[ROM][WWE/PLK]Jackos S3 WM6.5 21913 + Sense 2.5/2.1|TF3D2.1

• 1539 Odpowiedzi
  • 109480 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Shack

• 26
Odp: [ROM]Jackos S2 Collection - WM6.5/Sense 2.5/2.1 bez wycieku pamięci
« Odpowiedź #240 dnia: Sierpień 11, 2010, 22:20:27 »
co moze być problemem braku dziewku sms w wersji 1,4 ?? przeszukałem już chyba wszystkie ustawienia i wg nich dzwiek być powinien...

przy mailu, powiadomieniach z kalendarza jest bez problemu.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #241 dnia: Sierpień 12, 2010, 23:21:17 »
Ech, hotfile może być? Skrobel jest na urlopie... Nie zawracajcie mu czasu na przyziemne sprawy.
(...)

Cześć,
dzięki za interwencję. Nie obrazisz się, jeśli wrzucę linki do pierwszego posta? Mam wrażenie, że niektórzy wybiorą wersję 1.3 zamiast nowszych :mysli:. Tym niemniej sam zamierzam sprawdzić przynajmniej SkrobPRO 1.4 żeby chociaż móc cokolwiek napisać z "własnego" doświadczenia. Mnie w sumie podoba się nowszy phone canvas, tylko niestety zdarza mi się używać trybu głośnomówiącego przy rozmowach przychodzących, a takiej właśnie sytuacji rzekomo dotyczy problem ściszonego do minimum mikrofonu :-|.
Osobiście doświadczyłem problemów z nowym dialerem w tylko w shipped S2 i PROven'ie 3.0 beta 3 (był taki epizod zanim @qsqa zaczął stosować dialer z S1), ale widziałem wzmianki o tych problemach w WhiteTigerze, a na xda w wątku Energy aż roi się od "reklamacji" nie działającego trybu głośnomówiącego....
Szkoda tylko, że HTC jakoś nie spieszy się z wydaniem poprawki :-| (a przecież niedługo minie pół roku od wypuszczenia S2)...  :(

co moze być problemem braku dziewku sms w wersji 1,4 ?? przeszukałem już chyba wszystkie ustawienia i wg nich dzwiek być powinien...

przy mailu, powiadomieniach z kalendarza jest bez problemu.

Z tymi dźwiękami SMS przewijał się problem od jakiegoś czasu. Sygnalizował go @dawidggg i jeśli dobrze pamiętam @Miedziak. Ja raz miałem tylko problem w SmartMOVE 1.3, że dźwięk i ewentualną wibrację nowego SMS dostawałem dopiero po obudzeniu telefonu, ale działo się to niestety "od czasu do czasu" i nie zdołałem znaleźć żadnej reguły kiedy. Poza tym nie mam i nie miałem problemów z dźwiękami SMS w żadnym ROMie Jackos S2.

PS. Jeszcze nie wróciłem z urlopu. :p Tylko znów przez przypadek mam dostęp do płatnego WiFi ;)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 12, 2010, 23:45:42 wysłana przez Skrobel »

*

adtech

« Odpowiedź #242 dnia: Sierpień 13, 2010, 00:38:20 »
I akurat przez przypadek wlazłeś na pdaclub ;)

Też mi się, wydaje, że niektórzy będą woleli wersję 1.3. Zastanawiam się także co się nowego pojawi w CHT, bo obecnie już Rhodium ledwo sapie... Nie zawsze idąc do przodu otrzymujemy najlepsze efekty. Jasne, możesz podpisać te linki jak Ci się żywnie podoba. Mi tam nic do tego.

Dla HTC wydanie poprawki dla dialera w Rhodium powinno być priorytetem. Po pierwsze flagowy model HTC, bo drugie cholernie drogi - a sprzętem niewiele różni się od poprzednika. Nie wspominam już o fakcie, że rozmowy w telefonie biznesowym to podstawa.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #243 dnia: Sierpień 13, 2010, 09:42:54 »
I akurat przez przypadek wlazłeś na pdaclub ;)
No wlazłem wlazłem :-| To jest jak jakiś narkotyk! xda, pdaclub, mobione... Te strony są na pierwszych miejscach w liście odwiedzanych w firefox'ach na wszystkich moich kompach... :-| I pomyśleć, że jeszcze 8 miesięcy temu byłem "czysty", a teraz nie mogę żyć bez dłubania w telefonie... Ech...  :-?

Obawiam się, że cokolwiek Co0kieMonster wymyśli w następnej wersji CHT to już chyba nie będzie dla nas, TP2-owców, tylko bardziej dla HD2... Ale poczekamy - zobaczymy. Może niedługo przesiądziemy się na MaxSense, chociaż moje pierwsze odczucia w stosunku do tego GUI są raczej mieszane...

Tiaa... HTC albo nie wierzy, że problem występuje, albo zupełnie olało TP2 :-| Na mojego maila do supportu nawet nie dostałem odpowiedzi... Szkoda...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 13, 2010, 09:47:21 wysłana przez Skrobel »

*

adtech

« Odpowiedź #244 dnia: Sierpień 13, 2010, 14:53:40 »
Tiaa... HTC albo nie wierzy, że problem występuje, albo zupełnie olało TP2 :-| Na mojego maila do supportu nawet nie dostałem odpowiedzi... Szkoda...

Oooo, czyli jednak go wysłałeś ;)

Haha, jak tak dalej pójdzie to sam do nich zadzwonię... Choć w sumie to HTC Polska nie zajmuje się łataniem błędów w oprogramowaniu.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #245 dnia: Sierpień 17, 2010, 00:35:46 »
Witam oficjalnie po urlopie.
Przedstawiam poprawiony pierwszy post (chociaż wszyscy już wszystko wiedzą) :E

W zapowiedzi na wrzesień czytamy:
Cytat: Jackos
Jackos S2 ROM SE v1.5 (to be released in September...)

Improved:
- Opera Mobile 9.7 build 36000 (UPX)
- compressed .png images
- 4 columns quick links (ManilaRUSH and ShowLITE versions only)
- no music player gradient (all versions except SmartMOVE)
- Sense 2.5.2016 rebuilded from scratch (WWE only; no internet tab; you may enable full screen in registry; does apply to all versions except SmartMOVE)
- 4.49.25.95 radio enabled
- back to XPR compression (whole ROM)
- changes in HTC Comm Manager

New:
- meltwater Facebook tab (all versions except SmartMOVE)
- HTC Wi-Fi Router 1.2.9.0
- nuePerformance

Fixed:
- restored fsreplxfilt.dll in XIP to bring back the notes sync
- removed cRaCKwHoRe's Snooze Options because of compatibility issues

Może być ciekawie. :evil:

Niektórych zapewne zainteresuje - restored fsreplxfilt.dll in XIP to bring back the notes sync. Wreszcie będzie można synchronizować notatki :) Nie żebym sam z tego korzystał, ale wiem, że niektórzy owszem... :E
« Ostatnia zmiana: Sierpień 17, 2010, 01:00:36 wysłana przez Skrobel »

*

adtech

« Odpowiedź #246 dnia: Sierpień 17, 2010, 08:45:35 »
Dodatkowo poprawiono start systemu o prawie 30%. Jak widać LZX nie było jednak najlepszym wyborem ;)

*

jakozlowski

« Odpowiedź #247 dnia: Sierpień 17, 2010, 18:49:17 »
Ja na wersji 1.4 mam czasami taki efekt, że gdy dzwoni do mnie osoba, telefon budzi się lecz pozostaje na ekranie blokowania. Nie pokazuje się kto dzwoni i muszę klawiszem sprzętowym odbierać rozmowę nie wiedząc kto dzwoni.
Miałem tak zarówno przy ekranie logowania 6.5 z suwakiem jak i przy tym z przyciskiem unlock.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 17, 2010, 18:51:14 wysłana przez jakozlowski »

*

adtech

« Odpowiedź #248 dnia: Sierpień 17, 2010, 20:28:28 »
Zmień program do blokowania ekranu.

*

jakozlowski

« Odpowiedź #249 dnia: Sierpień 17, 2010, 22:54:39 »
Do tej pory cały czas używałem DHR Lockdevice 1.6B (blokuje ekran po jego wyłączeniu) oraz Screen OFF i nie miałem problemów nigdy na żadnym romie.

Zrobiłem HR i kilka razy pokazał kto dzwoni, teraz znów tylko się budzi i ekran blokowania.

Wieczorem zainstaluję SmartMOVE 1.4 i sprawdzę jak na nim.

Niestety w SmartMOVE ten sam problem. Wracam do wersji 1.3.

Połączone: Sierpień 18, 2010, 23:41:05
Chyba się załamię. Zainstalowałem SmartMOVE 1.3. Ogólnie prawie ok. nie mogę tylko edytować i dodawać kontaktów z poziomu manili  :(
Zrobiłem HR i nadal to samo.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 18, 2010, 23:41:05 wysłana przez jakozlowski »

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #250 dnia: Sierpień 19, 2010, 00:02:58 »
A to bardzo ciekawe. W wątku oryginalnym dwie osoby sygnalizowały problemy z edycją kontaktów przez Sense ale w SmartMove 1.4 a nie 1.3...

A z tym ekranem blokady przy połączeniu przychodzącym, to miałem identyczny issue w obydwu Energy jakie używałem (z końca czerwca jeśli dobrze pamiętam). Ale tam problem nie dotyczył tylko ekranu blokady ale generalnie dialera, który nie pojawiał się "on top" nawet jeśli miałem włączoną inną aplikację. Ciekawe czy to nie jest kolejny problem dialera z S2... :(

*

adtech

« Odpowiedź #251 dnia: Sierpień 19, 2010, 00:14:51 »
Do tej pory cały czas używałem DHR Lockdevice 1.6B (blokuje ekran po jego wyłączeniu) oraz Screen OFF i nie miałem problemów nigdy na żadnym romie.

Zrobiłem HR i kilka razy pokazał kto dzwoni, teraz znów tylko się budzi i ekran blokowania.

Wieczorem zainstaluję SmartMOVE 1.4 i sprawdzę jak na nim.

Niestety w SmartMOVE ten sam problem. Wracam do wersji 1.3.

Połączone: Sierpień 18, 2010, 23:41:05
Chyba się załamię. Zainstalowałem SmartMOVE 1.3. Ogólnie prawie ok. nie mogę tylko edytować i dodawać kontaktów z poziomu manili  :(
Zrobiłem HR i nadal to samo.
Jeśli jest błąd to powinieneś to zgłosić na xda, nie tutaj.

*

jakozlowski

« Odpowiedź #252 dnia: Sierpień 19, 2010, 07:56:45 »
No dokładnie dialer nie pojawia się "on top" w 1.4. Teraz mam SkrobPRO 1.3 i nie mam problemów z edycją kontaktów jak i nie pojawiającym się dialerem.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #253 dnia: Sierpień 19, 2010, 09:18:43 »
Dobra, dziś zainstaluję SkrobPRO 1.4 i sprawdzę o co tam tak naprawdę chodzi z tym trybem głośnomówiącym i pojawianiem się dialera...

EDIT: no może z tym "o co chodzi" to lekka przesada, ale spróbuję przynajmniej potwierdzić te błędy.

*

jakozlowski

« Odpowiedź #254 dnia: Sierpień 19, 2010, 10:53:09 »
Mnie dialer wyskoczył tylko z raz czy dwa na początku po zainstalowaniu romów 1.4. Co do dodawaniu kontaktu z poziomu Sense to po wpisaniu danych i wciśnięciu "Done" nic się nie dzieje.
Jeżeli wcisnę "Cancel" to wychodzi z edycji i pojawia się kontakt "<Unnamed>" bez wcześniej wpisanych danych.

*

Offline Roger from Cracow

• **
  • 152
  • Sprzęt: Touch Pro 2
« Odpowiedź #255 dnia: Sierpień 19, 2010, 13:53:29 »

Ja w kwestii sterowania głosem, zauważyłem, że ROM Jackosa niema takiej opcji. Odkąd zainstalowałem w samochodzie zestaw BT to bardzo by mi sie przydało jakoś doinstalować możliwość wybierania głosem kontaktów z nagraną etykietą. Macie jakis pomysł ?

Roger

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #256 dnia: Sierpień 19, 2010, 14:44:20 »
Mnie dialer wyskoczył tylko z raz czy dwa na początku po zainstalowaniu romów 1.4. Co do dodawaniu kontaktu z poziomu Sense to po wpisaniu danych i wciśnięciu "Done" nic się nie dzieje.
Jeżeli wcisnę "Cancel" to wychodzi z edycji i pojawia się kontakt "<Unnamed>" bez wcześniej wpisanych danych.
Mam już SkrobPRO 1.4. Dialer jak na razie pojawia się za każdym razem, ale nie miałem jeszcze okazji przetestować trybu głośnomówiącego.
Natomiast oczywiście wprowadzanie kontaktów przez Sense też działa, ale z tego co pamiętam to tamten problem dotyczył tylko SmartMOVE (Sense 2.1).

Ja w kwestii sterowania głosem, zauważyłem, że ROM Jackosa niema takiej opcji. Odkąd zainstalowałem w samochodzie zestaw BT to bardzo by mi sie przydało jakoś doinstalować możliwość wybierania głosem kontaktów z nagraną etykietą. Macie jakis pomysł ?

Roger
Tutaj trzeba byłoby zainstalować programik, np. podobny do tego co nazywało się "Szybkie wybieranie głosowe" w PROven'ie. Tylko mnie na żadnym ROMie nie udało się uruchomić wybierania głosowego przy użyciu słuchawki BT (ani przycisk wybierania głosowego nie działał albo też mikrofonik słuchawki nie działał jeśli już uruchomiłem wybieranie głosowe na PDA). Zapewne to dlatego, że mam słuchawkę Nokii a nie HTC. Ale fakt jest faktem, że mogłem kliknąć na PDA wybieranie głosowe i wybrać coś głosem mówiąc do mikrofonu PDA, a potem już rozmawiałem przez słuchawkę, ale takiego pełnego wybierania głosowego nie potrafię zrobić... :E

EDIT: Sorki, nie odpowiedziałem bezpośrednio na Twoje pytanie. Teraz jestem w pracy i nie mam czasu, żeby odszukać dla Ciebie ten programik. Postaram się pamiętać o tym wieczorem. Możesz też poszukać w "Cab's, Reg, Tweaks" albo na xda.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2010, 15:54:20 wysłana przez Skrobel »

*

jakozlowski

« Odpowiedź #257 dnia: Sierpień 19, 2010, 15:41:56 »
Skrobel jak masz rozwiązany u siebie sposób blokady ekranu? Ja w CHT mam ustawioną domyślna blokadę bez blokady CHT. Lockscreen powoduje blokowanie po wyłączeniu ekranu. Programikiem Screen Off (przycisk w skrótach) wyłączam ekran.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2010, 15:44:37 wysłana przez jakozlowski »

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #258 dnia: Sierpień 20, 2010, 00:47:58 »
Hmmm... ledwie zainstalowałem wersję 1.4, a tu już mamy 1.5. Poprawki wprowadzone do pierwszego posta.
A poniżej mała wiadomość od Autora:
Cytat: Jackos
All S2 roms have been updated to version 1.5.

This release brings a lot of changes and it's highly recommended that you upgrade your ROM.

Keep in mind, that the recommended radio has changed to 4.xx.xx.95

Skrobel jak masz rozwiązany u siebie sposób blokady ekranu? Ja w CHT mam ustawioną domyślna blokadę bez blokady CHT. Lockscreen powoduje blokowanie po wyłączeniu ekranu. Programikiem Screen Off (przycisk w skrótach) wyłączam ekran.
W CHT wszystkie możliwe blokady mam powyłączane, bo one (przynajmniej w wersji 1.7.1) powodują problemy. Poza tym nie do końca działa landscape i po odblokowaniu wraca do Homescreen a nie ostatnio używanej aplikacji. Do blokowania używam chyba tego co Ty, a mianowicie LockDevice od @danielherrero. Mam go ustawionego w ten sposób, że włącza blokadę po wybudzeniu urządzenia. A ekran wyłączam albo Power'em albo przez timeout z ustawień systemu.

*

jakozlowski

« Odpowiedź #259 dnia: Sierpień 20, 2010, 09:33:07 »
Dzięki za info Skrobel. Jak szaleć to szaleć wieczorem wrzucę sobie SkrobPRO 1.5  :E

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #260 dnia: Sierpień 20, 2010, 09:54:58 »
Ja już mam. Dialer mogę przetestować również dobrze na 1.5 jak i na 1.4 :) Niestety nie spałem do 2 w nocy. Dobrze, że kustomizację mam chociaż opanowaną prawie do perfekcji, bo by mi zeszło do 4 ;(

Połączone: Sierpień 20, 2010, 10:01:30
Koledzy i koleżanki, proszę o klikanie w ankietkę :E. Pomoże mi to w pewnym... ekhm... przedsięwzięciu, ale to na razie :-X. Z góry dzięki :)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2010, 10:06:15 wysłana przez Skrobel »

*

jakozlowski

« Odpowiedź #261 dnia: Sierpień 20, 2010, 19:11:56 »
Mam już SkrobPRO 1.5 i wszystko działa. Co prawda miałem znów problem z brakiem dialera on top, ale po odinstalowaniu Screen Off i powrocie do lockscreen w wersji WM6.5 jest ok.

Aktualizacja: Jednak nadal problem z dialerem. Znajomy zadzwonił i nie wyskoczył. Po wciśnięciu sprzętowego klawisza odbioru rozmowy pojawił się dialer.
                     Co ciekawe po zakończeniu rozmowy pojawiły mi się po kolei dwa różne dialery, jeden z dużą czcionką na klawiszach "Keypad" i "End call" a zaraz po nim
                     drugi z malutką czcionką i przyciskami bardzie zaokrąglonymi i wypukłymi  :shock:
« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2010, 21:42:28 wysłana przez jakozlowski »

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #262 dnia: Sierpień 20, 2010, 21:48:32 »
A mi nadal nie udało się wywołać żadnych problemów z dialerem... Oprócz trybu głośnomówiącego, w którym mikrofon już teraz nie działa również w rozmowach wychodzących (ale tylko czasem).
Napisz mi na PM jakie programy masz zainstalowane, to spróbujemy porównać co mogło wywołać problem przy dzwonieniu.

*

Offline dawidggg

• 467
  • Sprzęt: SX1,Nokia N73,n95 8GB ,HTC TP ,HTC TP2
« Odpowiedź #263 dnia: Sierpień 21, 2010, 13:32:34 »
Brak w wersji ShowLITE 1.5 w zakładkach manili INTERNETU
Jackos EVO ShowLite 1.3.0 +WimoSpeed 729.6 MHz
RADIO 4.49.25.91

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #264 dnia: Sierpień 21, 2010, 14:40:49 »
Potwierdzam, na SkrobPRO 1.5 również. Napiszesz na xda?

*

Offline hardie

• **
  • 118
  • Sprzęt: Rhodium
« Odpowiedź #265 dnia: Sierpień 21, 2010, 14:57:02 »
Wpadło mi w oko że Jackos pisał że ta zakładka wylatuje z jakiegoś powodu.

Wrzuciłem 1.5 SkrobPRO, szybszy od 1.3, pamięć po SR - 107 wolnej, też jak by więcej. Trybu głośnomówiącego nie testowałem jeszcze (eh.. czy pocket mode i zdjęcia kontaktów są ważniejsze od tego? No zobaczymy, najwyżej za parę dni wyleci... i wrócę do 1.3...)

Spolszczenie Skrobla działa pięknie.

Jedyny problem jak na razie to to że nie mogę ustawić swojej tapetki ulubionej  :-|

No i ankieta zaklikana  :ok:

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #266 dnia: Sierpień 21, 2010, 15:26:50 »
Dzięki za ankietkę.

Tapetki faktycznie nie da się zmienić, ale można zainstalować mod zaproponowany przez nieocenionego dawida i u mnie zaczęło śmigać ;)
KLIK

Spolszczenie wydaje się działać OK, ale jeszcze sprawdzam. W dodatku @Jackos sugeruje nie używanie plików językowych manili, więc chyba będzie update.

Tylko jeśli ktoś chce zmienić dialer na czarny to teraz trzeba instalować wersję S2.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2010, 15:33:26 wysłana przez Skrobel »

*

Offline jurasa4

• 302
  • Sprzęt: TP2, HD2
« Odpowiedź #267 dnia: Sierpień 21, 2010, 18:25:40 »
Problem z dialerem wystepuje też w romach oryginalnych.
Najczęściej pojawia się kiedy dłużej nieużywany telefon zdzwoni i wtedy ma problem z pokazaniem wlaściwego okienka. U mnie najczęściej pojawia się ekran todaya windy bez sense.

*

adtech

« Odpowiedź #268 dnia: Sierpień 21, 2010, 18:46:11 »
Wpadło mi w oko że Jackos pisał że ta zakładka wylatuje z jakiegoś powodu.
Jackos S2 ROM SE v1.5 (19.08.2010)
- Sense 2.5.2016 rebuilded from scratch (WWE only; no internet tab; you may enable full screen in registry; does apply to all versions except SmartMOVE)

*

jakozlowski

« Odpowiedź #269 dnia: Sierpień 21, 2010, 19:45:03 »
Problem z dialerem wystepuje też w romach oryginalnych.
Najczęściej pojawia się kiedy dłużej nieużywany telefon zdzwoni i wtedy ma problem z pokazaniem wlaściwego okienka. U mnie najczęściej pojawia się ekran todaya windy bez sense.

Rzeczywiście gdy telefon poleży trochę to prawie na pewno dialer nie wyskoczy.