Budzik - awaryjność

• 46 Odpowiedzi
  • 5571 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

lipalipski

Odp: Budzik - awaryjność
« Odpowiedź #30 dnia: Październik 25, 2009, 19:01:18 »
My location to funkcja HTC Sense, ew. nowej Manili, a nie WM.

Skoro w stockROMie jej nie ma, to nie ma o czym mówić. Proponuję HR.

« Odpowiedź #31 dnia: Październik 25, 2009, 19:14:48 »
Czyli Manila jest formą nakłądki jak TF w moim domyślnym romie?? Jestem w robocie i filmiki ze stron www niestety są u mnie zablokowane.

CO do zegara- znaczy się mina?? - trzeba zabawić się w instalacje nowego romu ew poczekać na oryginalny  - bo HR w zasadzie nic nie da( mam rom domyślny)

*

lipalipski

« Odpowiedź #32 dnia: Październik 25, 2009, 19:40:13 »
TF3D to właśnie Manila.

A HR to lekarstwo na większość dolegliwości. Aha, na oryginalnym ROMie Manila czasem nie startuje automatycznie. Jeśli odpaliłeś ją ręcznie, to zdarzają się zwiechy zegara.

W ogóle, używać stockROMu, kiedy na świecie jest tylu utalentowanych kucharzy, wydaje się nieporozumieniem.
« Ostatnia zmiana: Październik 25, 2009, 19:42:04 wysłana przez lipalipski »

*

Offline sciobel

• 574
  • ____________________
  • Sprzęt: HTC Tytn II --> HTC Touch Pro 2 --> HTC Desire HD
« Odpowiedź #33 dnia: Październik 25, 2009, 20:04:20 »
My location to funkcja HTC Sense, ew. nowej Manili, a nie WM.

Chodzilo o to, ze WM6.1 tej funkcji nie obslugiwal, a nie ze jest funkcja Windowsa.
'My location to - jak napisalem - funkcja Google:
My Location - aplikacja opracowana przez Google, pracująca w telefonach komórkowych, zarówno tych wyposażonych w odbiornik GPS, jak i bez niego, umożliwiająca zlokalizowanie położenia aparatu telefonicznego. W przypadku aparatów z GPS-em jest to zadanie trywialne, natomiast w przypadku aparatów bez tego odbiornika przybliżona lokalizacja odbywa się w oparciu o położenie stacji przekaźnikowych (BTS-ów) telefonii, w których zasięgu znajduje się aparat. Efektem działania "My Location" jest wyświetlenie na ekranie telefonu przybliżonego jego położenia na tle mapy (lub zdjęcia satelitarnego) okolicy oraz (w aparatach bez GPS) zaznaczonego wokół tego punktu koła (np. o promieniu 1700 lub 5000 metrów), wewnątrz którego zlokalizowany jest aparat.

zrodlo: Wikipedia.

Napisane: Październik 25, 2009, 20:00:35
W ogóle, używać stockROMu, kiedy na świecie jest tylu utalentowanych kucharzy, wydaje się nieporozumieniem.

Tez tak uwazam. Jedyna funkcja jakiej moze brakowac w ugotowanych ROM-ach to wszystko to, co zwiazane jest z Inter Write. Poza tym gotowane ROM-y sa po prostu ZNACZNIE wydajniejsze od stock.romow. O innych kilku milionach zalet nie wspominajac.

« Odpowiedź #34 dnia: Październik 25, 2009, 20:36:18 »
W moim przypadku TF w zasadzie w 95% przypadków po resecie odpala się bez problemu chociaż na początku były problemy.
Zegar ostatnio to jakas porazka - nie wiem ale dzisiaj przestawiłęm go chyba 4 razy

Jestem powiedzmy bardzo bliski instalacji jakiego gotowanego romu - byłbym wdzieczny za info - jaki w wersji z wm6,5 i w wersji pl ;)

Czyli intaluje  __Rhodium-HardSPL_V2_00R3_185HSPL.zip__ a następnie jakis ugotowany rom i włala ;)  - tylko ktory polecicie.
Najbardziej stabilny itd ;)...
Moze to rozwiąze problem zegarka ;)

*

Offline sciobel

• 574
  • ____________________
« Odpowiedź #35 dnia: Październik 25, 2009, 20:53:54 »
Tomisek, prosze cie - RTFF  :O
Np. ten watek:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=143363.0

« Odpowiedź #36 dnia: Październik 25, 2009, 21:06:13 »
Juz znikam z tego wątku i tam zaczynam smiecic ;)- tylko nie dziw mi sie ze boje sie instalować tylko dla zegarka nowy rom ;).
 Po przeczytaniu tamtego wątka ( przed chwilą ;) ludziska też miewają jakies problemy.

*

lipalipski

« Odpowiedź #37 dnia: Październik 25, 2009, 23:32:55 »
Byłeś na jakimś forum komputerowym, dotyczącym sprzętu, na którym użytkownicy nie mieli z nim problemów? Albo z softem? Ja nie.

W ogóle mam wrażenie, że tutaj tylko u mnie wszystko działa, jak należy.

« Odpowiedź #38 dnia: Październik 26, 2009, 21:15:53 »
Wróciłem ;). Nie mam problemu odpukać z komputerem.
Niestety wczoraj i dzisiaj zegarek przestawił się ze 3-4 razy. HR. Pierwszy raz. Zobaczymy czy to da coś.
Wracając do> My location >  to mam taka zakładkę w Goole Maps i oczywiście była włączona . Dalej nie bardzo rozumiem jak to ma regulować czas ale u mnie nie ustawia czasu ( coś jak w E51 czas serwera). Po HR - usyawiłem moja lokalizacje - Rzeszów i niestety po 20 minutach czas był z przed 3 miesięcy

Tak więc jestem po HR - o dziwo minąło kilka dni i zegarek ani razu się nie przestawił ;)
Natomiast budzik to porażka ;) - tzn   pierwszy alarm po HR zadzwonił ok - potem sobie drzemałem i darł sie jeszcze z 5x po krótkich przerwach. Niestety od nastepnego dnia budzik zadzwonił tylko raz i potem cisza ..... ale przynajmniej dzwoni dokłądnie o wyznaczonym czasie
« Ostatnia zmiana: Listopad 02, 2009, 14:17:20 wysłana przez Tomisek »

« Odpowiedź #39 dnia: Listopad 22, 2009, 23:05:05 »
Ahoj,
niestety mam to samo, dodzwoniłem się do infoline HTC i ...
i wiedzą o problemie, nie ma z tym nic wspólnego nakładka sunnysofta z lokalizacją dla RP.
Trzeba czekać na łatki, albo liczyć na bardziej doświadczonych kolegów.

*

Offline dantemg

• 935
  • Sprzęt: Nokia E65 -> HTC Touch Pro 2 -> HTC Sensation XE
« Odpowiedź #40 dnia: Listopad 22, 2009, 23:27:53 »
Na żadnym gotowanym romie takiego problemu nie miałem :evil:
ROM:  Jackos EVO ManilaRUSH 1.4.0 PLK / Rhodium
ROM:  Oficjalny / Sensation

*

Offline sciobel

• 574
  • ____________________
« Odpowiedź #41 dnia: Listopad 22, 2009, 23:35:10 »
Jak wyzej.

*

Offline Marcin-htcpro2

• **
  • 216
  • Sprzęt: HTC PRO2
« Odpowiedź #42 dnia: Listopad 23, 2009, 08:19:54 »
Rozpocząłem ten temat bo miałem już niezłe nerwy na źle działający budzik, tak więc mogę na 100% potwierdzić wypowiedzi moich 2 przedmówców ;) po wgraniu "gotowanych" romów budzikowi można ufać jak nigdy.

« Odpowiedź #43 dnia: Listopad 23, 2009, 18:39:01 »
Ja na oryginalnym ROM-ie nie zdążyłem zauważyć takiej akcji z budzikiem, ale teraz gdy mam i tak gotowany ROM też żadnego problemu z budzikiem nie miałem.

*

Offline loriath

• **
  • 103
  • Sprzęt: Eten X650, Asus A636N, HTC Touch Diamond, HTC TP2 Rhodium
« Odpowiedź #44 dnia: Listopad 23, 2009, 20:38:05 »
To i ja sie dołączę. Mam Rhodiuma od paru dni. Wcześniej Diamond. W Diamondzie windowsowy budzik zawodził. Używałem więc G-Alarmu, który nie zawiódł nigdy. W Rhodium myślałem - nowa Manila, może coś swojego dołożyli w kwestii budzika. No i dziś oczywiście mnie nie obudził. Nawet nie drgnął. Dobrze, że żona miała ustawiony swój w Nokii. Zatem wracam do G-Alarmu - a tu surprise - nowa wersja owszem jest, ale płatna. 14 euro. Ale jeśli ma działać to chętnie zapłacę. Na razie zainstalowałem do testów 10 dniowych...

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #45 dnia: Listopad 28, 2009, 00:11:54 »
Moi drodzy, a ja dzisiaj zauważyłem inną przypdałość. ROM 6.5 oficjalny HTC + InterWrite. Budzilk działa aż za dobrze, ponieważ w chwili uruchomienia odpala się dźwięk budzika i dźwięk przypomnienia i tak sobie obydwa działają ??? Spotkał się ktoś z czymś takim, jak temu zaradzić. Dodam, że dzieje się tak na włączonej i wyłączonej Manili. SR nie pomaga w ostateczności zrobię HR, ale może coś przed tym.

*

Offline loriath

• **
  • 103
  • Sprzęt: Eten X650, Asus A636N, HTC Touch Diamond, HTC TP2 Rhodium
« Odpowiedź #46 dnia: Listopad 29, 2009, 13:42:38 »
Jak napisałem, tak zrobiłem: G-Alarm 2.3 chodzi bez zarzutu i ma o niebo większe możliwości niż standardowy budzik. A 5 ojro to nie majątek, zwłaszcza, że g-alarm był darmowy przez długi czas. Za dobrą robotę należy się dobra zapłata :)