[ROM][WWE/PLK]Jackos S3 WM6.5 21913 + Sense 2.5/2.1|TF3D2.1

• 1539 Odpowiedzi
  • 109356 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
Odp: [ROM][WWE/PLK]Jackos S3 WM6.5 21913 + Sense 2.5/2.1|TF3D2.1
« Odpowiedź #1530 dnia: Sierpień 22, 2012, 18:55:13 »
Ale co to znaczy "padł HTC Sense"? W kółko się restartował? Ten problem ludzie poruszali już wcześniej na forum, to się dzieje po dodaniu "widżetu" Tasks jeśli dobrze pamiętam i jest to kolejny błąd programisty. Tym razem Co0kieMonster'a od CHT.

A jeśli coś złego dzieje się z Sense, to tak można go przywrócić na różne sposoby.
Wszystkie ustawienia Sense są przechowywane w rejestrze, a ten można przywrócić "na twardo" wgrywając po prostu plik .reg z fabrycznymi ustawieniami (które może jeszcze gdzieś u siebie wygrzebię), albo za pomocą CHT Editora (który uruchamia się w Menu Start -> Narzędzia (jeśli dobrze pamiętam), albo eksploratorem plików idąc do \Program Files\CHTEditor\CHTEditor.exe (jeśli dobrze pamiętam). W każdym razie w CHTEditorze jest opcja wyzerowania ustawień (jeśli dobrze pamiętam :E ), a jeśli nawet nie to można zrobić backup swojego układu ekranów ze wszystkim składnikami (oczywiście najlepiej działającego), a potem jeśli Sense nie wstanie, po prostu przywrócić ten backup nadpisując popsute ustawienia.

« Odpowiedź #1531 dnia: Sierpień 22, 2012, 19:05:44 »
Po prostu cały czas był napis, że się uruchamia, ale się nie uruchomił :) Tak czytałem to z tym, że ja nic takiego na nowo nie instalowałem to nie wiem :/ Jedynie co instalowałem co chyba jest widżetem to spb traveler, ale to było kilka dni temu :P ...... a cht resetowałęm w tak sposób jak mówiłeś ale nie wstał hehe :D no nic UC_NET w ruch i tyle :) .... sam nie wiem może zdarzenie losowe ? :P bo nic ponad to co miałem tydzień temu na windowsie tylko ze startem u góry nie miałem :)

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #1532 dnia: Sierpień 22, 2012, 19:12:03 »
Hmmm... kolejna dziwna sprawa. Muszę powiedzieć, że poza przypadkami, w których sam popsułem Sense (da się ustawić w CHTEdytorze sprzeczną konfigurację, czy to po prostu np. przez niepełny import ustawień w UC_NET), nie zdarzyło mi się ani razu takie coś...
W dodatku chyba za pierwszym razem też spanikowałem i zrobiłem od razu HR ;)

« Odpowiedź #1533 dnia: Sierpień 22, 2012, 19:41:13 »
Ja się solidnie wkurzyłem hehe i po 30 minutach niemożności go odpalenia to wykonałem reset hehe :D ....... a i jeszcze zmieniłem OC dla Rhodium na WinMo speed ale nawet nie włączony był chyba XD no właśnie też nie wiem :P

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #1534 dnia: Sierpień 22, 2012, 19:44:19 »
Z tym OC to właściwie sam nie wiem. Przez jakiś czas używałem. Potem jakoś zapomniałem włączyć po którymś HR i tak zostało.

« Odpowiedź #1535 dnia: Wrzesień 13, 2012, 13:22:38 »
No to po kilku tygodniach wiem Skrobelku co jest pięć :D

1. Jeśli chodzi o emaile - to co mówiłem że obrazki się nie wczytują i musze robić "zapisz jako" ... to zależy z jakiego emaila dostane xD Nie wiem jak to jest. Emaile wysłane do mnie z gmail na mojego gmaila to mam ten problem .... ale np email reklamowy z obrazkami na mojego gmaila odpalaja :D hehe... nie wiem jak to jest :P ... ale olać

2. Pamiętasz jak wspominałem o powieszeniu się SENSE i mimo resetu cht itp nic to nie dawało ? .... Już wiem czemu .... ( teraz już nie resetowałem a reinstalke cht robiłe na tą samą wersje- i co zauważyłem inne ikonki przełączników są ale mi to nie przeszkadza ) . Po prostu jak dodałem link na ekranie do muzyki to mi tak wywalało że nic nie pomagało - ponieważ nie miałem ani jednej piosenki ! Dlatego mu się chrzaniło ... Wgrałem 1 mp3 i działa xD .... To samo z zadaniami ... dodałem panel zadan i sense umierał .... nie dało się nic .... chyba że wszedłem przez start ... znalazłem menager zadań ... dodałem jedno i działa xD ........ Ile ja się wczoraj z tym namordowałem .... Grrr ale już wsio śmiga i wiem gdzie leżał błąd ;D Hmm tylko ciekawe czemu xD Czyżby twórca nie przewidział że ktoś doda "panel" z czymś czego nie używa ? :D

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #1536 dnia: Wrzesień 13, 2012, 13:53:39 »
Coś podobnego! Gratuluję.
Z tymi pustymi panelami to owszem, najprawdopodobniej programista zapomniał dodać jeden bezpiecznik. Szkoda tylko, że w finalnej wersji CHT 2.0.0 też to się nie poprawiło, bo rzeczywiście o tym, że widżet "Tasks" powodował czasem pętlę restartów Sense czytałem w pierwszym okresie po wydaniu wersji beta. Tylko nie wiedziałem, że to zależało od tego czy widżet miał cokolwiek do pokazania... :E

Z kolei widżetu Music sam używałem przez czas jakiś, ale owszem - zawsze na karcie miałem trochę (nawet trochę więcej niż trochę) muzyki.

Z emailami totalny brak pomysłów... :(

« Odpowiedź #1537 dnia: Wrzesień 14, 2012, 10:56:19 »
Dokładnie :D Ciekawe po prostu ... tylko czemu mimo resetu cht to dalej resetował sense jak powinno być dobrze ;D .... a wystarczyło wgrać mp3 albo dać zadanie :D i ok ... bo resety CHT nic nie dawały .... Ja nie miałem ani jednej mp3 :D ... bo słuchawki za tydzień dopiero będe miał to nic nie wgrywałem jeszcze :P a jak ustawiałem panel to wiedziałem że za jakiś czas pójdzie w użytek :D

no własnie emaile to dla mnie zagadka ... ale ile się ich dostaje ? nie ma nad czym płakac :)

Właśnie kolego bo tak przeglądałem by rozwiązać jedną jeszcze rzecz :) CHT nie obługuje hasła przy blokowaniu ekranu ... wyłączyłem to by mieć oryginalny :) .... zrobiłem hasło .... to jak ustawic żeby przy wygaszeniu ekranu hasła nie było tylko i wyłącznie wtedy gdy ręcznie zablokuje telefon ???? chciałem to obejść żeby sam blokował po 24 h od nie uzywania .... niby działa ale jest takie coś niemiłego dla oka :( .... a mianowicie jak wygaszam tel ... włączam ekran ... pojawia się keran .... znika znowu na 1 sekund ... i wraca ... tak jakby rozkminiał czy ma pokazać okienko hasła czy nie ........ da sie jakoś to przyzwoicie zrobić ? ....... wiesz zalezy mi na tym aby hasło się pojawiało tylko gdy zablokuje ręcznie tel (np wtedy kiedy jestem gdzieś gdzie są wścibskie osoby co grzebią itp) :D może jakiś dodatkowy widget do cht ? widziałem kilka ale czasu nie miałem by się zagłębić w czytanie i  opcji ich

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #1538 dnia: Wrzesień 14, 2012, 11:22:35 »
Hah, zadajesz coraz trudniejsze pytania :E
Odpowiem wymijająco:
blokadą CHT bawiłem się tylko przez kilka dni, bo była tak zabugowana, że mi się odechciało. Pomysł był strasznie fajny, ale problemy z orientacją ekranu (lockscreen u mnie pojawiał się zawsze w portrait, nawet jak telefon miałem w samochodzie poziomo i przed zablokowaniem orientacja była pozioma), po odblokowaniu w ogromnej większości przypadków pojawiał się HS, zamiast aplikacji jaka była na górze przed zablokowaniem i fatalna współpracą z blokadą systemową spowodowały, że lockscreen CHT nie zagościł u mnie.
Dlatego też nie mam pojęcia jak go zintegrować z systemową blokadą w taki sposób jak oczekujesz.

W ogóle jesteś pewny, że to migotanie ekranu nie jest spowodowane przez czujnik zbliżeniowy? Na próbę wyłącz może go całkowicie (zrób na HS przełącznik czujnika zbliżeniowego i go "unieaktywnij" :) ). Natomiast wydaje mi się, że zróżnicowanie przejścia w tryb standby z timera czy z przycisku będzie bardzo ciężkie, bo z tego co pamiętam to zdarzenie dla systemu jest jednakowe: "przejdź w tryb StandBy".
Jedyne co sobie wyobrażam to jakiś skrót na HS, który mógłbyś użyć w celu zablokowania z kodem, ale rodzaj blokady (z kodem/bez kodu) zmienia się w rejestrze i zmiana zaczyna obowiązywać po restarcie, więc nie sądzę, żeby obyło się bez programu, który będzie zmieniał rodzaj blokady w rejestrze, potem wymuszał odświeżenie rejestru, potem wymuszał przejście w tryb StandBy z zablokowaniem ekranu. W dodatku ten program musiałby siedzieć w pamięci czekając na odblokowanie, żeby z kolei wyłączyć blokadę kodem.
W takie projekty programistyczne nigdy się nie bawiłem i nigdy nie "otarłem się" o gotowe rozwiązanie tego typu... :(

« Odpowiedź #1539 dnia: Wrzesień 14, 2012, 14:29:53 »
Tak dokładnie jestem tego pewien że to nie przez czujnik ... nigdy nie miałem tego problemu tylko jak włącze hasło .... a po drugie mam wyłączony czujnik xD

lipa no nic przeżyje i bez tego ;) najwyżej będę go w ten sposób blokował tylko jak pojade i jakoś "dziwne wracanie po wygaszeniu" wtedy będe musiał przeżyć w końcu to nie tak często jest taka sytuacja :D

Może i coraz trudniejsze pytania :D po prostu lubie coś ustawić od poczatku do końca strikte pode mnie ^^ Nie po to mam mozliwośc tak wysokiego współczynnika dostosowania do osobistych preferencji by z tego nie skorzystać :D ..... w końcu to 3 tel z windowsem mobile ..... 1 htc tornado jak dobrze pamiętam ;D czylibez dotyku .... potem diamondzik z fireromem :D .... a teraz ten zacny koleżka .... z tym że ostatni już z winmo .... przez brak jakichkolwiek aktualizacji jest coraz więcej problemów :) ale daję radę ;D ... dzwoni dzwoni ... esy odbiera odbiera .... a jak się fajnie piszę :D .... to do czego służy tel nadaje się wyśmienicie :P a android ... to niebawem w tablecie xD dlatego tel ten na długo u mnie pozostanie ... oby ^^