tez mam problem z zegarem
Pamiętam, dlatego napisałem po wielokropku.
Tyle, że u mnie problem z zegarem wystąpił TYLKO raz i TYLKO kiedy używałem spolszczenia na v1.2a. Potem dopiero uświadomiłem sobie, że nie zrobiłem HR po flashu. Wgrałem 1.2.1, po flashu zrobiłem HR i od tamtej pory (przedwczoraj) nie miałem problemów z zegarem ani z przywieszaniem ale na WWE. Dziś wieczorem znów spróbuję "zapodać" spolszczenie i zobaczę jaki będzie efekt.
Zastanawiam się co u Ciebie mogło spowodować te problemy. Na zdrowy rozum musi to być jakiś mod do manili, bo "czysty" ROM działa u mnie bez najmniejszego problemu. Nie przypuszczam też, żeby był to konflikt np. z Brian's TaskBar'em. Ewentualnie mogło to spowodować BG4A (którego używałem bardzo krótko i u mnie po prostu mogło nie wystąpić) albo właśnie spolszczenie. Teraz zainstalowałem BG4A na WWE i też poobserwuje. Może jakoś razem znajdziemy program lub mod, który to u Ciebie powoduje.
Połączone: Lipiec 04, 2010, 13:42:49
- Skrobel wspomniałeś, że zapisujesz ustawienia poczty, itp. do CABów - możesz zdradzić jak?
Niestety nie tak bezpośrednio do CABów. Poprostu żmudną metodą prób i błędów powyszukiwałem gdzie w rejestrze siedzą te parametry, które zawsze zmieniam. Z tych parametrów robię sobie pliki *.reg, które potem importuję WinCE Cab Managerem i tworzę sobie cab'a. Ustawienia urządzeń BT też są przechowywane w rejestrze w kilku kluczach, więc to się też daje zaimportować. Nie będę dokładnie w tej chwili opisywał które to klucze, bo po pierwsze zajęłoby to pewnie kilka strona, a poza tym akurat Ty możesz zmieniać zupełnie coś innego. Ale fakt, że takiego spójnego tutoriala o edytowaniu rejestru nie znalazłem. Jeśli będziesz miał pytania albo problemy to pisz na PW, postaram się coś doradzić.
Z kolei e-mail i ustawienia WiFi przygotowałem sobie dzięki
ProvXML Creator. Powstałe w ten sposób pliki provxml również importowałem do Cab'a. Tyle że nie wszystko zadziałało od razu, również dla różnych serwerów niektóre ustawienia musiałem zmieniać ręcznie. A z kolei z WiFi musiałem sobie zrobić zupełnie oddzielne CABy, bo ustawienia WiFi mogę bez problemu importować tylko jak WiFi jest włączone i widoczna jest ta sieć, której ustawienia chcę zaimportować.
- czy jest jakiś soft, który byłby cyfrowym kompasem (o ile TP2 coś takiego wspiera)
Znalazłem tylko coś takiego:
http://pdaclub.pl/forum/rhodium/rhodium-a-aplikacja-kompas/Ale nie testowałem, więc musisz sprawdzić sam.