HTC Touch Pro 2 wrażenia, pytania itp...

• 455 Odpowiedzi
  • 90277 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
  • Sprzęt: HTC Touuch HD2 + 16GB
Odp: HTC Touch Pro 2 wrażenia, pytania itp...
« Odpowiedź #150 dnia: Czerwiec 19, 2009, 20:18:26 »
Czyli po prostu coś się ruszyło yee... dobrze że anglika opchnełem znajomemu bo się doczekać nie mógł tera kupie naszego he he.

he he tu se gostek wyskoczył ciekawe czy jelenia trafi 3099zł buahaaaaa.

http://www.allegro.pl/item666975689_htc_touch_pro_2_fv_gw_nowy_od_reki.html
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 19, 2009, 20:39:43 wysłana przez macgeb »
Życie to dziwka, w dodatku droga, a najgorsze jest to, że dziwkę trudno jest pokochać...

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #151 dnia: Czerwiec 19, 2009, 22:52:49 »
To tylko część prawdy. Bo jak już kupicie posiadając NIP EU, otrzymacie fakturę, zapłacicie kwotę netto, to przyjdzie wam jeszcze wystawić fakturę wewnetrzną i zapłacić 22% polski VAT, od kwoty z faktury wewnętrznej (czyli przeliczonej na złotówki). Suma sumarum wyjdzie mało korzystnie jako że VAT w Expansysie jest w okolicach 20%. POza tym dośc wyśrubowany kurs euro raczej nie zachęca do zakupów poza Polską.
Chyba trochę zamąciłeś księgowo. Nie zachodzi żadne "płacenie 22%" od faktury z UE. Po prostu nie odliczasz sobie 22% VATu na fakturze, bo... VATu tam nie ma. Oczywiście jak kupisz coś w PL za netto 100, zapłacisz 122 i odliczysz sobie te 22 PLN VATu. Jak kupisz coś w Expansysie za 100 netto, to zapłacisz 100 i... nie odliczysz VATu. Oczywiście że nie opłaca się kupować tego czegoś, jeżeli netto w expansysie kosztuje 105, zwłaszcza, że musisz jeszcze doliczyć przesyłkę, która często tania nie jest. Ale na pewno nigdy nikomu nigdzie nie musisz zapłacić 22% od tych 105 PLN za towar spoza EU. O ile oczywiście posiadasz NIP EU.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline ReddyS

• *
  • 96
  • Sprzęt: E61i/HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #152 dnia: Czerwiec 19, 2009, 23:20:54 »
Chyba trochę zamąciłeś księgowo. Nie zachodzi żadne "płacenie 22%" od faktury z UE. Po prostu nie odliczasz sobie 22% VATu na fakturze, bo... VATu tam nie ma. Oczywiście jak kupisz coś w PL za netto 100, zapłacisz 122 i odliczysz sobie te 22 PLN VATu. Jak kupisz coś w Expansysie za 100 netto, to zapłacisz 100 i... nie odliczysz VATu. Oczywiście że nie opłaca się kupować tego czegoś, jeżeli netto w expansysie kosztuje 105, zwłaszcza, że musisz jeszcze doliczyć przesyłkę, która często tania nie jest. Ale na pewno nigdy nikomu nigdzie nie musisz zapłacić 22% od tych 105 PLN za towar spoza EU. O ile oczywiście posiadasz NIP EU.

Jeśli jest prawdą co napisałeś to cena wychodzi bardzo atrakcyjna, około 2300zł. Inna sprawa, że nie widzę info o darmowej wysyłce.

*

Offline Wojtex71

• 8
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #153 dnia: Czerwiec 21, 2009, 21:30:10 »
Zamówiony. Zobaczymy co to warte :wink: Chociaż troche szkoda rozstawać się jakby nie było po dwóch latach z Etenkiem M700. Na marginesie zapytam, jak dostać się do działu "Sprzedam/Kupie" na pdaclub.pl ?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #154 dnia: Czerwiec 22, 2009, 08:35:04 »
Musisz mieć status klubowicza, który uzyskuje się po napisaniu 50 postów.

*

jakozlowski

« Odpowiedź #155 dnia: Czerwiec 22, 2009, 09:58:46 »
Ciekawe kiedy dostaniemy info z EuroAGDRtv o odbiorze sprzętu. W końcu w 48h dostaczają  :)

*

Offline wrn

• **
  • 149
  • Sprzęt: HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #156 dnia: Czerwiec 22, 2009, 10:11:41 »
Ciekawe kiedy dostaniemy info z EuroAGDRtv o odbiorze sprzętu. W końcu w 48h dostaczają  :)
właśnie otrzymałem maila od Euro że sprzet mam do obioru jutro po godzinie 15:00 w sklepie... :)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 22, 2009, 14:07:50 wysłana przez wrn »
|R|6.5.3|ROM|WWE| ★ EnergyROM "Phoenix 2" 21885 ★Dec 17★ Sense 2.1

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
« Odpowiedź #157 dnia: Czerwiec 22, 2009, 14:08:31 »
Ciekawe kiedy dostaniemy info z EuroAGDRtv o odbiorze sprzętu. W końcu w 48h dostaczają  :)
właśnie otrzymałem maila od Euro że sprzet mam do obioru jutro po godzinie 15:00 w sklepie... :)

Ja też otrzymałem potwierdzenie:

Odbiór w sklepie RTV EURO AGD:
Zapraszamy po odbiór do sklepu w dniu 2009-06-24 po godzinie 15.00
- termin obowiązywania rezerwacji 3 dni
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 22, 2009, 14:10:33 wysłana przez macgeb »
Życie to dziwka, w dodatku droga, a najgorsze jest to, że dziwkę trudno jest pokochać...

*

jakozlowski

« Odpowiedź #158 dnia: Czerwiec 22, 2009, 14:22:12 »
Ja też, ja też dostałem maila  :D  Jutro po 15-tej odbieram!!!

macgeb chyba daleko mieszka skoro ma odbiór dopiero 24-go...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 22, 2009, 14:23:46 wysłana przez jakozlowski »

*

Offline Wojtex71

• 8
« Odpowiedź #159 dnia: Czerwiec 22, 2009, 14:45:30 »
Ja mam odbiór jutro po godzinie 15:00 (sklep we Wrocławiu). Ponadto poszukuje używanej sztuki HTC Touch HD w okolicach Wrocławia najlepiej, może ktoś ma coś takiego i chciałby odsprzedać?

*

lipalipski

« Odpowiedź #160 dnia: Czerwiec 22, 2009, 14:58:34 »
I ja mogę odebrać sprzęcik jutro po 15, co cieszy, zważywszy, iż zamówienie złożyłem wczoraj w nocy/dziś nad ranem.

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #161 dnia: Czerwiec 22, 2009, 15:59:22 »
Ja też odbieram jutro  :grin: - teraz jeszcze trzeba poczekać na HardSPL i zaczynamy zabawę bo PROven PLK już leży na moim dysku  :proud:

« Odpowiedź #162 dnia: Czerwiec 22, 2009, 16:47:34 »
No ja mam kaske odłożona i się zastanawiam czy ostatecznie wyskoczyć po 10 latach z Nokii ;) Mam takie pytanie - czy telefon ten jest ładowany przez port USG - podłączony do komputera. Często korzystam z telefonu jako modem i zastanawiam się co z ładowaniem w trakcie pracy komorki jako modem>?????

Nigdy nie miałem do czynienia z WM - jest jakas ksiązka - jak obługuje sie ten sysem - coś godnego polecenia?? Wiem  że nie tu miejsce na takie pytanie - ale co warto dodatkowo zainstalować ;)

CO z upgradem do WM 6.5 - ??? - w jaki sposób to nastąpi????

*

Offline SkoczekPL

• 20
  • Sprzęt: HTC Touch Pro II
« Odpowiedź #163 dnia: Czerwiec 22, 2009, 17:09:02 »
Ja też odbieram jutro  :grin: - teraz jeszcze trzeba poczekać na HardSPL i zaczynamy zabawę bo PROven PLK już leży na moim dysku  :proud:

Oooo :) A Ty Qsqa nie miałeś zamienić TP na D2 ?  :D

Miło że będziesz z nami na TP2  :ok:

*

Offline Wojtex71

• 8
« Odpowiedź #164 dnia: Czerwiec 22, 2009, 17:39:25 »
No ja mam kaske odłożona i się zastanawiam czy ostatecznie wyskoczyć po 10 latach z Nokii ;) Mam takie pytanie - czy telefon ten jest ładowany przez port USG - podłączony do komputera. Często korzystam z telefonu jako modem i zastanawiam się co z ładowaniem w trakcie pracy komorki jako modem>?????

Nigdy nie miałem do czynienia z WM - jest jakas ksiązka - jak obługuje sie ten sysem - coś godnego polecenia?? Wiem  że nie tu miejsce na takie pytanie - ale co warto dodatkowo zainstalować ;)

CO z upgradem do WM 6.5 - ??? - w jaki sposób to nastąpi????

Tak, możesz tel. ładować z portu USB. Najaktualniejsza znana mi publikacja opisująca mobilne okienka dotyczy WM 6.0. Rekomendacje programów, które warto mieć z łatwością znajdziesz w na tym forum w dziale oprogramowanie/PDA ogólnie. Pierwsze romy bazujące na WM 6.5 pojawią się zapewne nie dalej jak za 2-3 miesiące. TP2 jak większość produktów HTC, zwłaszcza tych nowszych jest dosyć specyficznym jeśli chodzi o obsługę. HTC z samym systemem bardzo mocno zintegrowało znaną i lubianą nakładkę Touch FLO 3D (więcej informacji o niej znajdziesz oczywiście na Google). Ideą towarzyszącą powstaniu owej nakładki jest maksymalne uproszczenie obsługi nie do końca intuicyjnego dla wielu WM. Urządzenia na platformie z Redmond dedykowane są wszystkim, którzy nie boją się poświęcić odrobiny czasu i pracy urządzeniu, które teoretycznie powinno być nam narzędziem i/lub  „czasoumilaczem”. Trochę jak z kobietą, żeby coś otrzymać, musisz również dać coś od siebie. Jeśli więc nastawiony jesteś tylko na branie i nie zauważasz większych braków u Nokii – pozostań przy niej.

« Odpowiedź #165 dnia: Czerwiec 22, 2009, 19:17:27 »
Najpiekniejsze jest grzebanie w zabawce ;). Nie chodzi o to żeby złapać tylko żeby ścigać zająca ;)
Z drugiej strony nie lubie byc blady w jakimś temacie- zanim człowiek pokuma o to lata.
Goście piszą o jakimś ""HardSPL i zaczynamy zabawę bo PROven PLK """ - i jak tu sie nie słabić ;)
Właśnie mam przed sobą okno sklepu euroagd - i tak zastanawiam się czy kupić czy ew poczekać na jakąś tansza ofertę.
Jeszcze jedno -  czy w systemi jest jakiś program pokazujący ilość danych przychodzących i wychodzących w okresie rozliczeniowym bo gdzieś mi się obiło że trzeba doinstalować....

E tam - raz się żyje- złożyłem zamowienie w Euro ....;)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 22, 2009, 20:53:30 wysłana przez Tomisek »

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
« Odpowiedź #166 dnia: Czerwiec 22, 2009, 22:07:50 »

E tam - raz się żyje- złożyłem zamowienie w Euro ....;)

Witaj w klubie  :ok:

*

Offline ReddyS

• *
  • 96
  • Sprzęt: E61i/HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #167 dnia: Czerwiec 23, 2009, 08:37:25 »

Witaj w klubie  :ok:

Ja ciągle czekam:( W mPunkcie ciągle nie ma, cena też nie znana...
Muszę jeszcze wytrzymać 2-3 dni. Jak nie to oleję ich, wezmę kupię gdzieś indziej, a umowę przedłużę w Plusie bez ich pośrednictwa...

*

Offline Cezaro

• *
  • 72
  • Sprzęt: TP 2
« Odpowiedź #168 dnia: Czerwiec 23, 2009, 10:16:51 »
nie musicie czekac do godziny 15.00 mozecie odebrac pewnie juz teraz, dostawy w euro sa zazwyczaj zaraz po otwarciu sklepu, takze sprzet jest juz w sklepie. Do mojego sklepu przyjedzie dopiero jutro. Jakby ktos kupowal na raty to niech zapamieta ze ubezpiecznie jest dobrowolne, i cena ma byc podzielona na rowna ilosc rat i ani grosza wiecej.

Aha targowac sie nie da, ale jesli juz sie komus uda zagadac odpowiednio to kupi go za 2500, za mniej sie nie da.

*

jakozlowski

« Odpowiedź #169 dnia: Czerwiec 23, 2009, 10:28:06 »
Dostałem info,że sprzęt jest już do odbioru w sklepie  :D

*

lipalipski

« Odpowiedź #170 dnia: Czerwiec 23, 2009, 12:32:32 »
Aha targowac sie nie da, ale jesli juz sie komus uda zagadac odpowiednio to kupi go za 2500, za mniej sie nie da.

A co to znaczy "odpowiednio", skoro się nie da targować?

P.S.
Także mam info o możliwości odbioru. Chyba się zerwę z roboty dziś. ;-)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2009, 12:35:03 wysłana przez lipalipski »

*

Offline Wojtex71

• 8
« Odpowiedź #171 dnia: Czerwiec 23, 2009, 14:07:02 »
Byłem już po mojego i... nie mam go. Raty w Cetelem (nie mają innego banku) czy jak to sie pisze to jakaś podpierdółka za przeproszeniem. Mając świetną zdolność w Lukasie i GE, Cetelem z niewiadomych przyczyn odmówiło kredytowania mojego zakupu pomimo zerowych jak do tej pory problemów we wcześniej wymienionych LB i GE.   :-|

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
« Odpowiedź #172 dnia: Czerwiec 23, 2009, 14:21:28 »
Hym ja olałem EuroRTVAGD zamówiłem sobie 100zł taniej i od ręki.Wyszło mnie z wysyłką za pobraniem 2610zł

http://www.palmtopy.pl/Palmtopy/HTC/1959-HTC_Touch_Pro_2.html

*

lipalipski

« Odpowiedź #173 dnia: Czerwiec 23, 2009, 18:26:00 »
Tego posta pisze wlasnie z mojego nowego TP2.

Na razie wszystko mi sie podoba. A szczegolnie klawiatura. Mialem chyba wszystkie HTC z qwerty -ten wymiata.

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #174 dnia: Czerwiec 23, 2009, 20:50:55 »
Dobra, czas na pierwsze wrażenia:
+ super klawiatura, faktycznie przebija wszystkie dotychczasowe wynalazki HTC
+ duży i wyraźny ekran
+ jak na razie dobra bateria - odebrałem dzisiaj osobiście w Krakowie i podczas jazdy do Wrocka rozmawiałem ok. 45 min przez BT - bateria spadła z początkowych 70% na 60%
+ rozbudowany menadżer BT - ten z M$ może się schować
- szybkość działania systemu, ciekawe jak bedzie z WM6.5   B)

- waga, czuć zdecydowaną różnicę w porównaniu do TP, czuję się jakbym wrócił do Universala  :grin:
- TF3D, mimo że widać znaczącą róznicę do wersji portowanej dla VGA, nadal uważam że Mobile Shell jest bardziej intuicyjny

tak na gorąco...

*

jakozlowski

« Odpowiedź #175 dnia: Czerwiec 23, 2009, 21:50:52 »
Po pracy odebrałem na 30 rat 0%. Poszło na szczęście bez problemu. Teraz czas na odpalenie maszyny i zobaczymy co to potrafi.

PS. Rzeczywiście dostałem za 2599zł wraz z BT Jabra. Wziąłem z ubezpieczeniem na 3 lata (w tym pierwszy rok od uszkodzeń mechanicznych).
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 24, 2009, 07:36:46 wysłana przez jakozlowski »

*

Offline geowik

• *
  • 50
  • Sprzęt: TyTN II, Touch Pro2
« Odpowiedź #176 dnia: Czerwiec 24, 2009, 10:34:35 »
To tylko część prawdy. Bo jak już kupicie posiadając NIP EU, otrzymacie fakturę, zapłacicie kwotę netto, to przyjdzie wam jeszcze wystawić fakturę wewnętrzną i zapłacić 22% polski VAT, od kwoty z faktury wewnętrznej (czyli przeliczonej na złotówki). Suma sumarum wyjdzie mało korzystnie jako że VAT w Expansysie jest w okolicach 20%. Poza tym dość wyśrubowany kurs euro raczej nie zachęca do zakupów poza Polską.
Przykro mi ale to ty chyba trochę namąciłeś. Z twoich wywodów wynika, że można sobie kupić coś w kraju unijnym za kwotę netto nie płacąc VATu. To cudowna wiadomość dla przedsiębiorców z całej unii. Zdradź proszę jak zrobić taki trik a miliony przedsiębiorców w całej Unii będą Ci dozgonnie wdzięczni. To co opisałem wcześniej w skrócie fachowo nazywa się WEWNĄTRZWSPÓLNOTOWYM NABYCIEM TOWARU w skrócie WNT . Aby zakup towaru lub usługi można było uznać jako wewnątrz WNT musi zaistnieć kilka warunków jednocześnie: nabywając towar jesteście podatnikiem VAT, a nabywane w ramach danej transakcji towary służą czynnościom, które wykonujecie jako podatnik, kontrahent osoby nabywającej towary, czyli dostawca jest podatnikiem VAT w swoim kraju. Jeśli oba warunki są spełnione, przy zakupie dochodzi do WNT i podatek VAT jest płacony w kraju odbiorcy. Jeżeli powyższe warunki nie zostaną spełnione, wówczas taka transakcja zostanie zakwalifikowana jako tzw. transakcja krajowa i VAT należny od takiej transakcji zostanie zapłacony w miejscu nabycia. Tak więc jako osoba fizyczna kupując w np w Expansysie NIE MASZ możliwości zakupu towaru w cenie netto (za towar MUSISZ zapłacić cenę brutto, w której uwzględniony jest podatek VAT kraju w którym działa ten sklep). Jeśli natomiast prowadzisz działalność i jesteś płatnikiem podatku VAT w Polsce a sprzedawca jest płatnikiem podatku VAT w swoim kraju to w kupując towar dochodzi do WNT i płacisz cenę netto a podatek VAT masz obowiązek rozliczyć w Polsce. Ot w telegraficznym skrócie wykładzik z WNT. Po więcej informacji na temat WNT odsyłam do Urzędu Skarbowego.

*

Offline _scooter

• **
  • 207
  • Sprzęt: SGS2 4.0.3
« Odpowiedź #177 dnia: Czerwiec 24, 2009, 10:36:57 »
Czy wyświetlacz jest czytelny przy ostrym słońcu ??
Kaiser ma słaby wyświetlacz, praktycznie nic nie widać a jeśli mam zmienić pda to wolałbym jakiś lepszy ekran.

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #178 dnia: Czerwiec 24, 2009, 12:34:58 »
Czy wyświetlacz jest czytelny przy ostrym słońcu ??
Kaiser ma słaby wyświetlacz, praktycznie nic nie widać a jeśli mam zmienić pda to wolałbym jakiś lepszy ekran.

TP2 ma czujnik światła który reguluje automatycznie podświetlenie w zależności od warunków - możesz to również zrobić ręcznie

Podświetlenia jest dosyć dodre i równomierne, nie ma w ogóle porównania do Kaisera (specjalnie sprawdzałem na moim MDA Vario), czytelność w słońcu niestety zależy od rodzaju folii - ja mam od razu Brando UltraClear i jest OK

*

jakozlowski

« Odpowiedź #179 dnia: Czerwiec 24, 2009, 12:59:33 »
Zauważyłem, że przy wprowadzaniu danych kontaktów z poziomu TF3D nie daje się wprowadzić polskich znaków. Radzę sobie wpisując przez opcję WIĘCEJ gdzie przechodzi się do kontaktów Windowsa.