Heja, ostatnio borykam się z pewnym problemem dotyczącym Volume Control. Mimo wygaszonego ekranu i blokady (używam S2U2) mogę w dalszym ciągu przyciskami vol up i vol down kontrolować poziom dźwięku telefonu. I tak czasem przypadkowo telefon w kieszeni przechodzi mi z trybu wibracji na ogólny z włączonymi dźwiękami. Zaznaczę, że nie miałem jeszcze czasu zrobić upgrade'u na 1.8 i mam wersję 1.7 skrobpro i w tym podejrzewam problem. Czy ktoś może potwierdzić, że 1.8 nie zawiera tego błędu? W changelogu widzę wzmiankę o zmienionej wersji VC, jednak po chwilowym wejściu na XDA widziałem kolejne skargi nt. VC. Warto więc wgrywać 1.8 czy poczekać na kolejną wersję? Dzięki i pozdrawiam.
A czy możliwość regulowania głośności przy wygaszonym telefonie to nie jest przypadkiem "Feature" S2U2? Używałem tego programu bardzo dawno temu, ale wtedy mnie również zdarzało się że telefon "sam" przełączał profil na Wibracje normalnie w kaburze. To było na stock ROMie 1.86. Póki co używałem chyba wszystkich SkrobPRO jakie wyszły od początku i na żadnym nie miałem z tym problemów. Przed chwilą dość intensywnie przeszukałem xda, ale jedyny post jaki znalazłem to
TEN. Nie dotyczy wprawdzie bezpośrednio Twojego problemu, ale zawiera o nim wzmiankę:
I had the same after installing S2U2. If you disable in S2U2 sttings the Volume Control option the hardware back button is working like it has been in the beginning. By the way the volume keys will work in standby so this option is not neede for the Rhodium.
Może spróbuj przeszukać ustawienia S2U2? Być może trafisz na coś czy można wyłączyć ten "feature". Chyba, że mój trop jest zupełnie błędny...

EDIT: zapomniałem dopisać: Problem z HTCVolumeControl w ROMach 1.8 dotyczy nie tyle samej regulacji głośności czy trybu standby a jedynie pokazywania w różnych miejscach odpowiedniego wskaźnika głośności (powinien wszędzie być taki ładny, zielony jak w nowych ROMach dla Leo). Niestety on nie wszędzie działa (np. w zakładce muzyka, czy w kliencie YouTube).
Jackos dzisiaj wrzucił fix, tzn.
cab z oryginalną paczką Volume_Control_2_2_20113221_00. Uwaga, ta paczka przywraca do domyślnych niektóre ustawienia związane z głośnością (np. oryginalne ikony głośności w taskbarze, domyślne poziomy głośności itd.)
Połączone: [time]Październik 17, 2010, 01:11:49[/time]
@mswilk
Wydaje mi się, że najgorsza w Twoim przypadku będzie przesiadka z ROMu ze startem na dole, na "klasyczny". A to, która to będzie wersja to nie ma już chyba takiego znaczenia... Może zacznij od SkrobPRO (zawsze go wszystkim polecam

)
Połączone: Październik 17, 2010, 11:16:39
Jeszcze jeden nowy ROMik na mobione.
Tym razem upragniony JackFULL beta z CHT 2.0.0.
HomeScreen jest po polsku, ale CHT Editor i CHT Scheduler niestety jeszcze nie. Pierwszy trzeba przetłumaczyć właściwie od początku, drugi jeszcze w ogóle nie ma możliwości tłumaczenia. Ale ponieważ ROM jest w wersji BETA, to pozwoliłem sobie zostawić te rzeczy po angielsku.
Trzeba niestety dość ostrożnie obchodzić się z ustawieniami CHTE, bo mnie już dwa razu udało się "popsuć" Sense w ten sposób, że nie chciało się w ogóle włączyć, tylko był napis "Kliknij by uruchomić Sense 2.5", po kliknięciu w ekran pokazywało się "Uruchamianie Sense 2.5", ale potem znów tylko "Kliknij by......" itd.
Gdyby komuś tak się zdarzyło, to CHT Editor można uruchomić bez włączania Sense, nawigując do:
\Program Files\CHTEditor\CHTEditor.exe
Mimo tych niedociągnięć na razie używam tego ROMiku i jest całkiem przyjemny.