HTC Touch pro 2 Jakie ROM i klilka pytań

• 1 Odpowiedzi
  • 1816 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HTC Touch pro 2 Jakie ROM i klilka pytań
« dnia: Listopad 25, 2011, 22:41:57 »
Witam.

Wczoraj przyszedl kurierem, mój zamówiony TP2.
Po 30 min, postanowiłem przeinstalowac oficjalny ROM z Ery, na Jackos Evo Plk.
Zamiast pozytywnej zmiany odczułem spowolnienie, poza tym Manilia nie chodzi tak jak powinna np.
Odtwarzacz w manili nie może odnaleść utworów

Więc kieruje do was pytanie, jaki ROM według was jest najszybszy, najstabilniejszy na dzień dzisiejszy ?

Jakie aplikacje powinienem zainstalować od razu na czysty system ?
Jest jakaś aplikacja dzieki ktorej w naszych telefonach będziemy mieli pełne wsparcie flash ?

Pozdrawiam, czekam na odpowiedż.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
Odp: HTC Touch pro 2 Jakie ROM i klilka pytań
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 29, 2011, 01:22:05 »
Tak naprawdę wszystko zależy od wersji ROMu, którą wybrałeś.
Jeśli chcesz mieć ROM najbardziej przypominający fabryczny ROM Ery pod względem szybkości i funkcjonalności, to moja sugestia brzmi Jackos S3 SmartMOVE.
Jeśli wybrałeś któryś z ROMów z Sense 2.5 (np. JackFULL albo SkrobPRO) to spowolnienie w stosunku do Ery faktycznie może być odczuwalne, choćby z uwagi na dużo większe wymagania interfejsu Sense 2.5

Nie rozumiem natomiast co może powodować problemy z odtwarzaczem. W żadnej dotychczasowej wersji Jackosa nie miałem z tym aspektem problemów, a również sam Jackos jest nałogowym słuchaczem mp3 i gdyby był problem z odtwarzaczem, to pewnie pierwszy by go zauważył. Zrób proszę HR i przetestuj te mp3 raz jeszcze.

Jeśli chodzi o aplikacje, to każdy ma jakieś inne preferencje. Takie, które zostały sprawdzone na Rhodium masz TUTAJ choć już zapewne sam znalazłeś ten wątek. Ja mam zawsze CorePlayer do odtwarzania filmów, Palringo do GG, G-Watch - przydatny timer, stoper i minutnik, Total Commander do manipulowania plikami, spbWirelessMonitor do kontrolowania pakietu danych i Lumos do zarządzania podświetleniem ekranu.

Tak czy inaczej po zrobieniu HR a przed zainstalowaniem jakichkolwiek aplikacji pobaw się chwilę ustawieniami, sprawdź ten odtwarzacz, połączenia itp. Będziesz wiedział czy Twoje problemy wynikają z którejś aplikacji czy może faktycznie jest to wina ROMu.

Flash? Cóż, można jedynie eksperymentować z przeglądarkami, np. Opera 10 lub Skyfire (niestety developerzy poszli do Apple i biorą teraz kasę) albo pojechać "po bandzie" i przetestować uZard Browser. Mnie udało się odtworzyć parę filmików na YT, ale zegar w naszych TP2 jest do tego trochę za wolny, więc jeśli już muszę obejrzeć jakiś filmik (=niezwykle rzadko) to wolę użyć klienta YT...