Dobre sluchawki do TP2

• 9 Odpowiedzi
  • 1338 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline docxxx

• 279
  • Sprzęt: HTC TP2
Dobre sluchawki do TP2
« dnia: Marzec 07, 2011, 11:04:11 »
Bardzo czesto uzywam sluchawek dolaczonych do TP2. Wszystko byloby ok, gdyby nie ich jakosc. Czy sa jakies lepsze jakosciowo sluchawki, ktore beda mialy mikrofon z przyciskiem do odbierania rozmow?
EDIT: A mozna podlaczyc dobre sluchawki i dodatkowo mikrofon z odbieraczka rozmow?
« Ostatnia zmiana: Marzec 07, 2011, 11:07:15 wysłana przez docxxx »

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
Odp: Dobre sluchawki do TP2
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 07, 2011, 11:14:49 »
Nie wpadłem na żadne zamienniki, więc obawiam się, że jedynym sposobem na podłączenie dobrych słuchawek do TP2 jest kupienie przejściówki ExtUSB -> jack 3.5 mm, albo ewentualnie HTC RC-E100. Wtedy masz i sterowanie odtwarzaczem i mikrofon i wyjście słuchawkowe w jednym.

*

Offline docxxx

• 279
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 07, 2011, 11:52:59 »
Wow, do tego RC-E100 mozna podlaczyc swoje sluchawki! Biore!
Dzieki za info  :ok:

Połączone: Marzec 07, 2011, 11:58:01
Koledzy, czy to jest samo: http://allegro.pl/e35-pilot-zest-sluchawkowy-stereo-htc-rc-e100-fv-i1478553606.html
Niby tak, ale w opisie nie ma nic o TP2. Wole zapytac przed zakupem.
« Ostatnia zmiana: Marzec 07, 2011, 11:58:01 wysłana przez docxxx »

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 07, 2011, 12:11:56 »
Tak, to jest to. Nie wiem czemu nie ma TP2, ale typ jest taki sam i pudełko wygląda identycznie jak moje.

EDIT: Sprzedający napisał: "i inne kompatybilne - w razie wątpliwości służymy pomocą". Może po prostu do nich napisz/zadzwoń :)

EDIT2: Tutaj jest strona producenta, na której TP2 już widnieje: http://www.htc.com/hk-en/product/accessory/headset_rc-e100.html
« Ostatnia zmiana: Marzec 07, 2011, 12:15:23 wysłana przez Skrobel »

*

Offline Mentor17

• 45
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 30, 2011, 11:18:08 »
Panowie, kupiłem sobie te słuchawki i dzwięk co prawda jest, ale żaden guzik na pilocie nie działa. Czasem tylko bezsensownie uruchamia się Windows Media Player.
Próbowałem zainstalować sterowniki z dołączonej płytki CD, ale są niekompatybilne (bardzo stare modele, chyba jeszcze windows 5). Na pudełku jest napisane, żeby poszukać na stronie HTC, ale tam nie ma. Na XDA też nic. Próbowałem też sobie przemapować guziki za pomocą Keybord Controllera, ale i tu pudło.

Jak to u Was działało? Po prostu podłączyliście i już? A może ktoś ma jakiś sterownik? ;P
Moim marzeniem było zmuszenie tych guzików do działania z MortPlayerem, ale teraz będę zadowolony z jakiegokolwiek działania.
ROM: Jackos S3 JackFull 1.7.0 WWE
Radio: 4.49.25.91

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 30, 2011, 11:25:00 »
Dedykowanego sterownika do tych słuchawek nie widziałem. Widziałem tylko biblioteki do różnych programów, które umożliwiały obsługę słuchawek w tych konkretnych programach, ale testowałem do CorePlayer'a i do Pocket Player'a i niestety wyniki nie były zadowalające.

Te słuchawki dobrze działają tylko z Windows Media (jeśli wyłączona jest Manila) albo z Player'em z Sense. U mnie działały od początku, ale UWAGA: jeśli używasz Keyboard Controller od Tarkima to wtedy pilot nie działa wcale, albo działają tylko niektóre przyciski. Jak odinstalujesz Controller to słuchawki powinny zacząć działać normalnie.

Niestety nie udało mi się tych dwóch rzeczy uruchomić razem. Albo E100 albo Keyboard Controller...

*

Offline Mentor17

• 45
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 30, 2011, 13:39:08 »
Dzięki za podpowiedź, przetestuję wieczorem. Choć jeżeli masz rację, to będę zmuszony wybrać Keyboard Controllera - naprawdę przyzwyczaiłem się do własnych klawiszy.
ROM: Jackos S3 JackFull 1.7.0 WWE

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 30, 2011, 14:33:22 »
Zgadzam się, własne klawisze to niesamowite ułatwienie. Ja wybrałem E100, ale to dlatego, że ostatnio zacząłem słuchać sporo muzyki i denerwowało mnie, że za każdym razem jak chcę ściszyć albo podgłosić to muszę wyciągać telefon...
Szkoda, że nie da się przypisać innych klawiszy poza SendKey...

*

Offline Baross

• *
  • 98
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 03, 2011, 01:40:48 »
Ja osobiście używam od jakiegoś czasu  phlips SHB 9001. ( nie lobie do usznych ) Jakoś nie widziało mi się chodzenie z przejściówkami. A problem z problem z regulacja głośności nie ma. Zimiana utworu zatrzymanie etc też działa.

*

Offline QQQQ

• 44
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 12, 2011, 12:24:38 »
Ja za to mam  przejściówke z HS U110 z jednym przyciskiem i tutaj też tarkim controller nie reaguje na przycisk... może controller by sobie poradził tylko program do mapowania nie daje rady. spróbowałbym ręcznie wpisać w rejestr kod klawisza tylko pytanie jak się dowiedzieć, jaki jest ten kod?
Sprzęt: HTC Touch Pro2
ROM: Jackos EVO ShowLITE 1.7.1 PLK