Witam
U mnie wszystko smiga pięknie oprócz blokady (bez suwaka) ponieważ kiedy jest właczona nie wyświetla mi połączenia przychodzącego no czasami jak podotykam egranu to suwak odbioru sie pojawi może ktos potrafi mi pomóc próbowałem właczyć CHT lockscreen ale starej blokady niestety niepotrafie wyłaczyć i problem pozostał
To niestety jest "known issue". Blokada z suwakiem jest strasznym zasobożercą, a ponieważ nie wszyscy jej używają, została wyrzucona z ROMu. Ale efektem ubocznym jest słaba współpraca "starej" blokady z nowym Dialerem rodem z HTC. Dlatego nie widzisz dzwoniącego. CHT lockscreen również bazuje na "blokadzie z suwakiem", więc jeśli jej nie ma, to będzie się zachowywał głupio.
Rozwiązania widzę dwa:
- nauczyć się używać HD2ProximityScreenOff
- zainstalować Jackos WM6.5 lockscreen.cab z
Posta nr 4 wątku Jackosa i pogodzić się ze stratą kilku MB RAMu...
Skrobel mam pytanie. Patrząc na Twój screen pulpitu chciałem też sobie ustawić "new appointments", Ja mam w tym miejscu datę i jak to zmienić? Jestem świeżakiem w temacie ponieważ zawsze na oryginalnym romie u mnie hulał telefon i dopiero niedawno odważyłem się wgrać gotowany(jackoos full). I takie dodatkowe pytania jak zmniejszyć wielkość zegara i jak usunąc tą animacje pogody:) laik wiec proszę o cierpliwość bo pierwszy raz mam do czynienia z niepolskim romem.
Wiesz, śmiertelnie szczerze to ja nie wiem jak to włączyłem

. Wydaje mi się, że w CHT 2.0.0 to było domyślnie. Powiem więcej: ja w tym miejscu wolałbym datę, bo spotkań nie dodaję aż tak wiele, ale nie mogłem w edytorze znaleźć tej opcji

Dwa pozostałe pytania są już łatwiejsze:
- mały zegar - na ekranie głównym Menu -> Edit Home Layout -> Level 1 - Main Home (UWAGA: niekiedy tryb edycji nie włącza się za pierwszym razem. Trzeba wtedy kliknąć "Done" i jeszcze raz wejść w powyższą ścieżkę), potem trzeba długo przytrzymać (najlepiej rysikiem) zegar aż do pojawienia się menu kontekstowego i w tym menu tapiesz Next dopóki zegar nie zmieni się na interesujący. Dodatkowo na niektórych rodzajach zegarów (np. analogowym albo cyfrowym bez pogody) pojawia się w menu kontekstowym element "Resize", którym możesz dowolnie zmieniać wielkość zegara. Ten mój zegar to właśnie efekt przestawienia standardowego zegara na "Original flip clock without weather", a potem zmniejszenia go przy pomocy "Resize" do widocznej na zrzucie wielkości.
- wyłączenie animacji pogody - najłatwiej to zrobić dodając link (np. w szybkich linkach) do Toggle Switch -> Weather Toggle, a potem po prostu wyłączyć tym switchem pogodę. Wtedy pogoda przy zegarze zostanie (o ile nie wybrałeś zegara bez pogody), ale pełnoekranowa się wyłączy.