[ROM][WWE/PLK]Jackos S3 WM6.5 21913 + Sense 2.5/2.1|TF3D2.1

• 1539 Odpowiedzi
  • 111655 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

jakozlowski

Odp: [ROM]Jackos S2 Collection - WM6.5/Sense 2.5/2.1 bez wycieku pamięci
« Odpowiedź #180 dnia: Lipiec 28, 2010, 19:06:52 »
Jednak w SmartMOVE miałem już kilka razy brak dźwięku przychodzącego sms-a  :(

« Odpowiedź #181 dnia: Lipiec 28, 2010, 19:30:37 »
jak bedzie sie komus chcialo przeslac to mi na maila bede wdzieczny(TaskBar,Dialer Skin,Pasjans i "Kulki")

gabdalf2000@o2.pl

z gory dziekuje :)

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #182 dnia: Lipiec 28, 2010, 20:00:59 »
Linki do modów w pierwszym poście już prawidłowe :D Przepraszam za problemy :)

Jednak w SmartMOVE miałem już kilka razy brak dźwięku przychodzącego sms-a  :(
Całkowity brak czy po prostu zagrał dopiero jak obudziłeś telefon?

*

jakozlowski

« Odpowiedź #183 dnia: Lipiec 28, 2010, 23:18:07 »
Całkowity brak dźwięku. Tylko informacja o smsie.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #184 dnia: Lipiec 28, 2010, 23:45:30 »
No tego to ja jeszcze chyba nie miałem w żadnym Jackosie... Ciekawe. Nie masz żadnych podejrzeń co do zainstalowanych aplikacji/tweaków?

*

Offline dawidggg

• 467
  • Sprzęt: SX1,Nokia N73,n95 8GB ,HTC TP ,HTC TP2
« Odpowiedź #185 dnia: Lipiec 29, 2010, 00:43:15 »
Mam pytanko ,wypadało mi zmienić romik (ten jak narazie jest najlepszy jaki miałem na tp2) co myślicie o romach z MaxSense UI
czy jest duza różnica w prędkości itd ,
Jackos EVO ShowLite 1.3.0 +WimoSpeed 729.6 MHz
RADIO 4.49.25.91

*

jakozlowski

« Odpowiedź #186 dnia: Lipiec 29, 2010, 08:04:28 »
No tego to ja jeszcze chyba nie miałem w żadnym Jackosie... Ciekawe. Nie masz żadnych podejrzeń co do zainstalowanych aplikacji/tweaków?

Co do aplikacji to nie mam podejrzeń, bardzie do siebie i swojego słuchu :grin:
Muszę zwrócić na to uwagę.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #187 dnia: Lipiec 29, 2010, 08:17:39 »
Co do aplikacji to nie mam podejrzeń, bardzie do siebie i swojego słuchu :grin:
Muszę zwrócić na to uwagę.
Czyżby było z nim aż tak źle? Spróbuj może ustawić głośniejszy dźwięk i wibrację... ;) Mój telefon wibruje tak głośno, że właściwie dźwięki są niepotrzebne :)

*

Offline hardie

• **
  • 118
  • Sprzęt: Rhodium
« Odpowiedź #188 dnia: Lipiec 29, 2010, 15:08:48 »
A ja bym też pomarudził, ale nie mam na co  :grin:
Wszystko działa, pamięć utrzymuje się na rozsądnym poziomie (55%, dodam że restart robię tylko jak trzeba - instalacja/deinstalacja, raz na parę dni, czasem rzadziej), klient sms wolny ale przyzwyczaiłem się :)

Zastanawia mnie czy zwiększenie PagePool o np. 2 MB poprawiło by szybkość działania?

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #189 dnia: Lipiec 29, 2010, 15:14:16 »
Zastanawia mnie czy zwiększenie PagePool o np. 2 MB poprawiło by szybkość działania?
Musisz wypróbować. W wątku oryginalnym na xda toczyła się swego czasu zażarta dyskusja odnośnie PP, ale ja z niej niewiele rozumiałem :) W każdym razie ja jeszcze nie próbowałem zwiększać PP. Jackos twierdzi, że robił dziesiątki eksperymentów i ta wartość jaka teraz jest ustawiona (chyba 12 MB) jest najbardziej optymalna, tzn. zwiększenie PP już nie daje wyraźnej poprawy szybkości.

*

adtech

« Odpowiedź #190 dnia: Lipiec 29, 2010, 16:16:51 »
Zwiększenie PP zmniejsza ilość całkowitej pamięci ram dostępnej dla użytkownika w sposób liniowy, natomiast zwiększa szybkość odczytu z romu/ramu w skali logarytmicznej. W dużym skrócie. Problem z tym, że wraz ze wzrostem ilości używanych aplikacji na raz wrasta także zapotrzebowanie na ram, ale także i na pagepool. Taki trochę absurd, im więcej aplikacji używasz im mniej ramu Ci zostaje, a na dodatek musisz zwiększyć pagepool ;) Bez sensu, no nie?

W Jackosach PP jest ustawione imho na minimum, tak aby nie spowalniać działania programów a jednocześnie mieć możliwie dużo dostępnej pamięci. Warto samemu posprawdzać różne wartości, a także dynamic pagepool (0). Z moich doświadczeń wynika, że między 10 a 12 PP jest kolosalna różnica w szybkości, między 12 a 14 już ciężko dostrzec, między 14 a 16 praktycznie rzecz biorąc nie ma różnicy. Oczywiście te odczucia będą inne w zależności od tego w jaki sposób używamy urządzenie. Aha, warto jeszcze dodać, że te najmiejsze programy otwierają się najszybciej na dynamicznym pagepool. Dla różnego typu wymagających nawigacji takich jak i-go czy automapa optymalną wartością jest około 14-16MB. Choć czy na pewno warto "stracić" 4MB cennego ramu tylko po to by raz na jakiś czas nawigacja załadowała się w 3 sec, a nie w 5 sec? Polemizowałbym z takim poglądem.

Skrobel, Ty chyba sam gdzieś pisałeś o ile dobrze pamiętam, że na romie z 10MB pagepool jakoś wolno Ci się otwierają programy, prawda? Natomiast po zwiększeniu na 12MB już było wszystko ok ;)

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #191 dnia: Lipiec 29, 2010, 16:28:27 »
Fakt, był taki przypadek, że skarżyłem się w wątku oryginalnym na którąś wersję SkrobPRO, a w następnej wersji było już lepiej. Ale czy akurat w tej wersji Jackos zmienił PP z 10 na 12 - nie pamiętam....

*

adtech

« Odpowiedź #192 dnia: Lipiec 29, 2010, 16:32:59 »
Fakt, był taki przypadek, że skarżyłem się w wątku oryginalnym na którąś wersję SkrobPRO, a w następnej wersji było już lepiej. Ale czy akurat w tej wersji Jackos zmienił PP z 10 na 12 - nie pamiętam....
Sądzę, że zawdzięczasz to właśnie zmianie pagepoola ;) Mam nosa do tych spraw :P

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #193 dnia: Lipiec 29, 2010, 18:50:38 »
Koledzy, od dziś przez kolejne dwa tygodnie będę miał ograniczone możliwości odpowiadania na posty - Urlop :)
Także pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia kiedyś tam

*

Offline Ralf63

• 464
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #194 dnia: Lipiec 29, 2010, 21:25:58 »
Czy źle szukam czy nie widze tu Quick GPS?
HTC Desire Z 2.3.4 + 8 GB
iPhone 3GS 32 GB

*

adtech

« Odpowiedź #195 dnia: Lipiec 29, 2010, 21:49:12 »
Znajdziesz w ustawieniach. Connections chyba.

*

Offline Elmak

• **
  • 126
  • Sprzęt: Iphone 3G, HTC TP2, LG swift, Samsung galaxy tab
« Odpowiedź #196 dnia: Sierpień 01, 2010, 10:49:02 »
Witam wszystkich ja wgrałem rom SkrobPRO wszystko ładnie chodzi nie ma zastrzeżeń ale wydaje mi się że % baterii przy normalnym użytkowaniu znikają na moich oczach w zastraszającym tempie siedziałem w market place i po około 5 min zniknęło mi około 3% baterii czy to możliwe jaka jest przyczyna tego zjawiska :(

*

adtech

« Odpowiedź #197 dnia: Sierpień 01, 2010, 13:46:05 »
Po pierwsze, baterię należy skalibrować (google: "formowanie baterii") po każdej zmianie romu.
Po drugie, w trybie standby pobór mocy jest mały, a zatem wskaźniki odczytują więcej "mocy" niż jest rzeczywiście. Po wybudzeniu urządzenia i np. włączeniu wifi pobór jest kilka razy większy, a zatem wskaźniki odczytują niższy poziom naładowania baterii.

*

Offline Ralf63

• 464
« Odpowiedź #198 dnia: Sierpień 01, 2010, 17:14:09 »
Po pierwsze, baterię należy skalibrować (google: "formowanie baterii") po każdej zmianie romu.

Pierwsze słysze...
iPhone 3GS 32 GB

*

Offline Elmak

• **
  • 126
  • Sprzęt: Iphone 3G, HTC TP2, LG swift, Samsung galaxy tab
« Odpowiedź #199 dnia: Sierpień 01, 2010, 19:02:44 »
Również pierwsze słyszę i nigdy o tym nie czytałem by po zmianie ROMU trzeba "formować" czy raczej formatować baterie a miałem poprzednio mijo i omnie teraz mam Ipka i TP2 z winmo i eksperymentowanie z romami nie jest mi obce. W omni tak miałem ze bateria leciała na lep na szyje ale wtedy z tym romem wszyscy tak mieli pamiętam na forum po wgraniu nowszego romu było ok. A poza tym słyszałem że baterie Li ion  nie wymagają formatowani. Nie mowie tu o wskazywaniu na zablokowanym telefonie ani w miejscu ze słabym zasięgu pełne 3g itp i nie korzystam z wifi, czy ktoś z tym samym romem miał podobną sytuacje?

*

adtech

« Odpowiedź #200 dnia: Sierpień 01, 2010, 19:12:21 »
Róbcie jak chcecie ;) Ja tam jakoś problemów z baterią nie mam. A wskaźnik wskazuje jak trzeba - bez przeskoków etc.

I oczywiście tak jak napisałem chodziło mi o formowanie baterii... Formatować to można co najwyżej partycję na dysku.

« Odpowiedź #201 dnia: Sierpień 01, 2010, 23:33:20 »
Witam Was

Od jakiegoś czasu testuję romy Jackos'a w poszukiwaniu czegoś, na czym dałoby się w miarę komfortowo pracować :mrgreen: . Parę dni temu miałem SkrobPRO, ale działał mi jakoś strasznie wolno, więc postanowiłem jeszcze wypróbować SmartMOVE.

Ten drugi na tyle przypadł mi do gustu, że chętnie zostałbym przy nim dłużej, gdyby nie parę spraw.

Ogólnie SmartMOVE jest bardzo szybki, pasek przewija się płynnie, pamięci nie ubywa, jest stara karta kontaktów i nowa z mailami (tak jak lubię :)). Gdybym jeszcze tylko znalazł jakiś sposób na pisanie polskich znaków, to byłoby prawie idealnie.

Niestety dziś odkryłem poważny problem - z jakiegoś powodu nie mogę uruchomić ani zainstalować AutoMapy (6.5). Jeszcze nigdy, na żadnym romie nie miałem z tym problemu i nie wiem jak sobie z tym poradzić. Jak próbuję ją uruchomić ze skrótu/pliku to zaczyna się ładować normalnie ale po chwili wyskakuje błąd "the parameter is incorrect". Klikam OK i zostaje mi plansza powitalna i dalej nic. Mogę jedynie zminimalizować i wyłączyć. Próbowałem zainstalować program na karcie jeszcze raz, ale po włożeniu karty instalacja nie startuje (zawsze mi się włączał autostart).

Czy ktoś z Was miał już podobny problem?

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam

*

Offline pozioma1

• **
  • 127
  • Technomaniak z coraz mniejszą ilością czasu :-(
  • Sprzęt: Prestigio PAP4500 DUO, HTC Touch Pro 2; Nokia E61
« Odpowiedź #202 dnia: Sierpień 03, 2010, 22:37:44 »
Witam, jest już wersja 1.4 ktoś testował ??
@Skrobel miłego wypoczynku mam ten sam termin urlopu  :grin:
Primary : Prestigio MultiPhone PAP4500 DUO - Android 4.xx w trakcie szukania
Secondary :HTC TP2 Rhodium - ROM Jackos EVO WWE SkrobPRO
Backup : Nokia E61

« Odpowiedź #203 dnia: Sierpień 04, 2010, 00:03:54 »
Ja właśnie zaciągnąłem SmartMOVE 1.4 i jak wczesniej Automapa nie działała, tak teraz jest wszystko OK, tak więc anuluję moje wcześniejsze pytanie. Nawet ikonka się od razu w programach pojawiła, bez instalacji :D . Co do szybkości to trudno mi coś powiedzieć więcej niż o wersji 1.3 - rom jest bardzo szybki i płynny. Nie odczuwa się żadnych przycięć itp, jak dotąd wszystko śmiga jak należy i nie zauważyłem jakichś błędów.
P.S. Spolszczenie do wersji 1.3 działa bez problemu na 1.4.

Pozdrawiam i życzę miłego testowania :)

« Odpowiedź #204 dnia: Sierpień 04, 2010, 01:49:43 »
Witam właśnie próbuje zainstalować JackFULL 1.4. Zacząłem od "Recommended tool Task29" no i chyba mam problem bo fonek niby przeszedł całą instalację na kompie pojawił się komunikat Finish ale Rhodiumek zawisł na czarnym ekranie z napisem TOUCH pro2. Proszę o podpowiedz co mam zrobić bo nie mogę kontynuować instalacji z powodu braku połączenia ActiveSync.

*

Offline ladgim

• 388
  • Sprzęt: HTC Rhodium PROven 2.5 m2.1, HTC Desire
« Odpowiedź #205 dnia: Sierpień 04, 2010, 07:03:00 »
I o to przeca chodzi. Teraz bootloader i wgrywasz nowy rom.

*

Offline pozioma1

• **
  • 127
  • Technomaniak z coraz mniejszą ilością czasu :-(
  • Sprzęt: Prestigio PAP4500 DUO, HTC Touch Pro 2; Nokia E61
« Odpowiedź #206 dnia: Sierpień 04, 2010, 12:55:52 »
Witam, Soft Jackos S2 ROM JackFULL v1.4, nie działa mi mikrofon w trybie głośnomówiącym.. ktoś to może potwierdzić ewentualne rozwiązanie ???
Primary : Prestigio MultiPhone PAP4500 DUO - Android 4.xx w trakcie szukania
Secondary :HTC TP2 Rhodium - ROM Jackos EVO WWE SkrobPRO
Backup : Nokia E61

*

Offline Ralf63

• 464
« Odpowiedź #207 dnia: Sierpień 04, 2010, 18:37:55 »
chyba musze przyznać rację, że szybko bateria ucieka... Aczkolwiek dla mnie to nie problem bo wszedzie mam ładowarke (dom, praca,samochód) ale taka sytuacja jest.
iPhone 3GS 32 GB

*

adtech

« Odpowiedź #208 dnia: Sierpień 04, 2010, 19:40:43 »
Witam, Soft Jackos S2 ROM JackFULL v1.4, nie działa mi mikrofon w trybie głośnomówiącym.. ktoś to może potwierdzić ewentualne rozwiązanie ???
Nie ma rozwiązania. W Jackosach od wersji 1.4 został wgotowany dialer z romów S2, a w nim właśnie nie działa mikrofon. Podobno.

Wróci Skrobel to wyjaśni ;)

« Odpowiedź #209 dnia: Sierpień 04, 2010, 20:56:10 »
Niestety nie tryb bootloadera nie działa. Co gorsza telefon sam się wyłącza i włącza chociaż cały czas jest na kabelku   podłączony do komputera.