HTC Touch Pro 2 wrażenia, pytania itp...

• 455 Odpowiedzi
  • 90225 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
Odp: HTC Touch Pro 2 wrażenia, pytania itp...
« Odpowiedź #240 dnia: Czerwiec 30, 2009, 14:52:48 »
Jestem w szoku??? :shock:
Wczoraj rano miałem pierwsze ładowanie do końca o 8 rano odłączyłem od ładowarki. 36 min. rozmów, pare min. BT, 3G załączone,  30 min. internetu, WiFi 1gdz. i o 24 padła bateria. Dzisiaj drugie ładowanie, odłączony o 7, zobaczymy o której padnie bateria.

Po pierwsze to zaczekaj jeszcze parę dni, nowych baterii nie trzeba formować, ale pełną sprawność uzyskują dopiero po kilku cyklach ładowania/rozładowania. Pełne rozładowanie im stanowczo nie służy. Po drugie zauważ, że nie używałem BT, GPS, nie słuchałem muzyki, nie oglądałem filmów, wyłączone 3G (mocniej żre baterię niż GSM, proponuję włączyć do testów - 3G off oczywiście). WiFi włączałem do ściągnięcia maili i wysłania odpowiedzi. Jeśli nic się u Ciebie nie zmieni w sprawie żywotności baterii, to możesz zacząć się martwić, bo nie tylko ja mam takie odczucia :) Przeczytaj kilka recenzji w sieci, wszędzie chwalą czas pracy na baterii.

*

Offline ReddyS

• *
  • 96
  • Sprzęt: E61i/HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #241 dnia: Czerwiec 30, 2009, 16:19:58 »
Po pierwsze to zaczekaj jeszcze parę dni, nowych baterii nie trzeba formować, ale pełną sprawność uzyskują dopiero po kilku cyklach ładowania/rozładowania. Pełne rozładowanie im stanowczo nie służy. Po drugie zauważ, że nie używałem BT, GPS, nie słuchałem muzyki, nie oglądałem filmów, wyłączone 3G (mocniej żre baterię niż GSM, proponuję włączyć do testów - 3G off oczywiście). WiFi włączałem do ściągnięcia maili i wysłania odpowiedzi. Jeśli nic się u Ciebie nie zmieni w sprawie żywotności baterii, to możesz zacząć się martwić, bo nie tylko ja mam takie odczucia :) Przeczytaj kilka recenzji w sieci, wszędzie chwalą czas pracy na baterii.
Co do 3G to się zgadzam. Poczekamy, zobaczymy. Jeden dzień mi wystarczy, tym bardziej, że chcę kupić ładowarkę samochodową wraz z uchwytem.

*

Offline wrn

• **
  • 149
  • Sprzęt: HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #242 dnia: Czerwiec 30, 2009, 18:12:13 »
dzisiaj minął tydzień od kiedy mam TP2, więc czas na kilka  informacji, dodam tylko że przesiadłem się z mojego wysłużonego(zasłużonego) Kaisera:

na początek plusy "+"
zewnętrznie
+ duży czytelny wyświetlacz
+ rewelacyjna klawiatura
+ dobre i intuicyjne rozmieszczenie klawiszy
+ wysoka jakość wykonania i ciekawy wygląd
+ waga i rozmiary bardziej przyjazne niż w Kaiserze
+ jakość głośników i mikrofonów na bardzo wysokim poziomie
wewnętrznie:
+ touch flo działa bardzo dobrze i płynnie
+ touch friendly (brak potrzeby używania rysika)
+ oprogramowanie multimedialne w zupełności wystarczające (muzyka, radio, zdjęcia, www), co do zdjęć to jakość i szybkość ich robienia też jest na przyzwoitym poziomie
+ oprogramowanie biurowe działa standartowo (mail, office, pdf itp)
+ komunikacja wi-fi, bt, hsdpa bezproblemowe, warto zwrócić uwagę na oprogramowanie od bt które zostało wgrane przez HTC, też jest dosyć przyjazne w obsłudze
+ mimo to że procesor nie jest taktowany wysokim zegarem to urządzenia działa bardzo szybko i płynnie

teraz czas na trochę minusów „-„:
zewnętrznie
- niezbyt ciekawe podświetlenie klawiszy funkcyjnych, wygląda jakby były wykonane z gorzej klasy materiału
- konieczność otwarcia pokrywy baterii w celu wyjęcia/włożenia karty pamięci
- trzeba uważać na rysik przy zamykaniu klapki od baterii (rysik powinien być wtedy wyjęty)
wewnętrznie:
- kiepsko działająca Java, a co za tym idzie programy które są pod nią kiepsko działają, między innymi moja ulubiona przeglądarka Opera Mini
- czas pracy na baterii jest bez rewelacji, nie zdążyło mi się aby telefon wytrzymał 48h na jednym ładowaniu, nie ukrywam że sporo korzystam z niego, ale służy mi on do pracy. To jest przykładowa statystyka z okresu od ostatniego ładowania: Ostanie pełne naładowanie 04:36 29 czerwca ( obecnie  jest 18:10 i bateria właśnie padła), Czas czuwania 31 godz 5 min, czas rozmów 1 godz. 35 min, użycie urządzenia: 6 godz 17 min. Dodam że telefon służy mi nie tylko do dzwonienia ale także do maili, obsługi plików word, exel, pdf, muzyka  radio (podczas jazdy samochodem), bt (podczas jazdy samochodem) i podłączenia do Internetu przez HSDPA. Trochę tego jest wiec nie dziwi mnie że bateria nie wytrzymuje nawet 48h
- funkcja facebooka działa trochę wolno i nie zawsze aktualizuje wszystkie zmiany

to chyba na tyle na chwilę obecną.... Pragnę jednak podkreślić że są to tylko moje osobiste odczucia z użytkowania z TP2 od tygodnia. Jedno jest pewne, jestem bardzo zadowolony z zakupu. Jeśli ktoś miałby jakieś pytania to zachęcam do kontaktu na prv.
|R|6.5.3|ROM|WWE| ★ EnergyROM "Phoenix 2" 21885 ★Dec 17★ Sense 2.1

*

Offline geowik

• *
  • 50
  • Sprzęt: TyTN II, Touch Pro2
« Odpowiedź #243 dnia: Czerwiec 30, 2009, 20:20:35 »
Ja także używam prawie tydzień, także przesiadłem sie z Kaiserka i podobnie jak "wrn" moje odczucia są bardzo podobne:
+ największy plus to ekran (nie przypuszczałem że o 1 cal większy ekran spowoduje tak diametralną poprawę w obsłudze urzadzenia). Teraz oprócz tego, że ekran jest większy, jest także jaśniejszy, przez co wyświetlane informację są dużo bardziej czytelne (strony internetowe typu wp.pl czy onet.pl wyświetlane w trybie poziomym są już czytelne bez ich powiększania). Do tego klawiatura ekranowa ma teraz tak wygodne rozmiary a także bardzo pomocną wibracje (ekran lekko drży po naciśnięciu np literki na klawiaturze ekranowej), że w zasadzie zapomniałem, że TP2 ma wysuwaną klawiaturę sprzętową. Ekran jest dużo bardziej "finger friendly" i wreszcie przewijanie, tąpanie i przesuwanie palcem po ekranie ułatwia obsługę urządzenia czyniąc ją naprawdę wygodną. Rozdzielczośc ekranu powoduje, że zacząłem przeglądać filmy z YouTube choć nigdy wcześniej tego nie robiłem. Trochę się rozpisałem ale dla mnie ekran to największy plus tego urządzenia.
+ Touch Flo 3d - bardzo wygodny interfejs (jak dla mnie brak jedynie możliwości wstawienia widgetów jak np w SPB Mobile Shell 3 mimo to toch Flo 3d jest na tyle wygodny, że nie zamierzam instalować SPB MS3 na TP2)
+ rozwijane menu - są teraz duże i wreszcie łatwe w obsłudze
+ głosniki i mikrofony - także postęp w stosunku do Kaisera,
+ szybkośc urządzenia - wszystko działa zadowalająco szybko (zarówno przejścia między kartami touch Flo jak oraz obracanie ekranu, uruchamianie programów i funkcji).
+ Klawiatura bardzo wygodna, choć tu jak dla mnie raczej nie ma jakiejśc wielkiej różnicy w stosunku do Kaisera (jedynie ten dodatkowy rząd klawiszy z cyframi). Niestety klawiatury sprzętowej przez ten niecały tydzień używałem tak rzadko, że trudno mi ją chwalić czy ganić. W każdym bądź razie jest i to duży plus w stosunku do np Diamonda czy Omnii.
+ wygląd - wg mnie urzadzenie prezentuje się bardziej elegancko, wygląda na nieco bardziej smukłe od Kaisera (mimo prawie identycznej szerokosci). Po przyzwyczajeniu się do wagi Kaisera, ciut lżejszy TP2 nosi się tak samo.
+ po podłaczeniu TP2 do komputera pojawia się okno wyboru czy podłączyć urządzenie z kompem poprzez Active Synca czy może urzędzenia ma pracować w trybie napędu dyskowego (jak pendrive) czy może chcemy udostepniać net (wreszcie nie trzeba nic dogrywać i kombinować żeby palmtopa móc używać jak pendrive-a
+ po rozmowie telefonicznej z numerem, którego nie mamy w kontaktach, pojawia się komunikat czy chcemy zapisać dany nr w swojej książce
+ GPS - wydaje mi się, że TP2 łapie szybciej fixa, Automapa prezentuje się oczywiście bardziej okazale (samo nawigowanie tak jak na Kaiserze).
+ możliwość podpięcia do TV (właśnie doszedł zamówiony kabelek i jestem po pierwszym podłączeniu i na razie mogę napisać, że działa a jakość obrazu zadowalająca ale nie powalająca).
Jeszcze pewnie kilka innych drobniejszych zmian w stosunku do Kaisera.

Nie napisałem nic o minusach bo takowych nie zauważyłem (no może opisany wcześniej brak możliwosci dodania na ekranie startowym widgetów). Podświetlenie klawiszy mi nie przeszkadza, programów w javie jeszcze nie używałem więc się nie wypowiadam. Klapkę po kilka próbach można zdjąć i założyć bez wyjmowania rysika. Kartę pamięcia włożyłem do slotu i nie mam potrzeby jej wyciagać. Baterie mam prawie zawsze naładowaną (ładuje TP2 w samochodzie - a propos TP2 mieści się w uchwycie Brodita od Kaiserka, nie idealnie ale do czasu aż przyjdzie zamówiony uchwycik do TP2 daje radę).

Starałem się pokazać róznicę pomiędzy Kaiserem a TP2. Na pewno znajdą się tacy, którzy bedą narzekać, że TP2 nie ma jogdiala, albo tylu klawiszy sprzętowych co Kaiser, bądź też sprzętowego guzika wyzwalacza aparatu. Mi nie brak żadnego z w/w. Póki co (to dopiero pierwszy tydzień i to bez żadnych upadków, których Kaiser zaliczył kilkanaście) urządzenie spełnia wszystkie moje oczekiwania
Napisane: Czerwiec 30, 2009, 20:16:52
Aha. Zapomniałem napisać, że TP2 ma zupełnie nowy, świetny i wygodny kalkulator, który po obróceniu urzadzenia do poziomu przełącza się na kalkulator naukowy.

*

Offline Alx

• **
  • 205
  • Sprzęt: HTC Touch PRO 2 + 8GB, E-TEN M700 + 8GB
« Odpowiedź #244 dnia: Lipiec 01, 2009, 23:19:38 »
Zapomniałem napisać, że TP2 ma zupełnie nowy, świetny i wygodny kalkulator, który po obróceniu urzadzenia do poziomu przełącza się na kalkulator naukowy.

Dzięki  :grin:
Bo ja nie wpadłem żeby obrócić TP2 gdy korzystałem z kalkulatora...

Trochę się rozpisałem
I bardzo dobrze, takie recenzje są najwartościowsze (pod warunkiem, że na temat)

Tak poza tym podpisuję się pod Twoimi wnioskami, mam te same wrażenia po 5 dniach użytkowania TP2.
ROM : Jackos EVO JackFULL 1.7.0 PLK

« Odpowiedź #245 dnia: Lipiec 01, 2009, 23:42:40 »
Mam kolejny "mądre" pytanie ;). Jezeli plik instalacyjny ma rozszerzenie .exe to instaluje go z poziomu PC-ta na karte pamieci( ktora moze byc podpieta do USB lub instalowac z kompa bezposrednio na karte wpietą do Pro2??)
I z ciekawości - jak instaluje i odinstlowywuje sie wiele programow to jak w zwyklej windzie zostaja w systemie jakies pliki spowalniajace potem urządzenie -  instalujhe na karte ale w czasie instalacji jakies pliki dodatkowe wrzucane sa do systemu czy jednak nie??

Znalazłem słownik w necie  z ropzszerzeniem exe ;). Dopiero totalcomandera zainstalowałem ale ten miał .cab wie instalacja z poziomu urządzenia

*

Offline Ralf63

• 464
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #246 dnia: Lipiec 02, 2009, 00:52:12 »
Exe instalujemy z kompa po wcześniejszym podłączeniu urządzenia przez ActiveSynca
HTC Desire Z 2.3.4 + 8 GB
iPhone 3GS 32 GB

*

Offline mkycler

• *
  • 87
« Odpowiedź #247 dnia: Lipiec 02, 2009, 09:51:58 »
To i ja dorzucę swoje trzy grosze:

TP2 mam (a jakże!) od tygodnia - przesiadka nastąpiła z Hermesa (TyTN).
+ szybkość - w stosunku do Hermesa to prawdziwa rakieta
+ nareszcie mogę odebrać połączenia przychodzące (magnesy w kaburze TyTN powodowały obracanie ekranu i po wyciągnięciu ekran musiał obrócić się znowu - a telefon dzwonił, dzwonił, dzwonił aż przestał chyba, że wyciągnąłem go odpowiednio szybko i ekran zdążył się obrócić, bo jedynym działającym klawiszem była czerwona słuchawka)
+ Touch Flo 3D - bardzo wygodne, choć są też minusy
+ ekran - duży, czytelny, nawet w pełnym słońcu coś widać - w porównaniu do TyTN, gdzie nie było widać nic
+ wygodnia klawiatura

ale trzeba pamiętać, żeby te plusy nie przysłoniły nam minusów:
- mało klawiszy sprzętowych - najbardziej przeszkadza mi to w Mobipocket Reader - w TyTN mogłem włączyć pełny ekran i autoscroll, tu nie potrafię
- nie potrafię osiągnąć polskich znaków na klawiaturze sprzętowej
- TF3D brak możliwości dodawania wtyczek jak na ekranie Today - najbardziej doskwiera mi brak wtyczki Today Agenda agregującej kalendarz i zadania (a może ktoś wie jak przynajmniej synchronizować termin ukończenia zadania z kalendarzem?)
- podczas słuchania muzyki gdy TP2 znajduje się w kaburze (tej po TyTN) bardzo często przerywa - mam wrażenie, że magnesy lub czujnik położenia powodują obracanie ekranu i nie wystarczy mocy obliczeniowej na ekran i dekodowanie mp3)

To tyle do tej pory.

« Odpowiedź #248 dnia: Lipiec 02, 2009, 10:07:49 »
Czy pogoda moze być pobierana tylko z tego zachodniego serwisu - czy istnieje jakoś powiedzmy ustawić pogodynkę - z mniejszymi miejscowościami np Szczawnica, Krynica itp.

*

Offline ReddyS

• *
  • 96
« Odpowiedź #249 dnia: Lipiec 02, 2009, 10:57:37 »

Mam ten sam ból... W Nokii były bez żadnego problemu, a tu...

- TF3D brak możliwości dodawania wtyczek jak na ekranie Today - najbardziej doskwiera mi brak wtyczki Today Agenda agregującej kalendarz i zadania (a może ktoś wie jak przynajmniej synchronizować termin ukończenia zadania z kalendarzem?)
Podobnie. Tak z ciekawości z jakich kalendarzy korzystacie?
Ja z przyzwyczajenia (Firma) przyglądam się SBSHCalendarTouch.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2009, 11:04:41 wysłana przez ReddyS »

*

Offline Ralf63

• 464
« Odpowiedź #250 dnia: Lipiec 02, 2009, 14:46:26 »
W TF3D 2,5 już będzie można (troche) edytować ekran Home.

Jak na razie zauważyłem, że radio ma słabszy zasieg niż ten z K850i
iPhone 3GS 32 GB

*

Offline zbyszaty

• *
  • 73
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2, Nokia E 52, Asus P526
« Odpowiedź #251 dnia: Lipiec 02, 2009, 14:49:35 »
co do Mobipocket Readera - mi udało się osiągnąć tylko tyle że wyciągnąłem Autoscroll na belkę na dole w Mobipocket - Options - Toolbar i zostawiłem "ptaszek" tylko przy opcji autoscroll. Dzięki temu mam opcję autoscroll na jedno tapnięcie. Niestety ustawienie prędkości przewijania trochę kuleje - jedyne co wymyśliłem to otworzenie klawiatury, włączenie autoscrolla i ustawienie prędkości strzałkami "góra" "dół". Po zamknięciu klawiatury autoscroll się wyłącza... ale po ponownym tapnięciu ma prędkość ustawioną wcześniej:) Co do fullscreen - nie mam pomysłu - ale przy tej wielkości wyświetlacza nie przeszkadza mi brak tej opcji.
ROM: Stock ROM
RADIO: 4.49.25.91

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #252 dnia: Lipiec 02, 2009, 21:52:33 »

inne wtyczki Dzisiaj możecie zainstalować w odrębnej zakładce TF3D za pomocą programu MTP (do znalezienia na xda dev) - przedtem należy zainstalować NetCF 3.5

*

Offline mkycler

• *
  • 87
« Odpowiedź #253 dnia: Lipiec 02, 2009, 22:17:25 »
inne wtyczki Dzisiaj możecie zainstalować w odrębnej zakładce TF3D za pomocą programu MTP (do znalezienia na xda dev) - przedtem należy zainstalować NetCF 3.5

No cóż qsqa... Ja chyba jestem trochę nie teges (albo moje TP2 jest nie teges... :grin:). Twoja definicja sprzętowej polskiej klawiatury rozwaliła mi całkiem klawiaturę (a ściślej co drugi klawisz)... -> hard reset...
Wgranie MTP i .NETCF i próba wyciągnięcia TodayAgenda na zakładkę Today spowodowały w końcu, że TF3D przestało się uruchamiać... -> zgadnijcie... TAK! hard reset!
Nie wiem czy mam ochotę na dalsze eksperymenta...  :worried:

« Odpowiedź #254 dnia: Lipiec 03, 2009, 09:23:08 »
Po przesiadce z E51 ktora jest i była super telefonem bardzo obawiałem sie jak sprawdzi się pro2 jako modem. O dziwo Activesync połączyło mnie bez problemu z internetem. Powiem wiecej - byłem kilka minut podłączony do sieci zanim sie zorientowałem że w nim jestem ;).
Szybkośc połączenia z netem wydaje się znacznie lepsze  przez pro2  niz e51. Taki szybki tescik i w mojej lokalizacji rano transfer na dzien dobry 1755 kbps ( zaznaczam jako modem).Nigdy tego wyniku w tej lokalizacji nie osiągnałem E51.

Mam uwage pytanie - po połączeniu przez USB(np. transfer danych) w zasadzie nie wiem jak zlikwidowac połączenie miedzy  pro2 a kompem. Nie mam opcji w pasku - usun urządzenie USB - w zasadzie zostaje wyjęcie kabla na sztywno ;).
Po połączeniu z netem - na pro2 mam opcje rozłącz - niestety zadzwonił telefon - i zakładka - rozłącz - zniknęła - połączenie z netem moglem zlikwidować tylko z poziomu kompa. Czy bezpieczne jest wypinanie portu - w momencie gdy oba urzadzenia są sparowane?? Niby tak USB stanowi ale ...... .

Nie bardzo znalazłem opcje - ponownego załadowania urządzenia - np - jest transfer danych - i chce sie połaczyc z netem - nie wiem ale poprostu wyjałem kabel USB i ponownie go zapakowałem z ustawieniem połączenia z netem - co nie bardzo mi się takie wpinanie i wypinanie USB podoba - a moze tak ma być ???;)
Moze jakies sugestie rady

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #255 dnia: Lipiec 03, 2009, 10:04:22 »
No cóż qsqa... Ja chyba jestem trochę nie teges (albo moje TP2 jest nie teges... :grin:). Twoja definicja sprzętowej polskiej klawiatury rozwaliła mi całkiem klawiaturę (a ściślej co drugi klawisz)... -> hard reset...
Wgranie MTP i .NETCF i próba wyciągnięcia TodayAgenda na zakładkę Today spowodowały w końcu, że TF3D przestało się uruchamiać... -> zgadnijcie... TAK! hard reset!
Nie wiem czy mam ochotę na dalsze eksperymenta...  :worried:
[/quote]

No to ja nie wiem - u mnie poszło bez problemu i działa tak jak miało działać  (i klawiatura i MTP) :(

No nic poczekajmy na HardSPL...

*

lipalipski

« Odpowiedź #256 dnia: Lipiec 04, 2009, 22:21:40 »
Czekamy.   :wink:

I na rom z WM 6.5, który zostawi trochę więcej pamięci i pozwoli wywalić te pierwsze cztery ikony z menu start.

Jeśli Ci się uda, masz u mnie piwko WIELKIE, bo ceniłem Twoje romy już na Hermesie.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #257 dnia: Lipiec 05, 2009, 20:42:19 »

zawsze fn i a,e,n,c,o
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline Ralf63

• 464
« Odpowiedź #258 dnia: Lipiec 05, 2009, 23:59:35 »
idąc Twoją radą na ekranie pojawiło mi się :

a, znaczek Euro, /, c, -, .... cos chyba nie o to chodziło
iPhone 3GS 32 GB

*

Offline polson

• 3
  • Sprzęt: iPhone 3GS 32GB
« Odpowiedź #259 dnia: Lipiec 07, 2009, 18:50:07 »
czy to normalne ze jak postawie ekran, to moge nim ruszac w gore i w dol tak jakby mial ok 3mm luzu?
SonyEricsson T210->SonyEricsson D750->Nokia E71->iPhone 3G->HTC Touch Pro 2->iPhone 3GS

*

Offline Prolek

• 27
  • Sprzęt: HTC 7 pro
« Odpowiedź #260 dnia: Lipiec 07, 2009, 19:19:35 »
bo ja wiem... ja mam jakies 2,5 mm luzu. przy troche niepelnym postawieniu ekranu moze 3,2. Ale i tak super zbudowane urzadzenie :)

a ja mam troche inne pytanie: na potrzebe szybszego formatu baterii przestawilem zuzycie baterii na maksymalny dla szybszej pracy procesora. A teraz gapa nie moge tego znalezc z powrotem... pomozcie! bo juz mi sie znudzilo co 2 dni ladowanie telefonu...

*

Offline mkycler

• *
  • 87
« Odpowiedź #261 dnia: Lipiec 07, 2009, 22:27:28 »
I na rom z WM 6.5, który zostawi trochę więcej pamięci i pozwoli wywalić te pierwsze cztery ikony z menu start.

Ależ cztery ikony można wywalić już teraz. Wystarczy zmodyfikować rejestr i w następujących gałęziach zmienić wartość klucza IsReadOnly z 1 na 0.
Today: HKLM\Software\HTC\Manila\ProgramLauncher\0\
Kontakty: HKLM\Software\HTC\Manila\ProgramLauncher\1\
Kalendarz: HKLM\Software\HTC\Manila\ProgramLauncher\2\
Settings: HKLM\Software\HTC\Manila\ProgramLauncher\3\

Po tej modyfikacji (nie pamiętam, czy nie był wymagany restart urządzenia lub tylko TF3D) znikają kłódeczki i można usuwać cztery pierwsze ikonki jak każdą inną.

*

Offline ReddyS

• *
  • 96
« Odpowiedź #262 dnia: Lipiec 08, 2009, 08:22:56 »

a ja mam troche inne pytanie: na potrzebe szybszego formatu baterii przestawilem zuzycie baterii na maksymalny dla szybszej pracy procesora. A teraz gapa nie moge tego znalezc z powrotem... pomozcie! bo juz mi sie znudzilo co 2 dni ladowanie telefonu...

Chcialbym miec takie problemy;) U mnie pol dnia (zaczynam prace kolo wpol do 8), kolo 15-16 juz informuje o slabej baterii!
Przestawilem go dzisiaj na gsm. Zobaczymy czy cos sie poprawi. Dla mnie ladowanie co 2 dni to bylby sukces.

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
« Odpowiedź #263 dnia: Lipiec 08, 2009, 10:32:54 »
U mnie pol dnia (zaczynam prace kolo wpol do 8), kolo 15-16 juz informuje o slabej baterii!
Przestawilem go dzisiaj na gsm. Zobaczymy czy cos sie poprawi. Dla mnie ladowanie co 2 dni to bylby sukces.

Hmmm... Naprawdę dziwne... Już rozmawialiśmy o sposobie użytkowania telefonu, teraz zapytam o sposób ładowania. Używasz ładowarki sieciowej czy ładujesz przez usb??? Tutaj może tkwić problem (przynajmniej u mnie tak jest) - naładowanie baterii na 100% przez USB faktycznie skutkuje możliwości korzystania z pda przez kilka godzin. W przypadku korzystania z ładowarki sieciowej u mnie spokojnie trzyma 2 dni w przypadku dość intensywnego korzystania z telefonu i internetu (ale w zdecydowanej większości przypadków internet przez gprs/3g).

*

Offline _scooter

• **
  • 207
  • Sprzęt: SGS2 4.0.3
« Odpowiedź #264 dnia: Lipiec 08, 2009, 10:43:27 »
Ja ładuję tylko przez usb z komputera i bateria trzyma spoko ...

*

Offline polson

• 3
  • Sprzęt: iPhone 3GS 32GB
« Odpowiedź #265 dnia: Lipiec 08, 2009, 20:04:25 »
o te luzy i ruszanie ekranem to mam cos takiego jak na tym filmiku,
http://www.youtube.com/watch?v=6l5A2Et4wPo
czy u Was tez tak jest??
SonyEricsson T210->SonyEricsson D750->Nokia E71->iPhone 3G->HTC Touch Pro 2->iPhone 3GS

*

Offline Alx

• **
  • 205
  • Sprzęt: HTC Touch PRO 2 + 8GB, E-TEN M700 + 8GB
« Odpowiedź #266 dnia: Lipiec 09, 2009, 00:17:09 »
czy u Was tez tak jest??

Dokładnie mam to samo, może jedynie ten luz jest mniejszy (albo słabiej naciskam)
Wydaje mi się, że to cecha wszystkich modeli TP2 i nie ma się czym przejmować.
ROM : Jackos EVO JackFULL 1.7.0 PLK

*

Offline mika34

• **
  • 175
  • X1 > Touch Pro 2>HD2> Galxy S
  • Sprzęt: Galaxy, Wave
« Odpowiedź #267 dnia: Lipiec 09, 2009, 17:15:44 »
czy u Was tez tak jest??

Potwierdzam. Też owe mam. Mialem w Nokia N95 srebrna, N95 8Gb czarna, w Xperii X1, są i tu. I mysle ze sa one w kazdym telefonie, ktory ma prowadnice. Mniejsze, wieksze ale sa.
"Życia się nie kupi, za to sprzedać łatwo!"

*

Offline ReddyS

• *
  • 96
« Odpowiedź #268 dnia: Lipiec 10, 2009, 00:03:42 »
Ja mam inny problem. Po SResecie, nie zawsze ładuje mi się TF3D. Muszę parę razy zrobić SR aby zaskoczył. Też tak macie???
Napisane: Lipiec 09, 2009, 23:24:50
Ja mam inny problem. Po SResecie, nie zawsze ładuje mi się TF3D. Muszę parę razy zrobić SR aby zaskoczył. Też tak macie???

Sam sobie odpowiem dzięki: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=534490

Dla potomnych:
Trzeba utworzyć skrót do manila.exe w katalogu Windows/Startup folder

*

Offline hatek

• 18
« Odpowiedź #269 dnia: Lipiec 10, 2009, 07:08:32 »
Mam prośbę jakby ktoś mógł sprawdzić na którym porcie jest GPS i z jaką prędkością działa. Mam problemy w ustawieniu Automapy nie chce mi złapać fix'a.