[ROM][WWE/PLK]Jackos S3 WM6.5 21913 + Sense 2.5/2.1|TF3D2.1

• 1539 Odpowiedzi
  • 109266 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
Odp: [ROM]Jackos S2 Collection - WM6.5/Sense 2.5/2.1 bez wycieku pamięci
« Odpowiedź #150 dnia: Lipiec 23, 2010, 00:44:17 »
Po kilku eksperymentach widzę, że wgranie plików compose_xxxx.htm nie będzie takie proste. System nie chce czytać żadnych plików htm wgranych przez użytkownika (czy to plikiem cab, czy też wrzuconych bezpośrednio). To dlatego @dawidggg miał problem z odczytywaniem wiadomości. Po prostu ustawiłem formatkę w rejestrze na read_sms.0415.htm, plik był prawidłowy a system nie chciał go otworzyć.
Tym razem z e-mailami jest to samo. Plik HTC_compose_note.0415.htm jest prawidłowy, a mimo to outlook nie chce go użyć. Co więcej jeśli ustawię w rejestrze, że ma być używany oryginalny 0409 (2 posty wyżej), a potem skopiuję ten plik fizycznie na kompa, po czym nie zmieniając go wgram z powrotem na PDA, to już nawet tego pliku outlook nie chce użyć jako formatki do edycji wiadomości. Dziwne... czyżby outlook akceptował wyłącznie pliki htm z ROMu?
Dopóki nie wykryję co jest nie tak, z pakietów spolszczających wylatują polskie formatki wiadomości. Zaktualizowane pakiety w pierwszym poście (tylko SkrobPRO, SmartMOVE i ShowLITE, bo tylko w tych jest compose_note).

« Odpowiedź #151 dnia: Lipiec 23, 2010, 08:12:15 »
Czy wy też macie problemy z czescią aplikacji na Romie smartmove? W uzardzie nie chca sie odtwarzac filmiki a w g-profile nie dzialają przypomnienia i dzwiek wiadomosci odtwarza sie dopiero po odblokowaniu telefonu.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #152 dnia: Lipiec 23, 2010, 12:27:30 »
Mam właśnie smartMOVE w tej chwili, ale nie mam problemu ani z żadnymi aplikacjami, które mam zainstalowane (akurat nie używam żadnej z wymienionych przez Ciebie) ani z powiadomieniami o wiadomościach (przychodzą nawet w standby i telefon się nie wybudza automatycznie, ale dźwięk i wibracja jest).

*

Offline rafallbn

• 25
  • Sprzęt: HTC TP2, Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #153 dnia: Lipiec 23, 2010, 14:07:20 »
U mnie w SmartMOVE też już działa wszystko jak trzeba. Nie mam problemu z żadnymi aplikacjami

« Odpowiedź #154 dnia: Lipiec 23, 2010, 20:46:11 »
W g-profile jest coś zwalone. Czy wie ktoś jak wyczyścić rejestr po odinstalowaniu tej aplikacji? Ja jakimś zagranicznym forum tej aplikacji znalazłem że przeinstalowanie z czyszczeniem rejestru pomaga. Pomoże ktoś?

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #155 dnia: Lipiec 26, 2010, 10:09:39 »
Chyba faktycznie za wcześnie pochwaliłem SmartMOVE, bo w ciągu weekendu dwukrotnie miałem taki przypadek, że powiadomienie o wiadomości SMS dostałem dopiero jak wybudziłem telefon ze standby :(
Teraz zarzucam sam siebie SMSami z internetu próbując wykryć w jakich dokładnie okolicznościach to występuje, ale jak na złość teraz działa dobrze za każdym razem.

@Miedziak, czy nadal masz problemy z powiadomieniem o SMSie dopiero po wybudzeniu? Czy masz zainstalowane spolszczenie?

*

jakozlowski

« Odpowiedź #156 dnia: Lipiec 26, 2010, 10:54:17 »
Ja mam SmartMOVE bez spolszczenia i nigdy mi się ten problem nie pojawił.

*

Offline zbyszaty

• *
  • 73
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2, Nokia E 52, Asus P526
« Odpowiedź #157 dnia: Lipiec 27, 2010, 07:36:41 »
odnośnie ROMu SmartMOVE 1.3:
- jak wyłączyć wibrowanie klawiatury ekranowej podczas wciskania klawiszy?
- jak wyłączyć wibrowanie przy wyborze nowej zakładki na sliderze?
ROM: Stock ROM
RADIO: 4.49.25.91

« Odpowiedź #158 dnia: Lipiec 27, 2010, 08:02:03 »
Pociesze cie Skrobel ze ten problem na 100% nie ma nic wspolnego z spolszczeniem.  Predzej z kilkoma programami do edytowania notyfikacji. Teraz przerzucilem sie na scrobpro i jedynym dzialajacym programem do tych celow jest mSentinel

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #159 dnia: Lipiec 27, 2010, 10:18:37 »
odnośnie ROMu SmartMOVE 1.3:
- jak wyłączyć wibrowanie klawiatury ekranowej podczas wciskania klawiszy?
- jak wyłączyć wibrowanie przy wyborze nowej zakładki na sliderze?
Faktycznie nie ma żadnego z tych ustawień w Settings, ale:
- [HKLM\SOFTWARE\HTC\ezsip]
  "VibrationEnabled" = DWORD: 0

- [HKLM\Software\OEM\TFLOSettings]
  "ApVibrationOn" = DWORD: 0

Zrobić z tego cab'a?

Pociesze cie Skrobel ze ten problem na 100% nie ma nic wspolnego z spolszczeniem.  Predzej z kilkoma programami do edytowania notyfikacji. Teraz przerzucilem sie na scrobpro i jedynym dzialajacym programem do tych celow jest mSentinel
W sumie wolałbym, żeby ten problem dotyczył spolszczenia niż generalnie ROMu. Ale u mnie już więcej się nie powtórzył, a nie używam (i nie używałem) żadnego programu do edytowania notyfikacji. Rozumiem, że starasz się spowodować, żeby nie odczytana notyfikacja była ponownie sygnalizowana (np. dźwiękiem po jakimś czasie)?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 27, 2010, 10:51:26 wysłana przez Skrobel »

*

Offline zbyszaty

• *
  • 73
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2, Nokia E 52, Asus P526
« Odpowiedź #160 dnia: Lipiec 27, 2010, 12:16:09 »

Faktycznie nie ma żadnego z tych ustawień w Settings, ale:
- [HKLM\SOFTWARE\HTC\ezsip]
  "VibrationEnabled" = DWORD: 0

- [HKLM\Software\OEM\TFLOSettings]
  "ApVibrationOn" = DWORD: 0

Zrobić z tego cab'a?

dzięki teraz działa :)
ROM: Stock ROM
RADIO: 4.49.25.91

« Odpowiedź #161 dnia: Lipiec 27, 2010, 16:12:32 »
Generalnie to szukam czegoś takiego co bedzie mialo profile i przypomnienia tak jak niedziałające g-profile. Próbowałem już Vibro, PhoneWeaver, Spb Phone Suite, Profiles for Windows Mobile... Wszystko albo sie nie instaluje albo nie dziala tak jak powinno.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #162 dnia: Lipiec 27, 2010, 16:23:46 »
Ahaa... już wiem o co Ci chodzi. Faktycznie ja też bym chętnie widział programik, co by mi automatycznie na noc zmieniał profil na "Cichy", a dodatkowo przydałby mi się profil podobny do nokiowego "Dyskretny", gdzie miałbym tylko pojedyncze piknięcie na każde zdarzenie zamiast wibracji trwającej 4 sekundy i tak głośnej, że właściwie nie potrzeba dźwięków :D :D

*

Offline neonprojekt

• 4
  • Sprzęt: HTC DESIRE
« Odpowiedź #163 dnia: Lipiec 27, 2010, 17:20:34 »
Ahaa... już wiem o co Ci chodzi. Faktycznie ja też bym chętnie widział programik, co by mi automatycznie na noc zmieniał profil na "Cichy", a dodatkowo przydałby mi się profil podobny do nokiowego "Dyskretny", gdzie miałbym tylko pojedyncze piknięcie na każde zdarzenie zamiast wibracji trwającej 4 sekundy i tak głośnej, że właściwie nie potrzeba dźwięków :D :D
spróbuj tego : RescoContactManager, ma opcję przełączania w tryb "cichy" w zadanych godzinach i możliwość konfiguracji własnych profili.
LeeDrOiD V2.3b

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #164 dnia: Lipiec 27, 2010, 17:35:44 »
Dzięki, wypróbuję.
Chociaż ja w sumie nie potrzebuję programu do zarządzania kontaktami, a 25$ za wtyczkę do edycji profili to w sumie trochę kosztownie ;) Ale skoro kogoś stać na TP2.... ;)

« Odpowiedź #165 dnia: Lipiec 27, 2010, 22:51:36 »
Fajny programik skrzynka sms wyglada duzo lepiej niz windowsowa i jest duzo szybsza niz ta od htc. Tylko mam jeden problem: gdzie sa te profile?

*

Offline Krzysztof-S

• 7
  • Sprzęt: Eten M700, HTC Touch Pro 2 (Rhodium), LG X4 P880
« Odpowiedź #166 dnia: Lipiec 28, 2010, 14:06:57 »
Witam.

Prośba do autora "polonizacji" o poprawienie odnośnika z początku tematu, do wersji "Skrobel SkrobPRO PLK MOD v2a".
W chwili obecnej jest tam podpięta PL'ka do SmartMOVE i po jej instalacji na SkrobPRO wychodzą "krzaczki" ;-)

ps. Podziękowania dla Skrobel'a za przygotowanie całej paczki PL'ek  :ok:

Krzysztof
« Ostatnia zmiana: Lipiec 28, 2010, 14:08:52 wysłana przez Krzysztof-S »

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #167 dnia: Lipiec 28, 2010, 14:58:28 »
O kurczę, rzeczywiście, chyba mi się linki pomieszały! A co gorsza najnowsze PLK mod'y mam na komputerze w domu, gdzie będę najwcześniej ok. 20 i dopiero wtedy poprawię link :(

Niestety paczka SmartMOVE nie może działać poprawnie na SkrobPRO, bo to jest na inną Manilę. :( Już lepiej byłoby gdybym przez pomyłkę podał link do ShowLITE. Tam nie będą przetłumaczone tylko niektóre menu na HomeScreen...

Przepraszam, poprawię się jak najszybciej.

« Odpowiedź #168 dnia: Lipiec 28, 2010, 16:11:43 »
Witam
co moglo sie stac po tym jak w pierwszej kolejnosci uzylem task29 i telefon jak sie wlacza staje na glownym logo i nie rusza dalej?? ;/
prosze o pomoc :)
z gory dzieki za odpowiedz :)
pozdrawiam :)

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #169 dnia: Lipiec 28, 2010, 16:21:43 »
Witam,
Stało się to co sam chciałeś :P
Telefon jest sformatowany. Nie ma systemu - nie ma co wystartować. Wprowadź telefon w bootloader i możesz flashować dalej.
W bootloader wchodzisz włączając (albo restartując) telefon trzymając jednocześnie wciśnięty "VolumeDown" z boku obudowy.

BootLoader Mode

:D :D

« Odpowiedź #170 dnia: Lipiec 28, 2010, 16:26:15 »
dziekuje slicznie :)

Połączone: Lipiec 28, 2010, 16:30:38
jeszcze jedno pytanie
czy robic HR badz SR po wgraniu ROM'a??
« Ostatnia zmiana: Lipiec 28, 2010, 16:30:38 wysłana przez waglik10 »

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #171 dnia: Lipiec 28, 2010, 17:03:10 »
Większość kucharzy zaleca HR po skończonym flashu. Jedno jest pewne: nie zaszkodzi :D Mnie się czasem zdarza zapomnieć, tyle już tych flashów było, ale staram się robić.

*

Offline neonprojekt

• 4
« Odpowiedź #172 dnia: Lipiec 28, 2010, 17:04:43 »
Fajny programik skrzynka sms wyglada duzo lepiej niz windowsowa i jest duzo szybsza niz ta od htc. Tylko mam jeden problem: gdzie sa te profile?
Nie wiem jaką masz wersję, ale w wersji 2.05 na ekranie głównym po tapnięciu w wybór profili jest opcja "Scheduled Profiles" gdzie można ustalić swój profil.
LeeDrOiD V2.3b

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #173 dnia: Lipiec 28, 2010, 17:06:25 »
Pod warunkiem, że używa się ekranu domyślnego Windowsa. Na HS Manili nie widzę nigdzie takiej możliwości...

*

Offline neonprojekt

• 4
« Odpowiedź #174 dnia: Lipiec 28, 2010, 17:23:32 »
Zgadza sie, ja używam SPB Mobile Shell, przejście do ekranu windowsa to tapnięcie w przycisk "pokaż dzisiaj" więc nie ma wiele roboty z ustawieniami "Resco".
LeeDrOiD V2.3b

« Odpowiedź #175 dnia: Lipiec 28, 2010, 17:54:14 »
Witam proponuje te linki do skinsow itp powrzucac na pdaclub bedzie latwiej to pobierac :)
ja mam problem z pobraniem z xda... ;/

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #176 dnia: Lipiec 28, 2010, 18:03:28 »
Co się da to wrzucam, ale do wiadomości na PDAClub nie można dodać więcej niż 4 załączniki, których łączna waga nie może w dodatku przekroczyć 1MB. Także nawet cabów spolszczających nie mogłem wrzucić tutaj.

Ponadto te pliki, które są umieszczone na xda są własnością ich autorów i raczej staram się ich nie kopiować i nie udostępniać pod "swoim" szyldem :)

« Odpowiedź #177 dnia: Lipiec 28, 2010, 18:27:21 »
w takim razie po udanym pobraniu co prawda z innej stronki tego wszystkiego pytanie to skinsy i toolbar ma byc zapisany w rozszerzeniu .cab?? czy tak jak ja to mam po wypakowaniu jakies pliczki ktore mam gdzies przerzucic?? :)

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #178 dnia: Lipiec 28, 2010, 18:36:27 »
To zależy w której formie ściągnąłeś.

Jeśli masz plik *.cab to go po prostu instalujesz. Jeśli masz plik zip z jakimiś dziwnymi plikami w środku, to najczęściej wrzuca się je do \Windows\, ale to powinno być wyraźnie napisane w wątku z którego pobierasz dany mod czy skin.

Swoją drogą zastanawiam się czemu masz problemy z pobraniem z xda? Może nie jesteś zalogowany? Żeby pobierać załączniki z xda trzeba być tam zalogowanym...

« Odpowiedź #179 dnia: Lipiec 28, 2010, 18:51:51 »
haha nie no zalogowany jestem :)