CORE LEO CELL EVO V3 ROM

• 12 Odpowiedzi
  • 2017 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline davidof

• *
  • 80
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 - GPS NOKIA 500 AM - AVIC 900BT
CORE LEO CELL EVO V3 ROM
« dnia: Wrzesień 05, 2010, 08:41:32 »
super romik najlepszy konkurent energy romu (dla mnie lepszy) wiecej znajdziecie na xda
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=617142
ponizej zamiescilem kilka zrzutow.

htc jest bogiem, tuning nalogiem,
windows mobile to podstawa a internet to zabawa

Odp: CORE LEO CELL EVO V3 ROM
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 05, 2010, 12:17:48 »
Potwierdzam . Sam czekam na następną, poprawioną wersję . Energy Rom przy EVO nie ma jak dla mnie porównania (póki co ) na + dla EVO . Świetny i najszybszy, najstabilniejszy rom jaki miałem do tej poty . Przy tym ładny graficznie.
Jednym minusem jaki jest w najnowszej wersji w/w romu to niedziałający klient YT  . Ale po kilku drobnych zabiegach zaczyna działać.  Jednak  tak jak mówiłem ma wyjść niedługo nowa wersja romu i to będzie pewnie poprawione . Szkoda ,że nakładka spolszczająca nie działa na tych romach i tylko WWE . No ale cóż nie wszystko można mieć w jednym . Chyba ,że ktoś by się pokusił o spolszczenie ? Bo to naprawdę świetny rom i myślę, że było by warto .
Pozdrawiam i polecam
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2010, 12:46:51 wysłana przez John82 »

*

Offline Mentor17

• 45
  • Sprzęt: HTC TP2
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 06, 2010, 13:21:56 »
Faktycznie - wygląda nieźle. Przy najbliższym flashu wypróbuję :)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2010, 13:45:37 wysłana przez Mentor17 »
ROM: Jackos S3 JackFull 1.7.0 WWE
Radio: 4.49.25.91

*

Offline mariozapasnik

Odp: COREFAJNY LEO CELL EVO V3 ROM
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 06, 2010, 13:36:51 »
FAJNY - wgrałem i jest OK ale jak to SPOLSZCZYĆ ?

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 06, 2010, 23:47:38 »
FAJNY - wgrałem i jest OK ale jak to SPOLSZCZYĆ ?
Tych nowych wersji  nie spolszczysz żadną nakładką  . Chyba ,że ktoś kto zna ten temat,  pokusił by się  i ręcznie spolonizował rom . A tak tylko WWE .

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 07, 2010, 12:43:52 »
No ja tam nie wiem czy ten rom to aż taki ideał. Niedziałające youtube to pikuś - jest na to kilka fixów i w końcu zaczyna działać. Słyszałem, że są problemy z bluetooth - to już większy problem, ala na szczęście nie używam bluetooth. Pomimo dobrej optymalizacji rom nie jest ekstra szybki. Wg mnie przyczyna leży w tym, że "kucharz" robi ten sam rom dla HD2, a to co dobre na HD2, nie koniecznie jest równie sprawne na starym rhodium. Grafiki oryginalne to są wogóle niezoptymalizowane np. taką tapetę 600 kb dali, a spokojnie bez widocznej straty jakości dałoby się z tego zrobić 100 kb. Na początku używania musiałem sporo się namęczyć nad usuwaniem animacji pogody z title page - po zrobieniu tego rom działa trochę lepiej. Inną wadą jest niedziałanie gry "Zenonia" na tym romie (przynajmniej u mnie). Ze względu na lekkie przeładowanie różnymi bajerami pamięci to też nie ma zbyt wiele na start (w porównaniu do innych romów). Fakt - używam to obecnie, ale zastanawiam się czy nie wrócić do ubogiego Altheine, który był słaby graficznie, ale bateria i wydajność były super. No chyba, że się poprawią w nowszej wersji, ale w to wątpię - to tak jakby oczekiwać lepszego działania nowszego systemu - nie ma szans bo jest on pisany na nowszy hardware...

*

Offline mariozapasnik

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 10, 2010, 00:15:45 »
Po 2 dniach testów mój zachwyt stopniał -  bateria schodzi duuuuużo szybciej niż na innych ROMach.
ładny szybki to fakty ale jednak ta bateria.

*

Offline davidof

• *
  • 80
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 11, 2010, 07:51:25 »
Po 2 dniach testów mój zachwyt stopniał -  bateria schodzi duuuuużo szybciej niż na innych ROMach.
ładny szybki to fakty ale jednak ta bateria.
bateria ze chodzi szybko moze u ciebie bo masz z nia cos nie ten teges, ja mam nowa kupiona i przy zabawach trzyma 2 dni

tu macie spolszczenie romika na moim chomiku :)
oryginalne spolszczenie interwrite do tp2 wyciagniete z instalki pobranej ze strony htc, wypakuj ten plik i zainstaluj 1 cab potem 2 cab - resecik - wybor jezyka - polski -reset i masz roma po polsku :)
http://chomikuj  .pl/nokialord/htc

:mrgreen:

:P
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 11, 2010, 10:10:52 wysłana przez davidof »

*

Offline dantemg

• 935
  • Sprzęt: Nokia E65 -> HTC Touch Pro 2 -> HTC Sensation XE
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 11, 2010, 11:49:21 »
@davidof - czy aby na pewno wszystko Ci działa po tym spolszczeniu? Sprawdź dialer i opcje telefonu w ustawieniach...
ROM:  Jackos EVO ManilaRUSH 1.4.0 PLK / Rhodium
ROM:  Oficjalny / Sensation

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 11, 2010, 12:41:21 »
Bo to spolszczenie jest przeznaczone do konkretnego buildu systemu i konkretnej wersji Manili 2.5.2012 jeśli dobrze pamiętam. A CELL EVO ma zapewne dialer z LEO (podobnie jak inne składniki, jak sama nazwa wskazuje). Do gotowanych romów ciężko jest dobrać pliki mui i *_manila, bo trzeba to robić trochę metodą prób i błędów...

*

Offline davidof

• *
  • 80
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 11, 2010, 19:19:56 »
NO DIALER JEST OKI TYLKO W LADSCAPE NIEWIDAC CYFEREK A USTWAWIENIA FONA WSIO PO POLSKU I WYSWIETLA WSZYSTKO.

« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 11, 2010, 20:32:45 »
davidof - podejrzewam ,że instalowałeś to na którejś ze starszych wersji tj. 2.1 ?  Sprawdź czy działa ci dźwięk powiadomienia o nowym sms .

*

Offline davidof

• *
  • 80
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 12, 2010, 14:33:18 »
nie mam starszej wersji, wgralem tego roma i swoje przerobki takze dziwiek sms mi dziala bo ja mam glosy ivony wycigniete z roma bysia z topaza wgralem do winsdowsa i klucz rejestru i wsio i gada mi fonik jak otrzymam esa czy mmsa, jak rozpocznie polaczenie danych itp. mi wszytko dziala.