Dump obrazu romu

• 7 Odpowiedzi
  • 1995 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mason88

• 25
  • Sprzęt: HTC Touch Pro2
Dump obrazu romu
« dnia: Maj 20, 2011, 09:32:30 »
zasadniczo strasznie mnie denerwuje, że po flashu muszę poświęcić dłuższą chwilę na kustomizację romu, instalowanie oprogramowania itd.

więc mam takie pytanie: czy można w jakiś sposób zrzucić mój rom na PC w takiej postaci jak wygląda to już na telefonie (czyli ustawienia, progsy) do postaci .nbh, czyli obrazu romu co by można było potem za jednym zamachem przywrócić tel do stanu z przed ew. awarii??
Jackos_EVO_JackFULL_1.2.0_PLK

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: Dump obrazu romu
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 20, 2011, 10:08:11 »
Lepiej, prościej zastosować pełny backup, np. Sprite Backup, SPB Backup. Dump można zrobić tylko ROM. Albo sobie sam coś ugotuj.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline mason88

• 25
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 20, 2011, 10:20:49 »
w sumie to nie wiedzialem ze mozna zrobic pelny backup. myslalem ze te progsy tylko kontakty, sms itd kopiuja. jak PIM backup.. no to ok.

ale  jednak fajnie by bylo moc wrzucic na tel rom juz z wszystkim..

jeszcze drobne pytanie z innej beczki.

zna ktos przyczyne ciaglego wieszania sie na rhodium (rozne romy: stock, jackos s2, jackos evo, deepshining..) odtwarzacza pocket music player bundle? zalezy mi na nim bo obsluguje format .flac a ciagle mam z nim problemy. na kaiserce, slabszej skadinad, nie mialem najmniejszych klopotow a tp2 nie ogarnia. ew. jest mozliwosc dodania do odtwarzacza z sense 2.5 obslugi tego formatu? jakis kodek czy plugin albo moze jakies biblioteki, ktore wystarczy skopiowac do odpowiedniego folderu..

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 20, 2011, 11:21:27 »
Pełny backup to pełny backup - poczytaj TUTAJ

A na drugie pytanie to nie jest dobre miejsce tutaj bo ten wątek nie jest od tego, trzymajmy porządek.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 20, 2011, 11:31:17 »
Jedna uwaga do spbBackup - jeśli zależy Ci na zachowaniu e-maili, najlepiej zsynchronizuj je z MS Myphone albo z ActiveSync, bo u mnie spbBackup miał duże problemy, żeby przywrócić ustawienia i wiadomości e-mail. Zresztą PIM Backup też sobie z tym nie poradził...

*

Offline mason88

• 25
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 20, 2011, 11:37:08 »
u mnie pim backup przywrócił maile jeśli wcześniej utworzyłem konto mailowe o takich samych ustawieniach i nazwie oczywiście.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 20, 2011, 15:00:55 »
Może w tym problem.
Ja konta też tworzyłem przed próbą przywrócenia backupu, ale przy pomocy provxml. PIMBackup generował błędy przy próbie przywrócenia maili na tak założone konta, a spbBackup wprawdzie przywracał wiadomości, ale potem nie dało się wejść do skrzynek. Z kolei jeśli nie tworzyłem skrzynek przed przywracaniem spbBackup to ich w ogóle nie zakładał.

Ale skoro Tobie działa, to jest to pewnie kwestia ustawień skrzynki, albo sposobu ich wprowadzania...

*

Offline pozioma1

• **
  • 127
  • Technomaniak z coraz mniejszą ilością czasu :-(
  • Sprzęt: Prestigio PAP4500 DUO, HTC Touch Pro 2; Nokia E61
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 20, 2011, 15:37:56 »
u mnie pim backup przywrócił maile jeśli wcześniej utworzyłem konto mailowe o takich samych ustawieniach i nazwie oczywiście.

Potwierdzam najpierw musisz utworzyć konta/konto e-mail dokładnie takie same jak były wcześniej, po tym zabiegu wiadomości mi przywraca bez większego problemu.
Primary : Prestigio MultiPhone PAP4500 DUO - Android 4.xx w trakcie szukania
Secondary :HTC TP2 Rhodium - ROM Jackos EVO WWE SkrobPRO
Backup : Nokia E61