HTC Touch Pro 2 wrażenia, pytania itp...

• 455 Odpowiedzi
  • 91199 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: HTC Touch Pro 2 wrażenia, pytania itp...
« Odpowiedź #330 dnia: Lipiec 28, 2009, 15:12:55 »
Boje sie zablokować Throttle telefon ;) jak to sie komus trafiło na forum wiec pytanko - czy po zainstalowaniu tego programu wyłączyć trzeba funkcje wygaszania zawrte w telefonie???

Podstawowe jednak pytanie to - czy mozna jakoś odciąć połącznia sieciowe. Niby jest zakłądka wyłączenia połączenia sieciowego  tylko co z tego skoro jak odpale przegladarke to łączy sie bez poroblemu. Jade do Grecji i nie nie chce odpalic przez przypadek interii. W plusie podali ze pakiet 2 megabajtów heh kosztruje 80zł ( 3x sie pytałem czy nie giga :)

*

lipalipski

« Odpowiedź #331 dnia: Lipiec 28, 2009, 16:49:10 »
Podstawowe jednak pytanie to - czy mozna jakoś odciąć połącznia sieciowe. Niby jest zakłądka wyłączenia połączenia sieciowego  tylko co z tego skoro jak odpale przegladarke to łączy sie bez poroblemu.
NoData.

« Odpowiedź #332 dnia: Lipiec 28, 2009, 20:07:25 »
No włąsnie że nic z tego. Po zaznaczeniu settings/ konfiguracja/połaczenie danych na wył. po odpaleniue interia.pl łączy sie bez problem - a potem zakłądka ponownie jest na ON.  Tak wiec nie tędy droga chyba ze to ustawienie co podajesz jest jeszcze w innym miejscu

*

lipalipski

« Odpowiedź #333 dnia: Lipiec 28, 2009, 20:19:43 »
NoData to nazwa programu.

http://www.google.pl/search?q=nodata.cab&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a

Ściągnij sobie, skąd Ci wygodniej, zainstaluj, wyłącz opcję łączenia z netem i voila.

*

Offline kizych

• 35
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #334 dnia: Lipiec 28, 2009, 23:50:46 »
hmmm daj koniecznie znać jaka będzie reakcja EURO RTV AGD a raczej serwisu do którego skierują urządzenie...
No to reklamacja poszła :) Teraz zgodnie z ustawą mają 14 dni, aby mi odpowiedzieć :)

*

Offline wrn

• **
  • 149
  • Sprzęt: HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #335 dnia: Lipiec 29, 2009, 13:51:34 »
no to czekamy :)
nie ukrywam że nie włączająca się nakładka TF3D bardzo mnie wnerwia bo potrafi się włączyć po 5 SR urządzenia.
|R|6.5.3|ROM|WWE| ★ EnergyROM "Phoenix 2" 21885 ★Dec 17★ Sense 2.1

*

lipalipski

« Odpowiedź #336 dnia: Lipiec 29, 2009, 16:22:07 »
A u mnie jakoś zaczęło wszystko działać, jak należy. Dziwne.

*

Offline kizych

• 35
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #337 dnia: Lipiec 29, 2009, 16:34:45 »
no to czekamy :)
nie ukrywam że nie włączająca się nakładka TF3D bardzo mnie wnerwia bo potrafi się włączyć po 5 SR urządzenia.
nom... niestety.
A Ty gdzie kupowałeś?

*

Offline wrn

• **
  • 149
  • Sprzęt: HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #338 dnia: Lipiec 29, 2009, 16:50:09 »
A u mnie jakoś zaczęło wszystko działać, jak należy. Dziwne.

hehe umnie to zależy chyba o "pogody" :P raz działa wszystko ok a innym razem TF3D nie chce się włączyć. Dodatkowo, tak jak już poruszałem to w innym wątku, strasznie mnie denerwuje to że przy słuchaniu muzyki jak wygaszę ekran to mi się tnie muzyka i przestaje grac... :/

zadzwoniłem dzisiaj na htc support aby się dowiedzieć co w tych kwestiach mogę zrobić. Uzyskałem odpowiedź ze jedna i druga rzecz jest bardzo częstą przypadłością w TP2 i jest to zależne od kwestii w ROMu, a raczej jego nieprawidłowego wgrania. Rada jaką uzyskałem to udać się do serwisu aby wgrano mi cały ROM od nowa. Wiec jak będę miał wolną chwile to podjadę do serwisu i zobaczymy czy coś to da ;) szczerze mówiąc wątpię żeby coś dało jeśli się nie pojawiła nowa wersja ROMu do TP2
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2009, 18:48:33 wysłana przez wrn »
|R|6.5.3|ROM|WWE| ★ EnergyROM "Phoenix 2" 21885 ★Dec 17★ Sense 2.1

*

Offline martilseltana

• 8
  • Sprzęt: HTC Wizard, HTC Tornado
« Odpowiedź #339 dnia: Lipiec 30, 2009, 15:54:04 »
WRN
Z tym słuchaniem muzyki to nie jest przypadkiem tak, że naciśnięcie przycisku power NIE wyłącza ekranu tylko usypia całe urządzenie???
Bo z tego co wiem tak ma 100% urządzeń z Windows Mobile.
W Pocket Plusie mam ikonke wyłączającą ekran bez usypiania urządzenia, ale powinien być jakiś programik, który zaradzi na twój problemik.

BTW Przymierzam sie do zakupu TP2
Jako użytkownik możesz mi odpowiedzieć czy warto, czy lepiej poczekać na jakiegoś HTC z Tegrą zamiast Qualcommem na pokładzie??
"Kto pod kim dołki kopie, ten ma brudną łopatę"

*

lipalipski

« Odpowiedź #340 dnia: Lipiec 30, 2009, 16:08:47 »
WRN
Z tym słuchaniem muzyki to nie jest przypadkiem tak, że naciśnięcie przycisku power NIE wyłącza ekranu tylko usypia całe urządzenie???
Bo z tego co wiem tak ma 100% urządzeń z Windows Mobile.
W Pocket Plusie mam ikonke wyłączającą ekran bez usypiania urządzenia, ale powinien być jakiś programik, który zaradzi na twój problemik.

BTW Przymierzam sie do zakupu TP2
Jako użytkownik możesz mi odpowiedzieć czy warto, czy lepiej poczekać na jakiegoś HTC z Tegrą zamiast Qualcommem na pokładzie??
Muzyka, jeśli są podłączone słuchawki, powinna grać po naciśnięciu power. U mnie tak jest w TP2, było w poprzednich PDA.

A czy warto czekać na Tegrę, to się okaże, kiedy będzie można powiedzieć, że warto było lub nie warto było na nią czekać, czyli, kiedy będą urządzenia na rynku przetestowane z każdej mańki.

Pod względem zadań internetowych i biurowych TP2, to mój ideał. Czy da się grać na nim i filmy oglądać bez cięcia, nie wiem, bo tego nie robię. Pod każdym innym względem Q528 wystarcza w zupełności. A 1Ghz, z pewnością baterii zżerać będzie więcej, za to długość działania baterii w TP2 przyjemnie mnie zaskoczyła.

*

Offline artkom

• **
  • 225
  • jestem jaki jestem... inny nie będę:)
  • Sprzęt: ONE X, ONE S,iPhone 4s, TITAN, SENSATION XE, iPad2
« Odpowiedź #341 dnia: Lipiec 30, 2009, 21:31:04 »
Wracając do TF w TP2 sam używam teraz 3 egzemplarza, pierwszy był wersją europejską, dwa pozostałe z polskiej dystrybucji AB, w każdym z tych egzemplarzy problem z TF jest taki sam olbrzymi problem z uruchomieniem po wyłączeniu urządzenia, z tego co mi wiadomo to problem samego ROM-u a nie kwestii czy został on wgrany prawidłowo czy nie.
jestem jaki jestem... inny nie będę

*

lipalipski

« Odpowiedź #342 dnia: Lipiec 31, 2009, 01:32:23 »
Się poczeka. Się naprawi.

*

Offline artkom

• **
  • 225
  • jestem jaki jestem... inny nie będę:)
  • Sprzęt: ONE X, ONE S,iPhone 4s, TITAN, SENSATION XE, iPad2
« Odpowiedź #343 dnia: Lipiec 31, 2009, 06:39:46 »
Pewnie wszyscy czekamy na HSPL i wtedy wszystko się na pewno naprawi:)
jestem jaki jestem... inny nie będę

*

Offline arrow3

• 26
  • Sprzęt: HTC Evo 3d
« Odpowiedź #344 dnia: Sierpień 16, 2009, 23:53:15 »
Witajcie

Czas mojego 2 letniego kaiserka dobiegł końca. Teraz znów czas na zakup czegoś nowego.
No i właśnie mam lekki problem a zostałem bez telefonu i chce jak najszybciej coś kupic lecz cały czas się waham -  Touch HD czy Touch Pro 2.
Na początku była mowa tylko o Touch HD ale jest tak mała różnica pomiędzy nimi ( około 300 zł) ze naprawdę zacząłem się zastawiać.
Trochę denerwuje mnie ze Pro2 przy Touch HD to cegła ale wiadomo QWERTY.
Telefon używam głównie do neta. No oczywiście tez zdarzy się zadzwonić , posłuchać muzy itp itd. ;P

Potrzebuje kogoś by mi doradził a później zaraz lecę do sklepu i będę się cieszył tą zabawka jak małe dziecko. I czy to będzie HD czy Pro2

Pozdrawiam

*

Offline ReddyS

• *
  • 96
  • Sprzęt: E61i/HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #345 dnia: Sierpień 17, 2009, 00:43:12 »

Potrzebuje kogoś by mi doradził a później zaraz lecę do sklepu i będę się cieszył tą zabawka jak małe dziecko. I czy to będzie HD czy Pro2

Pozdrawiam

IHMO, odpowiedz sobie na pytanie czy potrzebujesz klawiature sprzetowa, czy nie. W zaleznosci od odpowiedzi bedzie to PRO2 lub HD.

*

lipalipski

« Odpowiedź #346 dnia: Sierpień 17, 2009, 00:49:15 »
Doradzam Ci zdecydować, czy używasz klawiatury sprzętowej. Po tym odpowiedź będzie prosta.

Aha, z TP2 nikomu jeszcze farba nie zlazła. I mimo, że cegła, to za to węższy od TD, więc i poręczniejszy.

ReddyS mnie ubiegł.  :)

*

Offline arrow3

• 26
« Odpowiedź #347 dnia: Sierpień 17, 2009, 15:07:20 »
:> a wiec jednak Pro 2 ;) Zaczął mi się podobać ten fon - ma coś w sobie.
No i jak pisaliście -  jest trochę węższy od Touch HD ( to dobry plus:))

A po drugie to zawsze można za niego większą kasę wziąć :>

Ktoś kupował może w Ziriusie? maja ciekawa cenę:)
http://www.skleppda.pl/index.php

Pozdrawiam

*

Offline geowik

• *
  • 50
  • Sprzęt: TyTN II, Touch Pro2
« Odpowiedź #348 dnia: Sierpień 19, 2009, 21:17:19 »
Doradzam Ci zdecydować, czy używasz klawiatury sprzętowej. Po tym odpowiedź będzie prosta.

Aha, z TP2 nikomu jeszcze farba nie zlazła. I mimo, że cegła, to za to węższy od TD, więc i poręczniejszy.

ReddyS mnie ubiegł.  :)
Też zdecydowałem się na TP2 ze względu na klawiaturę sprzętową. Co się okazało, że przez tydzień moze ze 2 razy otworzyłem klawiaturę. Pisanie na 3,8" ekranie jest tak wygodne, że bardzo rzadko używałem klawiaturki sprzętowej. Poza tym fakt, że jest G-sensor i obraca obraz do poziomu np w Operze to nie trzeba wysuwać klawiaturki jak w Kaiserze. Mimo to do pisania dłuższego tekstu klawiatura sprzętowa jest idealna. Jeśli chodzi o Touch HD to ma on wyjście Jack na słuchawki.

*

lipalipski

« Odpowiedź #349 dnia: Sierpień 19, 2009, 21:37:33 »
Nie rozumiem tego utyskiwania na extUSB zamiast jacka do słuchawek. Kupuje się sprzęt za, na początku, prawie 3k to i na porządne słuchawki BT można znaleźć parę złotych. I to jest radość, jak nie trzeba się oplatać kablem.

*

Offline Ralf63

• 464
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #350 dnia: Sierpień 19, 2009, 21:46:43 »
1)słuchawki BT są ogromne (te mniejsze, "normalniejsze" drogie)
2)radia na słuchawkach BT nie posłuchasz
HTC Desire Z 2.3.4 + 8 GB
iPhone 3GS 32 GB

« Odpowiedź #351 dnia: Sierpień 22, 2009, 11:49:19 »
arrow3: dobry wybór! tp2 po zakupie możesz od razu zacząć użytkować i out of the box experience jest dużo lepsze z powodu szybszego działania urządzenia. Nie musisz bawić się w szukanie najlepszych romów jak w pzypadku thd. Poza tym na klawiaturce sprzętowej pisze się o wiele szybciej i wygodniej. Wygląd to kwestia gustu, ale według mnie tp2 jest o wiele ładniejszy. Jeśli już się do niego przyzwyczaisz to wcale nie jest taki ciężki. Kolejna sprawa to dźwięk, który w tp2 jest fenomenalny, zarówno ten wydobywający się z jego glośników, jak również dźwięk nagrany np. w filmikach za pomocą jego mikrofonów. Noise cancellation i straight talk dają rady.
Jakbyś miał jakieś wątpliwości to pisz śmiało, pozdro!

*

lipalipski

« Odpowiedź #352 dnia: Sierpień 22, 2009, 14:59:18 »
Lepszych ROMów może już zacząć szukać powoli, dźwięk wydobywa się z głośników, a nie mikrofonów i one dają radę (jeśli już).

*

Offline arrow3

• 26
« Odpowiedź #353 dnia: Sierpień 22, 2009, 23:41:30 »
czesc wam. Dokonalem swietnego wyboru. Touch Hd kupilem mojemu ojcu, lecz jest jednak dla mnie za wielki a wcale malej dloni nie mam. Pro 2 jest piekny, owalny, nie to co kwadratowy Touch hd.
Ostatnie romy w kaiserku to dla mnie porazka (przedewszystkim te 6.5). Tak jak pisaliscie przejscie z kaisera na to cudo to niewyobrazalny skok do przodu.
Ze jest ciezki? to zadna przeszkoda, czlowiek zaraz sie do niego przyzwyczaja. Roma mam od energy z manila 2.1 ( tej nowej nie trawie) z ktorego jestem zadowolony. Juz sobie wyobrazam jak beda smigac romy duttiego:p .
Klawiatura? nic nie bede pisal. to trzeba zobaczyc.
Pozdrawiam

« Odpowiedź #354 dnia: Sierpień 23, 2009, 17:30:32 »
Ja długo sie nie zastanawiałem nad kupnem TP2  :O~, szybko padła decyzja nad wyborem tegoz cudenka  :wink: . Dluzej zeszlo mi nad wyborem abonamentu i sieci, tym bardziej ze jedna siec robiła mi problemy (O2 w UK), to sie wkurzylem i Orange dało bez problemu  :ok: Ten telefon jest poprostu imponujący, pozdrawiam wszystkich uzytkownikow i zycze jak najdluzszej eksploatacji.

*

Offline bobannowak

• 18
  • No body...
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2
« Odpowiedź #355 dnia: Sierpień 25, 2009, 13:44:41 »
Działa Wam tylny przycisk, który wycisza chyba mikrofon ? Ten pod kamerą ? Ja myślałem że jak z kimś rozmawiam to jak wicne to ten ktoś mnie nie słyszy. Póki co mam tak, że jak wciskam to sie nic nie dzieje. Też tak macie ? A moze gdzieś sie ustawia jego właściwości ? Pozdrowienia !

*

lipalipski

« Odpowiedź #356 dnia: Sierpień 25, 2009, 13:48:31 »
Działa. Kiedy położysz w trakcie rozmowy telefon ekranem do dołu, przejdzie w tryb głośnomówiący. I wtedy działa.

Jak gadasz normalnie, to mikrofon wycisza się przyciskiem na ekranie.

*

Offline bobannowak

• 18
  • No body...
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2
« Odpowiedź #357 dnia: Sierpień 25, 2009, 15:58:22 »
no prosze - działa :) nie wiedziałem, że jak sie położy ekranem na stół to sie uaktywnia głosnomówienie - nieźle. Wtedy faktycznie nawet podświetla sie ten przycisk z tyłu. Dzięki !

« Odpowiedź #358 dnia: Sierpień 25, 2009, 17:16:12 »
nooo ten bajerek z obróceniem telefonu ekranem w dół, to pierwsza klasa- duży plus za ten wynalazek  :proud:

« Odpowiedź #359 dnia: Sierpień 26, 2009, 22:11:07 »
Mam pytanko: jak jest z jakością i głosnością dźwięku podczas rozmowy w porównaniu do mda IV ?
 :?: