To ja się jeszcze dopisze z dwoma pytankami.
1. Czy na AM 553 mieliście problemy z ustawieniem głośności? Ja mam (mówię o systemowym profilu normalnym) głośność dzwonków ustawioną na 60%, a systemową na 40%. W AM zawsze korzystałem (odkąd tylko stała się dostępna) opcji żeby dostosowywał głośność komunikatów do prędkości (np. przy 40 -> 20%, przy 80 -> 60%), ale w TP2 to nie bardzo działa. Zawsze jest bardzo głośno. Próbowałem więc zmienić na stałą głośność (ale kontrolowaną przez AM -> Ustawienia -> Komunikaty) i tu już jest lepiej, ale wszystkie komunikaty zaczynają się bardzo cicho i dopiero w miarę ich trwania się podgłaszają do poziomu, który ustawiłem w menu AM. Np. jak się dojeżdża do ronda, to wyraźnie słychać dopiero informację "lekko w prawo, trzeci wyjazd", a odległości prawie wcale. Zainstalowałem tą samą wersję AM na NavRoadzie 430BT i głośność działa od razu, więc to raczej nie jest bug AM, tylko kwestia współpracy z naszym TP2.
2. Kiedy jadę z AM i ktoś do mnie zadzwoni, to oczywiście pojawia się dialer z informacją i jest dźwięk. Mogę tą rozmowę odebrać, ale bezzwłocznie po kliknięciu "Odbierz" dialer się minimalizuje zostawiając AM na 1 planie. A ja chciałbym jeszcze przełączyć tryb na głośnomówiący. Nie wiecie czy da się to gdzieś ustawić, żeby dialer zostawał na wierzchu po odebraniu rozmowy (wtedy po włączeniu głośnika można byłoby go wyłączyć choćby sprzętowym klawiszem "Back").
Dzięki
Skrobel