Problem z taśma....

• 1 Odpowiedzi
  • 1156 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z taśma....
« dnia: Styczeń 07, 2012, 12:11:49 »
Od kilku dni mam problem z taśma w TP2 ..Najpierw padła mi słuchawka.Rozebrałem ekran,obczaiłem,.Złożyłem,wykonałem 2 telefony słuchawka przestała działać trzeba było leciutko ruszyć sliderem aby sie uruchomiła...Teraz już nie działa g-sensor i  aparat... Taśma nie jest nigdzie załamana czy coś jedynie lekko jakby sie odkleiła od tej sztywnej płytki co jest dookoła słuchawki,na tym  drugim mniejszym odchodzącym od głownej taśmy obejściu...czy to może być przyczyna takich awarii,czy ta płytka służy tylko do usztywnienia ?

Jest jeszcze lekko przetarta przy wtyku do płyty głównej,jakby od rozzsuwania .

*

Offline WaFel1985

• 979
  • Sprzęt: XIAOMI MI4S ;SGS3;2x6310i;SeLWW
Odp: Problem z taśma....
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 27, 2012, 20:09:43 »
Ja wlasnie jestem po dzisiejszej wymianie tasmy(pozdro dla Pajeros).u mnie po kolei siadaly najpierw kamera od videorozmow,potem przycisk power a na koncu glosnik.tylko ze u mnie tasma wygladala na bardzo zjechana.co do usztywnienia to chyba nie jest zbyt wazne w dzialaniu ale w tym wlasnie miejscu sa zlacza przyciskow,lcd i dotyku i moze tam cos nie laczy.proponowalbym sprawdzic czy sie nic nie poluzowalo.
aha cosik mi sie wydaje ze sa minimum 3 rodzaje tasm i nie kazda pasuje(chyba ze jedna nowa byla walnieta ale akurat miala inne oznaczenia)