[WWE] Jackos Oldschool ROM WM 6.1 21048 + TouchFlo 3D

• 88 Odpowiedzi
  • 13043 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Marcin-htcpro2

• **
  • 216
  • Sprzęt: HTC PRO2
Odp: [WWE] Jackos Oldschool ROM WM 6.1 21048 + TouchFlo 3D
« Odpowiedź #30 dnia: Maj 13, 2010, 08:48:23 »
w 1.0b mam taka dolegliwość że po wciśnięciu przycisku słuchawki, wybieranie z listy (przesuwanie jej palcem) jest "mułowate" a czasem zamraża się na chwile - czy u Ciebie jest tak samo w tym nowym romie ? Bo np historia połączeń z home już działa płynnie.

*

Offline ExDeaTh

• *
  • 89
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #31 dnia: Maj 13, 2010, 10:05:03 »
to jest akurat przypadłość dialpad'a z WM6.1 ,  dialpad z 6.5 działa płynnie ..... także tutaj zmian nie ma
Mio A702 - > HTC TyTN II -> HTC Touch Pro -> HTC Touch Pro II [Rhodium] -> Nokia N97 Mini -> Motorola Milestone

*

Offline Marcin-htcpro2

• **
  • 216
« Odpowiedź #32 dnia: Maj 14, 2010, 14:40:00 »
Zainstalowałem, trochę zabawy z tym spolszczaniem ale efekt końcowy super. Teraz testy i zobaczymy jak ze stabilnością i wydajnością.

Połączone: Maj 15, 2010, 11:58:30
Nie wiem co jest z tym spolszczeniem, ale jak chce coś wpisać w "Informacje o właścicielu" to mówi że to wersja demo i żeby zarejestrować ??  :O - nigdy tak nie miałem a potrzebuje tam wpisać dane bo 2 aplikacje z tego korzystają których używam.
« Ostatnia zmiana: Maj 15, 2010, 11:58:30 wysłana przez Marcin-htcpro2 »

*

Offline ExDeaTh

• *
  • 89
« Odpowiedź #33 dnia: Maj 16, 2010, 12:37:00 »
Ustawienia - > Osobiste - >  Informacje o właścicielu   ?!   ja mogę tam wpisywać i gitara gra i nie mam tam żadnej wersji demo
Mio A702 - > HTC TyTN II -> HTC Touch Pro -> HTC Touch Pro II [Rhodium] -> Nokia N97 Mini -> Motorola Milestone

*

Offline Marcin-htcpro2

• **
  • 216
« Odpowiedź #34 dnia: Maj 17, 2010, 08:48:47 »
Jeśli chodzi o a rejestracje to Sunnysoft InterWrite woła aby się zarejestrować - krzyczy np. jak chce się korzystać z jego układu klawiatury.

Do tego ROMU polecam zdecydowanie radio 4.49.25.17 różnica kolosalna.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #35 dnia: Maj 17, 2010, 11:39:39 »

Do tego ROMU polecam zdecydowanie radio 4.49.25.17 różnica kolosalna.
No właśnie u mnie radio .17 żarło baterię faktycznie trochę mniej niż .91 czy .77, ale za to miałem problemy z GPSem (tracił sygnał co kilkadziesiąt minut jazdy i trzeba było restartować PDA, żeby znów zadziałał) i czasem z WiFi (po prostu nie chciał się łączyć z wybraną siecią), a moi rozmówcy narzekali, że mnie kiepsko słychać (często "rwałem" się np. w czasie jazdy samochodem). Jak to mówią: coś za coś. Albo dobre wykorzystanie baterii albo duży zasięg.

*

Offline Marcin-htcpro2

• **
  • 216
« Odpowiedź #36 dnia: Maj 17, 2010, 12:29:31 »
Ja używam tego radia ok 1 miesiąca, i nie mam takich problemów z nim o których piszesz ? Jak instalowałem ostatni ROM to na chwile zmieniłem na dedykowane radio z końcówka 30 ale niestety zasięg był słaby. Ciekawe czy tylko Ty miałeś problem z radiem 4.49.25.17 czy większa ilość użytkowników ?

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #37 dnia: Maj 17, 2010, 13:58:58 »
Ja używam tego radia ok 1 miesiąca, i nie mam takich problemów z nim o których piszesz ? Jak instalowałem ostatni ROM to na chwile zmieniłem na dedykowane radio z końcówka 30 ale niestety zasięg był słaby. Ciekawe czy tylko Ty miałeś problem z radiem 4.49.25.17 czy większa ilość użytkowników ?
Z różnych postów na różnych forach wynika, że współpraca radioROMu z siecią zależy od operatora i od egzemplarza. U mnie np. w radiu .91 i na shipped ROMie 2.07 notorycznie zdarzały mi się zerwane połączenia i to w miejscach gdzie teoretycznie pokrycie Orangutana jest bardzo dobre. Nikt inny nie meldował takich problemów. A z kolei radio .77 pod tym względem działało dużo lepiej, ale na xda czytałem, że inni ludzie mają z nim problemy z zasięgiem sieci 3G (nie wspominając o HSDPA) - u mnie takie nie występują.

A ja specjalnie chciałem wypróbować jak będzie się sprawowało .17 z ROMem na WM6.1 bo to jest w sumie pierwsze z 4 na początku (w dodatku na samym początku używałem tego radia z ROMem 1.87) ale w tym tandemie działało mi akurat średnio. Jeśli u Ciebie jest dobrze, to nie masz się czym przejmować. Zresztą problemy z rozmowami i GPSem wystąpiły dopiero w dłuższej trasie (odbiornik GPS po 1,5h tak jakby po prostu się wyłączył - przestał reagować na pozycję, nie pokazywał żadnych satelit i przestał dopisywać informacje do logu). Więc być może jest to powiązane z miejscami o słabszym zasięgu sieci, a GPS... tutaj sam nie wiem czego się czepić...

« Odpowiedź #38 dnia: Maj 17, 2010, 23:33:44 »
Proszę bardzo

Jedynie co nie działało to edycja oryginalnej wiadomości podczas odpowiedzi na maila - kliknięcie na link "Edytuj wiadomość" nic nie robiło.

Aby to naprawić wystarczy zmodyfikowany plik compose_note.htm (w załączniku) przenieść do katalogu /Windows/

To to sobie narobiłem. Zgodnie z instrukcją przeniosłem załączony plik, bo faktycznie opcja "Edytuj wiadomość" nie działa. Wprawdzie korzystam z niej bardzo rzadko więc była to trochę nadgorliwość, a jak wiadomo nadgorliwość jest gorsza od..... Po przeniesieniu pliku przestały mi bowiem działać opcje: Odpowiedz, Odpowiedz wszystkim i parę innych. Standardowy lewy softkey też zmienił się z użytecznej Odpowiedź na mało przydatny Odpowiedz wszystkim (ale i tak nie działający). Czy może ktoś podesłać na priva oryginalny plik compose_note.htm (spolszczona wersja Jackos Oldschool ROM WM 6.1 21048  + TouchFlo 3D 1.1)? Please....

*

Offline Marcin-htcpro2

• **
  • 216
« Odpowiedź #39 dnia: Maj 18, 2010, 07:57:11 »
Czy może ktoś podesłać na priva oryginalny plik compose_note.htm (spolszczona wersja Jackos Oldschool ROM WM 6.1 21048  + TouchFlo 3D 1.1)? Please....

W załączniku.

« Odpowiedź #40 dnia: Maj 18, 2010, 10:24:46 »
Czy może ktoś podesłać na priva oryginalny plik compose_note.htm (spolszczona wersja Jackos Oldschool ROM WM 6.1 21048  + TouchFlo 3D 1.1)? Please....

W załączniku.

Dzięki serdecznie. Podmieniłem i teraz jest znowu ok (tzn. działają opcje odpowiadania - edytuj wiadomość nie działa, ale pal to licho). Niestety pod lewym softkeyem zostało nadal Odpowiedz wszystkim (dość irytująca rzecz). Próbowałem zgodnie z instrukcją na http://forum.xda-developers.com/archive/index.php/t-532767.html podmieniać wpisy w rejestrze aby zmienić Odpowiedz wszystkim na zwykłe Odpowiedz, ale u mnie niestety nie działa. Chyba na razie tak pozostawię, bo staram się mocno stestować ten rom i pewnie niedługo będę robił HR i wszystko wróci do normy.

Czy istnieje sposób na podmienienie opcji dodawania nowego wpisu w kalendarzu w zakładce TouchFlo 3D na ten co jest w Manila 2.5 (duże litery, obsługa palcem, wygodna zmiana godziny, itd.)? Sam kalendarz z TouchFlo 3D jest bardzo przyjemny, ale to dodawanie wpisów z kalendarza standardowego outlooka to jaka masakra...

Zmiana skrzynki email palcem w Jackos Oldschool ROM WM 6.1 21048 + TouchFlo 3D
« Odpowiedź #42 dnia: Maj 18, 2010, 10:43:04 »
Czy jest możliwość wprowadzenia bardzo wygodnej funkcji zmiany skrzynki mail palcem w outlooku (przewijanie w prawo czy też w lewo zmieniało poszczególne skrzynki). W Jackos Oldschool ROM WM 6.1 21048 + TouchFlo 3D działają teraz tylko kursory klawiatury (wirtualnej lub sprzętowej), ale jest to dosyć upierdliwe. W PROcenach z których wcześniej korzystałem ta funkcja działała, ale wydaje mi się że tylko w tych opartych na WM 6.5, w hybrydzie już chyba nie... To chyba więc sprawa samego systemu, ale może da się to jakoś jednak zrobić. Dzięki z góry za odp.

*

Offline Marcin-htcpro2

• **
  • 216
« Odpowiedź #43 dnia: Maj 18, 2010, 20:49:07 »
A jak jest u Was  z QuickGPS ? u mnie jak włączam to białe okno i nic - działa Wam ten programik ?

« Odpowiedź #44 dnia: Maj 18, 2010, 21:07:55 »
U mnie z nim wszystko wszystko ok (spolszczony wg instrukcji z początku wątku).

« Odpowiedź #45 dnia: Maj 19, 2010, 12:05:43 »
To to sobie narobiłem. Zgodnie z instrukcją przeniosłem załączony plik, bo faktycznie opcja "Edytuj wiadomość" nie działa. Wprawdzie korzystam z niej bardzo rzadko więc była to trochę nadgorliwość, a jak wiadomo nadgorliwość jest gorsza od..... Po przeniesieniu pliku przestały mi bowiem działać opcje: Odpowiedz, Odpowiedz wszystkim i parę innych. Standardowy lewy softkey też zmienił się z użytecznej Odpowiedź na mało przydatny Odpowiedz wszystkim (ale i tak nie działający). Czy może ktoś podesłać na priva oryginalny plik compose_note.htm (spolszczona wersja Jackos Oldschool ROM WM 6.1 21048  + TouchFlo 3D 1.1)? Please....

Faktycznie - w wersji Jackos 1.1 nie działa ten plik - ale wystarczy z niego usunąć linijkę:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"/>

I działa prawidłowo.
W 1.0-1.0b działało bez tych zmian.

« Odpowiedź #46 dnia: Maj 19, 2010, 12:14:49 »
Czy przypadkiem nie macie problemu ze startem Manili TF3D w romie 1,1 po uruchomieniu systemu?

Często po soft resecie i po wpisaniu pinu telefonu widzę tylko tapetę z logo HTC, ale nie widać pod nim informacji "Trwa uruchomianie TF3D..." Próba odznaczenia i ponownego zaznaczenia modułu na ekranie Today nic nie daje. Dopiero kolejny SR przynosi czasem efekt, ale nieraz muszę go zrobić kilka razy i dopiero za którymś startuje. Mam poinstalowanych trochę programów, które startują razem z systemem (GAlarm, BirdieSync, LockDevice i  nakładka językowa IW) więc to może któryś z tych programów miesza... 

*

Offline Marcin-htcpro2

• **
  • 216
« Odpowiedź #47 dnia: Maj 19, 2010, 12:18:59 »
U mnie reset działa prawidłowo, tak więc faktycznie któryś z programów Ci miesza.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #48 dnia: Maj 19, 2010, 13:29:37 »
A ja również miałem takie problemy na 1.1
dokładnie co 2-gi reset. A nie mam żadnego z wymienionych przez @Franiu programów, tylko nakładkę IW, ale myślę, że sęk polega bardziej na tym dodatkowym cabie do spolszczenia TF3D, bo to jedyna rzecz, której nie miałem we wcześniejszych wersjach Oldschoola. A z aplikacji działających w tle mam tylko LUMOS.

*

Offline solidnieeu

• 45
    • AZ Parkiety - podłogi drewniane cyklinowanie.
  • Sprzęt: HTC Kaiser, Rhodium
« Odpowiedź #49 dnia: Maj 19, 2010, 17:42:27 »
Witam
Mam problem z wersja 1.1
Nie dziala udostepnianie  internetu  ani przez kabel (niby sie laczy nadaje dla kompa ip ale brak internetu) ani przez wifi
(wifi internet sharing jak w romie qsqa) wyswietla do wyboru tylko polaczenie wap brak innych do wyboru.
lokalizacja polska skonfigurowane wizardem.
Udostepnianie dziala tylko przez wmwifirouter niestety skonczyl sie trial :(
moze ktos ma pomysl w czym problem.
Siec play.
Pozdrawiam

« Odpowiedź #50 dnia: Maj 19, 2010, 23:45:40 »
Mam problem z wersja 1.1
Nie dziala udostepnianie  internetu  ani przez kabel (

A u mnie wszystko z udostępnianiem ok, przed chwilą sprawdzałem.

« Odpowiedź #51 dnia: Maj 23, 2010, 22:41:11 »
Odkryłem następny problem, tym razem z GPS (Automapa w najnowszej wersji 6.2.0 (896) Polska 1001 i Google Maps). W Google Maps w ogóle nie chce znaleźć sygnału, a Automapa zaraz po znalezieniu fixa się wiesza i nie można jej w żaden sposób zamknąć (tylko SR). Podejrzewam, że to problem radia (pracuje na polecanym przez Jackosa Rhodium_Radio_3.46.25.30). Na które powinienem zmienić, żeby było ok (nie zależy mi specjalnie na baterii, bo i tak często ładuje, ale na tym gps i oczywiście stabilności połączeń)?

*

Offline ExDeaTh

• *
  • 89
« Odpowiedź #52 dnia: Maj 24, 2010, 07:18:30 »
korzystam z polecanego radia o którym wspomniałeś , automapa i tomtom  ...bez żadnych zwiech , działa jak należy

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #53 dnia: Maj 24, 2010, 07:45:46 »
Ja też nie miałem problemów z GPSem przy wymienionej kombinacji ROM + Radio.
A tak na marginesie przypadkiem odkryłem co jest nie tak z tym włączaniem TF3D po resecie. Jak wpisuję pin w trybie portrait to wszystko jest ok, natomiast jak wpisywałem w trybie landscape, to nawet jeśli potem zamknąłem klawiaturę, to TF3D już się nie ładuje, tylko zostaje wspomniany napis HTC na środku ekranu.

*

notosiup

« Odpowiedź #54 dnia: Maj 24, 2010, 14:31:05 »
Czy touch flo w tym romie pozwala na edycję ikon skrótów na dole todaya? Chodzi o ich kolejność i występowanie w ogóle.

*

Offline ExDeaTh

• *
  • 89
« Odpowiedź #55 dnia: Maj 24, 2010, 16:59:57 »
tak

« Odpowiedź #56 dnia: Maj 25, 2010, 23:35:00 »
Odkryłem następny problem, tym razem z GPS (Automapa w najnowszej wersji 6.2.0 (896) Polska 1001 i Google Maps).

Po waszych opiniach że wszystko jest u Was ok postanowiłem jeszcze raz spróbować i uruchomiłem dzisiaj jeszcze raz AM i Google Maps (nie robiąc wcześniej żadnych zmian). I o dziwo wszystko działa i to stabilnie. Hmmm ciekawe. W sobotę robiłem chyba ze 20 restartów i za każdym razem był zwis, a teraz hula. ??? Psiejsko czarodziejsko.

« Odpowiedź #57 dnia: Czerwiec 01, 2010, 09:08:28 »
Witam,

Mógł by mi ktoś opisac po krótce jak zainstalowac ten ROM ? Jestem 'zielony' jezeli chodzi o instalowanie takich rzeczy :P Po rozpakowaniu mam 3 foldery: ROM, RADIO i trzeci którego nazwy teraz nie pamietam mial w nazwie (task 29) bodajze. Podłączylem htc'ka i odpalilem exe z folderu ROM ale niestety mysla i myslal i po kilku minutach wymyslil error (progress nie poszedl nawet o 1%) i w konsekwencji nie zainstalowal nic. Dodam ze mam zainstalowany WM 6.5 + Sense ale zdarza mu sie mulic i czasami resetuje sie przy działaniu w skrzynce z sms'ami. Bede wdzieczny za wskazówki co do instalacji.

Pozdrawiam

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #58 dnia: Czerwiec 01, 2010, 09:21:21 »

« Odpowiedź #59 dnia: Czerwiec 06, 2010, 18:43:39 »
Witam,
wgrałem sobie własnie ten rom i hula az milo ale... po wgraniu tych 2 cab'ow http://pdaclub.pl/forum/rhodium/(wwe)-jackos-oldschool-rom-wm-6-1-21048-touchflo-3d/msg1288552/#msg1288552
ochrzanily mi sie teksty w touch flo i wszystkie zaczynaja sie od IDS_

pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 06, 2010, 18:50:18 wysłana przez wexcell »