[ROM][WWE/PLK]Jackos S3 WM6.5 21913 + Sense 2.5/2.1|TF3D2.1

• 1539 Odpowiedzi
  • 112180 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

adtech

Odp: [ROM][WWE/PLK]Jackos S2 Collection - WM6.5/Sense 2.5/2.1|TF3D2.1
« Odpowiedź #900 dnia: Styczeń 12, 2011, 22:52:38 »
BattClock ma bardzo często aktualizacje, polecam AppToDate. Zanim zrobimy aktualizację, należy wyeksportować ustawienia BattClock (jeśli nie chcemy ich stracić).

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #901 dnia: Styczeń 12, 2011, 22:55:58 »
A szczerze mówiąc nie lubię automatycznych aktualizacji. Zdarza się, że najnowsza wersja nie jest lepsza od tej o "oczko" starszej. Więc zanim coś zaktualizuję wolę poczytać co o najnowszej wersji piszą inni :-| A poza tym trzeba pamiętać, że często "lepsze jest wrogiem dobrego"  :proud:

*

Offline dantemg

• 935
  • Sprzęt: Nokia E65 -> HTC Touch Pro 2 -> HTC Sensation XE
« Odpowiedź #902 dnia: Styczeń 12, 2011, 23:20:17 »
Przed momentem zauważyłem, że mi godzinka do przodu przeskoczyła. Nie mogę znaleźć w tym buildzie opcji do wyłączenia aktualizacji automatycznej (do tej pory korzystałem z buildów ze startem na dole :P). Pomoże ktoś? I jeszcze jedno, do czego służy Language Provisioning?
ROM:  Jackos EVO ManilaRUSH 1.4.0 PLK / Rhodium
ROM:  Oficjalny / Sensation

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #903 dnia: Styczeń 12, 2011, 23:46:57 »
Zaraz zaraz... Godzinka nie miała prawa przeskoczyć. Jest poprawka od tego z całą pewnością zaimplementowana. Zresztą mi nie przeskoczyła a synchronizację mam włączoną:

Start -> Settings -> Personal -> Phone -> GSM/UMTS Services -> Time synchronization -> Get settings

Language provisioning instaluje profile klawiatury sprzętowej i słownik XT9 dla języków poszczególnych. Jeśli nie używasz polskich znaczków, to nie masz po co instalować. Po zainstalowaniu PLK i resecie polskie znaczki będą pod klawiszem FN + odpowiednia litera, a symbole, które powinny być dla tych klawiszy są przeniesione na najbliższe wolne miejsce w lewo.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 12, 2011, 23:49:14 wysłana przez Skrobel »

*

Offline dantemg

• 935
« Odpowiedź #904 dnia: Styczeń 13, 2011, 00:09:47 »
Dzięki wielkie, nie zauważyłem tej opcji. A co do godzinki to przeskoczyła mimo tego, że nic nie instalowałem. Nie będę sprawdzał czy to moja wina czy dobrze znanego błędu, muszę mieć sprawny budzik. Jak u wszystkich innych działa ok to nie było tematu. Jeszcze raz dzięki za podanie ścieżki do time synchronization.

*

Offline Marcin-htcpro2

• **
  • 216
  • Sprzęt: HTC PRO2
« Odpowiedź #905 dnia: Styczeń 13, 2011, 09:32:24 »
BattClock nawet fajny, tylko trzeba poświecić sporo czasu na ustawienie.

Natomiast mam problem z proximity lockerem, u mnie on powoduje niekontrolowane wygaszanie ekranu, i nie wiem o co chodzi. A powiedzcie mi czy da się go ustawić aby po wyłączeniu powerem blokował urządzenie ? nijak nie mogę tego rozszyfrować.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #906 dnia: Styczeń 13, 2011, 09:59:34 »
Mnie się wydaje, że Proximity nie ma nic wspólnego z blokowaniem ekranu. On tylko wyłącza ekran. Dlatego właśnie często jeśli mój telefon coś robi (np. instaluje aplikację albo dopiero się uruchamia), to chcąc schować go do kabury nie wyłączam go klawiszem Power tylko przesuwam palcem nad czujnikiem. Wtedy procesy które trwają aktualnie w systemie nie są zawieszone (w przeciwieństwie do trybu Standby włączonego klawiszem Power).
Także Proximity nie służy do blokowania telefonu kiedy wyłącza się ekran, tylko do wygaszania ekranu kiedy coś (np. palec, ścianka kabury) jest w pobliżu czujnika zbliżeniowego (mały kawałek przezroczystego plastiku po lewej stronie głośniczka). Być może dlatego Twój telefon niekontrolowanie wygasza ekran, kiedy sięgasz palcem do górnej części obudowy/przycisku Power? Założenie jest takie, że można schować telefon do kieszeni/kabury nawet w stanie włączonym i nie ma obawy, że nam się coś porobi na ekranie.

Z kolei jest kilka programów, które blokują ekran po wyłączeniu (albo włączeniu) podświetlenia. Do najmniejszych należy LockDevice. Ale podobne rzeczy potrafi robić każdy z "większych" softów, jak TouchLock Pro, SmartLock, czy S2U2. Ale szczerze mówiąc odkąd jestem spokojny, że nawet przypadkowe naciśnięcie Power w kaburze nie spowoduje włączenia ekranu dopóki zakryty jest czujnik, zapomniałem o innych programikach.

*

Offline Marcin-htcpro2

• **
  • 216
  • Sprzęt: HTC PRO2
« Odpowiedź #907 dnia: Styczeń 13, 2011, 10:10:12 »
Dzięki, jak zwykle wytłumaczyłeś to aż za dokładnie, tera już wiem o co biega. Faktycznie jest to nawet fajne rozwiązanie z tym że podczas pracy z telefonikiem przypadkowe przejechanie nad czujnikiem wygasza ekran - co mi się często zdarza.

Ale szczerze mówiąc odkąd jestem spokojny, że nawet przypadkowe naciśnięcie Power w kaburze nie spowoduje włączenia ekranu dopóki zakryty jest czujnik, zapomniałem o innych programikach.

Precyzując, to przyciśnięcie Power włącza ekran ale na ułamek sekundy i znów go gasi - więc przypadkowe naciśnięcie czegokolwiek graniczy z cudem.

*

jakozlowski

« Odpowiedź #908 dnia: Styczeń 13, 2011, 12:08:58 »
Skasowałem sobie jakiś czas temu z autostartu skrót do proximity. Może ktoś podrzuci lub poda skrót bo nie wiem gdzie jest.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #909 dnia: Styczeń 13, 2011, 15:35:01 »
Proszę bardzo. Zmień tylko rozszerzenie pliku z txt na lnk (nie mogłem wysłać lnk jako załącznik) i wrzuć do StartUp.

Dzięki, jak zwykle wytłumaczyłeś to aż za dokładnie, tera już wiem o co biega. Faktycznie jest to nawet fajne rozwiązanie z tym że podczas pracy z telefonikiem przypadkowe przejechanie nad czujnikiem wygasza ekran - co mi się często zdarza.

Do tego się niestety trzeba przyzwyczaić i nie robić niekontrolowanych ruchów nad czujnikiem w trybie portrait.

A jest jeszcze inna zaleta tego programiku. Otóż często mi się zdarza, że telefon jest w kaburze, a ja mam słuchawki w uszach (słucham muzyki), albo zestawik słuchawkowy BT. Kiedy ktoś do mnie zadzwoni (albo ja do kogoś używając wybierania głosowego) to telefon naturalnie się wybudza, ale mogę odebrać przyciskiem na słuchawkach. W trakcie rozmowy ekran jest wyłączany (to funkcja systemowa również używająca czujnika zbliżeniowego), ale po zakończeniu rozmowy ekran się uaktywnia i przez pewien czas (ustawiony w menu automatycznego wygaszania ekranu) jest aktywny. U mnie jest to np. 1 minuta. I bardzo często zdarzało mi się w kaburze coś ponaciskać, a w szczególności zieloną słuchawkę, i ni stąd ni zowąd słyszałem w słuchawkach, że do kogoś dzwonię. Zanim wyjąłem telefon, żeby sprawdzić do kogo, często było już za późno.

Dlatego właśnie bardzo długo używałem LockDevice, bo kiedy odebrałem rozmowę przychodzącą (bez odblokowywania) to po zakończeniu połączenia blokada ekranu była aktywna.

Ale Proximity jest lepsze bo po 150 ms od zakończenia połączenia (ten czas można ustawić w rejestrze) ponownie sprawdza stan czujnika i jeśli jest aktywny (tzn. telefon jest w kaburze) natychmiast wyłącza ekran. A jeśli czujnik nie jest zasłonięty (czyli telefon leży na stole np., albo siedzi w uchwycie samochodowym) to jest gotowy do pracy bez odblokowywania.

*

jakozlowski

« Odpowiedź #910 dnia: Styczeń 13, 2011, 15:55:14 »
Dzięki za skrót i informację   :grin:

Jakie wrażenia z S3 Jackosa?

Napiszcie coś proszę, kusi mnie  :E
« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2011, 19:02:30 wysłana przez jakozlowski »

« Odpowiedź #911 dnia: Styczeń 13, 2011, 19:28:23 »
Ja sie nie zachwyciłem niestety...
Zmienilem eksperymentalnie na Energy i sie okazało ze dziala bardzo sprawnie. Bardzo mnie to zaskoczyło.

*

Offline henio81

• *
  • 76
  • Sprzęt: HTC Touch Pro II
« Odpowiedź #912 dnia: Styczeń 13, 2011, 19:54:46 »
mam problem otoz jak wprowadze tel w stan uspienia przyciskiem power to nie dochodza do mnie sms'y...dopiero jak wybudze tel to przychodzi wiadomosc jest na to jakas rada? dzieki
ROM: EnergyROM
Radio: 4.49.25.17

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #913 dnia: Styczeń 13, 2011, 21:56:52 »
Miałem tak w którejś starszej wersji ROMu. Jeśli dobrze pamiętam był to SmartMOVE. Podejrzewam, że to kwestia kompatybilności z jakimś programem, bo w owym czasie sporo eksperymentowałem z cab'ami. Od tamtej pory nie zdarzyło mi się to ani razu. Może powinieneś przełamać się do jakiegoś nowszego ROMu?

*

Offline henio81

• *
  • 76
  • Sprzęt: HTC Touch Pro II
« Odpowiedź #914 dnia: Styczeń 13, 2011, 22:01:00 »
tak tez chyba uczynie :)
ROM: EnergyROM
Radio: 4.49.25.17

*

jakozlowski

« Odpowiedź #915 dnia: Styczeń 13, 2011, 22:42:03 »
Skrobel opowiedz jak tam S3 u ciebie. Można zaryzykować instalację czy dużo problemów?

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #916 dnia: Styczeń 13, 2011, 22:46:48 »
Heh. Szczerze mówiąc zainstalowałem z zamiarem przetestowania, ale używam normalnie. Poza tym lockscreenem nic więcej nie znalazłem. Aha, no i jeszcze błędna nazwa ROMu na górnej kurtynce CHT :)
Jestem bardzo ciekaw JackFULLa S3 z CHT 2.0.0, bo bawiłem się ostatnio w konfigurowanie CHT 2.0.0 i muszę przyznać, że jeśli się oszczędnie zarządza kontrolkami (nie cierpię słowa "widżety") to Home w Sense jest szybkie jak diabli :)

*

jakozlowski

« Odpowiedź #917 dnia: Styczeń 13, 2011, 23:10:04 »
Problemu z lockscreenem i dialerem nie ma przy zastosowaniu proximity lock ? Czy proximity jest już w romie?

Ogólnie jest lepiej w stosunku do S2? Ja we wszystkich romach Jackosa mam od czasu do czasu problem ze zwieszającą się kamerą podczas nagrywania.
Nie zdarza się to zawsze ale od czasu do czasu jak nagrywam.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2011, 23:12:16 wysłana przez jakozlowski »

*

Offline dantemg

• 935
« Odpowiedź #918 dnia: Styczeń 13, 2011, 23:22:34 »
Jak włączyć proximity lock? Wydaje mi się, że wcześniej działał a teraz nie. Po kliknięciu w ikonkę w 'tools' wyskakuje mi komunikat "Hd2ProximityScreenOffclosed"

*

jakozlowski

« Odpowiedź #919 dnia: Styczeń 13, 2011, 23:31:01 »
U Jackosa jest włączony domyślnie (autostart). Skrót powoduje wyłączenie.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #920 dnia: Styczeń 13, 2011, 23:32:33 »
Jak włączyć proximity lock? Wydaje mi się, że wcześniej działał a teraz nie. Po kliknięciu w ikonkę w 'tools' wyskakuje mi komunikat "Hd2ProximityScreenOffclosed"
Jeśli taki komunikat się pojawia, to znaczy, że proces ProximityScreenOff był już w pamięci, w momencie kliknięcia. Jak klikniesz jeszcze raz, powinien się uaktywnić z powrotem, choć już bez żadnego komunikatu.

Problemu z lockscreenem i dialerem nie ma przy zastosowaniu proximity lock ? Czy proximity jest już w romie?

Ogólnie jest lepiej w stosunku do S2? Ja we wszystkich romach Jackosa mam od czasu do czasu problem ze zwieszającą się kamerą podczas nagrywania.
Nie zdarza się to zawsze ale od czasu do czasu jak nagrywam.
zacząłem już pisać tego posta więc skończę... ;)
Z kamerą nigdy nie miałem problemu, ale nagrałem nią może 5 filmów przez ostatni rok. Ale z drugiej strony nie pamiętam, żeby ktoś się na nią skarżył na xda...

EDIT: Problem z lockscreenem nie jest związany z Proximity. To jakby alternatywa dla starej blokady Windows, która jest użyta w tym ROMie. A jeśli się nie używa blokady, to nie ma problemu...
« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2011, 23:34:20 wysłana przez Skrobel »

*

Offline dantemg

• 935
« Odpowiedź #921 dnia: Styczeń 13, 2011, 23:43:28 »
Jeśli taki komunikat się pojawia, to znaczy, że proces ProximityScreenOff był już w pamięci, w momencie kliknięcia. Jak klikniesz jeszcze raz, powinien się uaktywnić z powrotem, choć już bez żadnego komunikatu.
Masz racje:) Z tym że nadal u mnie nie działa. Jakiś pomysł, czy pozostaje HR...?

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #922 dnia: Styczeń 14, 2011, 00:02:55 »
Hmmm... nie no raczej powinniśmy sobie poradzić bez robienia HR z powodu jednego głupiego rezydenta... :S
Z drugiej strony powinno działać od razu. Sprawdź może jakimś dobrym task managerem (np. fdc TM) czy masz w pamięci taki proces jak Hd2ProximityScreenOff.exe.

*

Offline dantemg

• 935
« Odpowiedź #923 dnia: Styczeń 14, 2011, 00:07:03 »
Jest.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #924 dnia: Styczeń 14, 2011, 00:12:33 »
A mimo to jak przesuwasz palec nad czujnikiem to ekran nie gaśnie?

*

Offline dantemg

• 935
« Odpowiedź #925 dnia: Styczeń 14, 2011, 00:19:31 »
Ok, nakombinowałem się jak mogłem aż w końcu wykonałem telefon aby sprawdzić czy czujnik mi nie padł. Po rozmowie dopiero zaskoczyło i działa:) Swoją drogą to naprawdę dobry patent.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #926 dnia: Styczeń 14, 2011, 00:34:18 »
Uff... a nawet miałem coś takiego zaproponować!  :proud:

*

Offline hardie

• **
  • 118
  • Sprzęt: Rhodium
« Odpowiedź #927 dnia: Styczeń 14, 2011, 14:42:13 »
Proximity Locka cały czas używałem, jadąc na SkrobPro, od czasu CHT2.0.... Proximity Lock nie działa poprawnie....

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #928 dnia: Styczeń 14, 2011, 15:14:49 »
Proximity Locka cały czas używałem, jadąc na SkrobPro, od czasu CHT2.0.... Proximity Lock nie działa poprawnie....
A co się dzieje z CHT 2.0.0? Nie pamiętam, żebym miał problemy (niestety trzeba było ustawić gdzieś skrót do proximity sensor, bo domyślnie był wyłączony)...

« Odpowiedź #929 dnia: Styczeń 14, 2011, 21:07:45 »
Na Jackosie z cht 2.0 to sie całkiem cyrki działy. Na przykład podswietlanie samo z jakiegos powodu sie włączało... Generalnie problem jest chyba w cht bo jak teraz mam energy z cookie 2.0 i wlaczone mam to proximity z cht i dziala troche w kartke...