Dziwne foldery.

• 11 Odpowiedzi
  • 2219 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wirher

• *
  • 97
  • Sprzęt: Touch Pro 2, Samsung Galaxy S2
Dziwne foldery.
« dnia: Styczeń 23, 2010, 11:17:54 »
Witam! Mam problem, otóż na pamięci telefonu (nie karcie) tworzą się dziwne foldery widoczne tylko z poziomu kompa. Wygląda to tak:
Na początku zaczęło się od jednego, ale potem robiło się ich coraz więcej. Nie można usunąć ani zmienić nazwy. Nie robi mi to niby zadnej szkody ale zle się z tym czuje. Z góry dzięki za pomoc.

*

Offline dav000

• **
  • 243
  • Sprzęt: htc TP2
Odp: Dziwne foldery.
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 23, 2010, 12:56:21 »
Cześć
A powiedz są to foldery ukryte? Z poziomu mda widać je w innym eksploratorze niż ten systemowy?
Wiem że to jedna z prostych rad (nie dla Ciebie) ale miałem kiedyś coś takiego na starym compact. Poprzenosiłem dane z karty-format i Hard restet urządzenia,  porób kopię zapasowe i jeśli naprawdę nie robiłeś dawno HR poświęć trochę czasu

*

Offline wirher

• *
  • 97
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 23, 2010, 13:06:19 »
na inana innych eksplolratorach widac. To dokladnie jak to zrobic? (hr wiem jak :p)

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 23, 2010, 15:51:43 »
Witam, ja mam podobny problem właśnie bezpośrednio po HR. Mogę je usuwać tylko z poziomu urządzenia (ActiveSync nie pozwala) i tylko innym explorerm niż systemowy (np. x-plore). Podejrzewam, że tworzy je któryś z sofcików, ale najdziwniejsze jest to, że mam to samo co przed HR (tylko mniej) i z jedym wyjątkiem, a mianowicie Touch Lock Pro. Czy Ty też tego używasz? To jesyny programik, którego nie miałem przed HR, a tych dziwnych folderów też na pewno wcześniej nie było.

*

Offline wirher

• *
  • 97
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 23, 2010, 15:59:44 »
Nie uzywam tego programu. po przywroceniu ustawien i czyszczeniu pamieci jeszcze sie foldery nie pokazaly. Btw. co zrobic zeby klikniecie power'a nie przerywalo polaczenia wifi? Chce sciagnac sobie spory plik,  a nie chce zeby lezal z wlaczonym ekranem.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2010, 16:04:46 wysłana przez wirher »

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 23, 2010, 22:03:26 »
(...) Btw. co zrobic zeby klikniecie power'a nie przerywalo polaczenia wifi? Chce sciagnac sobie spory plik,  a nie chce zeby lezal z wlaczonym ekranem.

Zależy od używanego ROMu.
Jeśli masz fabryczny HTC na WM6.5 to spróbuj w zakładce TF3D Settings wybrać Komunikacja -> WiFi -> Zaawansowane -> zakładka Tryb Zasilania i przesuń suwak w lewo.
Jeszcze z innej strony:
Komunikacja -> WiFi -> Zaawansowane -> przycisk Karty Sieciowe -> Menu -> Zaawansowane i tutaj z listy rozwijanej ustaw jak najdłuższy czas. Tylko to drugie ustawienie dotyczy raczej sytuacji gdy nie używasz sieci przez dłuższy czas.

Gdybyś używał np. PROVENa to znalazłem ten link:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=143363.msg1211421#msg1211421

*

Offline wirher

• *
  • 97
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 24, 2010, 11:09:56 »
Mam oryginalny HTC. No i niestety nie pomogło to co proponowałeś. A nie da się doinstalować jakiegoś caba z Provena żebym mógł zrobić tak jak proponowano w tamtym wątku?

*

Offline zbyszaty

• *
  • 73
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2, Nokia E 52, Asus P526
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 24, 2010, 18:27:41 »
proponuję zainstalować ShutXP, po przytrzymaniu przycisku Power pojawia się menu i można wybrać opcję "Wylącz ekran"
ROM: Stock ROM
RADIO: 4.49.25.91

*

Offline sciobel

• 574
  • ____________________
  • Sprzęt: HTC Tytn II --> HTC Touch Pro 2 --> HTC Desire HD
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 24, 2010, 18:40:38 »
W PROven'ie ShutXP jest zainstalowany 'firmowo', a funkcja 'wylacz ekran' tez w nim dziala :D
Trzeba przycisnac dluzej 'power off' i wszystko gra. Wifi przy wylaczonym w ten sposob ekranie tez sie wylacza.

Dla mnie na szczescie to nie problem, bo jak nie chce zeby sie wifi wylaczylo na screen off to po prostu wylaczam te funkcje w podswietleniu.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2010, 19:00:21 wysłana przez sciobel »

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 24, 2010, 21:18:26 »
proponuję zainstalować ShutXP, po przytrzymaniu przycisku Power pojawia się menu i można wybrać opcję "Wylącz ekran"

Czegoś takiego szukałem, dzięki. A co do problemu WiFi to mam już działające rozwiązanie.
Stąd: http://htcpedia.com/htc_touch_pro2_rhodium_settings_too/soft/rhodium-apps.html można pobrać całkiem niezłe swoją drogą narzędzie do kontroli nad dodatkowymi funkcjami naszego HTC, a mianowicie HTC Touch Pro2 (Rhodium) Settings Tool (niestety trzeba się zarejestrować).

Po zainstalowaniu uruchamiamy ten programik potem Menu -> WiFi Setting -> Wifi Standby Mode przełączyć na ON. -> OK -> Done -> soft reset i gotowe. U mnie działa nawet w "stendbaju" czy to automatycznym czy to ręcznie właczonym.

Tylko tyle, że teraz należałoby zmienić temat tego wątku, bo się zrobił OT. :)

*

Offline wirher

• *
  • 97
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 26, 2010, 11:53:11 »
No panowie, dzięki! Jak zawitam do domu to zainstaluję i zobaczymy czy działa :D

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 27, 2010, 10:55:36 »
Hehe, mnie też się tak dzieje z tymi folderami, tylko jeszcze nie miałem czasu poszperać o co z tym chodzi.
Dla odmiany zamiast znaków zapytania mam foldery o nazwach złożonych z "chińskich" znaczków.
Na sczęście mogę je usunąć zarówno z poziomu urządzenia, jak i przez active sync.

Pozdrawiam