Dziwny problem HTC tp2 CDMA Rhod 400

• 5 Odpowiedzi
  • 1392 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dziwny problem HTC tp2 CDMA Rhod 400
« dnia: Październik 19, 2012, 20:13:26 »
WItam. Swego czasu uszkodziło mi się wejście na słuchawki(jack 3,5). Zacząłem uzywac zwykłych od Mp3 Bo tylko takie działały prawidłowo a jakiekolwiek od tel z mikrofonem i przyciskiem odbierania rozmów był dzwięk zniekształcony ale od razu nastapiły dalsze problemy. przy podłączonych słuchawkach(od Mp3) włącza mi się samo Voice command i tel dosłownie sam zaczyna dzwonić do pierwszego napotkanego nr z historii połączeń ciagle wyłączam te polecenia głosowe ale dosłownie po sekundzie one znów się włączają (Same ) Już nie mam sił..A na dodatek coś nie halo z mikrofonem. Całkowicie nie działa najpierw było tak leeedwo mnie słychać a teraz całkiem nic zero. I to zawsze jak ktos dzwoni jak ja dzwonie to nie wiem nie sprawdzałem jeszcze.
pomóżcie prosze bo nowe Telefony drogie..a ten jest spoko tylko cos sie sypie ostatnio..
Z góry dzięki

*

Offline WaFel1985

• 979
  • Sprzęt: XIAOMI MI4S ;SGS3;2x6310i;SeLWW
Odp: Dziwny problem HTC tp2 CDMA Rhod 400
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 19, 2012, 21:00:14 »
a bez sluchawek mikrofon dziala czy nie?probowales cos robic typi zmiana romu albo hard reset?jezeli bez sluchawek mikrofon dziala to nie ma problemu...

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 19, 2012, 21:22:32 »
Właśnie bez słuchawek mikrofon nie działa. mam uszkodzone wejscie wiec mikrofon w słuchawkach odpada.
Nie zmieniałem romu ani nic takiego ale ten kikrofon zauwazyłem ze jest uszkodozny jak zrobiłem hard reset

*

Offline WiateR

• 1526
  • BBM PIN: 2AE2AB13
    • Inaczej o technologii!
  • Sprzęt: BlackBerry Q10 + iPad mini 2 + MSI GE40
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 20, 2012, 13:25:10 »
masz uszkodzony jack i telefon myśli że wciskasz przycisk na pilocie od słuchawek. Gniazdo do wymiany.
Wysłane z mojego Q10 za pomocą Tapatalk 4. :E

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 21, 2012, 11:42:35 »
Tak, musze się zgodzic, pozostaje problem z mikrofonem. Jak z kims rozmawiam to mnie tak cicho słychac że prawie wcale. musiałbym się wydzierać na całą okolice w promieniu kilometra..i i tak pewnie nie mógłbym sie dogadac za bardzo..pewnie do wymiany. Łatwo to wymienic?
Ale nie wiem czy się podejme..w tp mam juz do wymiany digitizer bo pekniety do tego ramka ,klawisze, ten jack, Myslę ze gra nie warta świeczki. Ale znów Nowy tel kosztuje a znów stary kupowac i się męczyc..ehh ;|

*

Offline WaFel1985

• 979
  • Sprzęt: XIAOMI MI4S ;SGS3;2x6310i;SeLWW
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 21, 2012, 15:20:15 »
mikrofonu nie wymianisz,lutowany.gniazdo nie wiem bo mialem zwyklego rhodium.ja podejrzewam ze mikrofon jest sprawny tylko gniazdo jak swiruje to odlacza wbudowany i chce uzywac zewnetrzny z zestawu