Czysty rom do SPB

• 1 Odpowiedzi
  • 954 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kafar55

• **
  • 187
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S 8GB
Czysty rom do SPB
« dnia: Sierpień 10, 2012, 19:20:45 »
Witam.
Jak w temacie, kto kolwiek widział, kto kolwiek wie?
Za wszelkie podpowiedzi będę wdzięczny, szukałem do jakiejś 30 strony na xda, i większość to martwe rapidy, albo nie pisze czy to pod gsm, czy CDMA.
Więc proszę was drodzy forumowicze o pomoc.
Pozdrawiam :)

Połączone: Sierpień 11, 2012, 16:09:46
Witam.
Znalazłem dosyć interesujący rom : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=556762
I mam do was drodzy forumowicze pytanie, czy mogę go zainstalować do mojego urządzonka?
Wielu kucharzy piszę że dany rom jest tylko dla GSM, lub tylko dla CDMA, a tu nic nie ma napisane, i nie wiem czy można czy nie? :)
Po uwaleniu mojego diamond'a mam lekkie obawy :)
Liczę na szybką odpowiedź.
Pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: Sierpień 11, 2012, 16:09:46 wysłana przez kafar55 »
Hp Ipaq h1940 -> E-ten Glofish X500 -> HTC Kaiser -> HTC Touch Diamond -> HTC Rhodium -> SE Ck13i -> iPhone 3G 16GB -> Nokia 5530 -> HTC HD2 -> SE Neo V -> HTC Mozart -> HTC HD2 -> Nokia n8 -> Samsung Galaxy S -> ZTE Grand X In -> HTC Desire -> S Galaxy S

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
Odp: Czysty rom do SPB
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 15, 2012, 13:48:56 »
Witaj,
Urlopowałem się trochę... aż dziwne, że nikt nie odpowiedział.
Ten ROM jest GSM, bo parę postów dalej w tym wątku ktoś pytał o wersję CDMA:
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=4896081&postcount=855

Ale musisz pamiętać, że styczeń 2010 to bardzo wczesne stadium ROMów dla Rhodium. Samo HTC wydało jeszcze potem sporo poprawek. Ale chyba warto go przetestować.

A co do ROMu dla spb, to ja bym wziął na przykład Jackosa SmartMOVE albo SleekBASIC i wyłączył nakładkę HTC. Chyba, że chciałbyś pobawić się w gotowanie i usunąć składniki HTC z kuchenki Jackosa ;)