Błąd błędem, a niedziałający ekran niedziałającym ekranem. Obawiam się, że te dwie rzeczy mogą mieć ze sobą coś wspólnego.
Błędy wgrywania zdarzają się z różnych przyczyn, z których najczęstszą jest... błąd komunikacji, a zatem port USB albo kabel. Ja też miałem kiedyś tak, że kilka miesięcy używałem tego samego kabla (który był stale podłączony do kompa, nie podlegał żadnym obciążeniom mechanicznym, służył tylko do wgrywania), aż pewnego dnia pojawiał się błąd 262 czy coś podobnego. ActiveSync działał, a wgrywanie się udawało raz na 4-5 prób. Wymieniłem kabel i problem ustał.
Ale Ty Neonek masz, zdaje się, poważniejszy problem. Ale nadal nie odpowiedziałeś na pytanie:
Uruchom telefon w trybie bootloader (zrestartuj z wciśniętym przyciskiem ściszania).
Czy teraz pojawia się cokolwiek na ekranie?
na ekranie telefonu, który jest w trybie BL powinien widnieć napis USB (wiem, Tobie ekran nie działa, więc tego nie sprawdzisz), ale przy podłączaniu samego kabla komp powinien zaplumkać tak jak za każdym razem kiedy podłącza się urządzenie USB. Jeśli tego nie robi, to znaczy, że rzeczywiście nie ma komunikacji i musisz poszukać innego sposobu (np. flash z kartyn SD). A jeśli wszystko zawiedzie, to stawiam na problem z płytą główną...