[ROM][WWE/PLK]Jackos S3 WM6.5 21913 + Sense 2.5/2.1|TF3D2.1

• 1539 Odpowiedzi
  • 111985 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
Odp: [ROM][WWE/PLK]Jackos S2 Collection - WM6.5/Sense 2.5/2.1|TF3D2.1
« Odpowiedź #390 dnia: Wrzesień 16, 2010, 23:45:45 »
Heh, czytałeś wątek na xda. Więcej opinii chyba nie trzeba. A moja modyfikacja tego ROMu jest jeszcze mniejsza niż pozostałych, bo nie muszę np. zmieniać dialera i plików _manila jest trochę mniej. Więc jakkolwiek Jackos twierdzi co innego (:P) to myślę, że bardzo go nie popsuję dziwnymi plikami mui...

*

jakozlowski

« Odpowiedź #391 dnia: Wrzesień 16, 2010, 23:49:13 »
Od wczoraj mam SleekBASIC i na razie bez problemów. Szybki jak błyskawica, baterii też trochę mniej zżera.

*

Offline pozioma1

• **
  • 127
  • Technomaniak z coraz mniejszą ilością czasu :-(
  • Sprzęt: Prestigio PAP4500 DUO, HTC Touch Pro 2; Nokia E61
« Odpowiedź #392 dnia: Wrzesień 16, 2010, 23:59:28 »
Heh, czytałeś wątek na xda. Więcej opinii chyba nie trzeba. A moja modyfikacja tego ROMu jest jeszcze mniejsza niż pozostałych, bo nie muszę np. zmieniać dialera i plików _manila jest trochę mniej. Więc jakkolwiek Jackos twierdzi co innego (:P) to myślę, że bardzo go nie popsuję dziwnymi plikami mui...
A jednak to Twój mod widnieje na pierwszej, stronie o czymś to świadczy ...

Od wczoraj mam SleekBASIC i na razie bez problemów. Szybki jak błyskawica, baterii też trochę mniej zżera.
Hasło bateria działa na mnie "magnetycznie" BT i HSDPA mnie zabija (baterie  :proud: ), więc soft co da mi parę godzin pracy więcej jest jak najbardziej pożądany.
Primary : Prestigio MultiPhone PAP4500 DUO - Android 4.xx w trakcie szukania
Secondary :HTC TP2 Rhodium - ROM Jackos EVO WWE SkrobPRO
Backup : Nokia E61

*

Offline oSAlj

• 12
    • Club Heaven Zielona Góra - Twoje Niebo na ziemi!
  • Sprzęt: HTC TouchPro 2
« Odpowiedź #393 dnia: Wrzesień 17, 2010, 14:40:01 »
Jak na razie soft ze spolszczeniem Skrobla działa dobrze. Jedna zwiecha przy korzystaniu z kamery. No i jednak nie ma co korzystać z blokady ze sliderem. Przymula telefon i to mocno. Od wczoraj usunąłem to i mam tą oryginalną z WM6.1 i jest dużo lepiej.

No to testuję dalej :)
ROM: Jackos S2 ROM SkrobPRO 1.6 PLK / WM6.5 build 21887 + Sense 2.5.2016
RADIO: 4.49.25.91

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #394 dnia: Wrzesień 17, 2010, 14:58:42 »
Tych zwiech nie powinno być.

Ja używałem SkrobPRO PLK przez 2 tygodnie zanim zdecydowałem się go wypuścić (głównie dlatego, że brakowało mi tłumaczeń niektórych programów i elementów Sense) i nie zaliczyłem ani jednego wywrócenia programu, ani jednej zwiechy. A lockscreen ze sliderem też nie powodował aż takiego mulenia.

Może ja instaluję mniej dodatkowych aplikacji...

*

adtech

« Odpowiedź #395 dnia: Wrzesień 17, 2010, 15:05:09 »
Myślę, że "zwiechy" mogą występować przy wykonywaniu jakiś cięższych zadań w tle. Na przykład synchronizacja MyPhone, Facebook czy wyszukiwanie albumów muzycznych.

*

Offline oSAlj

• 12
« Odpowiedź #396 dnia: Wrzesień 17, 2010, 15:49:46 »
Po wywaleniu slidera i korzystania blokady z WM6.1 menadżer pokazuje 51%ramu, a ze sliderem po kilku minutach pokazywał 70% albo więcej...

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #397 dnia: Wrzesień 17, 2010, 15:54:12 »
Jeszcze dziwniejsze. U mnie z aktywnym sliderem pokazywana zajęta pamięć oscylowała wokół 65-68% ale powyżej 70% bez otwartych aplikacji chyba nigdy nie wskoczyła.

*

Offline oSAlj

• 12
« Odpowiedź #398 dnia: Wrzesień 17, 2010, 18:17:27 »
No dziwne dziwne... Obecnie mam użyte 52% pamięci, a trochę już ta blokada chodzi...

Do tego bateria jakby mi dłużej trzymała :D

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #399 dnia: Wrzesień 18, 2010, 14:30:55 »
Nowy ROM PLK - SleekBASIC 1.6a SP1 - gdyby ktoś (np. Pozioma1) był zainteresowany.

« Odpowiedź #400 dnia: Wrzesień 18, 2010, 15:03:59 »
Kilka spostrzeżeń nt. SkrobPRO:

- ID telefonu, jest niby ustawione oryginalnie na wszyscy, a mimo to trzeba zmienić na zastrzeżony lub tylko kontakty i wrócić na wszyscy, wtedy dopiero mój numer jest wyświetlany u innych.
- FN + SYM, jest wyłączone, trochę się naszukałem zanim znalazłem gdzie to włączyć ;)
- Facebook, czym to idzie że FB w zakładce nie pobiera aktualnych informacji tylko ma duże opóźnienie (bez względu czy synchronizacja idzie po GPRS/WiFi/AS), trochę lepiej z zaciąganiem informacji radzi sobie sama aplikacja ale zawsze jest opóźnienie...

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #401 dnia: Wrzesień 18, 2010, 15:13:07 »
Dwa pierwsze mnie dziwią:
- nie ruszałem w ogóle ustawień identyfikacji rozmówcy, a poza tym SkrobPRO (jak już kiedyś zaznaczyłem) używałem przez dłuższy czas i wszyscy widzieli mój numer bez jakichkolwiek dodatkowych działań
- FN + SYM - u mnie również działał od samego początku na wszystkich ROMach (SkrobPRO, JackFULL i teraz SleekBASIC również). Napisz, co musiałeś zrobić, żeby to uruchomić?

Co do facebook tab, to nie potrafię ani zaprzeczyć ani potwierdzić, bo niestety mam tylko 1 znajomego na FB i jak dotąd żadnych aktualizacji jeszcze nie pobrałem... Czy może ktoś inny wypowiedzieć się na ten temat?

« Odpowiedź #402 dnia: Wrzesień 18, 2010, 16:07:24 »
moje ID - nr mam w Plusie i ustawione u operatora mam tak, że z poziomu telefonu jest to zarządzane (domyśle zastrzeżony)- może dlatego?!. Z tego co pamiętam w ROM Provenie miałem ten sam "problem". Nie jest to jakiś wielki problem ale każdy taki szczegół wydłuża czas dostosowywania telefonu po wgraniu nowego ROM-u.

- FN + SYM. USTAWIENIA REGIONALNE I TEKSTU\Wprowadzanie tekstu\Blokada przycisków (wł. blokadę symbolu).
Jednak źle to sprawdziłem. Problem jest innego rodzaju. Jeżeli piszę nowego sma-a (dodaje odbiorcę) i wprowadzam tekst to wtedy czy jest blokada włączona czy wyłączona symbole działają.
Problem jest jeżeli w SMS tab, klikam na sms, przechodzę na kartę kontaktu i tam zaczynam wprowadzać tekst, wtedy symbole nie włączają się i kursor ucieka z pola do pisania po FN+SYM.
W każdym jednak przypadku działają symbole np.  FN+H = ;

W Provenie 3.0 akurat z FN+SYM w żadnym z przypadków problemów nie było. Pozostaje się przyzwyczaić ;)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 18, 2010, 16:40:25 wysłana przez modernlogi »

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #403 dnia: Wrzesień 18, 2010, 16:28:16 »
Ja mam telefon w Orange i też ręcznie konfigurowane pokazywanie numeru, ale u mnie działa od razu...

Faktycznie w polach tekstowych People Messaging (w ogóle w całym sense) FN + SYM nie działa. Ale miałem tak do tej pory w większości ROMów (nie mówię, że we wszystkich, bo bardzo rzadko z tego korzystam). FN + SYM nie działa także w polach tekstowych stron internetowych w Operze (dlatego ustawiłem sobie symbole "[" i "]" do klawiszy FN + D i FN + F, bo nie mogłem wpisywać BBCodów jak odpowiadałem na forach z PDA).

Może to jest kwestia jakichś dziwnych mui (tak pewnie powie Jackos), ale na Energy WWE to też tak działało. Ale w tym przypadku również proszę innych userów o "fidbek". :)

*

Offline pozioma1

• **
  • 127
« Odpowiedź #404 dnia: Wrzesień 18, 2010, 20:07:04 »
Nowy ROM PLK - SleekBASIC 1.6a SP1 - gdyby ktoś (np. Pozioma1) był zainteresowany.
Zainteresowany jak zawsze ale w weekend chyba nie dam rady za dużo pracy, może nocą :-(

Ja mam telefon w Orange i też ręcznie konfigurowane pokazywanie numeru, ale u mnie działa od razu...
Panowie za każdym razem po wrzuceniu nowego softu (Jackos) moje ID nie jest wysyłane (nr. zastrzeżony) ale tak jest tylko w przypadku karty PLUS`a na Orange wszystko jest ok... ktoś ma możliwość niech sprawdzi.

*

Offline scottie

• *
  • 97
  • Sprzęt: Palm Pre2, (HTC TP2 + AM Europe)
« Odpowiedź #405 dnia: Wrzesień 19, 2010, 20:50:06 »
Panowie za każdym razem po wrzuceniu nowego softu (Jackos) moje ID nie jest wysyłane (nr. zastrzeżony) ale tak jest tylko w przypadku karty PLUS`a na Orange wszystko jest ok... ktoś ma możliwość niech sprawdzi.

Potwierdzam z tym PLUSem - pomimo, że opcja pokazuj numer z defaultu jest załączona, numer się nie wyświetla u odbiorcy. Za każdym razem muszę, opcję zamienić na nie pokazuj i ponownie na pokazuj, aby pokazywał się numer :]
Pozdrawiam, Adrian

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #406 dnia: Wrzesień 19, 2010, 21:00:32 »
We wszystkich Jackosach, tzn. w WWE również?

*

Offline scottie

• *
  • 97
« Odpowiedź #407 dnia: Wrzesień 19, 2010, 21:29:37 »
We wszystkich Jackosach, tzn. w WWE również?

Tylko taki wgrywam.
Pozdrawiam, Adrian

*

adtech

« Odpowiedź #408 dnia: Wrzesień 19, 2010, 22:20:07 »
W SleekBASIC i SmartMOVE jest wgotowany stary dialer. Sprawdzaliście czy ten błąd "zastrzeżonego PLUS'a" istnieje także w wersjach z nowym dilerem? Np. JackFULL lub SkrobPRO?

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #409 dnia: Wrzesień 19, 2010, 22:42:42 »
Gdyby komuś w ROMach PLK nie działała aplikacja MyPhone albo MS OneNote, to w temacie o tych ROMach znajdziecie fix.
Za odkrycie dziękuję @modernlogi.
Przepraszam za utrudnienia.

« Odpowiedź #410 dnia: Wrzesień 19, 2010, 23:24:31 »
W SleekBASIC i SmartMOVE jest wgotowany stary dialer. Sprawdzaliście czy ten błąd "zastrzeżonego PLUS'a" istnieje także w wersjach z nowym dilerem? Np. JackFULL lub SkrobPRO?

Ten błąd opisałem wyżej po wgraniu właśnie SkrobPRO, wcześniej miałem Provena 3.0 i było to samo...

*

adtech

« Odpowiedź #411 dnia: Wrzesień 19, 2010, 23:37:11 »

Ten błąd opisałem wyżej po wgraniu właśnie SkrobPRO, wcześniej miałem Provena 3.0 i było to samo...
Czy możesz potwierdzić występowanie tego błędu także na Oficjalnym romie HTC 2.07? Będzie to bardzo przydatne przy ustalaniu przyczyny.

« Odpowiedź #412 dnia: Wrzesień 19, 2010, 23:53:39 »

Czy możesz potwierdzić występowanie tego błędu także na Oficjalnym romie HTC 2.07? Będzie to bardzo przydatne przy ustalaniu przyczyny.

niestety oficjalnego romu nie wgrywałem. HTC kupiłem już z Proven 2.X i z tego co pamiętam po włożeniu karty był prywatny nr...

*

adtech

« Odpowiedź #413 dnia: Wrzesień 19, 2010, 23:59:55 »
Mogę Cię w takim razie prosić abyś wgrał oficjalny rom na chwilę i sprawdził czy ten błąd występuje?

*

Offline pozioma1

• **
  • 127
« Odpowiedź #414 dnia: Wrzesień 20, 2010, 09:04:55 »
Witam,  dziś pojawiła się data przy nowym ROM`ie Jackos`a,  czekam z niecierpliwością  :D

"Jackos S2 ROM SE v1.7 (20.09.2010)

Improved:
- Google Maps Mobile 4.1.1.1 (UPX)
- Opera Browser 9.7.36032 (UPX)
- Long Press End Key 1.5.2019 (UPX)
- Calculator 1.1.2018 (UPX)
- Teeter 2.2.2015 (UPX)
- Menu Enhancement 1.1.2019
- ExtNewPhoneSetting 1.0.1919 (SmartMOVE only)

New:
- MP3 Trimmer 1.2.2018 (UPX)
- RSSHub 2.1.2.1117 (UPX)
- SendRecieveAll v1
- QuickShutdown 1.5.2 (UPX)

Fixed:
- Proper build date"

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #415 dnia: Wrzesień 20, 2010, 09:37:13 »
Hehe! Ciekawe co się zmieniło w teeterze :)

PS. Dzięki za czujność. Sam bym pewnie nie zauważył :)

« Odpowiedź #416 dnia: Wrzesień 20, 2010, 09:54:36 »
Mogę Cię w takim razie prosić abyś wgrał oficjalny rom na chwilę i sprawdził czy ten błąd występuje?

ok. dziś to zrobię.
Podczas "grzebania" w ustawieniach włączyłem mały zegarek, żeby był widoczny podczas korzystania z innych programów. Wtedy znika stan baterii, czy nie można mieć i zegarka i baterii?
Kolejną rzeczą jaką wyłączyłem SETTINGS\SYSTEM\MEN. ZAD.\PRZYCISKI\Wył. skrócone menu na ekranie dzisiaj.
Po tej operacji Sense mi się nie ładuje i jest tylko tapeta. SR nic nie zmienia, wł. czy wył. tego nic również nie zmienia. Można jakoś "ręcznie" wł. Sense?

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #417 dnia: Wrzesień 20, 2010, 10:39:21 »
Podczas "grzebania" w ustawieniach włączyłem mały zegarek, żeby był widoczny podczas korzystania z innych programów. Wtedy znika stan baterii, czy nie można mieć i zegarka i baterii?
Tak "systemowo" to nie. Musiałbyś przyjrzeć się programom dodatkowym, ja lubię np. BattClock.
Kolejną rzeczą jaką wyłączyłem SETTINGS\SYSTEM\MEN. ZAD.\PRZYCISKI\Wył. skrócone menu na ekranie dzisiaj.
Po tej operacji Sense mi się nie ładuje i jest tylko tapeta. SR nic nie zmienia, wł. czy wył. tego nic również nie zmienia. Można jakoś "ręcznie" wł. Sense?
Muszę wgrać SkrobPRO, żeby to sprawdzić. Na SleekBASIC nic takiego się nie dzieje. A to skrócone menu oznacza listę otwartych programów po kliknięciu na ikonkę w prawym górnym rogu (na HomeScreen). Chyba nie ma sensu jej wyłączać, chyba, że się używa alternatywnych task managerów, jak Showcase czy coś podobnego.
Sprawdź proszę w Settings -> Dzisiaj -> zakładka Elementy czy masz zaznaczone HTC Sense lub TouchFLO 3D.

« Odpowiedź #418 dnia: Wrzesień 20, 2010, 11:00:10 »
Tak "systemowo" to nie. Musiałbyś przyjrzeć się programom dodatkowym, ja lubię np. BattClock.
Muszę wgrać SkrobPRO, żeby to sprawdzić. Na SleekBASIC nic takiego się nie dzieje. A to skrócone menu oznacza listę otwartych programów po kliknięciu na ikonkę w prawym górnym rogu (na HomeScreen). Chyba nie ma sensu jej wyłączać, chyba, że się używa alternatywnych task managerów, jak Showcase czy coś podobnego.
Sprawdź proszę w Settings -> Dzisiaj -> zakładka Elementy czy masz zaznaczone HTC Sense lub TouchFLO 3D.

HTC Sense było odznaczone, albo byłem w tych ustawieniach wcześniej i przez przypadek coś innego zaznaczyłem...przy okazji pozmieniałem inne ustawienia i dopiero wtedy zorientowałem się że Sense nie działa. Trzeba siedzieć cały czas w tym bo faktycznie można się zamotać i niepotrzebnie posty pisać ;)

*

Offline scottie

• *
  • 97
« Odpowiedź #419 dnia: Wrzesień 20, 2010, 14:28:31 »

W HTC oryginalnym S2 WWE ROMie tego błędu nie było....
Pozdrawiam, Adrian