HTC PRO2 a Automapa

• 70 Odpowiedzi
  • 13350 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

lipalipski

Odp: HTC PRO2 a Automapa
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpień 25, 2009, 20:45:23 »
Myślę, że TomTom, podobnie jak Automapa ma funkcję wysyłania via internet informacji o ruchu pojazdu, coby podawać info o korkach. Ale w tej kwestii lepiej zapytać w odpowiednim dziale.

NoData blokuje ogólnie możliwość łączenia z netem przez sieć GSM, więc i GG i Opera i inne programy się nie połączą.

« Odpowiedź #31 dnia: Sierpień 25, 2009, 21:57:38 »
No masz racje TT pobiera informacje o ruchu drogowym w celu unikniecia korkow itd. ale to wiem ze tak jest napewno w normalnym urzadzeniu TomTom-a czyli PNA, z tym ze tam juz muszę podpiąć antenę RDS-TMC. a w navigatorze na PDA mozliwe ze ciagnie sobie przez GSM

*

lipalipski

« Odpowiedź #32 dnia: Sierpień 25, 2009, 23:10:50 »
Jeśli ma taką funkcję, to na pewno po GSM. Tak, jak Automapa, z tym, że mnie to nie boli, bo i tak jestem zalogowany do sieci non-stop. W ogóle, nie bardzo umiem sobie już wyobrazić używanie PDA bez stałego połączenia z netem.

*

Offline _scooter

• **
  • 207
  • Sprzęt: SGS2 4.0.3
« Odpowiedź #33 dnia: Wrzesień 04, 2009, 22:51:29 »
Właśnie wróciłem z wakacyjnego wyjazdu w Polskę i Automapa zawiesiła mi się parę razy na TP2.
Program legalny w wersji 553 sytuacja wyglądał tak, jakby odbiornik GPS przeszedł w stan wstrzymania w Automapie w zakładce GPS/informacje nie było żadnych danych. po wyłączeniu i włączeniu GPS w AM wszystko ruszało, ale kilka krzyżówek przejechałem. Ciekawe co to może być ....

« Odpowiedź #34 dnia: Wrzesień 05, 2009, 15:23:00 »
No po zainstalowaniu wersji 553 jak gdyby wszystko sie uspokoiło. Przejechałem trasę z Lodzi prawie 300km i wszystko było ok mimo ze w trakcie rozmawiałem kilkanaście minut przez telefon. Mydlę ze jakiś problem z pamięcią. Wszyscy maja to samo. Na wersji 552 wieszało mi sie co 30-40km . Na razie spoko.
Takie pytanie na marginesie. Stałe doładowywanie baterii nie jest najlepsze dla niej. Wy jak robicie. Ładujecie na ful potem wyłaczacie ładowarkę czy jak???

*

Offline artkom

• **
  • 225
  • jestem jaki jestem... inny nie będę:)
  • Sprzęt: ONE X, ONE S,iPhone 4s, TITAN, SENSATION XE, iPad2
« Odpowiedź #35 dnia: Wrzesień 06, 2009, 07:00:19 »
Ja ładuję normalnie ładowarką samochodową i podczas jazdy cały czas jest bateria doładowywana, jak na razie nie zauważyłem nic niepokojącego w trzymaniu baterii a TP2 używam od chwili premiery czyli prawie pół roku.
jestem jaki jestem... inny nie będę

« Odpowiedź #36 dnia: Wrzesień 25, 2009, 22:44:59 »
Witam.
Ja mam ten sam problem z AM 5.5.2 na TP2 co na poprzednim ap. MDA Vario III , tj po zwisie AM tel. nie wygasza ekranu . Czy muszę robić twardy reset ?
Pozdrawiam.

*

Offline Ibanezq

• 729
  • Sprzęt: HTC Sensation XE with Beats srałdio ;)
« Odpowiedź #37 dnia: Wrzesień 25, 2009, 23:23:01 »
Ustaw wygaszanie z powrotem w opcjach WM.
PDA: Palm V -> iPAQ 3760 -> HTC Wizard -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> HTC Sensation XE
GSM: Siemens C25 -> Nokia 5110 -> Nokia 6210 -> Nokia 6310 -> Siemens C35i -> Siemens S65 -> Nokia 6650

« Odpowiedź #38 dnia: Wrzesień 26, 2009, 00:11:51 »
Obcje WM ? Gdzie to jest ?

*

lipalipski

« Odpowiedź #39 dnia: Wrzesień 26, 2009, 00:26:04 »
Tam, gdzie w Vario III.

*

Offline Ibanezq

• 729
  • Sprzęt: HTC Sensation XE with Beats srałdio ;)
« Odpowiedź #40 dnia: Wrzesień 26, 2009, 07:10:54 »
;)
PDA: Palm V -> iPAQ 3760 -> HTC Wizard -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> HTC Sensation XE
GSM: Siemens C25 -> Nokia 5110 -> Nokia 6210 -> Nokia 6310 -> Siemens C35i -> Siemens S65 -> Nokia 6650

*

Offline Watcher

• *
  • 74
  • Sprzęt: HTC Touch Pro II+16GB, MIO A701 WM6.5-23016.5.3.0.PLK
« Odpowiedź #41 dnia: Wrzesień 27, 2009, 20:47:40 »
Witam..

jestem tu nowy, do tej pory bywałem u sąsiada Elminstera z A701. U mnie Automapa działa poprawnie choć czasem zdarza się że na moment (1-2 sekundy) traci sygnał. Obserwuję też (chociaż rzadko) drobne opóźnienie w stosunku do ustawień - np.komunikat o zmianie kierunku pojawia się w momencie wykonywania manewru. Wersja softu: 1.19.401.0.
Watcher

« Odpowiedź #42 dnia: Listopad 11, 2009, 12:27:11 »
Mam nietypowy pytamoe. AM mam zainstalowana na karcie przez USB. Jak wkładam kartę do Pro2 to odpala się autostart i AM zostaje dodana do programów. Co zrobic zeby po HR Pro2 widział w programach AM. Owszem mam na karcie katalog2577 gdzie sa pliki autorun.exe ale ale odpalenie go nic nie daje. Dopiero fizyczne wyjecie karty ze slodu i ponownie jej włączenie łąduje AM i jest w programach i moge ją odpalić z programy/start.

« Odpowiedź #43 dnia: Listopad 22, 2009, 22:41:55 »
Witam wszystkich użytkowników HTC TP2
mam pytanie odnośnie właśnie Automapy  : jak zrobić kopie karty na której wczesniej była zainstalowana AM ( karta jest oryginalna i wcześniej używana w innym tel.). Orginal z AM ma 2 Gb poj. a chce wszystko uzywac nie tracąc AM na karcie 16Gb-- da sie to zrobić mając oryginalną i zarejestrowaną AM.Próbowałem kopiować ale nic z tego nie wyszło

macie może jakieś rozwiązania

Dzieki i pozdrawiam

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #44 dnia: Listopad 22, 2009, 22:46:31 »
To zależy do czego jest przypisana licencja AM. Jeśli do urządzenia to możesz przekopiować i używać większej karty na tym samym pockecie. Jesli do karty to na róznych pda, ale na tej samej karcie. Licencję mozna odblokować piząc do supportu, podaj e się nr licencji i adres e-mail podany przy 1 rejestracji.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline unperson

• **
  • 193
  • Confidence this not product - This a process
  • Sprzęt: Galaxy S4 + zawsze fajny romik ;-)
« Odpowiedź #45 dnia: Grudzień 11, 2009, 22:59:08 »
No i LUX  :ok:"NoData" pomógł, teraz sie to cholerstwo nie łączy z netem. Ale wydawało mi sie wczesniej że, nie właczał sie sam, a co mu sie teraz odwaliło... nie mam pojecia. Dzieki za podpowiedz lipalipski

ja natomiast mam nieraz tak, że muszę wyjść z AM6 i wejść ponownie i wtedy łapie fixa momentalnie :-)) a za pierwszym razem moge se czekać  ....  :(
... Nothing is stronger from destination ...

*

Offline sciobel

• 574
  • ____________________
  • Sprzęt: HTC Tytn II --> HTC Touch Pro 2 --> HTC Desire HD
« Odpowiedź #46 dnia: Grudzień 11, 2009, 23:23:13 »
ja natomiast mam nieraz tak, że muszę wyjść z AM6 i wejść ponownie i wtedy łapie fixa momentalnie :-)) a za pierwszym razem moge se czekać  ....  :(

QuickGPS?
Poza tym inaczej lapie fixa na cold start, a inaczej (szybciej) na warm start.

*

Offline gustaw987

• 34
  • Sprzęt: htc touch pro 2
« Odpowiedź #47 dnia: Grudzień 12, 2009, 11:09:46 »
Witam.
Mam AM6 oficjalną wersje nie testową,i ostatnio przytrafiło Mi się coś dziwnego.
Jechałem sobie z włączoną AM i w pewnym momencie straciłem sygnał GPS,po około 6km sygnał wrócił.Wracałem tą samą trasą i w tym miejscu w którym odzyskałem sygnał GPS,jadąc w z powrotem straciłem sygnał GPS,a odzyskałem go w tym miejscu w którym straciłem poprzednio.Dla ciekawości przejechałem ten odcinek trasy w obydwie strony jeszcze dwa razy i zawsze było to samo.
Może komuś też przytrafiło się coś podobnego. 
ROM:  PROven  
Radio :  4.49.25.17

*

Offline ksmm

• *
  • 62
  • Sprzęt: E51, TP2
« Odpowiedź #48 dnia: Grudzień 13, 2009, 12:20:32 »
Mialem w Sierpniu identyczny problem z iGO8 z oficjalnym WM6.1 na TP2.
Co ciekawe - problem pojawil sie po zainstalowaniu nowej wersji WM jaka pojawila sie na stronie HTC.
Tak na marginesie - z aktualna oficjalna wersja WM6.5 problemu nie ma.
Niestety nie mialem wtedy mozliwosci ani czasu na analize - bylismy na wakacjach.
Dokladnie jak u Ciebie lock zanikal i pojawial sie podczas jazdy na konkretnie oznaczonym odcinku drogi i to z dokladnoscia do doslownie kilkuset metrow.
W moim przypadku - bylismy w Sudetach, okolice Walimia. Inne charakterystyczne miejsce - granica Polsko-Czeska w Kudowej Slone. Po Polskiej stronie brak lock'a, po Czeskiej - praktycznie natychmiast po przekroczeniu granicy od razu lock. To samo przy powrocie, lock zanikal chwile po wjechaniu do Polski (jezdzilismy tam i spowrotem kilka razy wiec byla okazja do sprawdzenia) i pojawial sie dopiero w okolicach Klodzka. Caly czas GPS widzial kilka satelitow ale nie byl w stanie sie znalezc.
Syn uzywal Omnii ktora w tej samej lokalizacji z tym samym iGO8 dzialala bez zarzutu wiec nie byl to problem z satelitami ani z iGO8 ;-).

Wyglada, ze przyczyna sa bledne informacje o pozycjach niektorych satelitow na orbicie w danej lokalizacji geograficznej co by jednoznacznie wskazywalo na firmware do GPS czyli fragment software potocznie tu zwanego radiem.

*

Offline gustaw987

• 34
  • Sprzęt: htc touch pro 2
« Odpowiedź #49 dnia: Grudzień 13, 2009, 22:34:53 »
A już liczyłem na to że mamy w Polsce "Trójkąt Bermudzki"  :shock:  , moja dziura GPSowa jest w Wielkopolsce,miasteczko Czerniejewo.
ROM:  PROven  
Radio :  4.49.25.17

« Odpowiedź #50 dnia: Grudzień 14, 2009, 10:24:47 »
Na stronie Automapy w opisie zmian w najnowszej wersji Automapy (6.0.0) jest takie cos:
obsługa nowych modeli urządzeń nawigacyjnych w tym m.in.: Alpine K2, Becker 204/205, Pentagram Prime, Clarion 790, HTC Touch HD 2, HTC Touch Pro2, HTC Diamond 2, Invion GPSGo, MaxCom, Peying Alien.
Na czym polega ta zmiana?
ROM: PROven 3.0 final 21895 Max Manila
Radio: 4.49.25.91

*

Offline dantemg

• 935
  • Sprzęt: Nokia E65 -> HTC Touch Pro 2 -> HTC Sensation XE
« Odpowiedź #51 dnia: Grudzień 14, 2009, 10:50:45 »
Na stronie Automapy w opisie zmian w najnowszej wersji Automapy (6.0.0) jest takie cos:
obsługa nowych modeli urządzeń nawigacyjnych w tym m.in.: Alpine K2, Becker 204/205, Pentagram Prime, Clarion 790, HTC Touch HD 2, HTC Touch Pro2, HTC Diamond 2, Invion GPSGo, MaxCom, Peying Alien.
Na czym polega ta zmiana?
Na tym, że teraz oficjalnie nie powinieneś mieć problemów z działaniem AM na swoim Rhodium.
ROM:  Jackos EVO ManilaRUSH 1.4.0 PLK / Rhodium
ROM:  Oficjalny / Sensation

*

Offline ksmm

• *
  • 62
« Odpowiedź #52 dnia: Grudzień 14, 2009, 19:01:25 »
Po prostu ktorys z pracownikow AM zainstalowal AM na TP2 i - po stwierdzeniu ze dziala - dopisal TP2 do listy sprawdzonych platform ;-)

*

Offline Watcher

• *
  • 74
  • Sprzęt: HTC Touch Pro II+16GB, MIO A701 WM6.5-23016.5.3.0.PLK
« Odpowiedź #53 dnia: Grudzień 14, 2009, 21:46:10 »
Po prostu ktorys z pracownikow AM zainstalowal AM na TP2 i - po stwierdzeniu ze dziala - dopisal TP2 do listy sprawdzonych platform ;-)

To nie tak. Jak miałem zainstalowaną AM 5.5.3 to zacinała się, fixa potrafiła łapać 5 minut, reagowała z opóźnieniem, wczoraj zainstalowałem 6 i te wszystkie problemy zniknęły.

22.12.09
Po przejechaniu kilku dłuższych tras z Automapą 6 stwierdzam, że skończyły się problemy. Pierwszego fixa łapie w ciągu 20 sekund, nie ma opóźnień, nie gubi sygnału i szybciej działa.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 22, 2009, 20:24:06 wysłana przez Watcher »
Watcher

*

Offline ksmm

• *
  • 62
« Odpowiedź #54 dnia: Grudzień 15, 2009, 18:43:20 »
To jest kwestia w ilu miejscach aplikacja napisana jest "na skroty"...
PDA maja w ramach ROM warstwe interfejsowa ktora oddziela system operacyjny/aplikacje od rzeczywistego sprzetu czyli go wirtualizuje.
Jak sie ktos "dobiera" do warstwy sprzetowej bez posrednictwa owych sterownikow to zazwyczaj zyskuje na czasie ale ryzykuje zwisy i inne problemy...

*

Offline Ralf63

• 464
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #55 dnia: Grudzień 27, 2009, 22:51:53 »
to ja mam takie pytanie, zmieniłem ROM, Automape mam na karcie pamięci i chciałbym ją dodac do skrótu na stronie głównej TF3D ale nie mam jej w spisie programów. Jak ją tam dodać?
HTC Desire Z 2.3.4 + 8 GB
iPhone 3GS 32 GB

*

lipalipski

« Odpowiedź #56 dnia: Grudzień 30, 2009, 00:20:55 »
Robiąc skrót w start/windows/menu start/programy.

« Odpowiedź #57 dnia: Styczeń 02, 2010, 18:11:27 »
Witam. Zainstalowałem AM 6.1 i mam problem.  Nie wiem jak to przeskoczyć ale program nie odcina mi opcji wygaszenia a nastepnie wyłączenia TP2 . Zaznaczam ze ma najnowszy oryginalny rom 6.5. W wersji 5.5.3 nie był problemu. Moze jakieś sugestie???

>>>>>>>
Problem sie chyba rozwiązał- okazało sie że jezeli GPS jest wyłączony to program zachowuje sie pasywnie i włącza sie wygaszacz ;)
>>>>>>>
Wiem ze to pytanie związane w WM ale- jak tworzy sie z poziomu TP2 skróty do jakiegos pliku. Temat sie widze powtarza. Można podłączy kompa do TP2 i z jego poziomu stworzyć skróty no w katalogu widows\start ale czy mozna to wykonać z poziomu TP2 ( np TC lub exploratorem)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2010, 21:07:27 wysłana przez Tomisek »

*

Offline sciobel

• 574
  • ____________________
  • Sprzęt: HTC Tytn II --> HTC Touch Pro 2 --> HTC Desire HD
« Odpowiedź #58 dnia: Styczeń 02, 2010, 21:35:50 »
Wiem ze to pytanie związane w WM ale- jak tworzy sie z poziomu TP2 skróty do jakiegos pliku. Temat sie widze powtarza. Można podłączy kompa do TP2 i z jego poziomu stworzyć skróty no w katalogu widows\start ale czy mozna to wykonać z poziomu TP2 ( np TC lub exploratorem)

Np. z Total Commandera - /plik/wiecej/utworz skrot. Potem przenosisz go tam, gdzie bedzie ci potrzebny,

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #59 dnia: Styczeń 13, 2010, 23:48:46 »
Witam wszystkich,

Chciałbym spytać czy ktoś znalazł sposób na to, by Automapa (np. 553, bo taką mam obecnie) uruchamiała się zawsze w trybie landscape niezależnie od utwarcia klawiatury, albo jeszcze lepiej, żeby TP2 zaczął "słuchać" akcelerometru nie tylko w przeglądarce i wiadomościach, ale również na ekranie głownym. Mam fabryczny WM6.5 z modyfikacją od InterWrite + AM 553 + sbp mobile shell

Pytam ponieważ w samochodzie rzadko otwieram fizyczną klawiaturę, bo nie jest potrzebna, a zajmuje "dużą część szyby", a ponieważ automapa w landscape jest o wiele wygodniejsza, przeto chciałbym, żeby jej domyślnym stanem pracy był ten właśnie.

W dodatku jeśli nawet przełączę AM w tryb landscape (menu -> opcje -> obróć ekran) to jeśli ktoś do mnie zadzwoni, albo ja chcę do kogoś zadzwonić, to już dialer pokazuje się w "normalnym trybie" (zakładając, że klawiatura jest schowana). To mnie trochę irytuje, czy zna ktoś jakieś wyjście z sytuacji?