Witam,
[ROM][01.05.2011][WWE]Jackos S3 WM6.5 21913 + Sense 2.5/2.1|TF3D2.1Zrzuty (wersja 1.2) - nowsze w wątku Autora (link powyżej).

ROM jest przygotowany w 7 edycjach różniących się wersją wgotowanego Co0kie's Home Tab. Seria S3 to nowa, stworzona od "zera" edycja. Mocno poprawiona. Wszystkie ROMy posiadają "klasyczną" aplikację Wiadomości oraz nową nakładkę na Wiadomości Sense (People Messaging).
JackFULL
- CHT2.0.0 final
JackFULL legacy
- CHT1.8.5
SkrobPRO
- CHT1.7.1
ManilaRUSH
- Sense 2.5 only (4 column quicklinks -> CHT 1.6.1)
ShowLITE
- Sense 2.5 only
SmartMOVE (bonus release)
- Sense 2.1 only (some mods to make it feel like Sense 2.5)
SleekBASIC (bonus release 2)
- TF3D 2.1 only
Nowy ROM S3 oparty jest na buildzie 21913.
Domyślny PagePool wynosi 16 MB.
Historia wersji, czyli tzw. Changelog znajduje się zawsze w TYM MIEJSCUDownload: Jackos ROM repository
Poniżej umieszczam kilka przydatnych moim zdaniem informacji oraz sprawdzonych, działających modów.Autoinstall - w ROMach Jackosa wgotowany jest Tom's AutoInstall. Instaluje on wybrane przez użytkownika programy już w czasie kustomizacji po HR. Używa się go bardzo prosto: tworzymy na karcie pamięci katalog 'Autoinstall', kopiujemy po prostu nasze ulubione instalki do tego katalogu i już. Działają niestety tylko pliki 'cab', więc żadnych skryptów w stylu xda-uc czy provxml nie uruchomimy (chyba, że wrzucimy je do cab'a). Z mojego doświadczenia wynika, że nie wszystkie programy się instalują, tzn. są problemy z tymi, które wymagają ingerencji użytkownika innej niż wybór miejsca docelowego instalacji (np. w niektórych programach przy instalacji konieczny jest wybór języka itp.). Tym niemniej jest to bardzo przydatne narzędzie. Ja np. mam swoje caby z ustawieniami systemu. A więc po HR czy po flashu mam system w dużej mierze ustawiony pod siebie (konta e-mail, dźwięki, urządzenia BT, czcionki itp. idt.). Wystarczy zmienić parę rzeczy w manili, ustawić datę, przywrócić dane PIM i troszkę plików ustawień i
voilla.
ActionScreen - jeśli to się wyda komuś przydatne, nieco zmodyfikowałem na swoje potrzeby oryginalną instalkę Smaberga tak, że oprócz zainstalowania samej aplikacji podpina ją również pod lewy SoftKey (jak w PROven'ie), a dodatkowo tworzy w MenuStart dwa dodatkowe linki do szybkiego włączania/wyłączania WiFi oraz BlueTooth. Lubię mieć te przełączniki na HS. Plik można pobrać
TUTAJ
Jeśli ktoś woli klasyczny Smaberg Action Screen, to może skorzystać z podpowiedzi @dawidggg (dzięki Dawid), która znajduje się w
tym poście.
TaskBar - jeśli ktoś nie lubi klasycznych ikon taskbara, to proponuję Brian's Taskbar w wersji od gfreek. Nie zauważyłem żadnego zwolnienia ani innych problemów po instalacji tych ikonek. Wygląda to mniej więcej tak:
Link do Brain's TaskBar by gfreekDialer Skin - do ogólnie ciemnoszarej kolorystyki ROMów Jackosa pasuje moim zdaniem skórka dialera zaproponowana przez @dawidggg
tutaj:

W tym samym poście znajdziecie jeszcze zestaw ikonek (wg mnie ładnych), a
tutaj jeszcze mod zmieniający ikony zakładki "Settings" na kolorowe.
Dzięki za wszystkie propozycje i testowanie!
Lockscreen - skoro już robię tutaj porządek, to dopiszę jeszcze jedną rzecz.
ROMy S3 mają domyślnie wyłączony lockscreen (ekran blokady) rodem z WM6.5 (ten z suwakiem), który ma tendencję do "pompowania" procesu gwes.exe oczywiście nie czyszcząc po sobie zajętej pamięci.
Aby przywrócić blokadę znaną z WM6.5 należy ściągnąć i zainstalować cab o nazwie
Jackos WM6.5 lockscreen z
posta #5 wątku na xda.
W tym powyższym poście znajdziecie też inne przydatne caby stworzone przez Autora.
I na sam koniec niespodzianka ode mnie:Jackos S3 ROM PLK - WM6.5 + Sense 2.5 | TF3D 2.1 by Skrobel 
Wersja PLK jest to "przerobiona" przeze mnie wersja WWE. Jackos pokazał mi jak rozebrać ROM do postaci "płaskiego dump'u" i jak go złożyć z powrotem. To wystarczyło do podmiany plików językowych oraz paru ustawień i tak powstały wersje PL.
Za pomoc w jego stworzeniu (a właściwie przerobieniu) dziękuję w szczególności Jackosowi, ale specjalne podziękowania należą się również Qsce oraz Budniowi.