[ROM][WWE/PLK]Jackos S3 WM6.5 21913 + Sense 2.5/2.1|TF3D2.1

• 1539 Odpowiedzi
  • 111973 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
Odp: [ROM][WWE]Jackos S3 Collection - WM6.5/Sense 2.5/2.1|TF3D2.1
« Odpowiedź #1020 dnia: Luty 14, 2011, 09:18:51 »
Nic takiego tam nie ma(...)
Musisz pobrać i zainstalować cab, który był dołączony do postu Adtech'a.

BTW. dzięki Adtech ;) Niektórzy mają pracę, dzieci i czasem idą spać przed 1 :)

*

adtech

« Odpowiedź #1021 dnia: Luty 14, 2011, 14:49:52 »
A ja skończyłem sesję, nie mam dzieci, aktualnie pracy też brak, więc mogę robić na co tylko mam ochotę  :grin:

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #1022 dnia: Luty 14, 2011, 14:56:41 »
:swirus: już niedługo :evil:

*

adtech

« Odpowiedź #1023 dnia: Luty 14, 2011, 15:18:54 »
Już niedługo zacznie mi się nowa sesja czy już niedługo będę miał dzieci? xD A może miałeś na myśli, że w końcu Twoje dzieci dorosną  :E

A żeby nie robić offtopicu tutaj zamieszczam coś ciekawego:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=843316

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #1024 dnia: Luty 14, 2011, 15:22:58 »
Ha! Cokolwiek będzie pierwsze :)

A na to "coś ciekawego" to trochę zły wątek... ;p

Ale i tak zaraz zostaniemy wymoderowani za offtopic...

*

jakozlowski

« Odpowiedź #1025 dnia: Luty 14, 2011, 15:48:58 »
Fajny ActionScreen od Skrobla. Nie wiem jak obecna wersja, ale poprzednie dość długo się uruchamiały.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #1026 dnia: Luty 14, 2011, 16:32:14 »
Ten nowy siedzi cały czas w pamięci (tak jak oryginalny od Smaberg'a), a jego "przywołanie" trwa ok. 1 sek. Tylko że jeszcze nie umiem efektywnie zarządzań pamięcią, a więc na razie proces ActionScreen.exe zajmuje ok. 1300 kB RAMu....

A żeby nie robić zupełnego offtopu:

Jackos S3 ROM v1.0.2 (01.03.2011)
New:
- ROM AppToDate support

Fixed:

- Twitter security update included (RHO_S2_00923, all ROM versions except SleekBASIC and SmartMOVE)

*

jakozlowski

« Odpowiedź #1027 dnia: Luty 14, 2011, 18:16:39 »
Noooo, rzeczywiście ładnie chodzi. Uruchamia się ok. 2 sek.

Brawo  :ok:

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #1028 dnia: Luty 14, 2011, 18:56:56 »
Hmmm... jak dla mnie to i tak długo. U mnie działa szybciej. Ale jak się nauczę C++ to w ogóle nawet nie zdążysz kliknąć, a już będzie włączony :)

« Odpowiedź #1029 dnia: Luty 15, 2011, 09:36:53 »
Nic takiego tam nie ma(...)
Musisz pobrać i zainstalować cab, który był dołączony do postu Adtech'a.

BTW. dzięki Adtech ;) Niektórzy mają pracę, dzieci i czasem idą spać przed 1 :)

Co ślepemu po oczach, a ja tu piszę, że chcę pulpit w TP2 wypchać po brzegi drobiazgami   :grin: .  Niestety niedziela się dawno skończyła, a w tygodniu mało czasu, nie mniej powoli się oswajam z nowymi WM6.5 i zaprzyjaźniam z "Rhodkiem", ale kartę SIM trzymam na razie w starym Cysorzu.

Dzięki Adtech i Skrobel
idę testować

*

Offline madx

• 22
« Odpowiedź #1030 dnia: Luty 17, 2011, 15:48:04 »
Witam ponownie i ponownie z pytaniem :mrgreen:
Czy ktoś wie jak uruchomić coby na stałe pod kalendarzem wyświetlała się zakładka "missed calls" bo bawiłem się wszelakimi ustawieniami i CHTEditorem i kiszka nie mogę tego włączyć (o ile to w ogóle możliwe) :mysli: A tak z innej beczki to też tak macie tak, że po grzebaniu właśnie wspomnianym CHTEditorem telefon często wpada w zawiechę albo zaczyna coś dziwnego dziać się z Sense?

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #1031 dnia: Luty 17, 2011, 16:55:31 »
To zależy której wersji używasz.
Ja mam JackFULL z CHT 2.0.0 i się da, ale call history będzie na górze, a spotkania pod spodem.
W CHTEditorze idź do:

Widget Settings -> Appointments and tasks -> [pasek Appointments] -> Show, a potem trochę niżej [pasek Call History] -> Show

Menu -> Apply changes -> Menu -> Exit

Jak się Sense zrestartuje, to na ekranie głównym być może będzie widać tylko Call History. Żeby zobaczyć również kalendarz, trzeba chwycić za "beleczkę" po prawej stronie widgetu i pociągnąć odrobinę w dół.

Call history zawsze będzie na górze, bo kalendarz to element dynamiczny (może tam być dużo spotkań). Zaraz zrobię screen jak to u mnie wygląda.

EDIT: Zrzut jest w załączniku.

Aha: odpowiadając na Twoje pytanie to owszem, CHTEditor jest niestabilny. Często coś się dzieje z menu (nie można włączyć menu w ogóle), a teraz np. CHT Editor spowodował, że w całym systemie nie mam menu Manilo-podobnych tylko takie zwykłe, Windowsowe.

Dlatego sporo czasu się namęczyłem, żeby ustawić swój ekran tak jak trzeba (bo niestety notorycznie zdarzały się błędy menu, nieprawidłowe operacje itp), a teraz po prostu importuję go zaraz po HR i w konfigurację staram się nie bawić...
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2011, 17:04:01 wysłana przez Skrobel »

*

Offline madx

• 22
« Odpowiedź #1032 dnia: Luty 17, 2011, 17:26:01 »
heh wielkie dzięki Skrobel :ok:

Wiem już gdzie popełniałem błąd ! a mianowicie nie dokonywałem zatwierdzenia po każdym kroku, ale dodam (choć sam nie wiem jak to robiłem) doprowadzałem CHTEditor do czegoś takiego, że nie można było kliknąć menu bo telefon zupełnie nie reagował. Mam jeszcze jeden drobny problem choć przyznam (nie chwaląc się :mrgreen:), że już z wieloma sobie poradziłem bo jestem cholernie uparty to zapytam dopiero jak już nie dam rady :wink:

pozdrówki i jeszcze raz wielkie dzięki

« Odpowiedź #1033 dnia: Luty 17, 2011, 21:39:21 »
Skrobel mam pytanie. Patrząc na Twój screen pulpitu chciałem też sobie ustawić "new appointments", Ja mam w tym miejscu datę i jak to zmienić? Jestem świeżakiem w temacie ponieważ zawsze na oryginalnym romie u mnie hulał telefon i dopiero niedawno odważyłem się wgrać gotowany(jackoos full). I takie dodatkowe pytania jak zmniejszyć wielkość zegara i jak usunąc tą animacje pogody:) laik wiec proszę o cierpliwość bo pierwszy raz mam do czynienia z niepolskim romem.

« Odpowiedź #1034 dnia: Luty 17, 2011, 22:56:54 »
Witam
          U mnie wszystko smiga pięknie oprócz blokady (bez suwaka) ponieważ kiedy jest właczona nie wyświetla mi połączenia przychodzącego no czasami jak podotykam egranu to suwak odbioru sie pojawi może ktos potrafi mi pomóc próbowałem właczyć CHT lockscreen ale starej blokady niestety niepotrafie wyłaczyć i problem pozostał

mój Rom - Jackos S3 ROM JackFULL v1.0.1 WM6.5 21913 + Sense 2.5

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #1035 dnia: Luty 18, 2011, 09:29:14 »
Witam
          U mnie wszystko smiga pięknie oprócz blokady (bez suwaka) ponieważ kiedy jest właczona nie wyświetla mi połączenia przychodzącego no czasami jak podotykam egranu to suwak odbioru sie pojawi może ktos potrafi mi pomóc próbowałem właczyć CHT lockscreen ale starej blokady niestety niepotrafie wyłaczyć i problem pozostał
To niestety jest "known issue". Blokada z suwakiem jest strasznym zasobożercą, a ponieważ nie wszyscy jej używają, została wyrzucona z ROMu. Ale efektem ubocznym jest słaba współpraca "starej" blokady z nowym Dialerem rodem z HTC. Dlatego nie widzisz dzwoniącego. CHT lockscreen również bazuje na "blokadzie z suwakiem", więc jeśli jej nie ma, to będzie się zachowywał głupio.
Rozwiązania widzę dwa:
- nauczyć się używać HD2ProximityScreenOff
- zainstalować Jackos WM6.5 lockscreen.cab z Posta nr 4 wątku Jackosa i pogodzić się ze stratą kilku MB RAMu...

Skrobel mam pytanie. Patrząc na Twój screen pulpitu chciałem też sobie ustawić "new appointments", Ja mam w tym miejscu datę i jak to zmienić? Jestem świeżakiem w temacie ponieważ zawsze na oryginalnym romie u mnie hulał telefon i dopiero niedawno odważyłem się wgrać gotowany(jackoos full). I takie dodatkowe pytania jak zmniejszyć wielkość zegara i jak usunąc tą animacje pogody:) laik wiec proszę o cierpliwość bo pierwszy raz mam do czynienia z niepolskim romem.
Wiesz, śmiertelnie szczerze to ja nie wiem jak to włączyłem :E. Wydaje mi się, że w CHT 2.0.0 to było domyślnie. Powiem więcej: ja w tym miejscu wolałbym datę, bo spotkań nie dodaję aż tak wiele, ale nie mogłem w edytorze znaleźć tej opcji :D

Dwa pozostałe pytania są już łatwiejsze:
- mały zegar - na ekranie głównym Menu -> Edit Home Layout -> Level 1 - Main Home (UWAGA: niekiedy tryb edycji nie włącza się za pierwszym razem. Trzeba wtedy kliknąć "Done" i jeszcze raz wejść w powyższą ścieżkę), potem trzeba długo przytrzymać (najlepiej rysikiem) zegar aż do pojawienia się menu kontekstowego i w tym menu tapiesz Next dopóki zegar nie zmieni się na interesujący. Dodatkowo na niektórych rodzajach zegarów (np. analogowym albo cyfrowym bez pogody) pojawia się w menu kontekstowym element "Resize", którym możesz dowolnie zmieniać wielkość zegara. Ten mój zegar to właśnie efekt przestawienia standardowego zegara na "Original flip clock without weather", a potem zmniejszenia go przy pomocy "Resize" do widocznej na zrzucie wielkości.
- wyłączenie animacji pogody - najłatwiej to zrobić dodając link (np. w szybkich linkach) do Toggle Switch -> Weather Toggle, a potem po prostu wyłączyć tym switchem pogodę. Wtedy pogoda przy zegarze zostanie (o ile nie wybrałeś zegara bez pogody), ale pełnoekranowa się wyłączy.
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2011, 11:27:02 wysłana przez Skrobel »

« Odpowiedź #1036 dnia: Luty 18, 2011, 11:07:27 »
witam
wczoraj zainstalowalem lockscreen z wontku jackosa i dokladnie tam jak mowisz  zzarlo mi od razu jakies 20% ramu ale nie odczulem narazie tego zobaczymy jak z dalszym uzytkowaniem
Skrobel dzieki za szybka pomoc Pozdrawiam  :ok:

« Odpowiedź #1037 dnia: Luty 18, 2011, 13:20:25 »
Dzieki Skrobel. Jeżeli Cię interesuje jak zmienić new appointments na date to jakoś przez przypadek do tego doszedłem:Menu -> Edit Home Layout -> Level 1 - Main Home>w dowolnym "wolnym" miejscu przytrzymać rysikiem wybrać <add widget> i pod <appointments> wybrać "date header" zamiast "new entry header". Ciężka sprawa dla mnie angielski system zwłaszcza że jakoś w szkołach miałem tylko 3 lata nauki ang i to takiego poziomu że..... Ale jakoś jest coraz lepiej z ogarnięciem u mnie tego JAckosa.pzdr

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #1038 dnia: Luty 18, 2011, 13:25:45 »
@flypek
Jesteś genialny! :D Nie wpadło mi do głowy, żeby poszukać w menu widżetów zamiast w Edytorze.
Uściślając: nie trzeba nawet dodawać kolejnego widżetu Appointments. Wystarczy w trybie edycji ekranu głównego (Menu -> Edit Home Layout -> Level 1 - Main Home) kliknąć Advanced (prawy softkey) i tam masz właściwości wszystkich widżetów ekranu głównego i można dla Appointments zmienić na "Date header". Podobnie można zmienić sobie zegar i wszystkie inne rodzaje widżetów.
Dzięki za znalezisko :ok:

*

Offline zbyszaty

• *
  • 73
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2, Nokia E 52, Asus P526
« Odpowiedź #1039 dnia: Luty 24, 2011, 11:19:04 »
witam
Zainstalowałem sobie najnowsiejszy rom od Jackosa - Jackos S3 ROM v1.0.1 wersja full - wszystko fajnie, jakoś poogarniałem temat. Jedna rzecz mi nie daje spokoju, nie jest to mocno upierdliwe, ale ja tak nie chcę:)

Nie uzywam nic do blokady urządzenia - wystarcza mi Proximity. Zauważyłem taką sytuację, odbieram rozmowę przychodzącą, rozmawiam i kończę rozmowę - nieważne czy guzikiem słuchawki czy klikając na ekran - urządzenie przechodzi w tryb blokady. Żeby coś dalej robić muszę klikać Unlock :( Jak zrobić żeby po zakończeniu rozmowy nie włączała się blokada urządzenia?
ROM: Stock ROM
RADIO: 4.49.25.91

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #1040 dnia: Luty 25, 2011, 14:05:35 »
No wiesz, dla Ciebie to nie jest bardzo upierdliwe? Odbieram dziennie często ponad 30 połączeń i gdybym za każdym razem miał odblokowywać ekran to bym wyrzucił telefon przez okno (zamknięte).
Ale nie zmienia to faktu, że musiałeś sam coś ustawić, bo mam ten sam ROM i u mnie nigdy samoczynnie nie włączała się blokada ekranu.

*

Offline gienek444

• 4
  • Sprzęt: HTC Universal, HTC Touch Pro 2
« Odpowiedź #1041 dnia: Luty 26, 2011, 20:36:45 »
Witam serdecznie,
do tej pory radziłem sobie bez zadawania pytań, za co wszystkim dziękuje za dokładne opisy rozwiązywania rożnych problemów.
Tym razem mam dwa pytania na które nie znalazłem odpowiedzi:
1. Odnoszę wrażenie, ze dzwonek mojego telefonu dzwoni jak chce, tzn. na początku słychać jeden sygnał po czym wycisza się automatycznie, niekiedy wogole nie dzwoni, a wydaje ledwo słyszalny dźwięk, czasem dzwoni "normalnie"
2. Jakiś czas temu ikonki w file Explorerze zmieniły swój rozmiar na mniejszy, co utrudnia precyzyjne celowanie palcem - nie wiem jak je powiększyć.

Byłbym wdzięczny za jakieś sugestie.
ROM: Jackos S2 ScrobPro
Radio: 4.49.25.91

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #1042 dnia: Luty 26, 2011, 22:49:07 »
Witaj Gienek :)
Odpowiem najlepiej  jak potrafię:
1. Spróbuj przejść do zakładki Settings a potem Sound&Display. Tam znajdź 2 przełączniki: "Quiet ring on Pickup" i "Pocket Mode". Zacznij od wyłączenia tego pierwszego i zobacz czy coś się zmieni w kwestii dzwonków.

2. Nie mam pojęcia co mogło spowodować taki efekt. Czy mógłbyś wrzucić zrzut ekranu tego file  explorera? porównam go ze swoim...

*

Offline gienek444

• 4
« Odpowiedź #1043 dnia: Luty 27, 2011, 02:19:26 »
Dzieki Scrobel,
To pierwsze bylo prozaicznie proste, protestuje od poniedziałku jak się zaczną telefony  :wink:
Zamieszczam screena z file explorera, sam już nie wiem może zawsze był taki...

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #1044 dnia: Luty 27, 2011, 08:48:52 »
Mój wygląda mniej więcej tak. Ale tego Twojego jakoś nie widzę :O

*

Offline gienek444

• 4

*

Offline sunnydays

• 27
  • Sprzęt: TP2
« Odpowiedź #1046 dnia: Luty 27, 2011, 14:32:39 »
Hej,

U mnie ostatnio pojawił się dość dziwny problem z budzikiem systemowym. Przez kilka dni budzik był ustawiony na 6:00 i tak też dzwonił. Problem pojawił się wtedy, gdy mimo jego wyłączenia, budzik dalej budzi o tej 6:00 (Sense jak i  S2U2 wskazują, że budzik nie jest ustawiony, nie ma żadnych przypomnień ani nic). Podobnie jeśli ustawię 3 pory budzenia (tyle jest max spod Sense?) to budzik potrafi zadzwonić 4 razy- o 6:00 i o 3 kolejno ustawionych  porach. O ile w tygodniu to nie problem, to jednak w weekend można dostać szału jak telefon zaczyna już dzwonić od 6 rano :D

Jaki lekki programik możecie polecić do budzika?  Kiedyś używałem G-Alarmu ale jest tak przebajerowany, że potrafił się zawieszać itp.
Jackos_S3_JackFULL_1.7.1_PLK

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #1047 dnia: Luty 27, 2011, 14:40:44 »
ups  :grin:
Hehe, zdarza się.
Nie zmienia to faktu, że Twój Explorer rzeczywiście ma o wiele mniejsze odstępy między liniami niż mój. Dziwne... Dodatkowo zauważyłem, że masz inne niż domyślne "suwaki" ekranu. Nie instalowałeś jakichś wizualnych tweaków przypadkiem?
Nie przypominasz sobie co zrobiłeś tuż przed tym jak zauważyłeś tą zmianę?

@sunnydays
widziałem na xda kilka aplikacji do budzenia, ale nie testowałem żadnej. Budzik systemowy mnie nie zawiódł jak dotąd.
Wejdź w Start - Settings - Clock&Alarms - Alarms i sprawdź czy tam alarmy są ustawione identycznie jak w Sense. Spróbuj poeksperymentować z tymi alarmami. Ustaw ten podstawowy na 14:45 i zobacz czy zadzwoni i ile razy

*

Offline sunnydays

• 27
  • Sprzęt: TP2
« Odpowiedź #1048 dnia: Luty 27, 2011, 15:23:53 »
Mnie zastanawia to, że (jeśli się nie mylę) standardowo ustawić można tylko 3 różne pory alarmu budzika. Sprawdzając w rejestrze HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Clock\  są 3 foldery z parametrami alarmu: 0/1/2- godziny alarmów odpowiadają tym z Sense. U mnie, nie wiedzieć skąd, dzwoni jeszcze dodatkowo kolejny, 4 alarm.

Ale zaczekam z HR, zgodnie z rozkładem w tygodniu jest szansa na update ROMu :)
Jackos_S3_JackFULL_1.7.1_PLK

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #1049 dnia: Luty 27, 2011, 16:22:51 »
Ale Jackos napisał ze dwa dni temu, że ROM opóźni się o tydzień.