HTC Touch Pro 2 wrażenia, pytania itp...

• 455 Odpowiedzi
  • 89679 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Manieczek78

• 29
  • Sprzęt: HTC Touch Pro II
Odp: HTC Touch Pro 2 wrażenia, pytania itp...
« Odpowiedź #390 dnia: Listopad 22, 2009, 19:46:41 »
U mnie coś w środku lata  :)

*

Offline dantemg

• 935
  • Sprzęt: Nokia E65 -> HTC Touch Pro 2 -> HTC Sensation XE
« Odpowiedź #391 dnia: Listopad 22, 2009, 20:07:42 »
Ja nic nie słyszę :grin:
ROM:  Jackos EVO ManilaRUSH 1.4.0 PLK / Rhodium
ROM:  Oficjalny / Sensation

*

jakozlowski

« Odpowiedź #392 dnia: Listopad 22, 2009, 21:20:13 »
U mnie też słychać, nawet po rozsunięciu.

*

Offline sciobel

• 574
  • ____________________
  • Sprzęt: HTC Tytn II --> HTC Touch Pro 2 --> HTC Desire HD
« Odpowiedź #393 dnia: Listopad 22, 2009, 21:43:19 »
A u mnie cisza  :sleepy:

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #394 dnia: Listopad 22, 2009, 22:44:13 »
To ja też napiszę. U mnie nic nie lata ani na rozuniętym, ani na złożonym. :O~

*

Offline kizych

• 35
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #395 dnia: Listopad 22, 2009, 23:42:58 »
Dziwne to to... napisałem do HTC Support :P

*

Offline dantemg

• 935
« Odpowiedź #396 dnia: Listopad 22, 2009, 23:46:02 »
Dziwne to to... napisałem do HTC Support :P

Daj znać co oni na to :)

*

Offline Marcin-htcpro2

• **
  • 216
  • Sprzęt: HTC PRO2
« Odpowiedź #397 dnia: Listopad 23, 2009, 08:12:10 »
U mnie nic nie lata tak więc kwestia egzemplarza.

A próbowaliście np; wyciągnąć rysik, lub kartę pamięci, chociaż dziwne z tym odchyleniem ekranu bo wskazuje to na właśnie część ekranową ?

*

Offline kizych

• 35
« Odpowiedź #398 dnia: Listopad 23, 2009, 17:20:18 »

A próbowaliście np; wyciągnąć rysik, lub kartę pamięci, chociaż dziwne z tym odchyleniem ekranu bo wskazuje to na właśnie część ekranową ?
Właśnie próbowałem wszystkiego i zidentyfikowałem problem w moim modelu.

Jak się otworzy Pro2, to z tyłu znajduje się taki prostokącik, który w moim modelu obija się o pozostałą część obudowy, tutaj zdjęcie:

« Odpowiedź #399 dnia: Listopad 23, 2009, 18:34:58 »
Hmmm, u mnie tez nic nie lata, wypróbowane na wszystkie sposoby. Dziwna sprawa  :O

*

Offline kizych

• 35
« Odpowiedź #400 dnia: Listopad 24, 2009, 13:42:13 »
Dostałem odpowiedź od HTC Dział obsługi klienta, że urządzenie podlega naprawie.

Następnie wysłałem im zdjęcie z prawdopodobną diagnozą co to może tak "latać" (2 posty powyżej).

napisali identyczną formułkę...

Dziękujemy za skontaktowanie się z naszym Działem Obsługi Klienta.
W odpowiedzi na Pana pytanie doszliśmy do wniosku, iż Pana urządzenie podlega naprawie.
Aby zgłosić naprawe urządzenia prosimy skontaktować sie z naszym serwisem (...)

kurr... ka

Drugi TP2 jaki mam i drugi pójdzie do serwisu? :/
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2009, 13:54:54 wysłana przez kizych »

*

Offline wrn

• **
  • 149
  • Sprzęt: HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #401 dnia: Listopad 24, 2009, 14:14:52 »

Właśnie próbowałem wszystkiego i zidentyfikowałem problem w moim modelu.

Jak się otworzy Pro2, to z tyłu znajduje się taki prostokącik, który w moim modelu obija się o pozostałą część obudowy, tutaj zdjęcie:

sprawdziłem i u mnie też coś lata i rzeczywiście jest to ten mały kwadracik. Jeśli oddasz TP2 do serwisu i coś z tym zrobią to daj znać... bardzo by mnie ucieszył fakt wymiany obudowy na nową gdyż obecna nosi już ślady użytkowania :D
|R|6.5.3|ROM|WWE| ★ EnergyROM "Phoenix 2" 21885 ★Dec 17★ Sense 2.1

*

Offline ladgim

• 388
  • Sprzęt: HTC Rhodium PROven 2.5 m2.1, HTC Desire
« Odpowiedź #402 dnia: Listopad 26, 2009, 18:26:18 »
Nic innego jak klapka od taśmy. Musi być ruchoma. Jest w każdym  urządzeniu HTC z klawiaturą sprzętową.

*

Offline unperson

• **
  • 193
  • Confidence this not product - This a process
  • Sprzęt: Galaxy S4 + zawsze fajny romik ;-)
« Odpowiedź #403 dnia: Grudzień 13, 2009, 20:32:17 »
Hej,
Jak pewnie większość z Was wie za 1-2 tyg będzie premiera  TuchPro 2..nie wiem jak Wy ale ja się nie mogę doczekać !!!
Męczy mnie tylko kilka pytań. Wcześniej nie miałem za bardzo styczności z WM ani z HTC więc oto i one:
1. Teraz będzie dostępna wersja WM 6.1 w wersji angielskiej...nie jest to dożo problem dla mnie ale co jak wyjdzie wersja POLSKA ? Da się ja jakoś uploadować/nagrać. Zdaje sobie sprawę, że wtedy można utracić gwarancję ale.. DA SIĘ ?
2. Gdzieś wyczytałem, że po oficjalnym wyjściu WM 6.5 ma być możliwy (bez utarty gwarancji) jakiś 'oficjalny' upgrade ??? WIe ktoś coś na ten temat ?

Może macie jakieś inne ciekawe pytania, komentarze etc..??

Dziękuje i Pozdrawiam

u mnie naszczęście nic nie lata w środku i jakoś zwarcie to trzyma sie kupy ale. ... no własnie .... ale ...
zaczynają mi się wycierać boki klawiatury sprzętowej  po rozsunięciu slidera (fonik uzywany 2 miesiące, chuchany i pieszczony) ... normalnie ściera farbę z plastiku ... a jak u Was ??
... Nothing is stronger from destination ...

« Odpowiedź #404 dnia: Grudzień 18, 2009, 22:18:17 »
Mam pytanie panowoe, pewno takie z serii głupich ale powiedzcie mi czy lepiej wziąć wersje EN czy PL. Czy ew potem można dograć bez problemu polski jeżyk? Pytam bo róznica w cenie jest duża, jakieś 300 zł

*

Offline sciobel

• 574
  • ____________________
« Odpowiedź #405 dnia: Grudzień 18, 2009, 23:13:09 »
Jeśli masz zamiar używać tylko oryginalne romy, a chcesz mieć j.polski, to weź PL.
Jeśli język romu nie robi ci różnicy, albo/i jeśli chcesz,żeby twój TP2 dostał kopa i zaczął sie zachowywać jak urządzenie warte swojej ceny, a nie jak cegła i będziesz wgrywał gotowane romy - weź ten, który jest tańszy , czyli EN.

« Odpowiedź #406 dnia: Grudzień 19, 2009, 08:52:23 »
Dobra wiem już że można wgrać jezyk ale czy ma to jakieś konskfencje
« Ostatnia zmiana: Grudzień 19, 2009, 11:54:01 wysłana przez Boski13 »

*

lipalipski

« Odpowiedź #407 dnia: Grudzień 19, 2009, 15:57:42 »
W "konsekfencji", jeśli urządzenie będzie po polsku, to jest szansa, że poznasz jakieś trudne słówko, którego do dziś nie umiałeś poprawnie napisać. Na przykład konsekwencje.

*

Offline cive

• **
  • 106
  • Sprzęt: Samsung I9070, Rhodium, Asus TF101G + dock
« Odpowiedź #408 dnia: Styczeń 08, 2010, 21:34:18 »
A w moim od początku nie mogę dokładnie zatrzasnąć tylnej klapki. Mniej więcej pośrodku urządzenia, na wysokości volume down, odstaje na 1mm. Ale zdążyłem się przyzwyczaić  :D. I fakt, od strony klawiatury zaczyna się trochę wycierać. A poza tym nic nie lata i nie stuka.
Niech będzie błogosławiony człowiek który nie mając nic do powiedzenia nie ubiera tego faktu w słowa.

« Odpowiedź #409 dnia: Styczeń 18, 2010, 18:28:52 »
Oki, sposób na wprowadzanie polskich znaków z klawiatury sprzętowej

- należy przekopiować plik eT9.Rhodium.pl.kmap.txt do katalogu \Windows na telefonie
- z poziomu telefonu uruchomić caba poslki.cab i zrobić SR - po tym wprowadzanie polskich znaków odbywa się po wciśnieciu FN i odpowiedniej literki

UWAGA!!! Istnieją trzy odstępstwa od tej metody (niestety na razie nie do obejscia)
Ó - FN + Y
Ę - FN + W
Ń - FN + B

Przy okazji ten cab uaktywnia polski słownik dla XT9  :D

No i kto mi postawi pifko   B)  ???
ja ustawiłem to w ten sposób ale za radą ako119002 podmieniłem plik klawiatury i jestem prawie zadowolony.
Prawie bo mam przy klawiaturze sprzętowej słownik, niestety brakuje go na ekranowej.
Bez podmiany pliku klawiatury na sprzętowej są polskie znaki.

*

Offline AxlR

• **
  • 106
« Odpowiedź #410 dnia: Styczeń 19, 2010, 22:11:03 »
Wie ktoś jak wyłączyc transmisje danych?? Co jakiś czas łączy mi się z netem, może jakiś program ma ustaloną aktualizacje, ciężko mi odnaleźc który, nie chce żeby się łączył przez GSM, da się to jakoś całkowice wyłączyc??

*

Offline sciobel

• 574
  • ____________________
« Odpowiedź #411 dnia: Styczeń 19, 2010, 22:32:26 »
Wie ktoś jak wyłączyc transmisje danych?? Co jakiś czas łączy mi się z netem, może jakiś program ma ustaloną aktualizacje, ciężko mi odnaleźc który, nie chce żeby się łączył przez GSM, da się to jakoś całkowice wyłączyc??

Uzyj np. program noData. Działa b.dobrze.

« Odpowiedź #412 dnia: Styczeń 20, 2010, 09:11:12 »
Witam

Jestem posiadaczem blackstona ,ale chcialem sie przesiąść na  TP2 ponieważ brakuje mi  tej klawiaturki miałem wcześniej Raphaela i byłem bardzo zadowolony ,ale  brakowało mi tylko dużego wyśietlacza do navi więc zakupiłem hd-ka . Czytam dużo i widze narzekania na procesor ,że za słaby ,że to ,że tamto ,ale chyab nie jest aż tak żle ? Filmów nie zamierzam oglądać ,internet  rzadko, mnie chodzi głównie o duży ekran pod navi i klawiaturke do wygodnego pisania .Jak myślicie chyba nie będe narzekał jak go kupie ?
Zabrania się: w podpisach (bez zgody administracji) umieszczenie grafik lub tekstów - większych, niż dwukrotność popularnych userbarów - czyli odpowiednio: 700x20px (w poziomie)
BS_Cloudy _2.4 WWE  Radio_1.17.25.09
Test-  Android 2.2 (FroYo)

*

Offline sciobel

• 574
  • ____________________
« Odpowiedź #413 dnia: Styczeń 20, 2010, 09:54:34 »
Wydaje mi sie, ze na 'slaby procesor' narzekaja tylko ci, ktorzy o TP2 tylko slyszeli.
Mam ten model PDA od lipca i nie mialem sytuacji, zeby jakas aplikacja mi nie poszla z powodu procesora lub braku pamieci.
Jesli dla ciebie jest wazna klawiatura sprzetowa, to TP2 jest IMHO najlepszym obecnie wyborem. Jesli bez klawiszy - HD2.

*

Offline woof

• 761
  • Sprzęt: różnie
« Odpowiedź #414 dnia: Styczeń 20, 2010, 15:40:24 »
Witam

Jestem posiadaczem blackstona ,ale chcialem sie przesiąść na  TP2 ponieważ brakuje mi  tej klawiaturki miałem wcześniej Raphaela i byłem bardzo zadowolony ,ale  brakowało mi tylko dużego wyśietlacza do navi więc zakupiłem hd-ka . Czytam dużo i widze narzekania na procesor ,że za słaby ,że to ,że tamto ,ale chyab nie jest aż tak żle ? Filmów nie zamierzam oglądać ,internet  rzadko, mnie chodzi głównie o duży ekran pod navi i klawiaturke do wygodnego pisania .Jak myślicie chyba nie będe narzekał jak go kupie ?

ja przesiadłem się z samsunga i780 i nie narzekam. faktem jest tylko to że od razu zmieniłem fabryczny rom bo pracował bardzo wolno i problematycznie

*

Offline AxlR

• **
  • 106
« Odpowiedź #415 dnia: Styczeń 22, 2010, 12:43:53 »
Witam, mam problem z ustawieniem blokady, zainstalowałem sobie Dusk Theme, troche się pobawiłem i zrezygnowałem, po odinstalowaniu, gdy blokuje telefon nie wchodzi mi nowa blokada ze slajderem, tylko stara z WM 6.1, mam Rom Provena 2.5 z manilą 2.1. Wie jak ktos przestawic tą blokade?? Mam program Smartlock, jest ustawione na WM6.5 new look ale nic to nie daje :/ Wolałbym się rozwiązac problem bez HR

*

Offline eomaciu

• 40
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #416 dnia: Styczeń 29, 2010, 14:48:46 »
Wydaje mi sie, ze na 'slaby procesor' narzekaja tylko ci, ktorzy o TP2 tylko slyszeli.
Mam ten model PDA od lipca i nie mialem sytuacji, zeby jakas aplikacja mi nie poszla z powodu procesora lub braku pamieci.
Jesli dla ciebie jest wazna klawiatura sprzetowa, to TP2 jest IMHO najlepszym obecnie wyborem. Jesli bez klawiszy - HD2.

Co to znaczy nie poszła? Pójść to pójdzie ale jak.... mam w tej chwili TP i boję się
przesiadać na TP2 (a niestety nie mam chwilo wyjścia), przeczytałem ten wątek cały
i jakos nie czuję się zachęcony widzę że dodatkowo mozna miec problemy z jakością wykonania.

Kto się jeszcze przesiadał z TP na TP2 i może mi napisać że jednak jest poprawa?

Co do opcji TP2 vs HD2 - jak ktos z powodu klawiatury mógłby wybrać TP2 a nie HD2
to musiałoby to być mega hiper parcie _wyłącznie_ na klawiaturę.

Z testów i opisów wynika że te dwa urządzenia dzielą lata świetlne pod każdym względem.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #417 dnia: Styczeń 29, 2010, 16:16:28 »
Co do opcji TP2 vs HD2 - jak ktos z powodu klawiatury mógłby wybrać TP2 a nie HD2
to musiałoby to być mega hiper parcie _wyłącznie_ na klawiaturę.

Z testów i opisów wynika że te dwa urządzenia dzielą lata świetlne pod każdym względem.

Oho! Coś czuję, że zaraz się tu pojawi sporo postów. Powiem tylko tyle, że HD2 dotykałem przez jedynie parę minut w sklepie i mogę stwierdzić, że to ogromna kobyła. Co do TP2, to ludzie przesiadający się z nokii (jak ja) będą mieli strrraszne problemy, żeby przystosować się do niedopracowanych kwestii "softłerowych" (ale ten problem HD2 też dotyczy, bo to przecież prawie ten sam system), ale jeśli ktoś wcześniej używał TP, to nie powinien mieć żadnych problemów, bo wie co go czeka. Do jakości wykonania, działania klawiatury, pracy ekranu, widoczności naprawdę nie mogę się przyczepić. Jeśli ktoś kupuje telefon do pracy, to po kilku (w moim przypadku 4) tygodniach męczarni z testowaniem oprogramowania i po wielu godzinach ślęczenia na PDAClub doszedłem do takiego stanu, że mogę powiedzieć, że pracuje się komfortowo. Mam na myśli e-mail, Word, sporadycznie excel, stosunkowo dużo rozmów, mniej SMSów, bardzo mocno AutoMapa. I przyznam, że gdyby nie klawiatura, która strrrasznie ułatwia mi 2 pierwsze zadania (i w dodatku jest bardzo wygodna, bez porównania do G1, E75, N97 - do TP ma porównanie, ale i tak wychodzi na korzyść TP2), to pewnie wybrałbym HD2.

*

Offline dantemg

• 935
« Odpowiedź #418 dnia: Styczeń 29, 2010, 16:39:00 »
A ja myślę, że kolega eomaciu już dawno wybrał i zakupi Leo, więc nie ma co go przekonywać. No chyba, że zaprzeczy sam sobie i z jakiegoś powodu pojawi się u Niego jak sam to ujął "mega hiper parcie _wyłącznie_ na klawiaturę". Wtedy pozostanie mu Rhodium (wiele lat świetlnych za nowszymi HTC :ohreally:) albo czekanie na następce.

*

Offline wirher

• *
  • 97
  • Sprzęt: Touch Pro 2, Samsung Galaxy S2
« Odpowiedź #419 dnia: Styczeń 30, 2010, 11:18:58 »
Tak naprawde po co sprzet ktory jest kilka lat swietlnych do przodu, skoro zadne rzeczy (procz filmow) nie wykorzystuja mocy. Multitoucha windows poprawnie nie obsluguje wiec po co sie leo zachwycac? Kazdy broni swqojego sprzetu i chce go uznac za najlepszy.