brak internetu pod wifi

• 5 Odpowiedzi
  • 1291 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

brak internetu pod wifi
« dnia: Marzec 13, 2010, 21:22:30 »
witam jestem świerzym posiadaczem htc dzisiaj wgrałem PROven 3.0 final 21895  i mam problem z internetem przez wifi, pokazuje mi ze jest zalogowany do sieci a w przeglądarkach nie można przeglądać stron może ktoś wie jak to skonfikurować dzięki za pomoc

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
Odp: brak internetu pod wifi
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 13, 2010, 21:39:55 »
Może to głupio zabrzmi już w drugim wątku dzisiaj takie samo lekarstwo, ale czy po wgraniu ROMu zrobiłeś HardReset ???. Druga rzecz to spróbuj teraz wykonać SR. Też mam ten ROM Z tego co wiem to nic się w tym temacie nie konfiguruje oprócz hasła WEP (jeżeli je posiadasz). BTW właśnie piszę z mojego TP2 przez WiFi i jak widzisz wszystko hula (sam musiałem sprawdzić bo tego jeszcze na tym ROMie nie testowałem, jest OK). Na przyszłość pisz takie uwagi w wątku dotyczącym tego ROMu.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 13, 2010, 22:00:56 »
robiłem wszystko do sieci mi się loguje a w wyszukiwarce wyskakuje komunikat nie można odnaleść serwera

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 13, 2010, 22:04:23 »
Może router z którego korzystasz nie dodał MacAdresu Twojego PDA do zaufanych i nie daje dostepu do netu. Spróbuj w routerze dodać do zaufanych adesów macadres karty sieciowej PDA. Spotkałem się, że czasem wywalenie adresu z routera, reset i powtórne dodanie kolejnego urządzenia - jego macadresu - pomagało.
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2010, 22:07:03 wysłana przez Budniu »

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 13, 2010, 22:21:11 »
okazało się ze wina rutera nawet bym nie pomyślał dzięki za pomoc pozdrawiam

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 13, 2010, 22:23:51 »
..... no i kolejny raz pomogło :ok: