No ja tam nie wiem czy ten rom to aż taki ideał. Niedziałające youtube to pikuś - jest na to kilka fixów i w końcu zaczyna działać. Słyszałem, że są problemy z bluetooth - to już większy problem, ala na szczęście nie używam bluetooth. Pomimo dobrej optymalizacji rom nie jest ekstra szybki. Wg mnie przyczyna leży w tym, że "kucharz" robi ten sam rom dla HD2, a to co dobre na HD2, nie koniecznie jest równie sprawne na starym rhodium. Grafiki oryginalne to są wogóle niezoptymalizowane np. taką tapetę 600 kb dali, a spokojnie bez widocznej straty jakości dałoby się z tego zrobić 100 kb. Na początku używania musiałem sporo się namęczyć nad usuwaniem animacji pogody z title page - po zrobieniu tego rom działa trochę lepiej. Inną wadą jest niedziałanie gry "Zenonia" na tym romie (przynajmniej u mnie). Ze względu na lekkie przeładowanie różnymi bajerami pamięci to też nie ma zbyt wiele na start (w porównaniu do innych romów). Fakt - używam to obecnie, ale zastanawiam się czy nie wrócić do ubogiego Altheine, który był słaby graficznie, ale bateria i wydajność były super. No chyba, że się poprawią w nowszej wersji, ale w to wątpię - to tak jakby oczekiwać lepszego działania nowszego systemu - nie ma szans bo jest on pisany na nowszy hardware...