EnergyROM [WWE]

• 204 Odpowiedzi
  • 23630 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mruz

• *
  • 66
  • Życie jest zbyt krótkie żeby być małym..
    • Darmowe ogłoszenia
  • Sprzęt: Touch Pro 2
Odp: EnergyROM [WWE]
« Odpowiedź #120 dnia: Październik 27, 2010, 22:02:51 »
na 21682 trochę baterię szybko żarło, ściągam właśnie z 25.10 zobaczymy   B)

ot. wie ktoś gdzie siedzą ustawienia pocztowe, tak aby po wgraniu nowego romu nie konfigurować kilku skrzynek pocztowych...

*

Offline cive

• **
  • 106
  • Sprzęt: Samsung I9070, Rhodium, Asus TF101G + dock
« Odpowiedź #121 dnia: Październik 27, 2010, 22:23:42 »
Na 21683 jeszcze szybciej ubywa  :wink:. z .sencity. Zaraz haratnę "zwykłego" energy na tym buildzie dla porównania.
Niech będzie błogosławiony człowiek który nie mając nic do powiedzenia nie ubiera tego faktu w słowa.

*

Offline dantemg

• 935
  • Sprzęt: Nokia E65 -> HTC Touch Pro 2 -> HTC Sensation XE
« Odpowiedź #122 dnia: Październik 27, 2010, 23:40:51 »
Ja wciąż używam wersji z 29.09 i powiedziałem sobie, że dopóki nie wyjdzie finalna wersja Cookie to nie zmieniam. Bateria trzyma długo, zero SODów, ogólnie jestem bardzo zadowolony :)
ROM:  Jackos EVO ManilaRUSH 1.4.0 PLK / Rhodium
ROM:  Oficjalny / Sensation

*

Offline nobi12345

• *
  • 54
  • Sprzęt: HTC TouchPro2
« Odpowiedź #123 dnia: Październik 28, 2010, 08:00:19 »
ot. wie ktoś gdzie siedzą ustawienia pocztowe, tak aby po wgraniu nowego romu nie konfigurować kilku skrzynek pocztowych...

W wątku NRG Rhodium Rom jest a w nim do pobrania pliki xml z przykładową konfiguracją kilku skrzynek.

*

Offline mruz

• *
  • 66
  • Życie jest zbyt krótkie żeby być małym..
    • Darmowe ogłoszenia
  • Sprzęt: Touch Pro 2
« Odpowiedź #124 dnia: Październik 28, 2010, 10:04:28 »
copy both email2.xml and rapiconfig.exe to a folder on your hard drive, say folder "1". Open a command prompt IN that folder and type "rapiconfig /p email2.xml".

After a few seconds you will get a file in the same folder, called rapiconfigout.xml with ALL the settings in it :)

Copy and paste this file in your XDA_UC folder on your storage card and the next time you flash a ROM, these settings will be automatically imported.

Jak otworzyć linie komend na pda w tym folderze? czy mam to zrobić na PC?

*

Offline nobi12345

• *
  • 54
  • Sprzęt: HTC TouchPro2
« Odpowiedź #125 dnia: Październik 28, 2010, 15:38:09 »
Jak otworzyć linie komend na pda w tym folderze? czy mam to zrobić na PC?
Na PC oczywiście!

« Odpowiedź #126 dnia: Listopad 02, 2010, 21:50:55 »
Czy też macie problemy z przesuwaniem się do przodu zegara o godzinę np. po restarcie, albo jak mu się spodoba po zmianie czasu na zimowy? Wyłączyłem automatyczną zmianę strefy czasu (trzeba było 2x, za pierwszym razem nie załapał....) - może pomoże, a jak nie to znowu mi budzik w telefonie nie zadzwoni kiedy ma... Czy to zależy od sieci? Jestem w heyah - operator nie przestawił u siebie zegara?
Pa. fajna rada z tą zmianą ustawienia panelu - od razu przybywa ponad 20 Mb. Szkoda, że znikają ładne ikonki i sam panel chodzi crapowato w odróżnieniu od płynnego sense...

« Odpowiedź #127 dnia: Listopad 02, 2010, 23:13:57 »
Czy też macie problemy z przesuwaniem się do przodu zegara o godzinę np. po restarcie, albo jak mu się spodoba po zmianie czasu na zimowy? Wyłączyłem automatyczną zmianę strefy czasu (trzeba było 2x, za pierwszym razem nie załapał....) - może pomoże, a jak nie to znowu mi budzik w telefonie nie zadzwoni kiedy ma... Czy to zależy od sieci? Jestem w heyah - operator nie przestawił u siebie zegara?
Pa. fajna rada z tą zmianą ustawienia panelu - od razu przybywa ponad 20 Mb. Szkoda, że znikają ładne ikonki i sam panel chodzi crapowato w odróżnieniu od płynnego sense...

Ja mam rom CORE CELL EVO i mam to samo z zegarem . Na forum HD2 wyczytałem ,że ten problem występuje u wielu, nawet u tych którzy mają oryginalne romy . Widocznie to jakiś problem  w samym WM . Ja również wyłączyłem automatyczną synchronizację czasu . Ale to pół środek . Mam nadzieję ,że HTC wyda jakąś łątkę na to , bo to zaczyna być denerwujące ,że masz automatyczną synchronizację czasu a musisz ją wyłączyć :)

*

adtech

« Odpowiedź #128 dnia: Listopad 02, 2010, 23:16:48 »
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\TimeZoneAutoFix]
"CreatePDPAlways"=dword:0

Fix dla problemów ze strefą czasową.

« Odpowiedź #129 dnia: Listopad 03, 2010, 10:59:38 »

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\TimeZoneAutoFix]
"CreatePDPAlways"=dword:0

Fix dla problemów ze strefą czasową.
[/quote]

Nic to nie daje . A poza tym ja miałem cały czas 0 i problem jest nadal .

*

adtech

« Odpowiedź #130 dnia: Listopad 03, 2010, 11:08:30 »
Zauważyłem... Budząc się dziś godzinę za wcześnie xD

« Odpowiedź #131 dnia: Listopad 03, 2010, 11:26:40 »
To wyłącz w opcjach  wybór sieci/usługi GSM-UMTS/synchronizacja czasowa/pobierz ustawienia/odznaczamy opcje Automatycznej synchronizacji. Na razie działa, ale zegar nie bedzie się automatycznie aktualizował u operatora, niestety .

*

adtech

« Odpowiedź #132 dnia: Listopad 03, 2010, 11:46:20 »
To wyłącz w opcjach  wybór sieci/usługi GSM-UMTS/synchronizacja czasowa/pobierz ustawienia/odznaczamy opcje Automatycznej synchronizacji. Na razie działa, ale zegar nie bedzie się automatycznie aktualizował u operatora, niestety .
No tak też zrobiłem. Cały czas szukam jakiegoś innego sposobu.

*

Offline cive

• **
  • 106
« Odpowiedź #133 dnia: Listopad 04, 2010, 13:43:31 »
Witamy w klubie wstających za wcześnie  :ok:. Wyłączyłem automatyczna zmianę strefy czasowej i po paru restartach, dla sprawdzenia, jest ok. Rom Energy 21683 CHT 2.0 02 Nov.
Niech będzie błogosławiony człowiek który nie mając nic do powiedzenia nie ubiera tego faktu w słowa.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #134 dnia: Listopad 04, 2010, 14:52:47 »
Oj bo Wy byście się tylko synchronizowali! A ręcznie ustawić zegar to już nie łaska? :E

Ja teraz mam ROM z Sense2.5 i synchronizacji czasu w ogóle nie włączałem. Gorzej było w ROMie z TF3D, bo tam nie było takiego ustawienia, żeby włączyć/wyłączyć synchronizację, a jednak ona z jakichś przyczyn była włączona i... na wszelki wypadek musiałem spotkania domyślnie snoozować o godzinę  :-|

*

Offline cive

• **
  • 106
« Odpowiedź #135 dnia: Listopad 04, 2010, 14:59:07 »
Ja to bym się chętnie zsynchronizował ale do domu daleko  :(. No i trzeba ręcznie ustawiać  :mrgreen:.

Na forum XDA ktoś z Niemiec i Francji się poskarżył na skopany zegar. Podobnież usuniecie tych kluczy z rejestru ma to zmienić. 

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\BuiltIn\RIL]
"AutoNetSelAfterReboot"=dword:00000001
"TZEnabledAfterReboot"=dword:00000001
"ForceToSetTimezone"=dword:0
"DisableSyncTime"=dword:0

Nie wolno usuwać całego klucza RIL. Właśnie skończyłem uskuteczniać i włączyłem aktualizacje automatyczna z powrotem. I wszystko wydaje się być ok. Napisze rano, o której mnie budzik obudzi  :mrgreen:
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2010, 20:28:53 wysłana przez cive »

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #136 dnia: Listopad 04, 2010, 21:35:17 »
No nie wiem... w temacie SIMPLICITY ktoś napisał, że to również nie działa:
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=8995828&postcount=1949

*

Offline dantemg

• 935
« Odpowiedź #137 dnia: Listopad 04, 2010, 21:40:38 »
Koledzy a jak ROMik z 02.11? Wszystko z nim wporządku?

*

Offline cive

• **
  • 106
« Odpowiedź #138 dnia: Listopad 05, 2010, 15:17:47 »
No nie wiem... w temacie SIMPLICITY ktoś napisał, że to również nie działa:
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=8995828&postcount=1949

Nie działa, nie działa. Kolejna , wcześniejsza  :ok:, pobudka.

Koledzy a jak ROMik z 02.11? Wszystko z nim wporządku?

Oprócz schiza z zegarem i kłopotami z net framework przy G-alarm, wszystko gra.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #139 dnia: Listopad 05, 2010, 15:31:33 »
Oprócz schiza z zegarem (...)

Kurczę, już nie wiem od czego to zależy. Mam wszystkie synchronizacje powyłączane (i w ustawieniach Sense i w Settings -> Phone) i próbowałem oba tweaki rejestru wymienione powyżej, a czas nadal przeskakuje o godzinę do przodu. Dopiero jak w DialUp Enabler/Disabler wyłączyłem połączenia danych to przestał się synchronizować (ze zrozumiałych przyczyn)...

Piszę to tutaj bo ten problem jest niezależny od ROMu, a tu już były propozycje rozwiązań... Zobaczymy po najbliższym weekendzie.

*

Offline BelHeI

• **
  • 171
« Odpowiedź #140 dnia: Listopad 10, 2010, 23:28:06 »
Energy ROM z November 8th, działa już poprawnie patrząc na zegar i problemy związane z galarmem, gdyż w galarm godzina jest o -1 w stosunku do aktualnej godziny?

*

Offline cive

• **
  • 106
« Odpowiedź #141 dnia: Listopad 11, 2010, 12:43:47 »
Energy ROM z November 8th, działa już poprawnie patrząc na zegar i problemy związane z galarmem, gdyż w galarm godzina jest o -1 w stosunku do aktualnej godziny?

używam .sencity z 08.11 i jeśli chodzi o G-Alarm to wszystko wydaje się być w porządku (net framework). A co do schiza z "ruchomym czasem"  :wink: to wiadomo jak jest. Się nic nie zmieniło.

*

Offline BelHeI

• **
  • 171
« Odpowiedź #142 dnia: Listopad 11, 2010, 15:28:56 »
@cive: a używasz Cookie 2.0? Czy starszą wersję? Galarm miał problem właśnie z Cookie 2.0.

A co do "ruchomego czasu", to chyba jest to od wieczny problem Windows'a Mobile, gdyż kiedyś też miałem z tym problem...

*

Offline cive

• **
  • 106
« Odpowiedź #143 dnia: Listopad 11, 2010, 20:28:36 »
"Wróciłem" do CHT 2.0 bo bardziej mi pasuje jego mnogość funkcji, pomimo ze to beta. I właśnie na tym testowałem wczoraj i dzisiaj G-Alarm. I uruchamiał się bez zbędnych ceregieli.

*

Offline BelHeI

• **
  • 171
« Odpowiedź #144 dnia: Listopad 11, 2010, 22:09:54 »
Aha, czyli może już naprawili bug z galarm'em...ale mam rozumieć nadal, że w galarm godzina jest o -1 w stosunku do aktualnej?

*

Offline cive

• **
  • 106
« Odpowiedź #145 dnia: Listopad 12, 2010, 11:54:54 »
Nowy build Energy 21684/28244. I znowu zapodałem .sencity z CHT 2.0 a na nim G-Alarm działa normalnie. Tylko zegar niestety dalej schizuje.

Nie można smsa wysyłać w nowym Energy  :D. Trzeba z karty kontaktu dopiero pisać. Już raportowali na XDA. Będzie fix?
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2010, 14:08:37 wysłana przez cive »

*

Offline dantemg

• 935
« Odpowiedź #146 dnia: Listopad 13, 2010, 10:30:37 »
Wyszedł CHT 2.0 Final Relased, pewnie za momencik dostaniemy nowego Energy, stąd moje pytanko: Jak się sprawdza nowy build do tych wcześniejszych?

*

Offline cive

• **
  • 106
« Odpowiedź #147 dnia: Listopad 13, 2010, 17:56:39 »
Fajny ten CHT 2.0  :ok:. Sę bawię i bawię i normalnie jakbym linucha ustawiał  :wink:. Nowy build szybki jest. Na razie bez OCT i śmiga jak fix.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #148 dnia: Listopad 13, 2010, 20:23:41 »
Muszę przyznać rację. Jest chyba szybszy przy przesuwaniu ekranu od CHT 1.7.1.
Ale czy nie miałeś problemów z "Nieokreślonymi błędami" w CHTE albo CHTS?

Dodatkowo jeśli się włączy dolny pasek SoftKeyów CHT to są problemy z zawieszaniem się normalnych menu uruchamianych softkeyami (w CHTE czy innych programach np. Kontakty czy E-mail).

Koniec końców mam mieszane uczucia. Ale ja CHT instalowałem z cab'a na ROMie z czystą manilą. A nie używałem wgotowanego.

*

Offline cive

• **
  • 106
« Odpowiedź #149 dnia: Listopad 13, 2010, 21:00:22 »
Jak dotąd żadnych "nieokreślonych błędów". Tez instalowałem z caba. Dzisiaj ma być, podobno, wersja już z wgotowanym CHT 2.0. Energy .sencity build 28244 i CHT 2.0 final i będziemy zadowoleni  :ok:. My, czyli moja skromna osoba  :wink:.