Blokada ekranu

• 7 Odpowiedzi
  • 1556 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline slveck

• 33
  • Sprzęt: HTC Touch HD
Blokada ekranu
« dnia: Kwiecień 20, 2011, 02:19:22 »
Dzisiaj zniknęła mi blokada ekranu, ta standardowa windowsa, suwak u góry ekranu. Zamiast tego pojawił mi się szary ekran z napisem odblokuj. Czy ktoś wie co się mogło stać?

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
Odp: Blokada ekranu
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 20, 2011, 09:40:29 »
A co ostatnio instalowałeś/zmieniałeś w telefonie? Domyślam się, że blokada "zniknęła" po restarcie... musisz sobie przypomnieć co robiłeś przed nim.

Sprawdź czy masz taką wartość w rejestrze:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Shell\LockScreen]
Enable = "0"

Jeśli tak, to spróbuj zmienić ją na "1" i zrestartować telefon.

*

Offline pasza_sadyka

• 366
  • Sprzęt: Xperia Neo
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 20, 2011, 13:54:13 »
Prościej chyba będzie wejść w Settings/Lock i wybrać stosowną blokadę :)

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 20, 2011, 14:02:45 »
To zależy od ROMu. Nie we wszystkich jest w tym miejscu wybór rodzaju blokady. Np. w Jackosach jest tylko konfiguracja blokady PINem. A klucz rejestru powinien istnieć zawsze.

*

Offline slveck

• 33
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 04, 2011, 20:52:56 »
Skrobel i zrobilem tak jak napisałeś. Niestety telefon jakimś cudem padł, tzn ciągle (po soft resecie) się włącza do momentu aż się wyświetli napis Touch Pro2 i znowu się resetuje i tak w kółko. Co teraz, jak odwrócić ten proces?

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 04, 2011, 23:41:56 »
Tzn. co konkretnie zrobiłeś? Zmieniłeś tą wartość z 0 na 1? I nic więcej nie ruszałeś w rejestrze ani ustawieniach?

Skutek jest conajmniej dziwny. Jeśli zmiana tego klucza poskutkowała pętlą resetów to może oznaczać tyle, że brakuje jakiegoś ważnego składnika, np. CHome albo lockcsreena, ale nawet w takim przypadku dziwne jest to, że lockscreen wcześniej - jak twierdzisz - działał.

A wracając do telefonu obawiam się, że z tej sytuacji uratuje Cię tylko HardReset... Przykro mi, że mimo woli przyczyniłem się do tej sytuacji.

*

adtech

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 05, 2011, 01:18:05 »
Skutek jest conajmniej dziwny. Jeśli zmiana tego klucza poskutkowała pętlą resetów to może oznaczać tyle, że brakuje jakiegoś ważnego składnika, np. CHome albo lockcsreena, ale nawet w takim przypadku dziwne jest to, że lockscreen wcześniej - jak twierdzisz - działał.
Nie ma takiej opcji.

*

Offline slveck

• 33
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 05, 2011, 13:36:59 »
Lock działał ale nie ten z suwakiem u góry. Ale juz opanowane. Zrobiłem HR