HTC Touch Pro 2 wrażenia, pytania itp...

• 455 Odpowiedzi
  • 91243 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline zbyszaty

• *
  • 73
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2, Nokia E 52, Asus P526
Odp: HTC Touch Pro 2 wrażenia, pytania itp...
« Odpowiedź #270 dnia: Lipiec 10, 2009, 07:44:31 »
Mam prośbę jakby ktoś mógł sprawdzić na którym porcie jest GPS i z jaką prędkością działa. Mam problemy w ustawieniu Automapy nie chce mi złapać fix'a.

com 4, 4800 - chodzi mi na tych ustawieniach Automapa i OziCE
na początku też miałem problem - długo szukał sygnału ale teraz jest ok

po zabawie z ustawieniami na rowerku - com 4 i prędkość 19200 - zdecydowanie szybciej łapie fix'a
« Ostatnia zmiana: Lipiec 10, 2009, 10:43:25 wysłana przez zbyszaty »
ROM: Stock ROM
RADIO: 4.49.25.91

*

Offline hatek

• 18
« Odpowiedź #271 dnia: Lipiec 10, 2009, 11:29:26 »
Mam prośbę jakby ktoś mógł sprawdzić na którym porcie jest GPS i z jaką prędkością działa. Mam problemy w ustawieniu Automapy nie chce mi złapać fix'a.

com 4, 4800 - chodzi mi na tych ustawieniach Automapa i OziCE
na początku też miałem problem - długo szukał sygnału ale teraz jest ok

po zabawie z ustawieniami na rowerku - com 4 i prędkość 19200 - zdecydowanie szybciej łapie fix'a
Dzięki za info dodatkowo musiałem przeinstalować Automapę bo była na karcie z TP1 i teraz śmiga aż miło.

*

Offline arek113

• *
  • 89
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #272 dnia: Lipiec 10, 2009, 18:08:48 »
za chiny nie chce mi sie laczyc poprzez centrum mobilnosci zarowno na viscie jak i w windowsie 7!wizard i kaiser laczyly sie bez problemu!co bym musial zrobic?
cuda!!!po kilku dniach nagle vista zobaczyla go!nadal problem z siodemka!
dzis jakis dzien cudow!
minal tydzien zanim napisalem z prosba o pomoc, a dzis zastartowal bez pomocy w obu systemach(notabene nie cud tylko kabelek-ladowal ale nie laczyl)koniec tematu
« Ostatnia zmiana: Lipiec 10, 2009, 20:21:46 wysłana przez arek113 »

« Odpowiedź #273 dnia: Lipiec 11, 2009, 12:28:31 »
Jak robi sie hard reset tego urzadzenia? W diamondzie wiem, tutaj niebardzo.

Przeprasza za trywialne dla niektorych pytanie.

I jeszcze jedno: ktos bawil sie telefonem i w tej chwili ciagle przy odpalaniu programu nawigacyjnego (iGo, AutoMapa) wlacza sie co chwile informacja, ze nie mozna znalezc urzadzenia bluetooth czy cos takiego. Na domiar zlego zaden program nie moze znalezc anteny GPS (wewnetrznej). Jak to naprawic (najlepiej inaczej niz HR :wink:).

Z gory dzieki!
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2009, 12:51:39 wysłana przez Kodem_PL »

*

Offline ksmm

• *
  • 62
  • Sprzęt: E51, TP2
« Odpowiedź #274 dnia: Lipiec 11, 2009, 15:12:15 »
witaj

HR?
w ustawieniach na srodkowej zakladce jest taka sliczna ikonka wygladajaca jak kosz na smieci ;-)

ksmm

*

Offline mkycler

• *
  • 87
  • Sprzęt: HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #275 dnia: Lipiec 13, 2009, 08:43:31 »
Jak robi sie hard reset tego urzadzenia?

Należy urządzenie wyłączyć (przytrzymać kilka sekund wciśnięty wyłącznik i odpowiedzieć twierdząco na pytanie), potem wcisnąć jednocześnie klawisze SEND i END (czyli po naszemu "zieloną" i "czerwoną" słuchawkę - kolory umowne  :D) i włączyć urządzenie trzymając SEND i END wciśnięte. Po chwili pojawi się pytanie czy wykonać przywrócenie stanu fabrycznego, aby potwierdzić należy wcisnąć przycisk "głośniej". Potem poczekać ok. minuty i reset się dokonał.

*

Offline kizych

• 35
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #276 dnia: Lipiec 15, 2009, 00:41:34 »
Czy ten telefon jest cały z plastiku? Czy ma może jakieś elementy metalowe (aluminiowe)?

Pytanko do osób dłużej użytkujących ;) Jak się sprawuje telefon? Co się nie podoba w nim, a co podoba?

*

Offline Ralf63

• 464
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #277 dnia: Lipiec 15, 2009, 01:09:05 »
heh, poczytaj temat, wszystko tu jest napisane ;/
HTC Desire Z 2.3.4 + 8 GB
iPhone 3GS 32 GB

*

Offline kizych

• 35
« Odpowiedź #278 dnia: Lipiec 16, 2009, 13:12:56 »
heh, przeczytaj moje pytanie ;/

Przeczytałem wątek już dawno i nie znalazłem tego o co pytałem. Opinie o produkcie osób, które są zachwycone pierwszym wrażeniem przeczytałem, ale czy nic w odczuciach co do telefonu się nie zmieniło przez CZAS użytkowania

a propos, jesteś moderatorem? czy "społeczniakiem" z onetu?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2009, 13:18:57 wysłana przez kizych »

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #279 dnia: Lipiec 16, 2009, 13:17:37 »
Bez złośliwości proszę. Temat warto poczytać bo jest sporo o możliwościach i uwag też jest sporo. Jak każdy będzie pytał o to samo to za chwilę będzie 30 stron wątku a wtedy nikt tego nie ogarnie. Pozdrawiam
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline kizych

• 35
« Odpowiedź #280 dnia: Lipiec 16, 2009, 13:21:32 »
Bez złośliwości proszę. Temat warto poczytać bo jest sporo o możliwościach i uwag też jest sporo. Jak każdy będzie pytał o to samo to za chwilę będzie 30 stron wątku a wtedy nikt tego nie ogarnie. Pozdrawiam
edytowałem mój powyższy post

*

Offline mkycler

• *
  • 87
« Odpowiedź #281 dnia: Lipiec 16, 2009, 13:25:19 »
Czy ten telefon jest cały z plastiku? Czy ma może jakieś elementy metalowe (aluminiowe)?

Pytanko do osób dłużej użytkujących ;) Jak się sprawuje telefon? Co się nie podoba w nim, a co podoba?

Nie, telefon nie jest cały z plastiku - rysik jest metalowy, a także styki baterii, usb, karty SIM oraz uchwyt SIM wyglądają mi na wykonane z metalu.
Wybacz sarkazm, ale ten wątek nosi tytuł "Touch Pro 2 wrażenia..." i wiele osób pisało co im się podoba, a co nie. Co to znaczy "dłużej użytkujący" - pół roku? - zapytaj za 5 miesięcy. Tydzień? Miesiąc? - poczytaj ten wątek. Było już (prawie) wszystko - od czasu pracy na baterii do kłopotów z różnymi aplikacjami. A także wiele subiektywnych opinii o tym, co jest fajne, a co nie. Wystarczy trochę dobrych chęci.

*

lipalipski

« Odpowiedź #282 dnia: Lipiec 16, 2009, 16:10:03 »
Ja mam tylko jedną uwagę, po dłuższym czasie używania TP2.

Po kiego ten zoom bar?

bez wulgaryzmów proszę - qsqa
Przepraszam
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2009, 16:30:46 wysłana przez lipalipski »

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #283 dnia: Lipiec 16, 2009, 16:13:18 »
Ja mam tylko jedną uwagę, po dłuższym czasie używania TP2.

Po *** ten zoom bar?

Do przybliżania/oddalania w aplikacjach - oczywiście HTC dało minimalne wsparcie dla niego ale bardzo łatwo można przypisać praktycznie dowolny program

*

lipalipski

« Odpowiedź #284 dnia: Lipiec 16, 2009, 16:32:48 »
Wiem do czego służy, tylko jakoś nie widzę powodu, coby korzystać z tego.

Zdjęć nie przegląda, a w Operze wole dwa razy tapnąć w ekran niż się bawić paskiem zoom. Krótko mówiąc, zupełnie zbędna rzecz. IMO oczywiście. Przynajmniej do czasu, aż ktoś znajdzie jakieś ciekawsze zastosowanie.

*

Offline kizych

• 35
« Odpowiedź #285 dnia: Lipiec 16, 2009, 17:13:05 »

Nie, telefon nie jest cały z plastiku - rysik jest metalowy, a także styki baterii, usb, karty SIM oraz uchwyt SIM wyglądają mi na wykonane z metalu.
Wybacz sarkazm, ale ten wątek nosi tytuł "Touch Pro 2 wrażenia..." i wiele osób pisało co im się podoba, a co nie. Co to znaczy "dłużej użytkujący" - pół roku? - zapytaj za 5 miesięcy. Tydzień? Miesiąc? - poczytaj ten wątek. Było już (prawie) wszystko - od czasu pracy na baterii do kłopotów z różnymi aplikacjami. A także wiele subiektywnych opinii o tym, co jest fajne, a co nie. Wystarczy trochę dobrych chęci.
Koledzy napiszę jeszcze raz, czytałem cały wątek już wcześniej, tak więc i wszystkie Wasze opinie, ale nie zawsze pierwsze wrażenie jest tak samo warte jak doświadczenie.

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #286 dnia: Lipiec 16, 2009, 19:55:58 »
Wiem do czego służy, tylko jakoś nie widzę powodu, coby korzystać z tego.

Zdjęć nie przegląda, a w Operze wole dwa razy tapnąć w ekran niż się bawić paskiem zoom. Krótko mówiąc, zupełnie zbędna rzecz. IMO oczywiście. Przynajmniej do czasu, aż ktoś znajdzie jakieś ciekawsze zastosowanie.

no ale np w Total Commanderze można za jego pomocą przewijać pliki w oknie -ale faktycznie bardziej wodotrysk a nie funkcjonalność bez której nie można żyć.

*

Offline remak

• **
  • 115
  • Sprzęt: HTC HD2 Energy ROM
« Odpowiedź #287 dnia: Lipiec 16, 2009, 21:28:20 »
no ale np w Total Commanderze można za jego pomocą przewijać pliki w oknie -ale faktycznie bardziej wodotrysk a nie funkcjonalność bez której nie można żyć.

Jak???

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #288 dnia: Lipiec 16, 2009, 21:34:20 »
należy dodać wpisy do rejestru - jak jutro nic mnie nie zaskoczy w pracy to przygotuję odpowiedniego caba

*

Offline mkycler

• *
  • 87
« Odpowiedź #289 dnia: Lipiec 16, 2009, 22:27:09 »
Koledzy napiszę jeszcze raz, czytałem cały wątek już wcześniej, tak więc i wszystkie Wasze opinie, ale nie zawsze pierwsze wrażenie jest tak samo warte jak doświadczenie.

Widzisz - sęk w tym, że telefon jest ZA KRÓTKO na rynku ogólnodostępnym, żeby można było mówić o doświadczeniu. Nie wiem, czy po pół roku np. nie odpadnie ekran, tylna część obudowy będzie się jeszcze trzymać całości (to dla tych, co często przekładają karty pamięci). Więc póki co mówć można wyłącznie o "pierwszym wrażeniu". Jeśli chodzi o mnie - po zakupie odpakowałem, włączyłem, zrobiłem wielkie "ŁAŁ!", po czym... schowałem do pudełka i wróciłem do poczciwego wysłużonego Hermesa. A z Touch Pro2 "oswajałem" się tydzień. Powoli - kroczek za kroczkiem. I to, co denerwowało mnie w nim od początku, denerwuje mnie dalej. Ale jak zwykł mawiać mój przyjaciel - "jak się ma psa to trzeba pokochać i pchły" - urządzenie sprawdza się w moim przypadku, co nie znaczy, że jest to ideał. Parafrazując "Misia" - trzeba uważać, żeby minusy nie przysłoniły nam plusów, które to plusy to urządzenie - niewątpliwie - posiada.

*

lipalipski

« Odpowiedź #290 dnia: Lipiec 16, 2009, 22:57:48 »
A to też, wydaje mi się, wygodniej paluchem po ekranie.

*

Offline Ralf63

• 464
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #291 dnia: Lipiec 17, 2009, 00:25:21 »
komuś sie nie podoba to niech nie używa. Proste.
HTC Desire Z 2.3.4 + 8 GB
iPhone 3GS 32 GB

*

lipalipski

« Odpowiedź #292 dnia: Lipiec 17, 2009, 00:44:07 »
Bardzo proste. Ale to chyba nie jest powód, dla którego w wątku o wrażeniach i opiniach, nie miałbym swojej opinii na temat tej funkcji wyrazić?

Komuś się nie podoba, niech nie czyta. Proste.

*

Offline Alx

• **
  • 205
  • Sprzęt: HTC Touch PRO 2 + 8GB, E-TEN M700 + 8GB
« Odpowiedź #293 dnia: Lipiec 17, 2009, 02:03:55 »

Niby masz rację, ale nie do końca. Zauważ, że trafiłeś na profesjonalne forum o tematyce PDA i wszystkim co z tym związane. Większość tu piszących ma spore doświadczenie i z "niejednego aparatu dzwoniło", dlatego też opinie tu zamieszczane, mimo, że HTC TP2 niedawno debiutował na rynku, są wyważone i podparte doświadczeniami z poprzednio używanych modeli.
Wiadomo, nigdy nie da się wszystkiego przewidzieć, ale myślę, że spokojnie możesz zawierzyć temu co tu przeczytasz.

Osobiście mogę powiedzieć, że po trzech tygodniach użytkowania, moja pierwsza opinia okazała się ciut, zbyt surowa, HTC Touch Pro 2, to doskonały sprzęt. Od momentu zakupu jeśli mnie zaskakiwał, to tylko pozytywnie.
ROM : Jackos EVO JackFULL 1.7.0 PLK

*

Offline kizych

• 35
« Odpowiedź #294 dnia: Lipiec 17, 2009, 09:26:41 »
Dzięki za opinię :)

A tutaj touch pro 2 z 3.5 mm wejściem słuchawkowym.

http://www.youtube.com/watch?v=MR60F8bd5Z8

Cytat: pda.pl
Okazuje się, że już niedługo HTC Touch Pro2 trafi do kanadyjskiej sieci TELUS z jedną zmianą, o której każdy europejczyk marzy. Mowa oczywiście o wejściu do słuchawek 3.5mm obok portu miniUSB.

*

Offline Shack

• 26
« Odpowiedź #295 dnia: Lipiec 17, 2009, 10:42:46 »
a powiedzcie jak wyglada sprawa trwałości telefonu ? Bardzo się rysuje podczas użytkowania ? Obudowa ? Ekran ? Telefony nosze po kieszeniach i boje się, że po tygodniu będzie wyglądał jakbym go za samochodem ciągnał na sznurku po asfalcie.

« Odpowiedź #296 dnia: Lipiec 17, 2009, 12:01:33 »
Mam takie pytanie natury techniczne. Czy jest jakis limit wielkości plików w trakcie transferu  z komputera bezpośrednio na pro2 ( przez AS). Mam wersje gotowca Automapy wersja EU - jest tam jeden duży plik - "drogi" - ktory ma 1,1Gb - 3x w trakcie próby przenoszenie następuję zwis. Oczywiście po wyjęciu karty i bezpośrednim wgraniu programu na karte przez USB wszystko działa ok .

*

Offline zbyszaty

• *
  • 73
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2, Nokia E 52, Asus P526
« Odpowiedź #297 dnia: Lipiec 17, 2009, 12:33:58 »
kiedys miałem taki problem na starym Etenie M700 - co się okazało - przeszkodą były ustawienia zasilania, konkretnie wygaszanie ekranu. Po ustawieniu na bodajże 30 minut pliki przechodziły bez problemu
ROM: Stock ROM
RADIO: 4.49.25.91

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #298 dnia: Lipiec 17, 2009, 13:48:22 »
należy dodać wpisy do rejestru - jak jutro nic mnie nie zaskoczy w pracy to przygotuję odpowiedniego caba

Obiecany cab - zainstalowac, SR i wypróbować  :)

*

Offline wrn

• **
  • 149
« Odpowiedź #299 dnia: Lipiec 18, 2009, 13:45:42 »
Ja mam inny problem. Po SResecie, nie zawsze ładuje mi się TF3D. Muszę parę razy zrobić SR aby zaskoczył. Też tak macie???
Napisane: Lipiec 09, 2009, 23:24:50
Ja mam inny problem. Po SResecie, nie zawsze ładuje mi się TF3D. Muszę parę razy zrobić SR aby zaskoczył. Też tak macie???

Sam sobie odpowiem dzięki: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=534490

Dla potomnych:
Trzeba utworzyć skrót do manila.exe w katalogu Windows/Startup folder

zrobiłem takowy skrót ale TF3D po załadowaniu się dziwnie działa, a dokładnie:
- nie działa zegar
- nie wyświetla się info o nowych wiadomościach, mailach i nieodebranych połączeniach

czy tylko u mnie tak jest?
|R|6.5.3|ROM|WWE| ★ EnergyROM "Phoenix 2" 21885 ★Dec 17★ Sense 2.1