[ROM][WWE/PLK]Jackos S3 WM6.5 21913 + Sense 2.5/2.1|TF3D2.1

• 1539 Odpowiedzi
  • 113085 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
Odp: [ROM][WWE/PLK]Jackos S2 Collection - WM6.5/Sense 2.5/2.1|TF3D2.1
« Odpowiedź #750 dnia: Grudzień 02, 2010, 13:46:30 »
A nowa wersja ROMu już jest. Zmiany - jak sam Jackos stwierdził - są kosmetyczne, ale zawsze.

Bateria w SmartMOVE (i chyba generalnie w ROMach 2.0) to faktycznie nie jest najmocniejsza strona i w sumie wyłączenie OCT niewiele zmienia. Ale aż tak żeby mi telefon od rana do wieczora nie wytrzymał to nie miałem jeszcze ani razu. Dziennie wykonuję ok. 2h rozmów, kilka SMSów, pogoda i emaile ściągane automatycznie przez GPRS. Do tego ok. 30 minut dziennie CorePlayer'a. Przy takim użyciu powiedzmy na 1,5 dnia zazwyczaj wystarczy. Ostatnio ładowałem we wtorek ok. 14 w pracy i dziś rano jak jechałem do pracy to zaświeciła lampka od baterii (prawie całą drogę gadałem oczywiście). Moja bateria jest już dość wysłużona przez te wszystkie flashe i doładowywania, ale jakoś jeszcze trzyma.

*

Offline Alx

• **
  • 205
  • Sprzęt: HTC Touch PRO 2 + 8GB, E-TEN M700 + 8GB
« Odpowiedź #751 dnia: Grudzień 02, 2010, 14:09:36 »
Uzywalem do tej pory wersji SleekBASIC. 3 dni temu uzeczony troche wieksza funkcjonalnoscia postanowilem wyprobowac SmartMOVE i powiem szczerze ze jestem przerazony wytrzymaloscia baterii... ROM mi sie ogolnie podoba, wszystko dziala dobrze i szybko. Prawie jak na SleekBASIC. Ale bateria trzyma zaledwie 1 dzien... No ja rozumiem ze OCT zwieksza zuzycie baterii, ale jak zapomne wieczorem naladowac telefon to nie ma szans zeby wytrzymal do wieczora. Wczoraj wyszedlem do pracy majac 75% baterii. Moj HTC mi padl poznym wieczorem gdy juz wracalem do domu... W SleekBASIC bateria spokojnie trzymala 2 dni.
Dziwne... Może masz wyeksploatowaną baterię, bo mnie na JackFULL v2.0 trzyma około 1,5-2 dni, a korzystam raczej intensywnie. Oczywiście nie ma mowy o oglądaniu filmów, ale muzyki słucham.
ROM : Jackos EVO JackFULL 1.7.0 PLK

*

Offline felek73

• 14
  • Sprzęt: Rhodium
« Odpowiedź #752 dnia: Grudzień 02, 2010, 15:56:53 »
Witam
Ja się zgłaszama z takim pytaniem pierdołą :) bo poważnych problemów przy ROM'ach Jackosa (przynajmniej w SmartMOVE) być nie może ..Zarzuciłem wczoraj wersję 2.0 wspomnianego SmartMOVE WWE i na głównym ekranie (lewa góra , nad godziną) znikła nazwa Operatora (zwykle tam było Orange 3G) ? To celowo czy może coś w ustawieniach namieszałem ?

Przy okazji flashu v 2.0.1 (oczywiście SmartMOVE :)) wyczaiłem co "czyści" tą nazwę Operatora - to jest mod do animacji pogody (WeatherWallpaperMod). Po jego odinsatlowaniu ponownie pojawiła się nazwa operatora. Jak to mówią: albo rybki albo akwarium :)

Zachowałem się trochę jak debil , edytująć własny post na poprzedniej stronie forum - kto to teraz przeczyta :) Jakby komuś zniknęła nazwa operatora z home to jeden   z możliwych powidów opisany powyżek
ROM:   Jackos S2 ROM WWE SmartMOVE v2.0.1
Radio: 4.49.25.91

*

Offline henio81

• *
  • 76
  • Sprzęt: HTC Touch Pro II
« Odpowiedź #753 dnia: Grudzień 03, 2010, 10:41:34 »
mam takie pytanie jesli bede mial WiFi wciaz na ON to bateria mi bedzie szybciej zjadalo? Mam wlaczona pogode na auto a praktycznie tylko w domu mi sie laczy z internetem.  :-?
ROM: EnergyROM
Radio: 4.49.25.17

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #754 dnia: Grudzień 03, 2010, 11:02:45 »
Domyślnie WiFi wyłącza się przy wygaszaniu telefonu. A WM jest na tyle głupi, że kiedy potrzebuje połączenia z internetem (np. żeby zaktualizować pogodę) to nie czeka aż WiFi się połączy ponownie (u mnie to zajmuje jakieś 10 sekund) ale od razu zaczyna łączyć przez GPRS. Można wyłączyć GPRS za pomocą np. DialUp Enabler/Disabler w Start -> Tools, wtedy przy aktualizacji pogody będzie raczej łączył przez WiFi.

Jeśli chcesz mieć WiFi aktywne przez cały czas (nawet przy wygaszonym ekranie), to trzeba w Advanced Config ustawić "Keep WiFi on when unattended" albo coś podobnego.

Niestety wtedy jest trochę szybsze użycie baterii, nie dramatycznie, ale zauważalnie.

*

Offline henio81

• *
  • 76
« Odpowiedź #755 dnia: Grudzień 03, 2010, 11:30:45 »
dzieki o to mi chodzilo...super ze sie wylacza gdy wygaszam telefon nie wiedzialem o tym...a mam ustawione disable GPRS  :grin: zobaczymy jak sie zachowa bateria dzis przy wlaczonym WiFi.

jeszcze z innej beczki: w zasobniku na gorze zbieraja sie programy kiedy je uruchamiam...czy jest mozliwosc ustawienia aby one tam sie nie pojawialy tylko od razu zamykalo program? Chodzi mi o to ze zapominam czasami ze tam sa i przez to zabiera mi pamiec.

*

jakozlowski

« Odpowiedź #756 dnia: Grudzień 03, 2010, 12:16:08 »
Start - Settings - Task Manager  i zakładka Button. Tam zaznacz "End programs by tapping X"

*

Offline henio81

• *
  • 76
« Odpowiedź #757 dnia: Grudzień 03, 2010, 13:34:07 »
dzieki o to mi chodzilo :)

*

Offline felek73

• 14
« Odpowiedź #758 dnia: Grudzień 03, 2010, 14:38:44 »
Domyślnie WiFi wyłącza się przy wygaszaniu telefonu. A WM jest na tyle głupi, że kiedy potrzebuje połączenia z internetem (np. żeby zaktualizować pogodę) to nie czeka aż WiFi się połączy ponownie (u mnie to zajmuje jakieś 10 sekund) ale od razu zaczyna łączyć przez GPRS. Można wyłączyć GPRS za pomocą np. DialUp Enabler/Disabler w Start -> Tools, wtedy przy aktualizacji pogody będzie raczej łączył przez WiFi.

Jeśli chcesz mieć WiFi aktywne przez cały czas (nawet przy wygaszonym ekranie), to trzeba w Advanced Config ustawić "Keep WiFi on when unattended" albo coś podobnego.

Niestety wtedy jest trochę szybsze użycie baterii, nie dramatycznie, ale zauważalnie.

U mnie nie działa to ustawienie żeby wifi było aktywane w stand-by mode , mam to usatwione zarówno w HD settings tool jak i Advanced Cinfiguration Tool , jak wyłącze ekran lub sam się wygasi to przerywa połączenie wi-fi. Po łączeniu ekranu ponownie nawiążuje połączenie
ROM:   Jackos S2 ROM WWE SmartMOVE v2.0.1
Radio: 4.49.25.91

*

Offline Sirrah

• **
  • 163
  • Sprzęt: Galaxy Nexus, Nexus 7
« Odpowiedź #759 dnia: Grudzień 03, 2010, 23:53:39 »
U mnie nie działa to ustawienie żeby wifi było aktywane w stand-by mode , mam to usatwione zarówno w HD settings tool jak i Advanced Cinfiguration Tool , jak wyłącze ekran lub sam się wygasi to przerywa połączenie wi-fi. Po łączeniu ekranu ponownie nawiążuje połączenie
Spróbuj z tym cab-em.
Phone: Galaxy Nexus (GSM)
ROM: AOKP JB-MR1 Build 3

*

Offline henio81

• *
  • 76
« Odpowiedź #760 dnia: Grudzień 04, 2010, 10:22:56 »
gdy wciskam klawisz wybierania(sluchawka leżaca) od razu wlacza mi diala, czy mozna ustawic by nie zalacza;l sie on automatycznie?

*

jakozlowski

« Odpowiedź #761 dnia: Grudzień 04, 2010, 12:07:34 »
W wersji 2.0.1 nie mam dźwięku przypomnienia. Ekran się włącza, przypomnienie się wyświetla i dioda miga, dźwięku brak  :(
Mam włączone Events Sounds oraz Events w "Enable sounds for".

Może jakieś pomysły ?

Aktualizacja: coraz więcej problemów....
- miałem przypadek, że zegar na HS nie wyświetlał właściwiej godziny mimo, że w systemie była ok,
- gdy przychodzi sms, dioda miga, dźwięku brak
« Ostatnia zmiana: Grudzień 06, 2010, 15:41:30 wysłana przez jakozlowski »

*

Offline hardie

• **
  • 118
« Odpowiedź #762 dnia: Grudzień 07, 2010, 10:06:09 »
jakozlowski, może głupia rada... ale próbowałeś podgłośnić dźwięki dla systemu?;) u mnie pomogło na problem z dźwiękiem sms.... w 2.0.1, na dzień dobry miałem ściszone.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #763 dnia: Grudzień 07, 2010, 10:18:17 »
Nie wiem. Mój telefon przed chwilą zaczął dzwonić wyłącznie ciągłą wibracją (nie był w profilu wibracji, a gdyby nawet był, to by wibrował "patternem" a nie ciągle). Wczoraj za to miałem raz taki przypadek, że zaczął dzwonić normalnie, ale ekran pozostał ciemny i martwy, oraz przyciski też nie działały. OCT mam wyłączone, a więc nie tędy droga. ROM SmartMOVE 2.0 PLK....

To potwierdza tylko to co już pisałem wcześniej: wersja 2.0 PLK była totalną klapą i nie ujrzy nigdy światła dziennego, tym bardziej, że jest już 2.0.1 :) Właśnie flashuję, bo na takie "głuche telefony" nie mogę sobie pozwolić...

*

jakozlowski

« Odpowiedź #764 dnia: Grudzień 07, 2010, 10:23:12 »
Sorki poprawka, nawet dioda nie miga. Dopiero po włączeniu ekranu zaczyna migać i jest dźwięk przychodzącej wiadomości maila.
TO samo mam w wersji SmartMOVE jak i SkrobPRO.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2010, 11:12:32 wysłana przez jakozlowski »

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #765 dnia: Grudzień 07, 2010, 11:06:45 »
Nie potrafię powiedzieć skąd się to wzięło akurat w WWE. Zresztą w PLK również nie potrafię wytłumaczyć wielu błędów, których doświadczyłem w 2.0. Do 2.0.1 stworzę pakiety od nowa, może jednak coś poplątałem...

*

Offline hardie

• **
  • 118
« Odpowiedź #766 dnia: Grudzień 08, 2010, 09:39:08 »
Niestety, doświadczyłem tego również. Powiadomienie o sms dopiero po włączeniu ekranu. Wersja 2.0.1 WWE

*

Offline Marcin-htcpro2

• **
  • 216
  • Sprzęt: HTC PRO2
« Odpowiedź #767 dnia: Grudzień 09, 2010, 08:02:26 »
Ale mnie wczoraj załatwiła automapa, nie wiem czy to przez rom czy nie, ale wylądowałem w polach........ przestawiła się też godzina na telefonie i nie dało się wyłączyć mapy gdzieś tkwiła w systemie. Mieliście taki przypadek? aż strach teraz jeździć  - a tak fajnie chodził ten romik :(

*

Offline Alx

• **
  • 205
  • Sprzęt: HTC Touch PRO 2 + 8GB, E-TEN M700 + 8GB
« Odpowiedź #768 dnia: Grudzień 09, 2010, 08:18:53 »
Ale mnie wczoraj załatwiła automapa, nie wiem czy to przez rom czy nie, ale wylądowałem w polach........ przestawiła się też godzina na telefonie i nie dało się wyłączyć mapy gdzieś tkwiła w systemie. Mieliście taki przypadek? aż strach teraz jeździć  - a tak fajnie chodził ten romik :(
Mnie Automapa wyprowadziła w pole dwa razy, ale z całą pewnością to była jej wina, nie ROM'u. Raz mi zawiesiła system (bez przestawiania godziny), pomógł reset i wszystko wróciło do normy.
Generalnie nie narzekam, korzystam z wersji 2.0 beta i czekam na poprawioną wersję 2.0.1 (tzn. dobrze spolszczoną przez Skrobel'a)
ROM : Jackos EVO JackFULL 1.7.0 PLK

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #769 dnia: Grudzień 09, 2010, 21:06:39 »
Ja nie mogę powiedzieć, żeby mnie AutoMapa jakoś zawodziła w ROMach Jackosa. Żadne zwiechy (poza wersją 6.5, którą szybko wyrzuciłem) nie miały miejsca. Oczywiście pozostaje problem obracania ekranu kiedy schowana jest klawiatura, ale to i tak od wersji 6.0 bardzo się poprawiło.

*

Offline hardie

• **
  • 118
« Odpowiedź #770 dnia: Grudzień 10, 2010, 13:40:46 »
Wydaje mi się że u mnie problemy z brakiem powiadamiania o nowych wiadomościach powoduje OCT, przy wyłączonym wszystko działa jak należy. Może byś go Skrobel wyrzucił przy okazji dokonywania polonizacji ;) albo zrobił aby nie startował po restarcie, zawsze przecież można go sobie odpalić w razie potrzeby.

Tak samo problem mam z wygaszaniem przez proximity lock. Używałem go zawsze z wersjami SkrobPro wypieków Jackosa czy też modowanych przez Skrobel'a. Z JackFull 2.0.1 niestety mam problemy, działa jak chce, raz wygasi... raz nie wygasi....

Z AM 6.x nie miałem problemów na żadnej z wersji romów.

« Odpowiedź #771 dnia: Grudzień 10, 2010, 17:39:39 »
W JackFullu proximity faktycznie dziala zle i nie da sie chyba z tym nic zrobic, w showlite i smartmove jest wszystko ok. Bardziej mnie martwią zwiechy po zakonczeniu niektorych połaczeń. Mysle ze to spory problem jednak... Macie cos takiego?

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #772 dnia: Grudzień 11, 2010, 22:15:03 »
Witam po przerwie :)

W JackFullu proximity faktycznie dziala zle i nie da sie chyba z tym nic zrobic, w showlite i smartmove jest wszystko ok. Bardziej mnie martwią zwiechy po zakonczeniu niektorych połaczeń. Mysle ze to spory problem jednak... Macie cos takiego?

O! To bardzo ciekawe. Napisz który JackFULL? WWE czy PLK? z CHT 2 czy "Legacy"? I jeszcze jakie radio?
Próbowałeś wyłączyć OCT?

Wydaje mi się że u mnie problemy z brakiem powiadamiania o nowych wiadomościach powoduje OCT, przy wyłączonym wszystko działa jak należy. Może byś go Skrobel wyrzucił przy okazji dokonywania polonizacji ;) albo zrobił aby nie startował po restarcie, zawsze przecież można go sobie odpalić w razie potrzeby.

Tak samo problem mam z wygaszaniem przez proximity lock. Używałem go zawsze z wersjami SkrobPro wypieków Jackosa czy też modowanych przez Skrobel'a. Z JackFull 2.0.1 niestety mam problemy, działa jak chce, raz wygasi... raz nie wygasi....

Z AM 6.x nie miałem problemów na żadnej z wersji romów.

Mogę się zastanowić nad wyrzuceniem OCT (to w sumie tylko kilka zmian w rejestrze). Ale sam Jackos przyznał, że coś dużo ludzi melduje problemy z ROMami v2.0.x więc może niedługo będzie następna wersja...?

*

jakozlowski

« Odpowiedź #773 dnia: Grudzień 11, 2010, 22:19:59 »
Po ponownym zainstalowaniu SmartMOVE 2.0.1 prawie nie mam problemu z dźwiękami powiadomień.  Prawie ponieważ czasami dźwięk jakby tylko się zaczynał, wybrzmiewa tylko ułamek sekundy.

*

Offline scottie

• *
  • 97
  • Sprzęt: Palm Pre2, (HTC TP2 + AM Europe)
« Odpowiedź #774 dnia: Grudzień 12, 2010, 21:58:30 »
Drodzy, otóż dziś mój TP2 mnie załamał... Ale do rzeczy.
Soft restart TP2 - bootuje się normalnie. W ustawieniach podświetlania: turn screen off - 1 min. Po 1 min  screen off i tak zostaje. Nic nie pomaga aby włączyć ekran - reset owszem.
Soft restart TP2 - bootuje się normalnie. Wciskam przycisk power - ekran wyłącza się i tak zostaje. Pomaga restart.

Mam Jackosa Full 2.0.0 CHT 2.0 już od dłuższego czasu, a tu dziś "to". Proszę o sugestie

P.S.
Kolejna rzecz. Wyłączyłem autoadjustment podświetlania i dałem na baterii 40%. Po zatwierdzeniu brak reakcji ekranu, tzn. nie przybladł. Dałem na 10%, a podświetlanie nawet nie drgnie - świeci na jakimś tam poziomie wiadomym tylko dla HTC.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 12, 2010, 22:20:29 wysłana przez scottie »
Pozdrawiam, Adrian

« Odpowiedź #775 dnia: Grudzień 12, 2010, 22:15:08 »
Witam po przerwie :)

O! To bardzo ciekawe. Napisz który JackFULL? WWE czy PLK? z CHT 2 czy "Legacy"? I jeszcze jakie radio?
Próbowałeś wyłączyć OCT?

To bylo i w showlite 2.0 i teraz w smartmove 2.0.1 jest to samo. mysle ze to moze byc cos z oct, to jest wwe i radio stare dobre polecane przez jackosa

*

Offline scottie

• *
  • 97
  • Sprzęt: Palm Pre2, (HTC TP2 + AM Europe)
« Odpowiedź #776 dnia: Grudzień 12, 2010, 22:41:07 »
Co to OCT i gdzie się wyłącza?
Sorki za lamerskie pytanie...
Pozdrawiam, Adrian

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #777 dnia: Grudzień 13, 2010, 10:55:45 »
Dla tych, którzy chcieliby wyłączyć OCT (OverClocking Tool) oraz HD2 Proximity ScreenOff mam taki link:

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=9572297&postcount=2470

*

jakozlowski

« Odpowiedź #778 dnia: Grudzień 13, 2010, 11:21:26 »
Wczoraj wyłączyłem i obserwuję  :E

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #779 dnia: Grudzień 13, 2010, 11:40:42 »
Mi w SkrobPRO 2.0.1 WWE (!!!) wyłączenie OCT nie pomogło na zwiechy po zakończeniu połączeń niestety. Dodatkowo miałem problemy też ze słuchawczką BT (których nie miałem w żadnym innym ROMie) i parę innych mniejszych "issues".
Możliwe, że moje caby z konfiguracją coś namieszały. Na razie wróciłem na parę dni do SkrobPRO 1.9 PLK żeby wykluczyć np. radio. I wygląda na to, że wszystko jest w porządku. Wkrótce więc podejmę kolejną próbę z 2.0.1 i zobaczę co z tego wyniknie.