Co zamiast oryginalnego etuii

• 9 Odpowiedzi
  • 1437 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Co zamiast oryginalnego etuii
« dnia: Październik 08, 2009, 13:29:12 »
Mianowicie rozglądam się za czymś jak na tej aukcji.

http://www.allegro.pl/item771319310_etui_kieszonka_wysuwana_htc_touch_pro2_pro_ii.html

widział ktoś coś podobnego co jest godne polecenia jezeli chodzi o wykonanie. Bo jezeli nie to chyba sie skusze i ocenie co to jest.

Odp: Co zamiast oryginalnego etuii
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 08, 2009, 13:39:18 »
Gdzieś juz był tutaj taki temat i sporo było pisane o etui.... Ja mam identyczny, zamawiałem od jakiegoś chińczyka. Jakość wykonania jest w porządku, TP2 wchodzi idealnie, nie jest za luźno ani też za ciasno. Chociaż przez pierwsze kilka dni będzie ciasny ale to kwestia ukształtowania sie pod telefon. Ogólnie godny polecenia i praktyczny.  :ok:

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 08, 2009, 13:41:05 »
Gdzieś juz był tutaj taki temat i sporo było pisane o etui.... Ja mam identyczny, zamawiałem od jakiegoś chińczyka. Jakość wykonania jest w porządku, TP2 wchodzi idealnie, nie jest za luźno ani też za ciasno. Chociaż przez pierwsze kilka dni będzie ciasny ale to kwestia ukształtowania sie pod telefon. Ogólnie godny polecenia i praktyczny.  :ok:

tak bylo ale tak dawno ze wszelkie lingi zgasly.
Wiec chyba sie zdecyduje na to. Szukam jeszcze uchwytu do auta niestety nie ma nic sensownego a nie chce tego na aluminiowej rurce bo na naszycg drogach strasznie podskakuje.

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 08, 2009, 14:31:09 »
Powinieneś byc zadowolony z tego etui. Co do uchwytu to już nie łatwa sprawa. Tak jak mówisz, te na długich drutach strasznie teleboczą po dziurach i nie za wiele widać. Polecam te uchwyty typu "ramię robota" czyli takie z regulacją, i te właśnie sztywną się trzymają. Choć jest jeden minus tych z regulacją, starsznie duże są, ale to już kwestia gustu.

*

Offline qus

• 41
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 13, 2009, 09:57:50 »
Ja polecam Krusell. Eleganckie, bardzo funkcjonalne (używasz telefonu nie wyjmując go z futerału) no i masz cały zestaw uchwytów samochodowych i rowerowych. Raz kupujesz, masz do każdego kolejnego telefonu...

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 13, 2009, 10:36:23 »
A ja zakupiłem oryginalnego Krussela i nie jestem z niego zadowolony, jakoś mi nie pasuje "kombinezon dla TP 2", ale o tym przekonałem sie dopiero jak do mnie przyszedł pocztą i wróciłem do oryginalnego HTC. Kupiłem za 79 zł+przesyłka, jak ktoś sobie, życzy mogę odstapić za jakieś 49 + przesyłka. Żeby nie offtopować zainteresowani proszę PW. Mam nadzieję, że nie dostanę bana, nie jest to ogłoszenie, a piszę w temacie.
« Ostatnia zmiana: Październik 13, 2009, 10:38:26 wysłana przez Budniu »

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 13, 2009, 14:34:10 »
A ja zakupiłem oryginalnego Krussela i nie jestem z niego zadowolony, jakoś mi nie pasuje "kombinezon dla TP 2", ale o tym przekonałem sie dopiero jak do mnie przyszedł pocztą i wróciłem do oryginalnego HTC. Kupiłem za 79 zł+przesyłka, jak ktoś sobie, życzy mogę odstapić za jakieś 49 + przesyłka. Żeby nie offtopować zainteresowani proszę PW. Mam nadzieję, że nie dostanę bana, nie jest to ogłoszenie, a piszę w temacie.

Wlasnie Krussel rowniez mi nie lezy, narazie używam oryginalnego etuii ale szukam czegos co moze zastapii go godnie.

*

Offline Marjo

• 32
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 13, 2009, 22:11:54 »
Polecam ta kabure Krusell-a, sam ja posiadam i pasuje jak ulal. Rozmiar L
http://allegro.pl/item761457231_kabura_krusell_hector_rozne_rozmiary_myslowice.html
« Ostatnia zmiana: Październik 13, 2009, 22:13:46 wysłana przez Marjo »

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 27, 2009, 22:56:41 »
Pozwolę sobie odgrzać trochę temat i powiem coś o swoim doświadczeniu. Jakiś rok temu razem z Kaiserem miałem oryginalną kaburę HTC, z której byłem bardzo zadowolony - dokładnie taką:

Zastanawiałem się czy będzie pasowała TP2 bo jego wymiary są nieco inne tzn. TP2 jest 4mm dłuższy, ale za to 2 mm niższy/cieńszy, ale cóż zaryzykowałem i kupiłe za 35 zł i ...... PASUJE IDEALNIE polecam tą kaburę. :ok:

*

Offline Kubeus

• *
  • 77
  • Sprzęt: HP Ipaq 614c -> HTC Touch Pro 2
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 27, 2009, 23:03:18 »
fakt ładna :) ja szukam czegoś co będzie mniej więcej na kształt pokrowca na Nokie E66. Twardy, dopadowany i wycięty od góry i z boku. Telefon się wsuwa i jest chroniony przed uszkodzeniami mechanicznymi (klucze z w kieszeni), upadkami (dość twarda) i wszelkimi rysami a telefon się bardzo szybko wyjmuję jak ktoś dzwoni.