HTC PRO2 a Automapa

• 70 Odpowiedzi
  • 13360 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tom79

• 34
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO2, Samsung Galaxy S, Galaxy TAB
Odp: HTC PRO2 a Automapa
« Odpowiedź #60 dnia: Styczeń 14, 2010, 08:21:10 »
Chciałbym spytać czy ktoś znalazł sposób na to, by Automapa (np. 553, bo taką mam obecnie) uruchamiała się zawsze w trybie landscape niezależnie od utwarcia klawiatury, albo jeszcze lepiej, żeby TP2 zaczął "słuchać" akcelerometru nie tylko w przeglądarce i wiadomościach, ale również na ekranie głownym. Mam fabryczny WM6.5 z modyfikacją od InterWrite + AM 553 + sbp mobile shell

witam zainstaluj sobie program do autoratcji ekranu problem sie rozwiaze link masz[/color][/size] http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=138766.30
[/quote][/size][/color]
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2010, 22:21:47 wysłana przez tom79 »

« Odpowiedź #61 dnia: Styczeń 14, 2010, 12:11:26 »
Dlaczego Wy sie tak uparliście na tą AutoMapę?? Moim zdaniem to największe nieporozumienie jakie mogli wydać. Po testujcie TomToma a nie bedzie zadnych problemów. Ja sam używam i jestem zadowolony, żadnych przycięć czy problemów z landscape. pozdr

*

Offline sciobel

• 574
  • ____________________
  • Sprzęt: HTC Tytn II --> HTC Touch Pro 2 --> HTC Desire HD
« Odpowiedź #62 dnia: Styczeń 14, 2010, 12:21:37 »
Niekotrzy wola blondynki, a inni kaktusy. Przeciez o gustach sie nie dyskutuje.
Osobiscie mialem i TT i AM - wybralem AM. Z wielu wzgledow. uzywam jej od ponad 2 lat i nie zamierzam zmieniac. Na razie.
Oczywiscie dziala bez problemow w TP2 (5.5.3).

« Odpowiedź #63 dnia: Styczeń 14, 2010, 15:37:58 »
Niekotrzy wola blondynki, a inni kaktusy. Przeciez o gustach sie nie dyskutuje.
Osobiscie mialem i TT i AM - wybralem AM. Z wielu wzgledow. uzywam jej od ponad 2 lat i nie zamierzam zmieniac. Na razie.
Oczywiscie dziala bez problemow w TP2 (5.5.3).

Masz racje, o gustach się nie dyskutuje  B) ale to już pomijając takie sytuacje jak AM działa bez problemów jak u Ciebie. Jeśli ktoś się meczy z AM i widzi, że kombinacje nic nie dają to warto spróbować czegoś innego... a "nóż widelec" będzie lepiej.... :wink:

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #64 dnia: Styczeń 14, 2010, 17:59:33 »
Wiecie, w 2009 roku testowałem prawie wszystkie dostępne w Polsce nawigacje pod WM i muszę powiedzieć, że interfejs najbardziej podoba mi się z iGO. Ale jakość map AutoMapy jak na razie nie ma sobie równych. A jako handlowiec sporo się poruszam i nie lubię jak mnie program wpuszcza w pole, albo każe mi skręcić w lewo przez trawę między pasami.
Wszystko ma wady i zalety (jak to w życiu) ale ja na razie zostaję wierny AM.

*

Offline dantemg

• 935
  • Sprzęt: Nokia E65 -> HTC Touch Pro 2 -> HTC Sensation XE
« Odpowiedź #65 dnia: Styczeń 18, 2010, 18:29:57 »
Jak zmienić ikonę automapy (piksele :P) na własną ładniejszą? Gdzieś już to było ale za nic nie mogę znaleźć.
ROM:  Jackos EVO ManilaRUSH 1.4.0 PLK / Rhodium
ROM:  Oficjalny / Sensation

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #66 dnia: Styczeń 24, 2010, 21:26:48 »
To ja się jeszcze dopisze z dwoma pytankami.

1. Czy na AM 553 mieliście problemy z ustawieniem głośności? Ja mam (mówię o systemowym profilu normalnym) głośność dzwonków ustawioną na 60%, a systemową na 40%. W AM zawsze korzystałem (odkąd tylko stała się dostępna) opcji żeby dostosowywał głośność komunikatów do prędkości (np. przy 40 -> 20%, przy 80 -> 60%), ale w TP2 to nie bardzo działa. Zawsze jest bardzo głośno. Próbowałem więc zmienić na stałą głośność (ale kontrolowaną przez AM -> Ustawienia -> Komunikaty) i tu już jest lepiej, ale wszystkie komunikaty zaczynają się bardzo cicho i dopiero w miarę ich trwania się podgłaszają do poziomu, który ustawiłem w menu AM. Np. jak się dojeżdża do ronda, to wyraźnie słychać dopiero informację "lekko w prawo, trzeci wyjazd", a odległości prawie wcale. Zainstalowałem tą samą wersję AM na NavRoadzie 430BT i głośność działa od razu, więc to raczej nie jest bug AM, tylko kwestia współpracy z naszym TP2.

2. Kiedy jadę z AM i ktoś do mnie zadzwoni, to oczywiście pojawia się dialer z informacją i jest dźwięk. Mogę tą rozmowę odebrać, ale bezzwłocznie po kliknięciu "Odbierz" dialer się minimalizuje zostawiając AM na 1 planie. A ja chciałbym jeszcze przełączyć tryb na głośnomówiący. Nie wiecie czy da się to gdzieś ustawić, żeby dialer zostawał na wierzchu po odebraniu rozmowy (wtedy po włączeniu głośnika można byłoby go wyłączyć choćby sprzętowym klawiszem "Back").

Dzięki
Skrobel

*

Offline sciobel

• 574
  • ____________________
  • Sprzęt: HTC Tytn II --> HTC Touch Pro 2 --> HTC Desire HD
« Odpowiedź #67 dnia: Styczeń 24, 2010, 22:20:00 »
1. Czy na AM 553 mieliście problemy z ustawieniem głośności?

Nigdy zadnych problemow tego typu nie mialem. Dzwiek AM ustawiony w podobny sposob, jak u ciebie pierwotnie, czyli dostosowany do predkosci.
Napisane: Styczeń 24, 2010, 22:17:09
2. Kiedy jadę z AM i ktoś do mnie zadzwoni, to oczywiście pojawia się dialer z informacją i jest dźwięk. Mogę tą rozmowę odebrać, ale bezzwłocznie po kliknięciu "Odbierz" dialer się minimalizuje zostawiając AM na 1 planie. A ja chciałbym jeszcze przełączyć tryb na głośnomówiący. Nie wiecie czy da się to gdzieś ustawić, żeby dialer zostawał na wierzchu po odebraniu rozmowy (wtedy po włączeniu głośnika można byłoby go wyłączyć choćby sprzętowym klawiszem "Back").

It's not a bug, it's a feature, czyli tak ma byc. AM jesli jest uruchomiona musi byc na pierwszym planie. Z mozliwoscia regulacji nigdy sie nie zetknalem. No chyba ze jest jakis myk w rejestrze.

Inna rzecz, ze u mnie dialer zostaje wlaczony przez jakies 10 sek. po zakonczeniu rozmowy. Ale moge go w kazdym momencie wywolac za pomoca przyciskow na kierownicy od fabrycznego zestawu glosnomowiacego (Volvo)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2010, 22:22:15 wysłana przez sciobel »

*

Offline Ralf63

• 464
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #68 dnia: Styczeń 24, 2010, 23:53:01 »
mi się zawsze włącza w trybie landscape. A jak to zrobiłem?

Wystarczy wyjść z AM w trybie landscape, kolejne włączenie jest w takim trybie, w jakim się wyłączył
HTC Desire Z 2.3.4 + 8 GB
iPhone 3GS 32 GB

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #69 dnia: Styczeń 25, 2010, 00:20:45 »
(...)
Inna rzecz, ze u mnie dialer zostaje wlaczony przez jakies 10 sek. po zakonczeniu rozmowy. Ale moge go w kazdym momencie wywolac za pomoca przyciskow na kierownicy od fabrycznego zestawu glosnomowiacego (Volvo)

Po zakończeniu rozmowy bardzo możliwe, ale mi chodzi o moment tuż po nawiązaniu rozmowy. Telefon jest w uchwycie i wiadomo, że nie będę go zdejmował, żeby rozmawiać "przy uchu". Chciałbym po prostu mieć możliwość włączenia opcji rozmowy głośnomówiącej albo przy odbieraniu połączenia, albo po jego nawiązaniu. A dialer znika w ciągu ułamka sekundy po nawiązaniu połączenia. Gdyby został tam przez kilka sekund, to by mi wystarczyło, żeby kliknąć ikonkę głośnika.
A zewnętrznego zestawu HF się jeszcze nie dorobiłem (skoda  :wink:). Zresztą czytałem, że nasz TP2 ma niezły wbudowany, więc najpierw chciałem go przetestować... Widzę, że pozostaje mi ponowne kliknięcie ikonki słuchawki na ekranie AM i ręczne przejście do dialera.

« Odpowiedź #70 dnia: Luty 15, 2010, 21:09:06 »
Mam problem z AM 6.1 (najnowsza) na oryginalnym ROMie (win 6.1) i nowym oryginalnym radiu. AM traci sygnał GPS, pomaga restart AM lub w opcji GPS/informacje wyłącz/włącz GPS. Wyłączyłem synchronizację czasu i też nic nie pomogło. Dodam że na innym programie (Bee Line) nic takiego się nie dzieje. Może miał ktoś podobny problem i udało się go rozwiązać. Nie planuję zmieniać ROMu. Może zmienić wstawienia szybkości GPS? Teraz mam 4800 (AM wykryła i ustawiła to automatycznie). Co jest nie tak?