Głupi WAP - Jackos EVO

• 3 Odpowiedzi
  • 773 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Głupi WAP - Jackos EVO
« dnia: Kwiecień 01, 2011, 00:59:58 »
Witam!
Pytanie może banalne, ale po wrzuceniu ostatniej wersji Jackos EVO (wcześniej miałem oryginalny ROM z T-Mobile) nie mogę się pozbyć ciągłego łączenia przez WAP z internetem. Jak mam włączone wi-fi, wszystko niby jest OK, ale jak tylko wyłączę radiówkę, to sprawdzając pogodę, to cholerstwo wiecznie łączy się w jakiś magiczny sposób wszelkimi sposobami z Orange'owymi punktami dostępowymi.
Usunąłem niby połączenia, a i tak wiecznie włącza się "Data connection" i cały czas zasysa dane. Obawiam się, że jak zacznę korzystać z Automapy, to w spodniach nie zostanę :/
Help, hilfe, pomoszczy - tłumaczę - pomocy, pomocy, pomocy!
Z góry dzięki za podpowiedzi.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
Odp: Głupi WAP - Jackos EVO
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 01, 2011, 09:11:10 »
Tak niestety ten system jest zbudowany. Jeśli włączysz automatyczną aktualizację pogody, synchronizację poczty, facebooka albo jakiejkolwiek innej usługi online, to system łączy się przy użyciu tego, co jest aktualnie dostępne (jeśli brak WiFi, to GPRS/WAP).

Najłatwiej zachować nad tym kontrolę dzięki wbudowanej w Jackosy aplikacji DialUp Enabler/Disabler (Menu Start -> Tools). Tam możesz włączać i wyłączać każde połączenie danych z osobna. Ja w Orange mam domyślnie wyłączone "Orange WAP" i "Orange internet". MMSy zostawiłem, żeby do mnie przychodziły.

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 01, 2011, 13:30:09 »
I uratowałeś mnie Pan życie :)

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 01, 2011, 13:31:55 »
Po to tu jesteśmy żeby sobie pomagać, czyż nie?