[ROM][WWE/PLK]Jackos S3 WM6.5 21913 + Sense 2.5/2.1|TF3D2.1

• 1539 Odpowiedzi
  • 111146 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
Odp: [ROM][WWE]Jackos S3 WM6.5 21913 + Sense 2.5/2.1|TF3D2.1
« Odpowiedź #1380 dnia: Sierpień 16, 2011, 22:34:22 »
A SleekBasic bedzie Ci sie chcialo zrobic PLK ?
Ilosc pamieci wolnej w tym czy w SM romie jest powalajaca. Ale co zainstaluje ktorys wypiek, pobawie sie nim troche cos pogrzebie w "RODHIUM" lub w"ADWANCE KONFIG" (to chyba tak sie pisze) to momentalnie wracam do oryginalu.
Ilosc mozliwosci konfiguracji mnie powala :-)

Te dwie w/w opcje tez tlumaczysz, czy one zawsze sa juz w jezyku Szekspira ?
Oczywiście SleekBASIC i SmartMOVE zrobione. Problem w tym, że z jakichś nieznanych mi przyczyn na serwer wrzuciłem archiwa z oryginalnymi obrazami ROMów. W tej chwili się poprawiam i za jakieś 34 minuty SleekBASIC będzie na miejscu. SmartMOVE sprawdziłem i jest OK. JackFULL, JackFULL legacy i ManilaRUSH też. Nieprawidłowe są SleekBASIC, ShowLITE i SkrobPRO, które właśnie wrzucam.

Niestety zarówno Rhodium Tool jak i Advanced Config są po angielsku. I przyznaję się, że tu również nie popisałem się inteligencją, bo kolega QQQQ wrzucił spolszczenia do AdvancedConfig i jeszcze dwóch innych programów tyle że... zapomniałem je wgotować... Cóż, dziś na xda przeczytałem, że zanosi się na poprawkę ROMów z powodów związanych z ActiveSync, toteż może ja też zaktualizuję wszystkie ROMy i wtedy dołożę brakujące spolszczenia.

Nie mam tam takiego czegoś jak "proximity locker" , ale już sobie z tym poradziłem...
Tez mnie to wkurza ale nie mogę znaleźć tego "offa". Jak sobie poradziłeś?
Najprawdopodobniej dodał szybki link o nazwie "Proximity" albo "Proximity relight" i po prostu go użył do wyłączenia czujnika.

S3 SkrobPRO i S3 SleekBASIC można już pobierać. ShowLITE jeszcze się wysyła.
Przepraszam raz jeszcze za problemy  :-|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 16, 2011, 22:48:36 wysłana przez Skrobel »

*

adtech

« Odpowiedź #1381 dnia: Sierpień 16, 2011, 22:55:18 »
Cóż, dziś na xda przeczytałem, że zanosi się na poprawkę ROMów z powodów związanych z ActiveSync, toteż może ja też zaktualizuję wszystkie ROMy i wtedy dołożę brakujące spolszczenia.
Może i na poprawkę się zanosi, ale nie w najbliższym czasie. Czytaj ze zrozumieniem.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
Odp: [ROM][WWE/PLK]Jackos S3 WM6.5 21913 + Sense 2.5/2.1|TF3D2.1
« Odpowiedź #1382 dnia: Sierpień 17, 2011, 16:53:18 »
Wgrałem wczoraj 1.4.0 SkrobPRO (z małą poprawką do przetestowania) i sprawdzam problemy, które opisywali koledzy wcześniej. Na razie wiem, że budzik działa. Blokada ekranu też bez problemu. Czujnik zbliżeniowy działa jak należy. Wolnej pamięci 98 MB. Chyba nie mam na co narzekać.

*

Offline JFH

• 21
« Odpowiedź #1383 dnia: Sierpień 18, 2011, 20:03:53 »
u mnie też telefon świruje, tzn. sam się odblokowuje, mimo wyłączonego proximity locker

p.s.
mam wreszcie działający telefon ;) kupiłem TP ze zbitą szybką, w tej sztuce WiFi ma bardzo słaby zasięg ... trzeba przebolec

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #1384 dnia: Sierpień 18, 2011, 22:35:32 »
u mnie też telefon świruje, tzn. sam się odblokowuje, mimo wyłączonego proximity locker

p.s.
mam wreszcie działający telefon ;) kupiłem TP ze zbitą szybką, w tej sztuce WiFi ma bardzo słaby zasięg ... trzeba przebolec
Rzeczywiście, u mnie na S3 SkrobPRO też się zdarza, ale tylko w kaburze. W dodatku mam przez cały czas aktywne klawisze głośności (może zresztą dlatego telefon się odblokowuje).

Zrobiłem właśnie HR i jest OK, a więc to któryś z moich zachowanych plików .reg. Muszę przeprowadzić śledztwo...

PS. Ty to masz pecha do telefonów....

*

Offline myfavor

• 15
  • Żeby być sobą, trzeba być kimś.
    • Systemy Inteligentnych Domów
  • Sprzęt: HTC: Diamond,  Touch Pro2, Desire Z
« Odpowiedź #1385 dnia: Sierpień 19, 2011, 15:10:13 »
Nie mam tam takiego czegoś jak "proximity locker" , ale już sobie z tym poradziłem...
Tez mnie to wkurza ale nie mogę znaleźć tego "offa". Jak sobie poradziłeś?

Ustawiłem w CHT skróty: Czujnik zbliżeniowy i Podświetlenie zbliżenia, obydwa na off i mam spokój.
Fajny bajer z tym czujnikiem ale myślę, że znajdzie zastosowanie tylko dla ludzi z ciasnymi spodniami i kapsami :P

*

Offline Krzysztof-S

• 7
  • Sprzęt: Eten M700, HTC Touch Pro 2 (Rhodium), LG X4 P880
« Odpowiedź #1386 dnia: Sierpień 22, 2011, 11:26:10 »
Potwierdzam problem z samoczynnym włączaniem się ekranu (wybudzaniem się z uśpienia).

Po krótkiej analizie zauważyłem że problem występuje gdy używamy jednocześnie "proximity locker" oraz funkcji "Lock" (zabezpieczenie hasłem).
Gdy wygasimy ekran za pomocą czujnika oświetlenia to wybudza się on w momencie zadziałania blokady ("Lock").
Jeszcze gorsza jest sytuacja gdy dla funkcji "Lock" ustalimy jakiś czas zwłoki, np. 5 min., w takiej sytuacji ekran aktywuje się co każde 60 sekund aż do zadziałania funkcji "Lock"!! Gdy telefon jest w kaburze, lub kieszeni to ekran jest aktywny i radośnie włączają się funkcje, które przypadkowo zostaną dotknięte zanim ponownie zadziała "proximity locker"... :O

Połowicznym rozwiązaniem problemu jest ustawienie czasu zadziałania funkcji "Lock" na 0 min, dzięki temu ekran włączy się tylko raz gdy aktywuje się "Lock".
Niestety w związku z tym błędem uważam, że "proximity locker" jest mało przydatny, bo pomimo jego zadziałania ekran i tak się włączy raz lub więcej razy.

Gdyby udało się ustawić działanie "proximity locker" tak, aby jednocześnie blokował telefon to problem zostałby rozwiązany.  :)

ps. teraz widzę, że zaraz po zadziałaniu "proximity locker" funkcja "Lock" wymaga podania hasła, więc niby się aktywują jednocześnie... Niestety, ekran po kilkunastu sekundach  jak się rozświetlał tak się rozświetla :(
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2011, 12:25:21 wysłana przez Krzysztof-S »

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #1387 dnia: Sierpień 22, 2011, 16:21:51 »
Cóż, to jest bardzo prosta aplikacja. Developer zapewne nie testował jej we wszystkich możliwych sytuacjach i pewnie nie to było jego celem...
Tak samo kombinacja Proximity z Windows Classic Lockscreen nie działa najlepiej. W Twoim Krzysztofie przypadku sugeruję póki co wyłączyć ją po prostu...

*

Offline ryniooo

• *
  • 66
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2
« Odpowiedź #1388 dnia: Sierpień 22, 2011, 18:00:31 »
Cóż, to jest bardzo prosta aplikacja. Developer zapewne nie testował jej we wszystkich możliwych sytuacjach i pewnie nie to było jego celem...
Tak samo kombinacja Proximity z Windows Classic Lockscreen nie działa najlepiej. W Twoim Krzysztofie przypadku sugeruję póki co wyłączyć ją po prostu...

...albo wyłącz funkcję "Lock"... U mnie w EVO SkropPRO 1.4.0 PLK "Proximity" działa wyśmienicie :) Kiedyś nie wiedziałem o istnieniu tej aplikacji, teraz nie widzę bez niej życia  :grin:

No może trochę przesadziłem, ale jest bardzo fajna  :ok:
ROM: Jackos EVO SkrobPRO 1.4.0 PLK
Radio: 4.49.25.91

*

Offline Krzysztof-S

• 7
  • Sprzęt: Eten M700, HTC Touch Pro 2 (Rhodium), LG X4 P880
« Odpowiedź #1389 dnia: Sierpień 23, 2011, 08:58:29 »
Macie rację - "proximity locker" to bardzo przydatna funkcja, dzięki niej mogłem szybko i automatycznie blokować telefon. Byłem z tej możliwości bardzo zadowolony.
Wtedy wydarzyło się kilka rzeczy... Jak to w życiu, różnie bywa...  Po prostu musiałem zabezpieczyć telefon przed dostępem .... nazwijmy to "osób niepowołanych"  :evil: (niektórym sprawia problemy zorientowanie się w rozbudowanym interfejsie takiego palmfona ale to była sprytna bestia - potrafiła nawet odnaleźć usunięte wiadomości w koszu  :P  a z materiałów które tam znalazła...,  :mysli: o dziwo zdołała "zbudować małą bombę atomową" i ją zdetonować na mnie... oj bolało  :-| ...

Nie ważne, w każdym razie na przyszłość telefon musi zabezpieczony przed sprytnymi, małymi paluszkami. Najlepiej łatwo i automatycznie po wygaszeniu / uśpieniu.

Może stosujecie jakieś sposoby zabezpieczenia telefonu i coś mi polecicie?

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #1390 dnia: Sierpień 23, 2011, 09:11:33 »
To może w takim razie po prostu najzwyklejsza blokada ekranu (połączona z zabezpieczeniem hasłem) oraz mały programik LockDevice od Danielherrero. LockDevice w najprostszych słowach automatycznie blokuje ekran w momencie naciśnięcia przycisku Power. Nie jest tak wygodny jak Proximity, bo po obudzeniu urządzenia musisz je odblokować, ale przynajmniej blokowanie zawsze będzie automatyczne...
Tego programu używałem zawsze dopóki nie poznałem Proximity właśnie.

« Odpowiedź #1391 dnia: Sierpień 28, 2011, 21:06:43 »
http://forum.mobione.pl/rom-y-tylko-polskie-wersje/%28rhodium%29-jackos-s2-rom-plk/
 Jackos S3 SmartMOVE    1.4.0

1. Czy ta wersja jest w języku Polskim ?
( przy innych pisze PLK  tutaj nie i dlatego pytam [wole zapytac])
2. Którą wersje możecie mi polecić , która  odróżnia się od wszystkich chodzi jak '' Błyskawica '' ?

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #1392 dnia: Sierpień 28, 2011, 21:25:49 »
1. O! Sorki, moje niedopatrzenie. Fakt, niektóre ROMy S3 były WWE zamiast PLK, ale już to poprawiłem. Tylko najwyraźniej poprawiłem linki a opisów już nie. Poprawiam w tej chwili. Jeśli po ściągnięciu i otwarciu archiwum nie będzie "PLK" w nazwie pliku .nbh to daj znać.

2. Chyba tak, jeśli o szybkość chodzi to z pewnością jeden z pary SleekBASIC / SmartMOVE

« Odpowiedź #1393 dnia: Sierpień 28, 2011, 21:46:03 »
Ok już mi się sciaga ;)
a takie pytanko z  jakiej przeglądarki internetowej  korzystasz na telefonie ?

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #1394 dnia: Sierpień 28, 2011, 22:20:21 »
Jak dla mnie Opera 9.7 spełnia moje potrzeby. Jeśli potrzebuję zrobić coś daleko od domu, a do dyspozycji mam tylko Edge, to chętnie korzystam też z Opery Mini, ale przyznaję, że ostatnio coraz rzadziej.

« Odpowiedź #1395 dnia: Sierpień 28, 2011, 22:22:49 »
mam już tą paczkę , a pełna nazwa tego pliku : Jackos_S3_SmartMOVE_1.4.0_PLK.nbh
wgrywam już :D

Połączone: [time]Sierpień 28, 2011, 22:28:29[/time]
a jeszcze mam takie pytanko bo zawsze wybieram , a nie wiem dokładnie co to jest przy wyborze :
Regular  task 28
custom task 32
perform  task29

Połączone: Sierpień 29, 2011, 09:13:59
wkurza mnie automatyczne blokowanie ekranu ( na czujnik zbliżeniowy ) jest szansa wyłączenia tego jakoś ? posiadam wersje smartmove 1.4
« Ostatnia zmiana: Sierpień 29, 2011, 09:13:59 wysłana przez realistic »

*

Offline Mentor17

• 45
  • Sprzęt: HTC TP2
« Odpowiedź #1396 dnia: Wrzesień 01, 2011, 20:26:04 »
Skrobel, nie ukrywam, że to pytanie do Ciebie :)
Przerzuciłem się na najnowszy ROM Jackosa (Full) i przeczesuję teraz xda w poszukiwaniu Document i eReader tabów.
Oba w końcu mi się udało doinstalować.

Natrafiłem jednak na ten programik: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=848845
Jako tester, mógłbyś mi powiedzieć, do czego on dokładnie służy? :) Chyba nie do dodania nowych kart w manili, bo kiedy próbowałem to zrobić, wyskakiwał mi komunikat "not present on the device". Chyba że muszę sam mu wgrać jakieś pliki? Skąd w takim razie je wziąć?

A może ten program służy tylko do optymalizacji, np ilości zużywanego RAMu? Albo pomaga przy gotowaniu? Przyznam, że nie ogarniam tego wątku.
ROM: Jackos S3 JackFull 1.7.0 WWE

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #1397 dnia: Wrzesień 01, 2011, 22:25:13 »
To nie takie łatwe do wytłumaczenia, tym bardziej, że sam nie rozumiem tego wszystkiego do końca.

Generalnie informacje o poszczególnych kartach Sense 2.5 są przechowywane w kilkudziesięciu różnych plikach xml, plikach konfiguracyjnych oraz w tzw. Manila Control File. Do poprawnego dodania nowej karty potrzebna jest edycja odpowiedniego pliku konfiguracyjnego, często rejestru oraz właśnie tego Manila Control File. I to właśnie robi SenseUtil.
Ale - jak słusznie podejrzewasz - nie zawiera plików potrzebnych do instalacji poszczególnych kart (jeśli te pliki są w odpowiednich miejscach, wtedy na liście dostępnych kart pojawia się "OK"). Wynika to stąd, że kod poszczególnych kart stworzony został przez wielu różnych autorów a poza tym program, który by zawierał je wszystkie byłby dość spory.

Użytkownik mike2nl z xda spędził wiele godzin na poprawianiu najróżniejszych kart i konfigurowaniu ich w taki sposób, żeby przy pomocy SenseUtil dało się je łatwo zainstalować nie burząc przy tym kolejności ani konfiguracji pozostałych kart. Ale niewiele z jego pracy udało mi się znaleźć. Trochę informacji i gotowych instalek jest TU, jeszcze trochę tutaj, i ewentualnie w Sense Wiki.

Nie jest tego dużo, ale zawsze coś. Przyznaję, że testowałem bardzo wczesną postać programu, a potem, po ukończeniu używałem go tylko do dodania RSS Tab i zadziałał znakomicie. Kliknąłem tylko Add tab i po kilku chwilach Sense się zrestartowało i miałem nową kartę.

Oczywiście oddzielnym problemem jest znalezienie odpowiednich plików językowych do kart tak, żeby w ich zawartości nie pojawiało się jedynie IDS_cośtam...

*

Offline Mentor17

• 45
« Odpowiedź #1398 dnia: Wrzesień 02, 2011, 14:05:48 »
Super, dzięki za odpowiedź, coś w końcu drgnęło :)

Cwiczę na tutorialu z Wiki, ale próbując zastosować ten programik.
Zgrywam pliki z karty na telefon zgodnie z podanym przez Ciebie tutorialem: http://forum.xda-developers.com/wiki/index.php?title=Manila_Tutorial_2

"Step 2 - Transfer Files To Device

Transfer all the files to the \\windows directory, except the DocExplorer_pages.xml which goes in \\windows\ManilaXml.
    Also ensure DocIndexerService.dll is placed in \\windows\ too. "

A później naciskam "Add tab"

Pojawia się karta w manili, ale jest pusta :( Nic w niej nie ma...
Dokładnie to samo się dzieje w przypadku eReadera. Tylko pusta zakładka.

Czy muszę dograć jeszcze jakieś pliki? Na razie z tego archiwum (Sense_2.5_Footprints_eReader_Documents_WVGA.rar) przegrywam tylko te z podkatalogów "files".

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #1399 dnia: Wrzesień 03, 2011, 15:30:03 »
Wiesz, ja nie testowałem żadnych innych kart poza RSS Tab'em. Tyle, że samą kartę instalowałem w ten sposób, że najpierw SenseUtil potem cab z instalką danej karty, dopiero potem w Menu Start\SenseUtil używałem skrótu Add RSS Tab. Ale ta wersja RSS taba jest przygotowana pod Sense Util właśnie.

Ale moim zdaniem jeśli to co ściągnąłeś to jest plik RAR z podkatalogami Files, to jest to paczka do kuchni, a nie instalator. A więc oprócz zawartości folderów Files i ewentualnie podfolderów językowych, powinieneś mieć jeszcze pliki tekstowe app.dat i app.reg. Pierwszy wskazuje prawidłowe ścieżki dla kopiowania poszczególnych plików (być może niektóre powinny być w innych miejscach niż \Windows\, a drugi plik to są wszystkie potrzebne wartości rejestru, żeby paczka poprawnie wgrała się wraz z ROMem. Te wartości powinieneś moim zdaniem wciągnąć do rejestru przed użyciem Add Tab.

UWAGA: Nie mam pojęcia jaki będzie efekt. Koniecznie zrób Backup przed zabawą z rejestrem...

*

Offline Mentor17

• 45
« Odpowiedź #1400 dnia: Wrzesień 03, 2011, 16:11:59 »
Od 4 dni się bawię tymi kartami i muszę HRować telefon po kilka razy dziennie :) Także nawet nie mam czemu robić backupu.
Z pomocą w jako takim używaniu telefonu przychodzi mi uc_net i Twój settings exporter.

No rzeczywiście, mam takie pliki. Rozpakowuję wszystko zgodnie z plikiem .dat więc chyba nie muszę go już kopiować...
Plik .reg wrzucę po prostu do xda_uc i zobaczę, co się stanie :)

EDIT: Znowu postęp! Już prawie jest! Ale ciągle czegoś mu brakuje. Pojawiła się już zawartość karty, tylko "no books found", do tego przy wciskaniu guzików wyskakują jakieś błędy.

EDIT2: UDAŁO SIĘ!!! Zainstalowałem dodatkowo eReader standalone app i poszło. Widocznie ta paczka miała tylko pliki manili, a sam silnik czytnika trzeba było dodać osobno.

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2011, 18:26:45 wysłana przez Mentor17 »

« Odpowiedź #1401 dnia: Wrzesień 05, 2011, 23:11:36 »
A  mam takie pytanko może wie ktoś jak będzie chodzić android na rhodium :> ?
jaka jest wasza opinia na ten temat ?

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #1402 dnia: Wrzesień 05, 2011, 23:15:39 »
Realistic, nie chcę być wścibski, ale nie przeginasz trochę? Co ten wątek ma wspólnego z Androidem? Tym bardziej, że dwa wątki wyżej toczy się dyskusja na temat Androida dla Rhodium...

*

Offline Mentor17

• 45
« Odpowiedź #1403 dnia: Wrzesień 06, 2011, 09:38:21 »
Kurczę, znowu Twój post na xda jest najbliżej rozwiązania moich problemów :)

Tym razem chodzi o uc_net i pliki .mscr. http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=13648332&postcount=248
Próbuję zrobić to samo co Ty, czyli automatycznie porządkować Menu Start, Windows\Favorites i kilka innych folderów.
No i mam ten sam problem, czyli Win32Error.

W ostatniej próbie skorzystałem z tego ErrorLevel, ale wciąż wyskakuje błąd.
Obecnie w katalagu xda_uc znajduje się plik delete.mscr , którego zawartość wygląda następująco:

ErrorLevel("syntax")
Delete("\My Documents\Reader\books.db")

Wiesz może, co jeszcze jest nie tak? Coś mi umyka.

PS. Widzę, że walczyłeś też z ustawieniami maila. To akurat mi poszło bez problemu.
Tylko wrzuciłem pliki .xml, a nie provxlm. Działają konfiguracje activesynca, maila i sieci wifi.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #1404 dnia: Wrzesień 06, 2011, 10:04:25 »
Zacznę od końca:
Wooow! Działają Ci ustawienia sieci WiFi? Kurczę, ja normalnie próbowałem niezliczoną ilość razy z różnymi plikami xml i niezależnie od tego czy to jest .cab czy .xml zawsze mam "installation unsuccessful". I to nie tylko za pomocą UC_NET, ale nawet jak normalnie klikam. Ustawienia WiFi działają TYLKO wtedy kiedy odbiornik WiFi w telefonie jest włączony i dana sieć (musiałem sobie porobić pojedyncze xml'e z każdą siecią osobno) jest aktualnie zasięgu.

Czy możesz wysłać mi jakoś swoje pliki xml do WiFi (oczywiście powywalaj z nich hasła, albo pozamieniaj na gwiazdki). Chcę zobaczyć co źle robię w moich plikach. A z przyjemnością zaimportowałbym ustawienia WiFi bezpośrednio przy UC dla wszystkich sieci na raz.

A co do mscr i usuwania plików to dałem spokój. Próbowałem różnych rzeczy, ale u mnie nawet skrypt:
ErrorLevel("syntax")
if (FileExists("\Windows\Start Menu\Programs\Total Commander.lnk"))
SetFileAttribs("\Windows\Start Menu\Programs\Total Commander.lnk", FALSE)
Rename ("\Windows\Start Menu\Programs\Total Commander.lnk", "\Windows\Start Menu\Programs\Narzędzia\Total Commander.lnk",TRUE)
EndIf

nie chce działać. Nadal Win32Error na tym pliku. Serfer222 nie odpowiada na PM. Wysłałem mu zarówno plik skryptu jak i log z UC, ale bez odpowiedzi jak dotąd.
Zrobiłem sobie zatem plik cab, który automatycznie uruchamia mojego .mscr przy instalacji. I w ten sposób działa nawet bez kombinacji z IF'ami...

*

Offline Mentor17

• 45
« Odpowiedź #1405 dnia: Wrzesień 06, 2011, 10:50:33 »
Z przyjemnością: plik wifi.xml
<wap-provisioningdoc><characteristic type="CM_WiFiEntries">
<characteristic type="NAZWA_SIECI">
<parm name="DestID" value="{436EF144-B4FB-4863-A041-8F905A62C572}"/>
</characteristic>
</characteristic>
<characteristic type="Wi-Fi">
<characteristic type="access-point">
<characteristic type="NAZWA_SIECI">
<parm name="DestID" value="{436EF144-B4FB-4863-A041-8F905A62C572}"/>
<parm name="Hidden" value="0" />
<parm name="Encryption" value="6" />
<parm name="Authentication" value="7" />
<parm name="KeyIndex" value="1" />
<parm name="NetworkKey" value="HASŁO" />
<parm name="KeyProvided" value="0" />
<parm name="Use8021x" value="1" />
<parm name="EAPType" value="13" />
</characteristic>
</characteristic>
</characteristic>
</wap-provisioningdoc>

Dzisiaj rano akurat dodałem nowe wifi, zmieniłem tylko wartości Encryption i Authentication (oczywiście nie licząc nazwy i hasła) na odpowiednie i poszło za 1 razem przez UC_net. Każdą sieć (konta mailowe też) trzymam osobno. Tak mi wygodniej.

Akurat mam tabelkę pod ręką, to wkleję:

<parm name="Authentication" value="7"/>
Metoda dostępu do sieci (uwierzytelnianie). Możliwe wartości:
0 - sieć otwarta;
1 - shared authentication mode;
3 - uwierzytelnianie WPA;
4 - uwierzytelnianie WPA-PSK;
5 - uwierzytelnianie WPA-NONE (tylko dla sieci ad-hoc, nie dla access pointów).
6 - uwierzytelnianie WPA2
7 - uwierzytelnianie WPA2-PSK

<parm name="Encryption" value="6"/> to AES

Jeszcze jedno, nawet jeżeli coś źle wpisałem i sieć nie działała, to i tak mi się pojawiała w ustawieniach zaawansowanych (wszystkie sieci).

Z tym mortscriptem to szkoda, odniosłem wrażenie że Ci się udało. Jeszcze troszkę powalczę. Mam teraz sesję, więc zrobię wszystko, żeby się nie uczyć :):)

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #1406 dnia: Wrzesień 06, 2011, 11:10:30 »
Dzięki wielkie! Będę eksperymentował, ale chyba nie wcześniej niż wieczorem.

Po tych moich xml'ach również sieć pojawiała się w zaawansowanych, ale przy próbie połączenia system nie pytał nawet o hasło. A ponieważ nie mógł się połączyć, to i tak trzeba było najpierw usunąć tą sieć, a potem dodać jeszcze raz ręcznie.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #1407 dnia: Wrzesień 17, 2011, 14:33:12 »
No to WiFi wreszcie działają jak trzeba. Musiałem znów trochę pokombinować, bo u mnie Twój plik nie działał.
Ale skorzystałem z tego wątku.

A co do kopiowania i usuwania plików, to nie znajdując innego sposobu napisałem własny programik skryptowy w C#.
Link do niego umieszczam w podfolderze Run w UC_NET. To jest prościutki programik, który odczytuje plik txt w składni identycznej do mortscripta. Obsługuje tylko polecenia Rename i Delete, np.:
Rename ("\Windows\Start Menu\Programs\dotTaskManager.lnk", "\Windows\Start Menu\Programs\Narzędzia\dotTaskManager.lnk")
Delete ("\Windows\Start Menu\Programs\dotTaskManager.lnk")
Delete ("\Windows\Start Menu\Programs\*.*")

Nie robiłem kombinacji z wyrażeniami regularnymi typu *.lnk, bo nie było mi to potrzebne, a program i tak robi co trzeba.

Polecenia muszą się znajdować w pliku UNICODE "filelist.txt" w tym samym folderze co program i biblioteki, albo można go podać w linii poleceń, np.:
\Storage Card\Tools\MoveDelete.exe "\Storage Card\backup\dowolnyplik.txt"

I już wszystko się przenosi i kasuje bez problemu. Tylko musiałem link umieścić w ostatniej grupie w UC_NET, bo pliki z katalogu \Run wykonywane są przed plikami cab...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2011, 00:15:50 wysłana przez Skrobel »

*

Offline Mentor17

• 45
« Odpowiedź #1408 dnia: Wrzesień 18, 2011, 12:15:45 »
Działa! Teraz już mortscript nie jest mi do niczego potrzebny :)
Wielkie dzięki!

Uwaga: Komenda Rename musi jednocześnie zmieniać lokalizację pliku (inny folder), bo inaczej wyskakuje błąd.
Mi się wydawało, że można tylko zmienić nazwę ;]

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #1409 dnia: Wrzesień 18, 2011, 15:15:07 »
Aaaahhh! Rzeczywiście. Mi właśnie było potrzebne przenoszenie skrótów. Mam w UC_NET powrzucane kilka cab'ów i zamiast je modyfikować tak, żeby skrót był zapisywany do innego katalogu, chciałem sobie na koniec kustomizacji uruchomić pliczek mscr żeby je uporządkował. Poprawię to być może dzisiaj...