HTC Touch Pro 2 wrażenia, pytania itp...

• 455 Odpowiedzi
  • 90274 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wrn

• **
  • 149
  • Sprzęt: HTC Touch Pro2
Odp: HTC Touch Pro 2 wrażenia, pytania itp...
« Odpowiedź #210 dnia: Czerwiec 26, 2009, 21:39:09 »
Głośniki powalają ! (jak na pocketa)

A jak jest ze słuchawkami, jakiej jakości dźwięk jest z tych z kompletu ?
Bo niestety zrezygnowali z JACK'a 3,5 mm, więc nie da się skorzystać z bogatej oferty rynkowej. Dołączają przejściówkę na 3,5mm, czy już są słuchawki z odpowiednim złączem ?

słuchawki są bez rewelacji ale dają rade... przejściówki nie dają na jack'a 3,5 mm ale mozna ja kupic na allegro za jakies 20zł
Napisane: Czerwiec 26, 2009, 21:35:08
a ja mam pytanie czy wie ktoś, i czy się wogóle da, ustawić takie coś że jak się nie używa połączenia z internetem (HSDPA) to się ono samo rozłączy po jakimś czasie. Przydać się to może przy sprawdzaniu poczty. Jak ustawie sprawdzanie co 1 godz to fajnie by było jak by po sprawdzenie, połączenie z netem się samo rozłączało, zaoszczędziło by to baterii :)
|R|6.5.3|ROM|WWE| ★ EnergyROM "Phoenix 2" 21885 ★Dec 17★ Sense 2.1

*

Offline mkycler

• *
  • 87
« Odpowiedź #211 dnia: Czerwiec 26, 2009, 23:17:53 »
- po tym wprowadzanie polskich znaków odbywa się po wciśnieciu FN i odpowiedniej literki

UWAGA!!! Istnieją trzy odstępstwa od tej metody (niestety na razie nie do obejscia)
Ó - FN + Y
Ę - FN + W
Ń - FN + B

Przy okazji ten cab uaktywnia polski słownik dla XT9  :D

No i kto mi postawi pifko   B)  ???

Ja chętnie postawię, jak będzie to na 100% działać. Na moim urządzeniu (aktywna nakładka InterWrite) prawidłowo działają literki ąćęńśó - pozostałe nie, za to popsuły się nadrukowane znaki: !#%&(<EURO> +-:"/<PgUp>
Wygląda to tak, jakby działał co drugi klawisz.

Jakiś pomysł?

MaciejK

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #212 dnia: Czerwiec 26, 2009, 23:45:22 »
Hmmm, to ja juz nie wiem, u mnie działają wszystkie znaki wywoływane przez FN - właśnie piszę z TP2

*

Offline mkycler

• *
  • 87
« Odpowiedź #213 dnia: Czerwiec 27, 2009, 00:22:38 »
Hmmm, to ja juz nie wiem, u mnie działają wszystkie znaki wywoływane przez FN - właśnie piszę z TP2

A masz InterWrite? Może to jest klucz do zagadki?...
Poczkam zresztą na opinie innych użytkowników - wierzę, że u Ciebie to działało. Sam miałem tak wiele razy: soft przetestowany, dopieszczony, idę do klienta a tu...  :evil: :O  :S :(

*

Offline ReddyS

• *
  • 96
  • Sprzęt: E61i/HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #214 dnia: Czerwiec 27, 2009, 15:51:37 »
W koncu i ja odebralem swojego. Moj pierwszy z WM.
Zobaczymy jak sie obsluguje w stosunku do E61i.
Pro2 nie wydaje mi sie wielki, wezszy od E61i, dlugosc podobna, jedynie troszke grubszy.

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
  • Sprzęt: HTC Touuch HD2 + 16GB
« Odpowiedź #215 dnia: Czerwiec 27, 2009, 19:15:54 »
- po tym wprowadzanie polskich znaków odbywa się po wciśnieciu FN i odpowiedniej literki

UWAGA!!! Istnieją trzy odstępstwa od tej metody (niestety na razie nie do obejscia)
Ó - FN + Y
Ę - FN + W
Ń - FN + B

Przy okazji ten cab uaktywnia polski słownik dla XT9  :D

No i kto mi postawi pifko   B)  ???

A jakim cudem ci działa z nakładką bo mi za skur nie chce działać sprzetowa klawiatura??

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2009, 09:18:04 wysłana przez macgeb »
Życie to dziwka, w dodatku droga, a najgorsze jest to, że dziwkę trudno jest pokochać...

*

Offline Alx

• **
  • 205
  • Sprzęt: HTC Touch PRO 2 + 8GB, E-TEN M700 + 8GB
« Odpowiedź #216 dnia: Czerwiec 27, 2009, 21:29:13 »
Witam Wszystkich !

Z zadowoleniem informuję, że od dziś jestem szczęśliwym posiadaczem HTC Touch Pro 2  :proud:
Dopisuję się więc do tegoż klubu  :ok:

PDA zakupiłem w Krakowie w sklepie KR System. Wyszukałem najniższą cenę na Skąpcu (2610 zł) i podjechałem na Karmelicką zobaczyć co i jak. HTC leżał na półce ...więc długo się nie zastanawiałem, zwłaszcza po bardzo przychylnych opiniach tutaj zamieszczanych.

Moje pierwsze wrażenia :
+ Sprzęt z wyglądu bardzo solidny i elegancki
+ Ekran niesamowity, świetne kolory, duża jasność, no i ta rozdzielczość...
+ Klawiatura ? Potwierdzam : Najlepsza wśród PDA
+ Dźwięk z głośnika, bardzo dobrej jakości
+ TouchFLO 3D, faktycznie intuicyjny, pracuje płynnie. Podszedł mi znacznie bardziej niż nakładka w Xperii, czy w iPhone
+ Akcelerator 3G świetny, fajną gierkę dodali z prowadzeniem kulki
+/- Waga spora, mnie nie przeszkadza. Niestety, dobre materiały ważą trochę więcej niż tani plastik
+/- Filmiki chodzą średnio szybko
- Brakuje mi wejścia na słuchawki 3,5 mm jak w Touch HD
- Nie dali radia, trzeba doinstalować

To tyle na początek   B)

Jeszcze pytanie :
Czy ktoś wie jak przenieść dane (kontakty, sms'y) z E-TENA M700 na HTC ?
ROM : Jackos EVO JackFULL 1.7.0 PLK

*

Offline rwyzga

• 26
  • Sprzęt: Sensation, i4, i2, Defy, Z12, Kindle, Buzz
« Odpowiedź #217 dnia: Czerwiec 27, 2009, 22:35:00 »
Witam Wszystkich !
...
Jeszcze pytanie :

Kontakty - Active Sync i Outlook, jak dobrze pamiętam jest nawet trial na CD w pudełku, SMS prosto się nie da jest parę programów, ale średnio sobie radzą - raczej nie polecam...

*

Offline Ralf63

• 464
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #218 dnia: Czerwiec 28, 2009, 01:03:41 »

+/- Filmiki chodzą średnio szybko

- Nie dali radia, trzeba doinstalować

Jeszcze pytanie :

U mnie filmiki chodzą świetnie
Radio jest, to że trzeba doinstalować to 20 sekund roboty. Mógłbyś narzekać, gdyby w ogóle go nie było.

Co do smsów to ja urzyłem PIM BackUp jednak nie poradził sobie z MMSami, musze dalej szukać
HTC Desire Z 2.3.4 + 8 GB
iPhone 3GS 32 GB

*

Offline Alx

• **
  • 205
« Odpowiedź #219 dnia: Czerwiec 28, 2009, 01:34:20 »
Radio jest, to że trzeba doinstalować to 20 sekund roboty. Mógłbyś narzekać, gdyby w ogóle go nie było.

Co do smsów to ja urzyłem PIM BackUp jednak nie poradził sobie z MMSami, musze dalej szukać

Filmiki przetestowałem, te które miałem zoptymalizowane pod E-Tena, pewnie dlatego wynik był średni.
Z radiem przecież napisałem, że trzeba doinstalować, stąd +/-, bo powinno być firmowo zainstalowane.
A z przeniesieniem danych poradziłem sobie właśnie za pomocą PIM Backup v2.8. Faktycznie przeniósł wszystko poza MMS'ami (których miałem kilka). Generalnie program spisał się ZNAKOMICIE !
Podaję linka, może komuś się przyda :
http://freewareppc.com/download/database/pimbackup.shtml

EDIT :
Przekonwertowałem kilka filmików programem Mp4ForHD_v2.7, no i powiem tyle : teraz to REWELACJA  :ok:
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2009, 02:22:03 wysłana przez Alx »

*

Offline Ralf63

• 464
« Odpowiedź #220 dnia: Czerwiec 28, 2009, 09:59:59 »
ktoś wie jak wyłączyć 3G?
iPhone 3GS 32 GB

*

Offline Alx

• **
  • 205
« Odpowiedź #221 dnia: Czerwiec 28, 2009, 11:08:13 »

A nie wystarczy :
Settings -> Więcej -> Zakładka: Osobiste  -> Telefon -> Zakładka: Pasmo -> Zmieniasz typ sieci z: Auto na GSM

*

Offline mkycler

• *
  • 87
« Odpowiedź #222 dnia: Czerwiec 28, 2009, 12:06:03 »
A jak miałeś SMSy zapisywane w poprzednim modelu? Ja za pomocą PIM Backup 2.8 próbowałem przenieść z TyTN (Hermes) w WM6.0 na TP2 i niestety nie przeniosło się nic - ani SMSy ani MMSy (o problemach z MMS autor pisze na stronie).
Podejrzewam, że chodzi o organizację poczty - TyTN ma osobną skrzynkę do SMS, osobną do MMS, TP2 ma jedną - oczywiście nazwy skrzynek różnią się między modelami.
Przy okazji - czy komuś udało się stworzyć podfolder w SMS-owej skrzynce odbiorczej? Było to możliwe w TyTN i ułatwiało to organizowanie otrzymanych SMS-ów. W TP2 nie potrafię stworzyć folderu pod Skrzynką Odbiorczą.

« Odpowiedź #223 dnia: Czerwiec 28, 2009, 12:34:53 »

Przekonwertowałem kilka filmików programem Mp4ForHD_v2.7, no i powiem tyle : teraz to REWELACJA  :ok:

Witam- mam takie pytanie odnośnie kodeków - widzę że program Mp4ForHD_v2.7 obsługuje jakiś darmowy kodek X264 - czy oba są wymienne z H264 ( bo  H264 jest standartem). Programik fajowy ale niestety nie obsługuje rmvb - czym konwertujecie te pliki żeby były zjadliwe dla Pro2  - najlepiej do H264??  - jaki bitrate???

*

Offline Ibanezq

• 729
  • Sprzęt: HTC Sensation XE with Beats srałdio ;)
« Odpowiedź #224 dnia: Czerwiec 28, 2009, 13:23:47 »
A powiedzcie jak wygląda obsługa klasycznego Today'a w WM bez pada pod wyświetlaczem?
Pytam bo nie lubię TF3D. Używam WM Today + SPB Pocket Plus.
PDA: Palm V -> iPAQ 3760 -> HTC Wizard -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> HTC Sensation XE
GSM: Siemens C25 -> Nokia 5110 -> Nokia 6210 -> Nokia 6310 -> Siemens C35i -> Siemens S65 -> Nokia 6650

*

Offline Alx

• **
  • 205
« Odpowiedź #225 dnia: Czerwiec 28, 2009, 16:06:57 »

Witam- mam takie pytanie odnośnie kodeków - widzę że program Mp4ForHD_v2.7 obsługuje jakiś darmowy kodek X264 - czy oba są wymienne z H264 ( bo  H264 jest standartem). Programik fajowy ale niestety nie obsługuje rmvb - czym konwertujecie te pliki żeby były zjadliwe dla Pro2  - najlepiej do H264??  - jaki bitrate???

Z tego co się orientuję X264 to nazwa własna tego kodeka, a obraz zapisywany jest w standardzie H264.
A bitrate możesz sobie wybrać od 32 do 160 kbps.

« Odpowiedź #226 dnia: Czerwiec 29, 2009, 00:38:07 »
Nie za mały bitrate jak na obraz- toć mp3 potrafi taki mieć.
Jeszcze jedno pytanie  - na kompie od zawsze miałem WindowsComandera( obecnie Total). Znalazłem stronkę http://www.ghisler.com/smartphone.htm i są tam wersje dla różnych procków ale nie pod tego w pro2 - którą wersję wybrać ???

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #227 dnia: Czerwiec 29, 2009, 00:49:55 »
i są tam wersje dla różnych procków ale nie pod tego w pro2

No jak nie ma jak jest:
http://ghisler.fileburst.com/ce/tcmdpocketarm.cab  :ok:
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline Ralf63

• 464
« Odpowiedź #228 dnia: Czerwiec 29, 2009, 01:12:53 »

A nie wystarczy :
Settings -> Więcej -> Zakładka: Osobiste  -> Telefon -> Zakładka: Pasmo -> Zmieniasz typ sieci z: Auto na GSM

No to rzeczywiście "wystarczy" ;p "Wystarczy" byłoby adekwatnie użyte, gdyby wystarczyło 2-3 razy coś kliknąć (czyli np. gdyby była taka opcja w Com Managerze
Napisane: Czerwiec 29, 2009, 01:07:36
A jak miałeś SMSy zapisywane w poprzednim modelu? Ja za pomocą PIM Backup 2.8 próbowałem przenieść z TyTN (Hermes) w WM6.0 na TP2 i niestety nie przeniosło się nic - ani SMSy ani MMSy (o problemach z MMS autor pisze na stronie).
Podejrzewam, że chodzi o organizację poczty - TyTN ma osobną skrzynkę do SMS, osobną do MMS, TP2 ma jedną - oczywiście nazwy skrzynek różnią się między modelami.
Przy okazji - czy komuś udało się stworzyć podfolder w SMS-owej skrzynce odbiorczej? Było to możliwe w TyTN i ułatwiało to organizowanie otrzymanych SMS-ów. W TP2 nie potrafię stworzyć folderu pod Skrzynką Odbiorczą.

Co to znaczy jak miałem zapisane? SMS przychodzil, czytałem i zostawiam w skrzynce, nigdzie nie zapisywałem.
Co do podkatalogów to mi powiedz po co to potrzebne? Ja nie widze takiej potrzeby robienia podkatalogów, nigdy nie robiłem i dawałem radę. Pewnie chciałbyś mieć katalogi dla kilku najważniejszych osób. Otóż teraz tak nie trzeba, poprzez TF można to zrobić : People->All People->wybierasz osobę i zmieniasz zakładkę na dole na Wiadomości i pojawiają Ci sie wszystkie wiadomości z tą osobą w formie czatu
iPhone 3GS 32 GB

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
« Odpowiedź #229 dnia: Czerwiec 29, 2009, 11:38:20 »

Konwertujesz czy wrzucasz po prostu na kartę divxy/xvidy pobrane z sieci??? Rozdzielczość 640 x 352 (sporo filmów w takiej rozdziałce na sieci) niby w benchmarku CorePlayera w granicach 108-110% ale... Benchmarki swoje a rzeczywistość swoje (podobnie jak w przypadku dwuprocesorowych kart graficznych - np. nVidia 295GTX, niby framerate 2x większy niż w przypadku nV 285 ale mikroprzycięcia sprawiają, że nie gra się ekstra płynnie), ciężko mówić tu o komforcie oglądania w dynamicznych scenach. Występuje jednak zauważalne gubienie klatek, szczególnie w przypadku divxa, z xvidem jest trochę lepiej. Tak więc jeśli chodzi o komfortowe oglądanie niekonwertowanych filmów, to albo Samsung Omnia HD na S60v5, ale trzeba zaczekać na Omnię II / Omnię Pro.

*

Offline arek113

• *
  • 89
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #230 dnia: Czerwiec 29, 2009, 11:57:33 »
Koledzy, a czy kazdemu dziala ten dolaczony w watku tcpmp?u mnie byl dzwiek, zero obrazu, po kombinacjach byl obraz, za chwilke zwis itp itd (szukajka uzyta i to juz 3 ppc na ktorym uzywam tcpmp, na wizardzie i kaiserze zero problemow)sciagnalem divxplayera, odtwarza pieknie obraz ale zapomnial o dzwieku!czy ktos moze cos [poradzic?pozdrawiam

*

jakozlowski

« Odpowiedź #231 dnia: Czerwiec 29, 2009, 12:41:30 »
Mnie też TCPMP nie chce odtwarzać. Najpierw miałem wersje, która w ogóle się nie uruchamiała a jak już znalazłem to mam to samo - brak obrazu lub zwis kompletny. Core Player nawet działa ale filmy idą baaardzo słabo. Media Player odtwarza lecz bez napisów.

« Odpowiedź #232 dnia: Czerwiec 29, 2009, 12:58:54 »
Sorki za głupie pytania( nie mam na razie śmiałości zadawać pytania w dziale programowym ;)) ale dopiero uczę się tego systemu ;). Przeczytałem że jest nowa wersja opery 9,7b1. Po sciągnięciu 2 plików i zainstalowaniu ich nowsza wersja nadpisze poprzednią i ta nowsza będzie domyślna ??? Czy warto się w nią pakować czy poczekać na wersje stabilną.

*

Offline mkycler

• *
  • 87
« Odpowiedź #233 dnia: Czerwiec 29, 2009, 13:48:25 »
Co to znaczy jak miałem zapisane? SMS przychodzil, czytałem i zostawiam w skrzynce, nigdzie nie zapisywałem.
Co do podkatalogów to mi powiedz po co to potrzebne? Ja nie widze takiej potrzeby robienia podkatalogów, nigdy nie robiłem i dawałem radę. Pewnie chciałbyś mieć katalogi dla kilku najważniejszych osób. Otóż teraz tak nie trzeba, poprzez TF można to zrobić : People->All People->wybierasz osobę i zmieniasz zakładkę na dole na Wiadomości i pojawiają Ci sie wszystkie wiadomości z tą osobą w formie czatu
Ściślej - jak w Eten były zorganizowane skrzynki w Outlooku? Bo w TyTN była skrzynka dla SMS i skrzynka dla MMS i PIM Backup przy odtwarzaniu nie chce odtworzyć sms-ów, bo nie znajduje właściwej skrzynki.
Foldery - filtrowanie dla osób jak najbardziej - działa to wyśmienicie, ale co w przypadku określonego projektu, nad którym pracuje więcej osób? Tu foldery zdawały egzamin celująco.

EDIT: OK - już sobie poradziłem. Poprzednia wersja PIM Backup nie potrafiła dobrze przenieść SMS-ów. Wersja 2.8 przeniosła - i nawet foldery się odtworzyły. Niestety, nie można przenosić do nich nowych wiadomości, ale dobre i to...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 29, 2009, 14:04:47 wysłana przez mkycler »

*

Offline wrn

• **
  • 149
« Odpowiedź #234 dnia: Czerwiec 29, 2009, 14:36:36 »
Koledzy, a czy kazdemu dziala ten dolaczony w watku tcpmp?u mnie byl dzwiek, zero obrazu, po kombinacjach byl obraz, za chwilke zwis itp itd (szukajka uzyta i to juz 3 ppc na ktorym uzywam tcpmp, na wizardzie i kaiserze zero problemow)sciagnalem divxplayera, odtwarza pieknie obraz ale zapomnial o dzwieku!czy ktos moze cos [poradzic?pozdrawiam

mam ten sam problem ma ktoś jakąś sprawdzoną i działającą wersje?
|R|6.5.3|ROM|WWE| ★ EnergyROM "Phoenix 2" 21885 ★Dec 17★ Sense 2.1

*

Offline Ralf63

• 464
« Odpowiedź #235 dnia: Czerwiec 30, 2009, 01:16:03 »
do wszystkich, którym odtwarzacz wariuję - też tak miałem i...pokombinowałem z kodekami i poszło. Wręcz świetnie.

muminisko, tak, wrzucam całe divxy (700mb), rozdzielczości nie sprawdzam ale pewnie jest taka jak mówisz. Powiedz więcej, wrzucam mecze siatkarskie, gdzie akcja dzieje się szybko i da się to oglądać.
iPhone 3GS 32 GB

*

Offline arek113

• *
  • 89
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #236 dnia: Czerwiec 30, 2009, 01:52:09 »
kolego Ralf, a mozesz nas ciemnych oswiecic swoja jasnoscia w temacie tej kombinacji odekami?
a 2 pytanko do wszystkich - amba wciela polaczenie usb z kompem-bylo w 1 dzien, teraz 3 dzien juz nie ma,czy moze ktos juz ma na to swiatla rade?

*

Offline ReddyS

• *
  • 96
« Odpowiedź #237 dnia: Czerwiec 30, 2009, 07:54:38 »
Po pierwszym dniu uzywania takie spostrzezenia na szybko:
+ i to duzy za... jakosc polaczen i czulosc anteny. Jak ktos by mi powiedzial, ze lepiej od noki to nie chcial by uwierzyc. Tam gdzie moja E61i tracila sygnal ja jeszcze moglem porozmawiac!
- za przegladarke. Nie wiem, nie mam bezposredniego porownania, bo na €61i uzywale Opery mini, ale ogolnie  stronki szybciej ladowaly mi sie na Nokii. Do tego wolna reakcja na "klikniecia". Moze to wina systemu i powolnosci Pro2?

Kolejna rzecz, ale to w duzej mierze moja wina bo jestem "noobem" i dopiero wchodze w WM. Na dzien dzisiejszy to brak pl literek na sprzetowej. Musze sprobowac zainstalowac dodatek z tego watku, ale podobno jeszcze nie wszystko dziala, wiec moze poczekam;)

PS. Wszystko napisalem na Pro2, i tu kolejny wielki +. Klawiatura jest rewelacyjna!

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
« Odpowiedź #238 dnia: Czerwiec 30, 2009, 10:47:13 »
Z niewątpliwych plusów dodałbym jeszcze baterię i zarządzanie energią. Właśnie wróciłem z wyjazdu służbowego, kilkanaście rozmów dziennie (niektóre dość długie), esemesy, mmesy, maile itd. Z ustawień BT wyłączony, WiFi na żądanie, 3G off (i tak nie łapał sygnału). Pod koniec 4 dnia musiałem podłączyć do ładowarki. Jak dla mnie bomba jeśli chodzi o pda!

*

Offline ReddyS

• *
  • 96
« Odpowiedź #239 dnia: Czerwiec 30, 2009, 12:37:55 »
Z niewątpliwych plusów dodałbym jeszcze baterię i zarządzanie energią. Właśnie wróciłem z wyjazdu służbowego, kilkanaście rozmów dziennie (niektóre dość długie), esemesy, mmesy, maile itd. Z ustawień BT wyłączony, WiFi na żądanie, 3G off (i tak nie łapał sygnału). Pod koniec 4 dnia musiałem podłączyć do ładowarki. Jak dla mnie bomba jeśli chodzi o pda!

Jestem w szoku??? :shock:
Wczoraj rano miałem pierwsze ładowanie do końca o 8 rano odłączyłem od ładowarki. 36 min. rozmów, pare min. BT, 3G załączone,  30 min. internetu, WiFi 1gdz. i o 24 padła bateria. Dzisiaj drugie ładowanie, odłączony o 7, zobaczymy o której padnie bateria.