[ROM][WWE/PLK]Jackos S3 WM6.5 21913 + Sense 2.5/2.1|TF3D2.1

• 1539 Odpowiedzi
  • 113098 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline duch76

• *
  • 79
  • HTC Touch Pro 2 Samsung Galaxy S2
Odp: [ROM][WWE/PLK]Jackos S2 Collection - WM6.5/Sense 2.5/2.1|TF3D2.1
« Odpowiedź #630 dnia: Listopad 09, 2010, 12:04:10 »
Fix ktory podales pomogl
W życiu piękne są tylko chwile...R.Riedel

*

Offline Izarlok

• 4
  • Sprzęt: HTC TouchPro2
« Odpowiedź #631 dnia: Listopad 09, 2010, 12:10:01 »
Nie mam bladego pojęcia co to jest STK service (SIM Tool Kit??) i nie wiem czy to akurat tej aplikacji potrzebujesz, żeby uruchomić Twoją usługę, ale wyszperałem w wątku na xda takie coś:

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=7766738&postcount=1052

Jedyne co udało mi się wyczytać (akurat również w wątku Jackosa) to to, że ten protokół jest już bardzo stary. Ciekawe czy operator uruchamiając nową usługę wybrał akurat taki protokół komunikacji. Niestety musisz to przetestować sam.
Uch... może nie działać w ROMie PLK, bo potrzebny jest plik dla polskiej lokalizacji STK_UIPPC.exe.0415.mui. W takim przypadku będziesz musiał zaczekać do wieczora, bo albo mam ten plik gdzieś u siebie, albo będę musiał go stworzyć.

No tak... trzeba było przeszukać nie tylko forum PDAC, ale równiez xda, sorry  :( Dokładnie o coś takiego mi chodziło (a właściwie pewnie operatorowi). Jeśli nie będzie to problemem, to wielkie dzięki za przygotowanie tego pliku.

Choć może żeby nie robić na próżno, bo a nuż okaże się że to nie to, to mam propozycję. Najpierw zainstaluję ROM ScrobPro 1.9 od Jackosa (bez Twojej polonizacji), i jeśli podpis będzie działał, to wtedy będę miał ogromną prośbę o ten plik. Dam znać jak przebiegły próby.

Jeszcze raz dzięki za szybką odpowiedź.
ROM: Jackos S2 ROM ScrobPro1.9 WWE
Radio: 4.49.25.91

*

Offline duch76

• *
  • 79
« Odpowiedź #632 dnia: Listopad 09, 2010, 12:22:11 »
Nie mam bladego pojęcia co to jest STK service (SIM Tool Kit??) i nie wiem czy to akurat tej aplikacji potrzebujesz, żeby uruchomić Twoją usługę, ale wyszperałem w wątku na xda takie coś:

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=7766738&postcount=1052

Jedyne co udało mi się wyczytać (akurat również w wątku Jackosa) to to, że ten protokół jest już bardzo stary. Ciekawe czy operator uruchamiając nową usługę wybrał akurat taki protokół komunikacji. Niestety musisz to przetestować sam.
Uch... może nie działać w ROMie PLK, bo potrzebny jest plik dla polskiej lokalizacji STK_UIPPC.exe.0415.mui. W takim przypadku będziesz musiał zaczekać do wieczora, bo albo mam ten plik gdzieś u siebie, albo będę musiał go stworzyć.

No tak... trzeba było przeszukać nie tylko forum PDAC, ale równiez xda, sorry  :( Dokładnie o coś takiego mi chodziło (a właściwie pewnie operatorowi). Jeśli nie będzie to problemem, to wielkie dzięki za przygotowanie tego pliku.

Choć może żeby nie robić na próżno, bo a nuż okaże się że to nie to, to mam propozycję. Najpierw zainstaluję ROM ScrobPro 1.9 od Jackosa (bez Twojej polonizacji), i jeśli podpis będzie działał, to wtedy będę miał ogromną prośbę o ten plik. Dam znać jak przebiegły próby.

to o czym piszesz to jest to samo co ikonka uslug PLAY ktora pojawia sie sie po wlozeniu karty sim ? jesli tak to tez tego nie mam na poprzednim romie to mialem tu nie i nie wiem dlaczego?

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #633 dnia: Listopad 09, 2010, 12:24:30 »

W sumie jeśli Twój obecny ROM i tak przeznaczyłeś na straty, to od razu możesz sprawdzić tą aplikację. Jeśli będzie działać w tym ROMie, a nie będzie działać u operatora, to nie będziesz musiał w ogóle jej instalować na nowym ROMie ani flashować wersji WWE. Jeśli nie będzie działać, bo się nie zechce włączyć (albo będą jakieś puste okna), to wtedy trzeba winić brak pliku i możesz spróbować WWE. :)

Połączone: Listopad 09, 2010, 12:26:33
Tak w sumie to nie wiem czy szukamy w dobrym miejscu. Orange chyba nie ma takich usług, więc sam tego nie sprawdzę. ;) Znam się troszkę na Rhodium i WinMo, ale na usługach specjalnych GSM nic a nic :)

Połączone: Listopad 09, 2010, 23:22:45
STK Service powinno działać bez pliku *.mui.
Jeśli nawet nie, to trzeba mu podstawić pusty plik, taki jak np. z załącznika. Podstawić czyli wrzucić do katalogu \Windows\.
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2010, 23:23:32 wysłana przez Skrobel »

*

Offline Izarlok

• 4
  • Sprzęt: HTC TouchPro2
« Odpowiedź #634 dnia: Listopad 10, 2010, 12:55:32 »

Połączone: Listopad 09, 2010, 12:26:33
Tak w sumie to nie wiem czy szukamy w dobrym miejscu. Orange chyba nie ma takich usług, więc sam tego nie sprawdzę. ;) Znam się troszkę na Rhodium i WinMo, ale na usługach specjalnych GSM nic a nic :)

W dobrym miejscu, zdecydowanie :) Wgrałem Jackos ScrobPro 1.9 WWE i dołączyłem .cab z linku który mi podałeś. Działa wzorowo :). Podpis elektroniczny przechodzi bez problemu.
Heh, a gość z Plusa taki był zmartwiony że usługa nie chodzi na TP2. Wyraźnie się ożywił, jak mu powiedziałem że z po aktualizacji ;) oprogramowania wszystko działa jak należy.

Kolejnym krokiem będzie zaaplikowanie ROMu spolszczonego od Ciebie i uaktywnienie usługi.

Wielkie dzięki raz jeszcze. To forum to ogromna składnica wiedzy o TP2 dla jego użytkowników...

Połączone: Listopad 11, 2010, 22:00:21

to o czym piszesz to jest to samo co ikonka uslug PLAY ktora pojawia sie sie po wlozeniu karty sim ? jesli tak to tez tego nie mam na poprzednim romie to mialem tu nie i nie wiem dlaczego?

Prawdopodobnie tak, ale nie jestem w stanie zweryfikować ponieważ nie mam Play. Wiem natomiast, że kuracja podana przez Skrobla podziałała bezbłędnie :)

Zastanawiam się teraz, czy jest możliwe aby ta aplikacja (STK Service) wybudzała telefon. Co prawda nie jest to mi aż tak potrzebne, ale gdyby się dało?  :wink:
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2010, 22:00:21 wysłana przez Izarlok »
ROM: Jackos S2 ROM ScrobPro1.9 WWE
Radio: 4.49.25.91

*

Offline lolexus

• *
  • 83
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2
« Odpowiedź #635 dnia: Listopad 12, 2010, 11:48:44 »
Jak można zlikwidować ciemniejszy pasek, na którym jest nazwa operatora? Miałem kiedyś takiego caba ale nie mogę go znaleźć. Z góry dziękuje.
Jackos SkrobPro/JackFull S2 ROM WM6.5 21887 + Sense 2.5 + PLK + Overclock 806MHz

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #636 dnia: Listopad 12, 2010, 13:12:44 »
(...)Zastanawiam się teraz, czy jest możliwe aby ta aplikacja (STK Service) wybudzała telefon. Co prawda nie jest to mi aż tak potrzebne, ale gdyby się dało?  :wink:
Nie mam pojęcia.

Jak można zlikwidować ciemniejszy pasek, na którym jest nazwa operatora? Miałem kiedyś takiego caba ale nie mogę go znaleźć. Z góry dziękuje.
I tutaj nie pomogę. Wiem jak zlikwidować nazwę operatora w CHT, ale nie wiem czy da się usunąć sam pasek. Do Sense 2.1/TF3D kiedyś, dawno temu wpadłem na jakiś mod, ale teraz nawet nie mogę go znaleźć.
Poszukaj w Edytorze CHT czy nie ma tam ustawienia odnośnie "Kurtyny" (tak chyba w żargonie nazywa się ten pasek).

*

Offline lolexus

• *
  • 83
« Odpowiedź #637 dnia: Listopad 12, 2010, 22:06:26 »
"kurtynę" zlikwidowałem, ale poszukuje teraz taki widget pogody do CHT : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=687153
Żeby nie było OT. w każdym romie Jackos S2 mam spsute ikonki od mp3 ( w eksploratorze plików)
Jackos SkrobPro/JackFull S2 ROM WM6.5 21887 + Sense 2.5 + PLK + Overclock 806MHz

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #638 dnia: Listopad 12, 2010, 22:20:44 »
"kurtynę" zlikwidowałem
Tak z ciekawości - jak to zrobiłeś?

(...)ale poszukuje teraz taki widget pogody do CHT : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=687153
Obawiam się, że to nie będzie proste. MaxSense to jest zupełnie inny interfejs, niezależny od CHT. I z tego co wiem nie da się go zainstalować inaczej niż wgrywając razem z ROMem (GSM chyba tylko Energy...). Wprawdzie przypuszczam, że co zdolniejsi użytkownicy szybko zaczną tworzyć widżety z przeznaczeniem dla CHT 2, ale to raczej stanie się dopiero jak CHT 2 przestanie być BETA.

Żeby nie było OT. w każdym romie Jackos S2 mam spsute ikonki od mp3 ( w eksploratorze plików)
Jeśli chodzi Ci o coś takiego jak w załączniku, to faktycznie. Zaraz zamelduję Jackosowi, a swoją drogą wciąż nie ma ikonek PDFów...

Połączone: Listopad 12, 2010, 22:23:04
Wohoho!
Cookie Home Tab właśnie przestał być BETA:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=792303

No to chyba możemy wkrótce się spodziewać Jackos ROMów 2.0
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2010, 22:23:04 wysłana przez Skrobel »

*

Offline duch76

• *
  • 79
« Odpowiedź #639 dnia: Listopad 13, 2010, 14:04:45 »
czy jest jakis sposob do uruchomienia radia bez podlaczania sluchawek i zmiane nazw stacji ?
« Ostatnia zmiana: Listopad 13, 2010, 14:16:04 wysłana przez duch76 »

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #640 dnia: Listopad 13, 2010, 16:36:50 »
Z tego co udało mi się wyszukać taka możliwość jest (można podobno jakoś oszukać system przy pomocy rejestru, że słuchawki są wetknięte), ale w tym wątku nie podano jak, a w dodatku bez słuchawek nie będzie anteny, a więc raczej nie znajdziesz żadnej stacji...

źródło:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=739841

*

Offline lolexus

• *
  • 83
« Odpowiedź #641 dnia: Listopad 13, 2010, 18:14:31 »
Dokładnie o takie "ikonki" mi chodziło Skrobel. Jeśli chodzi o kurtynę to wgrałem caba (NoTopCurtine chyba). Ikonki PDF'ów mają się dobrze i wszystkie są. A jeśli chodzi o ten widget pogody to na 100% jest dostępny do CHT - można go spotkać na xda na zdjęciach użytkowników
« Ostatnia zmiana: Listopad 13, 2010, 18:19:35 wysłana przez lolexus »

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #642 dnia: Listopad 13, 2010, 23:53:25 »
A jeśli chodzi o ten widget pogody to na 100% jest dostępny do CHT - można go spotkać na xda na zdjęciach użytkowników
http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=407797&d=1285527202
Proszę bardzo.
Wyłącz Sense, zainstaluj cab, reset, włącz sense i w trybie edycji tapnij "Zaawansowane" i tam jest "Weather addon". :)

*

Offline lolexus

• *
  • 83
« Odpowiedź #643 dnia: Listopad 14, 2010, 11:05:19 »
dzięki Skrobel, ale ten znalazłem wcześniej. Chodziło mi raczej o taki prostokątny. No chyba że wiesz jak usunąć szare tło z tego widget'a który podałeś.

Opłaca się instalować CHT 2.0.0 final? Czy lepiej poczekać na ten wgotowany?

Co do ROMu
Nie wiem czy jest to spowodowane moją zabawą z CHT lub OC, czy błędami, ale zauważyłem, że coraz częściej wiesza się Sense.
« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2010, 11:57:07 wysłana przez lolexus »

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #644 dnia: Listopad 14, 2010, 14:07:40 »
dzięki Skrobel, ale ten znalazłem wcześniej. Chodziło mi raczej o taki prostokątny. No chyba że wiesz jak usunąć szare tło z tego widget'a który podałeś.
No on ma dwie postaci, jedno z szarym prostokątem, drugie - sama animacja pogody bez temperatury. Wybiera się je w trybie edycji klikając "Zaawansowane". Więcej widżetów pogody do CHT niestety nie znalazłem. Tylko do MaxSense.

Opłaca się instalować CHT 2.0.0 final? Czy lepiej poczekać na ten wgotowany?

Jeśli masz gotową konfigurację to zrób backup i możesz spróbować, tylko przeczytaj FAQ na xda, bo podobno nie można tak po prostu zainstalować na istniejącą wersję.

Poza tym moja minirecenzja z CHT2 final jest na mobione:
http://forum.mobione.pl/modyfikacje/modyfikacje-htc-sense-2-5-(manili)-wszystkie-znane-watek-zbiorczy/msg141523/#msg141523

Co do ROMu
Nie wiem czy jest to spowodowane moją zabawą z CHT lub OC, czy błędami, ale zauważyłem, że coraz częściej wiesza się Sense.
Nie chciałbym niczego specjalnie chwalić ale ja poza CHTE i CHTS problemów nie miałem...

*

Offline lolexus

• *
  • 83
« Odpowiedź #645 dnia: Listopad 14, 2010, 15:37:51 »
No on ma dwie postaci, jedno z szarym prostokątem, drugie - sama animacja pogody bez temperatury. Wybiera się je w trybie edycji klikając "Zaawansowane". Więcej widżetów pogody do CHT niestety nie znalazłem. Tylko do MaxSense.
Spokojnie Skrobel nie jestem początkujący i takie rzeczy wiem : F. Będę musiał obejść się bez prostokątnego widget'a ale jestem pewien, że takowy gdzieś egzystuje i czeka aż go znajdę : D

Widocznie mój telefon nie lubi wersji 1.9 i buntuje się przeciw niej? Też mam te same problemy z CHTE (beta)  co ty w final'u- szczególnie z softkey'em - aktywacja powoduje ciągłe restartowanie się Sense... Co więcej czasami wywala "Nieoczekiwany błąd" o którym pisałeś na mobione

PS . widzę że tak samo bawisz się w upiększanie homescr. tak samo jak ja. Znalazłeś może jakieś ciekawe dodatki? Jeśli tak chętnie bym sobie ja zaaplikował :D

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #646 dnia: Listopad 14, 2010, 16:01:42 »
Sorki, nie miałem zamiaru Cię obrażać :E Ale jak coś znajdziesz, to podziel się proszę koniecznie. Nie potrzebuję pogody na HS ale gdzieś na "bocznej" karcie bardzo chętnie ją umieszczę.

No właśnie problem w tym, że nic ciekawego jeszcze nie znalazłem. Należy się spodziewać, że dopiero teraz, po wypuszczeniu finalnej wersji zaczną powstawać niezależne widżety do CHT.

CHT 2 final testuję trochę za namową ludzi z mobione. W dodatku wyszedł w dobrym momencie. Poprawiałem właśnie błąd w ManilaRUSH i ShowLITE i właśnie się przygotowywałem do wgrania jakiegoś SkrobPRO, ale jeszcze miałem wgrany ShowLITE. A skoro już go miałem, to pomyślałem, że na czysty Sense mogę spróbować wrzucić CHT final, a przy okazji podzielić się spostrzeżeniami z innymi zainteresowanymi.

PS. Vettel mistrzem świata, kto by pomyślał!

« Odpowiedź #647 dnia: Listopad 14, 2010, 16:56:44 »
W nowym finalnym cht wszystko dziala i co bardzie zokujace od wczorajszego wieczora sense nie zawiesilo sie ani razu, a animacje pogody z cht sa płynniejsze jak bez niego wiec raczej mysle ze oplaca sie go instalowac.

*

Offline lolexus

• *
  • 83
« Odpowiedź #648 dnia: Listopad 14, 2010, 17:15:09 »
Nie obraziłeś mnie ^.^ . Tak tylko napisałem żebyś się rozpisywać nie musiał.  Znalazłem tylko "kilka" ciekawych cabów http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=584415

No to czas na testy final werszyn.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #649 dnia: Listopad 14, 2010, 19:27:03 »
Fakt, samo CHT wydaje się być pozbawione poważnych błędów, ale co do płynności z włączoną pogodą to chyba zależy od egzemplarza, albo od ROMu. U mnie na świeżo wgranym ROMie CHT działało baaardzo fajnie i szybko do momentu włączenia pogody.
Dalsze wnioski i spostrzeżenia z używania CHT 2.0.0 final proponuję umieszczać w wątku ... ZMIANA WYGLĄDU HTC Touch Pro 2 ...

*

adtech

« Odpowiedź #650 dnia: Listopad 14, 2010, 19:57:14 »
Zależy przede wszystkim od tego jakie elementy/ile ekranów etc. masz na home screen.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #651 dnia: Listopad 14, 2010, 21:32:45 »
Jackos opublikował ServicePack2 do wszystkich swoich ROMów. Fix naprawia "dziwne" ikonki oraz problem wieszania programów podczas przewijania list w niektórych folderach:
Cytat: Jackos
SP2 for all my S2 roms (including SmartMOVE and SleekBASIC).

Fixes:
- .mp3 icon
- .pdf icon
- .jpg icon
- strange freezes while scrolling in file explorer

Źródło:
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=9207427&postcount=2271

*

adtech

« Odpowiedź #652 dnia: Listopad 14, 2010, 23:10:08 »

Jackos S2 ROM v1.9a (no ETA available)
Improved:
- CHT 2.0.0 final update (JackFULL only)
- TimeZoneAutoFix 1.0.1922
- Picture Enhancement 1.50.1922
- Faster Opera loading

Fixed:
- Problems with timezone (NITZ)
- .mp3 icon
- .pdf icon
- .jpg icon
- Strange freezes while scrolling in file explorer
- Custom camera modes finally working (thanks ravenzita!)
Lista zmian w nowej wersji. Prawdopodobnie jeszcze ulegnie modyfikacji. Jestem ciekawy jak się sprawdzi łatka dla stref czasowych.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #653 dnia: Listopad 15, 2010, 15:39:41 »
"kurtynę" zlikwidowałem, ale poszukuje teraz taki widget pogody do CHT : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=687153
(...)

Kurczę, masz rację. Taka belka z pogodą istnieje w CHT. Spójrzcie tu:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=728408&highlight=weather
To jest "skórka" dla CHT 1.8.5 w dodatku autorstwa polskiego. Zresztą większość użytkowników Energy zna ten theme bo to jeden z domyślnie wgotowanych. I tutaj jest jak byk taki element HS jak płaska belka pod zegarem z pogodą na środku. Nie wiem czy jest dostępny oddzielnie pod CHT 2.0.0, ale na ostatnich stronach toczy się jakaś zażarta dyskusja odnośnie "darowizn" na rzecz twórcy mod'a. Dlatego nawet nie chciałem pytać, czy przypadkiem nie dałoby się wyodrębnić plików samej pogody. Ale trzeba obserwować ten wątek (być może niedługo wyjdzie wersja dla CHT 2.0.0 i jakieś dodatkowe elementy).

*

Offline duch76

• *
  • 79
« Odpowiedź #654 dnia: Listopad 15, 2010, 19:36:51 »
Jackos opublikował ServicePack2 do wszystkich swoich ROMów. Fix naprawia "dziwne" ikonki oraz problem wieszania programów podczas przewijania list w niektórych folderach:
Cytat: Jackos
SP2 for all my S2 roms (including SmartMOVE and SleekBASIC).

Fixes:
- .mp3 icon
- .pdf icon
- .jpg icon
- strange freezes while scrolling in file explorer

Źródło:
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=9207427&postcount=2271
Czy zadziała no twoim spolszczonym ROMIE ?? czy będziesz musiał coś modyfikować ??

*

Offline lolexus

• *
  • 83
« Odpowiedź #655 dnia: Listopad 15, 2010, 19:57:11 »
Kurczę, masz rację. Taka belka z pogodą istnieje w CHT. Spójrzcie tu: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=728408&highlight=weather...

A Ty byś nie umiał tego wyodrębnić?

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #656 dnia: Listopad 15, 2010, 22:17:04 »
Czy zadziała no twoim spolszczonym ROMIE ?? czy będziesz musiał coś modyfikować ??
Na ShowLITE właśnie sprawdziłem. Nic nie wygląda na popsute. Na pewno nie spowoduje jakiegoś totalnego uszkodzenia, a gdybyście odkryli, że jakiś program nie działa, to oczywiście dajcie znać.

A Ty byś nie umiał tego wyodrębnić?
Wątpię. Nawet gdybym jakimś cudem odkrył które pliki odpowiadają za belkę pogody to one byłyby i tak na nic do CHT 2.0.0. Trzeba spytać autora .sencity. Może akurat Polakom pomoże... ;)

*

Offline ReedScout

• *
  • 94
  • Sprzęt: TP2 (Rhodium) - HD2 - SGS
« Odpowiedź #657 dnia: Listopad 16, 2010, 23:55:40 »
a więc testuje sobie wersje 1.9 i muszę przyznać że jak dla mnie powoduje ona kupę błędów co jakiś czas nie działa mi klawiatura sprzętowa... :/ w programie YT nie działa dźwięk a i czasami sam dzwonek podczas rozmowy przychodzącej znika zostaje sama wibracja na to wszystko lekarstwem jest SR ale ileż można już 2 x robiłem HR i wgrywałem na nowo Rom i nadal to samo ! Fuc.. jakieś pomysły ?

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #658 dnia: Listopad 17, 2010, 01:23:50 »
a więc testuje sobie wersje 1.9 i muszę przyznać że jak dla mnie powoduje ona kupę błędów co jakiś czas nie działa mi klawiatura sprzętowa... :/ w programie YT nie działa dźwięk a i czasami sam dzwonek podczas rozmowy przychodzącej znika zostaje sama wibracja na to wszystko lekarstwem jest SR ale ileż można już 2 x robiłem HR i wgrywałem na nowo Rom i nadal to samo ! Fuc.. jakieś pomysły ?
Żadnych... Używam właśnie 5 ROMu 1.9 i jak dotąd żadnego z wymienionych przez Ciebie problemów nie miałem. Teraz mam kilka innych za to, ale one zapewne wynikają z CHT 2.0.0

*

Offline ReedScout

• *
  • 94
  • Sprzęt: TP2 (Rhodium) - HD2 - SGS
« Odpowiedź #659 dnia: Listopad 17, 2010, 10:11:25 »
Ehh szkoda myślałem że może coś dodasz i pomożesz :)  dodam jeszcze że zegar co jakiś czas na łapie  freezy ale sam się "naprawia" z nadejściem nowej min.  miałem jeszcze prob. z wejściem w opcje Wi Fi po połączeniu się z siecią teraz wygląda to ok ale nie wiem czym to było spowodowane..
dodam jeszcze że nie mam nic zainstalowanego prócz klawiatury Swype PL (błędy były nawet z odinstalowana klaw..)