Diody

• 14 Odpowiedzi
  • 3137 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Diody
« dnia: Lipiec 08, 2009, 18:46:35 »
Witam!
mam do Was troche dziwne pytanie...mienowicie przesiadłem sie z wizarda który miał 2 diody z tego co pamietam , jedna z nich swieciła jesli uzywaliśmy blutootha czy wifi , a druga sobie miagałą chyba na zielono. Tymczasem w moim pro2 nic takiego się nie dzieje , ani gdy włączam wifi czy blutootha. Swieci tylko pomarańczowa diodka przy słabej baterii, wczoraj tez zauwazyłem chwilowo zieloną diodkę ale nie wiem przy jakiej okazji, dzis juz nie mruga. Jak to jest u Was z diodami, czy mam coś uwalone? Z góry dzięki!

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
  • Sprzęt: HTC Touuch HD2 + 16GB
Odp: Diody
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 08, 2009, 19:25:08 »
Zielona powiadamia o sms,nieodebranych połączeniach i jeśli urządzenie jest podłączone do ładowania i naładowane na full.
Reszty kolorów w moim TP2 nie stwierdziłem :E no poza jeszcze tym pomarańczowym.
Życie to dziwka, w dodatku droga, a najgorsze jest to, że dziwkę trudno jest pokochać...

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 08, 2009, 20:17:13 »
Dzięki za odpowiedź.
Czyli mam rozumieć , że pro 2 ma tylko 1 diodkę (po lewej stronie głośniczka) i nie powiadamia o włączonym np wifi?

*

Offline mkycler

• *
  • 87
  • Sprzęt: HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 08, 2009, 21:27:19 »
Dokładnie tak.
Dioda miga na zielono gdy są niedoebrane połączenia, nieprzeczytane SMSy, MMSy, e-maile lub przypomnienia.
Świeci się na zielono gdy telefon jest podłączony do zasilania i w bateria jest w pełni naładowana.
Świeci się na pomarańczowo podczas ładowania baterii.
Miga na pomarańczowo gdy poziom naładowania baterii spadnie poniżej 10%.

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 08, 2009, 22:11:04 »
ok , podziękował, a już myślałem , że serwis.

*

lipalipski

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 09, 2009, 22:54:54 »
Gdybyś zerknął do instrukcji, wiedziałbyś, że miejsce, w którym w Twoim starym PDA jest druga dioda, zajął czujnik światła. I nie myślałbyś o serwisie.

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 09, 2009, 23:58:27 »
No tak, gdyby wszyscy znali dokumentacje na pamięć to forum byłoby zbędne;)

*

lipalipski

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 10, 2009, 00:01:43 »
A gdzie napisałem, że "gdybyś znał na pamięć instrukcję..."?

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 17, 2009, 13:24:12 »
Witam, a ja mam taki śmieszny a zarazem denerwujący problem z tą diodą. A mianowicie, gdy tylko zrestaruje fona, to miga mi na zielono caly czas dioda, i nie wiem jak to wylaczyc(oczywiscie przestaje migać po około 5 min). Stało sie to od tego momentu jak zainstalowalem budzik, potem ustawilem go sobie zeby przetestować. Wszystko pieknie, alarm zadziałał i miał taką funkcję ustawioną, że jesli chce sie go wylaczyc to trzeba przesunąć kuleczkę przez mały labirynt. I tutaj pojawił sie problem. Chcialem przesunąć tą kuleczke ale nie reagowało to na moje ruchy a alarm pikał i pikał :O, wyszło ze sie zawiesił i trzeba było mu zrobić "SR". I od tego momentu dioda miga po jakimkolwiek SR. Podejrzewam, że gdzieś w rejestrze cos musiało sie zapisać z tego alarmu, mimo tego że go odinstalowałem. Pomózcie, bo nie che mi sie robić HR, szczegolnie po tym jak mam wszystko ładnie pieknie juz poukladane  :(

*

lipalipski

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 17, 2009, 19:49:49 »
Po pierwsze, zadzwoń do wróżki, to zgadnie może, co to za budzik.

Po drugie, najprostszy jest pewnie jednak backup i HR, zanim namotasz w rejestrze i będziesz do niego zmuszony.  :wink:

Po trzecie, jeśli wszystko działa, to co Ci przeszkadza migająca dioda?

*

Offline mika34

• **
  • 175
  • X1 > Touch Pro 2>HD2> Galxy S
  • Sprzęt: Galaxy, Wave
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 18, 2009, 11:40:44 »

A Tobie by nie przeszkadzała?
"Życia się nie kupi, za to sprzedać łatwo!"

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 18, 2009, 13:49:20 »
mika34 , hehehe dokładnie, najlepiej się mówi jak komuś sie cos nie dzieje.... :wink:

*

Offline mika34

• **
  • 175
  • X1 > Touch Pro 2>HD2> Galxy S
  • Sprzęt: Galaxy, Wave
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 18, 2009, 15:43:52 »
mika34 , hehehe dokładnie, najlepiej się mówi jak komuś sie cos nie dzieje.... :wink:

Napisz mi co za budzik zainstalowales. Porusze na XDA developers. Na pewno ktos znajdzie solucje.
"Życia się nie kupi, za to sprzedać łatwo!"

« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 19, 2009, 01:56:24 »
Hejka, z góry dziekuje ze zainteresował Cie mój przypadek, a budzik nazywa sie: galarm_0.2.1, nie pamietam skąd go mam bo sciagnolem go jakis rok temu, jak miałem jeszcze ETEN-a
Pozdrawiam

*

lipalipski

« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 19, 2009, 14:43:30 »

A Tobie by nie przeszkadzała?

Jeśliby wszystko działało, nie.