysłana przez kizych »

*

Offline Ralf63

• 464
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #369 dnia: Wrzesień 17, 2009, 01:17:32 »
drodzy forumowicze, a ja mam z nim taki problem, zostawiam go na noc na stoliku, budzę sie rano i jest...wyłączony (rozładowany). Jakiś pomysl? Co noc teraz musze go zostawiac w ładowarce. Myślałem, że coś go rozładowywuje przez noc ale raczej nie mozliwe. Wszystkie Wi-fi, BT i inne GPSy wyłączone, nawet gdyby cała noc był włączony ekran to raczej by nie padł...
HTC Desire Z 2.3.4 + 8 GB
iPhone 3GS 32 GB

« Odpowiedź #370 dnia: Wrzesień 17, 2009, 13:53:48 »
wejdz w settings zasilanie i zahacz wylaczanie po okreslonym czasie (nie wylaczy telefonu ;) - kretynskie tlumaczenie, chyba ze sie wyswietlacz wylacza... a wtdy to juz nie wiem

*

Offline kizych

• 35
« Odpowiedź #371 dnia: Wrzesień 18, 2009, 17:43:25 »
(...)
EDIT: Niestety model, na który chcieli mi wymienić miał niesamowicie dużo luzu na zawiasach, dlatego nadal czekam na wymianę :/
Witam,

Niestety nie wymienili mi, tylko zwrócili gotówkę :o

Chciałbym się Was spytać, w jakim sklepie najlepiej kupić, aby dostać z wysokim prawdopodobieństwem sprawny sprzęt :P (tzn. bez występującego problemu, jaki zobrazowałem tutaj: HTC Touch Pro 2 Euro RTV AGD )?

*

jakozlowski

« Odpowiedź #372 dnia: Wrzesień 18, 2009, 18:42:59 »
Chyba jedyny sposób to zmiana ROM. W gotowanych jeszcze nie przytrafił mi się ten problem.

*

lipalipski

« Odpowiedź #373 dnia: Wrzesień 18, 2009, 23:40:50 »
Pomijając co myślę o zwróceniu telefonu z takiego powodu...

To, po pierwsze, w każdym sklepie sprzedają sprawny sprzęt i Twój też był sprawny, bo to bug manili, a nie sprzętu albo WM. Po drugie, w żadnym sklepie nie kupisz TP2, w którym manila tak nie działa, jak na przykładzie, bo wszystkie sklepy sprzedają sprzęt z tą samą wersją softu.

*

Offline Lobuz_1

• 795
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #374 dnia: Wrzesień 19, 2009, 00:24:56 »
Ja chętnie bym skomentował ale by mnie zbanowali...po drugie pewnie trafiłeś na jakiegoś leszcza w RTV AGD...na co dzień mam styczność z czymś co się zwie niezgodnością z umową, choć w sklepie nie pracuję i nijak się ma Twoje zgłoszenie do niezgodności, bo mówimy tu o wadzie istotnej a ta nią nie jest (istotna nie pozwala na korzystanie z pewnch funkcji telefonu a Manilla to nakładka na system, mozna zrobić wszstko bez niej)...pewnie osoba w sklepie nawet nie wiedziała co to...dodam, jak kolega wyżej, że wszędzie będzie to samo więc raczej kup coś innego lub wgraj soft z forum...

*

Offline kizych

• 35
« Odpowiedź #375 dnia: Wrzesień 19, 2009, 23:51:34 »
Nie, nie, chodzi o to, że chcieli mi wymienić, ale dostałem do rąk taki z ruszającym się ekranikiem (straszny luz na zawiasach).
A że nie mieli innego modelu na magazynach, to postanowili zwrócić kasę...

*

lipalipski

« Odpowiedź #376 dnia: Wrzesień 20, 2009, 15:22:57 »
A nam chodziło o sam fakt chęci wymiany albo zwrotu kasy z powodu buga w sofcie, który w dodatku nie wpływa na działanie ani funkcjonalność urządzenia.

*

Offline kizych

• 35
« Odpowiedź #377 dnia: Wrzesień 20, 2009, 21:59:35 »
Oprócz tego wyskoczyło coś na wyświetlaczu (plamka), wydawało mi się, że gdzies to pisałem. Istotne dla kupującego jest żeby smartphone był sprawny w 100%. Jeżeli producent oferuje go wraz z nakładką, która ułatwia korzystanie z wielu funkcji telefonu bez potrzeby instalacji innego softu, czy ustawiania niektórych opcji w WM, to ma to działać. Jeśli nie działa, to powinni to naprawić/wymienić.
Wg ustawy jeżeli któraś z opcji jaką konsument wybierze (wymiana lub naprawa) nie powoduje nadmiernych kosztów dla sprzedawcy, to on ma obowiązek spełnić określone żądanie. Jeżeli obie stwarzają nadmierne koszty, to może odstąpić od umowy i dostanie wtedy zapłaconą cenę za towar.

*

lipalipski

« Odpowiedź #378 dnia: Wrzesień 21, 2009, 10:02:56 »
Ale Manila działała. A nigdzie nie jest napisane, że ma startować razem z systemem.

*

Offline dantemg

• 935
  • Sprzęt: Nokia E65 -> HTC Touch Pro 2 -> HTC Sensation XE
« Odpowiedź #379 dnia: Wrzesień 21, 2009, 11:55:02 »
Też mam ten problem z manilą ale cierpliwie czekam aż htc wypuści upgrade do wm 6.5, powinno być dobrze :)
ROM:  Jackos EVO ManilaRUSH 1.4.0 PLK / Rhodium
ROM:  Oficjalny / Sensation

*

Offline kizych

• 35
« Odpowiedź #380 dnia: Wrzesień 21, 2009, 16:39:44 »
Ale Manila działała. A nigdzie nie jest napisane, że ma startować razem z systemem.
Manila nie zawsze startuje razem z systemem. Jeśli uruchomię ją ręcznie, to nie działa poprawnie (zgodnie z tym co się dzieje, jakbym nie potrzebował funkcji, które nie działają, to bym kupił sobie choćby Siemensa C25 i zegarek :P).
Ja kupowałem telefon, który ma działać poprawnie. Większości użytkownikom działa wszystko w 100%, to dlaczego mam być jakimś marginesem :)
Chciałem aby to działało i żeby to naprawili lub wymienili na działający. Nie mieli, nie potrafili - nie wiem - nie zrobili tego, a że nie mieli sprawnego modelu, to zwrócili mi pieniądze.

*

Offline solidnieeu

• 45
    • AZ Parkiety - podłogi drewniane cyklinowanie.
  • Sprzęt: HTC Kaiser, Rhodium
« Odpowiedź #381 dnia: Październik 11, 2009, 10:00:39 »
Miej na względzie że ta większość zadowolonych użytkowników zmienia soft :)

*

Offline kizych

• 35
« Odpowiedź #382 dnia: Październik 12, 2009, 00:53:04 »
Miej na względzie że ta większość zadowolonych użytkowników zmienia soft :)

Teraz... wcześniej jak jeszcze nie było, to raczej mogli sobie pozmieniać ewentualnie programiki zainstalowane ;)

*

Offline Marjo

• 32
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2
« Odpowiedź #383 dnia: Październik 14, 2009, 21:27:10 »
Nie, nie, chodzi o to, że chcieli mi wymienić, ale dostałem do rąk taki z ruszającym się ekranikiem (straszny luz na zawiasach).
A że nie mieli innego modelu na magazynach, to postanowili zwrócić kasę...
Luzy sa w kazdym wypadku jesli ekran nie jest w poziomie tylko ustawiony jest pod zadanym katem. Widocznie myslales ze bedzie stal deba. Ten typ tak ma.

*

Offline kizych

• 35
« Odpowiedź #384 dnia: Październik 20, 2009, 14:41:46 »
Luzy sa w kazdym wypadku jesli ekran nie jest w poziomie tylko ustawiony jest pod zadanym katem. Widocznie myslales ze bedzie stal deba. Ten typ tak ma.
Tak, wiem że ma luzy, bo miałem minimalny w poprzednim modelu, ale nie aż takie jakie chcieli mi dać teraz.

*

Offline ladgim

• 388
  • Sprzęt: HTC Rhodium PROven 2.5 m2.1, HTC Desire
« Odpowiedź #385 dnia: Listopad 20, 2009, 00:55:50 »
Witam! Dzisiaj kupiłem Rhodium, na Allegro( a jakże). Ot tak dla zabicia nudy a może i z głupoty. Czekam i czekam na HD2 a Rafael bardzo mi się znudził..... W związku z zakupem Rhodium ( mam do siebie po fakcie pretensje, że uleglem pokusie mimo słabego procka) mam pytanie. Czy według opinii waszmość Panów ( i Pań) zmiana z Rafaela na Rhodium ma uzasadnienie techniczne czy też jak baran (gadżeciarz) sprowokowany modą kupiłem sprzęt, który mnie rozczaruje? Czytam wątki na forum i tak naprawdę poza kilkoma rzeczowymi recenzjami nikt nie powie otwarcie: BRAĆ!!!! Same ogólne bzdety i banały najczęściej tych co to pierwszy raz WMobile się poznali.
Napisane: Listopad 20, 2009, 00:51:37
Miałem Wizarda (kultowy), Kaisera(elegancki i szykowny), Rafaela (wkurzający i wiecznie zapalcowany), Omnia HD (porażka). Czy wszystko już było i tylko nowa cena i obudowa czy też coś co pozwoli pracować i bawić się z przyjemnością?

*

Offline sciobel

• 574
  • ____________________
  • Sprzęt: HTC Tytn II --> HTC Touch Pro 2 --> HTC Desire HD
« Odpowiedź #386 dnia: Listopad 20, 2009, 08:45:50 »
Odpowiem Ci lakonicznie, bo generalne zalety PDA WM i ich przewage nad Symbianem pewnie znasz. Z dostepnych obecnie na rynku PDA TP2 jest IMHO najlepszy:
Brac? Brac! I to nie na chwile, ale na stale. Przed TP2 mialem Kaisera II i bylem z niego bardzo zadowolony. Ale kaiserka ma sie do TP2 jak taczka do samochodu. Inna klasa.
Teraz bedzie subiektywnie:  PDA to nie tylko telefon, ale - dla mnie - mini laptop. Skoro tak, to musi miec klawiature sprzetowa (ta w TP2 jest najlepsza na rynku i to juz nie jestylko MHO, ale wynik wielu niezaleznych testow). HD2? Jesli nie potrzebujesz klawiatury - OK. Jesli jednak jest ona dla ciebie waznym elementem, to obecnie na rynku nie ma NIC lepszego.

Slaby procesor? Nonsens. Od lipca nie zdarzylo mi sie, zebym dostal komunikat ,za malo pamieci',  a nie mam zadnych skrupulow w otwieraniu po kilka programow na raz.

No i najwazniejsze: pelna sprawnosc TP2 (jak zreszta wszystkie PDA z WM) uzyskuje dopiero po wywaleniu oryginalnego oprogramowania systemowego. Nagle przestajesz narzekac na baterie, radio, zasieg, zwiechy, ilosc pamieci etc.

*

Offline AxlR

• **
  • 106
« Odpowiedź #387 dnia: Listopad 20, 2009, 12:46:03 »
No i najwazniejsze: pelna sprawnosc TP2 (jak zreszta wszystkie PDA z WM) uzyskuje dopiero po wywaleniu oryginalnego oprogramowania systemowego. Nagle przestajesz narzekac na baterie, radio, zasieg, zwiechy, ilosc pamieci etc.
A którego romu uzywasz??

*

Offline sciobel

• 574
  • ____________________
  • Sprzęt: HTC Tytn II --> HTC Touch Pro 2 --> HTC Desire HD
« Odpowiedź #388 dnia: Listopad 20, 2009, 12:47:40 »
Zobacz na moj sig  :O

*

Offline kizych

• 35
« Odpowiedź #389 dnia: Listopad 22, 2009, 19:44:39 »
Tu chyba najprędzej dostanę odpowiedź...
Powiedzcie mi rzecz jedną:

Czy jak "wachlujecie" swoim TP2 na boki, to czy słychać jakby coś w środku latało i się tak jakby obijało?
Zupełnie jakby coś było niedokręcone w środku... :/

Wydaje mi się, że w poprzednim modelu tak nie miałem, ale mogę się mylić, bo już kawałek czasu nie mam...

edit:
Nie dzieje się to, kiedy TP2 jest otwarty bez odchylania ekraniku...
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2009, 19:51:52 wysłana przez kizych »