HR w TP2

• 6 Odpowiedzi
  • 1347 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HR w TP2
« dnia: Październik 11, 2009, 05:47:24 »
Dzień dobry, chciałbym sie dowiedziec cosie stanie po HR z urzadzeniem:) Tzn chodzi o to czy podniesie sie z jezykiem polskim czy angielskim. Bo widze ze zainstalowany jest sunysoft interwrite a z tego co pamietam gdy mialem jeszcze MIO to tam taka nakladka spolszczajaca znajdowala sie na plycie. Czy tutaj jest tak samo? Ze po HR wystarczy wgrac nakladke z plyty pozniej wgrac backup danych i wszystko bedzie ok? Bo szczerze nie sprawdzalem czy na plycie jest ta nakldka a jezeli nie to skad ja pobrac?

Problem polega na tym ze nie wiem co sie stalo ale po wzbudzeniu urzadzenie sie nie wylacza. W zasilaniu odznaczylem ptaszki tak jak jest domyslnie, aby podswietlanie wylaczylo sie po 30 sekundach a urzadzenie po 2 minutach gdy nie jest uzywane. Niestety podswietlanie wylacza sie po30 sekundach ale urzadzenie juz nie. Gdy przyjdzie wiadomosc lub gdy zaswieci sie o polnocy to bedzie swiecl az do rana.
Ktos ma jakis pomysl gdzie zajrzec lub co zrobic aby gasl? Odinstaluje czesc programow moze ktorys z nich tak wplywa na TP2, a jezeli nie pomoze zrobie HR tylko jak zrobic aby wrocic do j. polskiego.

POzdrawiam i przepraszam jezeli pytanie jest banalne.

*

Offline zbyszaty

• *
  • 73
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2, Nokia E 52, Asus P526
Odp: HR w TP2
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 11, 2009, 08:22:41 »
spokojnie możesz robić hard reset, Interwrite jest zaszyty w ROMie, po instalacji WM pojawia się okno Interwrite z wyborem języka, wybierasz polski i leci:)
ROM: Stock ROM
RADIO: 4.49.25.91

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 11, 2009, 11:18:28 »
spokojnie możesz robić hard reset, Interwrite jest zaszyty w ROMie, po instalacji WM pojawia się okno Interwrite z wyborem języka, wybierasz polski i leci:)

Wszystko super po HR urzadzenie wkoncu sie wygasza. poniewaz  teraz nie musze sie obawiac ze smsrozladuje mi telefon wlozylem karte SIM I na nerwy dziala mi jeszcze sprawa ciaglego laczenia sie telefonu z netem co wylaczyc abym to ja decydowal o tym kiedy chce sie podlaczyc. a moze pozostaje mi tylko program NODATA chyba tak sie  nazywal.       
edit:
czy mozliwe jest ze zle zamknalem opere dziala w tle I stad te proby polaczenia?
« Ostatnia zmiana: Październik 11, 2009, 11:43:19 wysłana przez krzys139 »

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 11, 2009, 12:16:13 »
SIM I na nerwy dziala mi jeszcze sprawa ciaglego laczenia sie telefonu z netem co wylaczyc abym to ja decydowal o tym kiedy chce sie podlaczyc. a moze pozostaje mi tylko program NODATA chyba tak sie  nazywal.

Spróbuj tego (głupio cytować po raz kolejny samego siebie, ale cóż, u mnie kolejno na: Kaiserze, Omni, HTC TP2 pomogło).
Metoda na blokowanie GPRS, HSDPA itp. bez żadnych dodatkowych aplikacji. W Kaiserze wygląda to tak:
Menu Start>Ustawienia>zakładka "Połączenia">zakładka "Zaawansowane">przycisk "Wybierz sieci" teraz na ekranie pojawiają nam się dwa okienka dotyczące programów automatycznie łączących się z: 1. "Siecią" 2. "Internetem" w obydwu "z rozwijanych menu" wybieramy "Sieć w firmie" wszystko zatiwerdzamy "Ok". Teraz telefon nie połaczy się przez GPRS, a Wi-Fi działa bez przeszkód. Można też ustawić "Mój dostawca ISP" jeżeli jesteśmy zarejestrowanymi użytkownikami jakiejś sieci ISP. W tej sytuacji programy potrzebujące dostępu do netu łączą się tylko przy aktywnym połączeniu Wi-Fi w innych przypadkach piszą, że się nie udało. Enjoy

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 11, 2009, 13:29:34 »
Wielke dzieki zanotowalem:) ale narazie chyba nie bede korzystal bo jednak czasem sie przyda. a tym spsosobem rozumiem ze wogole wycinam sobie mozliwosc polaczentego typu.

do tego jeszcze jedna ciekawa sprawa a mianowicie gdy wlacze telefon pokazuje okolo 52%  zasobow systemowych gdy polaze po sieci I wylacze wszystkie programy (tak przynajmniej mi sie wydaje zajetych jest juz 62%) sprawdzam to w gornym rogu. za wszelkie sugestie wielkie dzieki

*

Offline marw73

• *
  • 55
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 11, 2009, 13:52:23 »
W menadżerze komunikacji wyłącz push mail druga opcja to w settings moja karta kontaktów wyłącz synchronizacje z Facebook

*

lipalipski

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 11, 2009, 13:56:37 »
Sugeruje program CleanRAM albo Oxios Close App.

A jeśli łączy się z siecią bez Twojej wiedzy, dowiedz się, jaki to program i zaznacz, żeby przestał. Sprawdzić to pozwoli np. SPB Wireless.

W menadżerze komunikacji wyłącz push mail druga opcja to w settings moja karta kontaktów wyłącz synchronizacje z Facebook
A trzecia to pogoda, a czwarta to mail, a piąta... Tak to sobie możesz szukać. Tym bardziej, że nie wiesz, czy gość ma konto na facebooku, albo czy korzysta z push mail (bo to mało popularne).
« Ostatnia zmiana: Październik 11, 2009, 13:58:28 wysłana przez lipalipski »