[ROM][WWE/PLK]Jackos S3 WM6.5 21913 + Sense 2.5/2.1|TF3D2.1

• 1539 Odpowiedzi
  • 113000 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

adtech

Odp: [ROM][WWE/PLK]Jackos S2 Collection - WM6.5/Sense 2.5/2.1|TF3D2.1
« Odpowiedź #600 dnia: Listopad 02, 2010, 23:16:21 »
Na nowo zainstalowałem SleekBASIC. Wyłączyłem na starcie TF3D i poinstalowalem caby (miplosync tym razem poszedł bez problemu).
Zsynchronizowałem kalendarz Google, ale nie włączyłem aktualizacji strefy czasowej i teraz jest ok.
Jak zainstalujesz jakiś rom z Sense 2.5 to spróbuj tego:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\TimeZoneAutoFix]
"CreatePDPAlways"=dword:0

Powinno wyeliminować problem czasu +1

*

jakozlowski

« Odpowiedź #601 dnia: Listopad 03, 2010, 00:26:06 »
W TF3D też jest ten wpis z wartością 0x2. Ciekawe czy by zadziałało  :E

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #602 dnia: Listopad 03, 2010, 00:44:45 »
No właśnie, w TF3D nie ma ustawienia, które pozwoliłoby wyłączyć/włączyć automatyczną synchronizację czasu. Tą opcję w Settings -> Personal -> Phone mam wyłączoną od początku, a mimo to czas w TF3D sam się przestawił.
Więc może TF3D po prostu synchronizuje się zawsze i nie da się tego wyłączyć żadnym ustawieniem, a tylko w rejestrze.

Problem pojawił się w wielu ROMach. Nie wszystkie strefy czasowe mają zmianę na czas zimowy. W dodatku w niektórych krajach ta zmiana następuje innego dnia. Najwyraźniej serwer z którym synchronizuje się WinMo (albo Sense/TF3D) jeszcze się nie przestawił, względnie ma błędne dane o dacie zmiany czasu dla poszczególnych regionów...

*

Offline lolexus

• *
  • 83
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2
« Odpowiedź #603 dnia: Listopad 03, 2010, 19:58:32 »
Czy wrzuciłby ktoś JackFull 1.9 na inny serwer, bo mi pobiera go z zawrotna prędkością 12 kb/s. Z góry dziękuję
Jackos SkrobPro/JackFull S2 ROM WM6.5 21887 + Sense 2.5 + PLK + Overclock 806MHz

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #604 dnia: Listopad 03, 2010, 21:24:07 »
Czy wrzuciłby ktoś JackFull 1.9 na inny serwer, bo mi pobiera go z zawrotna prędkością 12 kb/s. Z góry dziękuję

Jeśli chodzi Ci o JackFULL z CHT 2.0.0 to ktoś już postawił mirror w wątku oryginalnym:
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=8955393&postcount=2097
Tylko trzeba po ściągnięciu usunąć rozszerzenie ".zip" z nazwy pliku...

*

Offline lolexus

• *
  • 83
« Odpowiedź #605 dnia: Listopad 04, 2010, 16:28:57 »
fakt. Zapomniałem podać jakie CHT. Wielkie dzięki.
Jackos SkrobPro/JackFull S2 ROM WM6.5 21887 + Sense 2.5 + PLK + Overclock 806MHz

*

Offline scottie

• *
  • 97
  • Sprzęt: Palm Pre2, (HTC TP2 + AM Europe)
« Odpowiedź #606 dnia: Listopad 04, 2010, 20:35:16 »
Wgrałem JackFull 1.9 + CHT 2.0 i mam kłopot. Od razu przyznaję, że nie szukałem na XDA dot. CHT, ale za nic nie mogę dodać kontaktu, programu, itd. do Quick Links. Proces dodawania przebiega bez problemów, po czym po powrocie do Home Tabu kratka linku jest pusta z "plusikiem", czyli nic się nie dodało. Ki diabeł...?
Pozdrawiam, Adrian

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #607 dnia: Listopad 04, 2010, 20:54:10 »
W tym sęk, na xda kilka osób się na to skarżyło...
To jest problem CHT 2.0 i mnie się to również przytrafiło, ale zdaje się, że ustąpiło po restarcie Sense... Albo coś innego trzeba było zrobić żeby linki zaczęły się dodawać. Zastrzel mnie ale nie pamiętam. Spróbuj może zmienić ilość linków na HS używając CHT Editora, i wtedy spróbuj dodać linki. Potem powróć do pierwotnej ilości linków...

Ale ja tu gadu-gadu, a na mobione pojawiły się 4 ROMy PLK w wersji 1.9...

*

Offline scottie

• *
  • 97
  • Sprzęt: Palm Pre2, (HTC TP2 + AM Europe)
« Odpowiedź #608 dnia: Listopad 04, 2010, 22:17:09 »
W tym sęk, na xda kilka osób się na to skarżyło...
To jest problem CHT 2.0 i mnie się to również przytrafiło, ale zdaje się, że ustąpiło po restarcie Sense... Albo coś innego trzeba było zrobić żeby linki zaczęły się dodawać. Zastrzel mnie ale nie pamiętam. Spróbuj może zmienić ilość linków na HS używając CHT Editora, i wtedy spróbuj dodać linki. Potem powróć do pierwotnej ilości linków...

Niestety, dopiero HR pomógł... Dzięki Skrobel za reakcję.
Pozdrawiam, Adrian

*

Offline henio81

• *
  • 76
  • Sprzęt: HTC Touch Pro II
« Odpowiedź #609 dnia: Listopad 05, 2010, 14:47:36 »
witam, odnosnie dzwieku sms to juz sie z tym uporalem nalezy wybrac w ustawieniach zaznaczone programy i powiadomienia bo inaczej nie bedzie sygnalka sms moze komus sie przyda. :0)

Mam jeszcze pytanie czym sie roznia od siebie te wersje?:

Jackos S2 ROM JackFULL 1.9 PLK (wersja z CHT 2.0.0 BETA - CHTE i CHTS nie spolszczone):
Jackos S2 ROM JackFULL 1.9 legacy PLK (wersja z CHT 1.8.5):
Jackos S2 ROM SkrobPRO 1.9 PLK:
Jackos S2 ROM SleekBASIC 1.9 PLK:

« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2010, 14:59:39 wysłana przez henio81 »
ROM: EnergyROM
Radio: 4.49.25.17

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #610 dnia: Listopad 05, 2010, 14:53:52 »
Uuu... Szczerze mówiąc, to nie przypuszczałem, że możesz mieć wyłączone powiadomienia. Bo to anuluje wszystkie dźwięki powiadomień (SMS, MMS, Przypominacz, Budzik i wszystkie pozostałe zdarzenia z listy w zakładca "Powiadomienia").
Swoją drogą nie wiem co mogło spowodować, że u Ciebie to się wyłączyło, bo w ROMie oczywiście jest włączone "by default".

Po??czone: Listopad 06, 2010, 23:40:16
Nawet nie wiem do czego sluzy polowa z tego... Mam nadzieje że zostanie naprawiony ten bład w SmartMOVE dotyczący wpisywania powtarzających sie spotkań. Skrobel orientujesz się moze czy Jackos wie o tym błędzie?
Korzystając z tego, że mam SmartMOVE na TP2 sprawdziłem Twój post i mogę powiedzieć że:
Używając Sense faktycznie nie da się wprowadzić spotkania według dowolnie powtarzającego się wzorca (np. codziennie ale tylko w dni robocze itd.). Ale do Twojego planu lekcji powinno wystarczyć spotkanie, które powtarza się np. "Co poniedziałek". Wprowadziłem kilka testowych spotkań i dodają się bez problemu. Potem poprzestawiałem datę systemową i sprawdziłem, że przypomnienia o tych spotkaniach działają OK.

Potem spróbowałem zrobić to samo używając kalendarza Windows - tutaj można samodzielnie edytować częstotliwość i jest dużo więcej możliwości. Również bez problemu wprowadziłem spotkanie cotygodniowe oraz codzienne w dni robocze. I też pojawiło się od razu w kalendarzu i w "planie" Sense.

Nie wiem czy problem istniał w v1.8, ale wiem, że na czystym SmartMOVE 1.9 spotkania powtarzalne działają.
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2010, 23:40:16 wysłana przez Skrobel »

« Odpowiedź #611 dnia: Listopad 07, 2010, 11:42:07 »
U mnie własnie sie nie dalo zrobic co poniedzialek czy w kazdy wtorek. Bylo nawet coś ze nie dzialal softkey od potwierdzania po wprowadzeniu takiego spotkania. Generalnie ten kaledarz jest zabugowany, zobacz sobie mojego posta na xda.

*

Offline duch76

• *
  • 79
  • HTC Touch Pro 2 Samsung Galaxy S2
« Odpowiedź #612 dnia: Listopad 07, 2010, 19:16:58 »
Witam
Ma ktos problem z aktualizacja pogody tzn mojej lokalizacji bo miasta dodane sie aktualizuja ??
W życiu piękne są tylko chwile...R.Riedel

*

Offline lolexus

• *
  • 83
« Odpowiedź #613 dnia: Listopad 07, 2010, 21:59:25 »
Mam to samo. Dodatkowo na niektórych romach po otworzeniu zdjęcia pokazuje po dwa takie same zdjęcia.  :O

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #614 dnia: Listopad 07, 2010, 22:15:06 »
Warunkiem pobierania informacji o lokalizacji jest wyrażenie zgody w oknie, które pokazuje się najczęściej przy pierwszym kliknięciu na "Aktualizuj" w zakładce pogoda. Tam jest pytanie z Google Location Service czy coś podobnego. Mam teraz SmartMOVE, więc nie sprawdzę ROMu z Sense 2.5, ale gdyby coś było nie tak z lokalizacją, to z pewnością ktoś już by się upomniał tu lub na XDA.
Sprawdzone na SkrobPRO 1.9, JackFULL 1.9, a przed chwilą na SmartMOVE 1.9.

@Lolexus, która wersja ROMu? PLK czy WWE?

*

Offline duch76

• *
  • 79
« Odpowiedź #615 dnia: Listopad 08, 2010, 12:57:03 »
Ma ktos dzialajace caby ze standardowymi grami (kulki i pasjans) bo ten cab w pierwszym poscie nie dziala caly kulki sie nie uruchamiaja i jeszcze jedno pytanie czy jest w ktorejs wersji tego romu zakladka ze skrotem do opery bo jakos przyzwyczailem sie do niej ?

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #616 dnia: Listopad 08, 2010, 13:02:01 »
Z "kulkami" zwrócę uwagę Jackosowi. Z tego co pamiętam w poprzednich wersjach to działało, nie mam pojęcia co się zmieniło.

Odnośnie zakładki "Internet", bo chyba o nią Ci chodzi, to w TYM poście jest cab pod hasłem: Jackos Sense 2018 internet tab

Faktycznie żadnego z nich nie instalowałem osobiście, ale nikt nie mówił, że nie działa.

A, jeszcze jedna mała informacja. Trzy nowe ROMy PLK pojawiły się na MOBIONE. Teraz już wszystkie ROMy Jackosa z WM6.5 mają swoje odpowiedniki PLK.

*

jakozlowski

« Odpowiedź #617 dnia: Listopad 08, 2010, 14:21:44 »
Kulki i Teeter działa bez problemu za SleekBASIC. Nie widzę pasjansa. Pasjans też jest.
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2010, 14:25:18 wysłana przez jakozlowski »

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #618 dnia: Listopad 08, 2010, 15:26:18 »
Na WWE wszystko powinno działać.

W ROMach PLK faktycznie nie działa Bubble, bo brakuje jednego pliku zawierającego polskie napisy. Ten plik znajduje się w załączniku niniejszego posta. Wystarczy wrzucić go do katalogu Windows na urządzeniu (oczywiście po rozpakowaniu).

*

Offline duch76

• *
  • 79
« Odpowiedź #619 dnia: Listopad 08, 2010, 20:27:25 »
Jak usunac szybkie linki po zmianie orientacji ekranu ? w pionie da sie to zrobic i nawet jak sie wszystkie usunie to w poziomie zostaja ? czy tylko HR ratuje ?

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #620 dnia: Listopad 08, 2010, 21:47:11 »
Używasz JackFULL BETA z CHT 2.0.0?

Tutaj są dwie możliwości konfiguracji HS. Jedna znana z Sense, a druga zupełnie dowolna na zasadzie "widżetów". I z tego co wiem w pierwszej te same linki dodane i usunięte w Portrait pojawiają się i znikają analogicznie w Landscape.
Natomiast te "widżety" konfiguruje się dla każdej orientacji oddzielnie.

Nie mam teraz JackFULL, więc Ci nie pomogę, ale pamiętaj, że CHT2.0.0 jest w stadium BETA i mogą się tam zdarzać poważne błędy...

*

Offline duch76

• *
  • 79
« Odpowiedź #621 dnia: Listopad 08, 2010, 22:27:18 »
Używasz JackFULL BETA z CHT 2.0.0?

Tutaj są dwie możliwości konfiguracji HS. Jedna znana z Sense, a druga zupełnie dowolna na zasadzie "widżetów". I z tego co wiem w pierwszej te same linki dodane i usunięte w Portrait pojawiają się i znikają analogicznie w Landscape.
Natomiast te "widżety" konfiguruje się dla każdej orientacji oddzielnie.

Nie mam teraz JackFULL, więc Ci nie pomogę, ale pamiętaj, że CHT2.0.0 jest w stadium BETA i mogą się tam zdarzać poważne błędy...
Mam JackPro :(
Znikaja po SR i po problemie
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2010, 22:45:29 wysłana przez duch76 »

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #622 dnia: Listopad 08, 2010, 22:41:26 »
SkrobPRO.... hmmmm....
U mnie działało z pewnością dobrze. Mam wprawdzie jeszcze jeden pomysł.
Skróty w Landscape pokazywane są w innej kolejności niż w Portrait. Jeśli np. masz skonfigurowaną więcej niż jedną "stronę" skrótów w Portrait, to teoretycznie widzisz stronę "środkową" (to znaczy, że po lewei i prawej stronie poza ekranem są jeszcze skróty). W landscape nie ma podziału na "strony" i skróty pokazują się po kolei, przy czym pierwsze są te z lewej "strony", często niewidocznej w Portrait.

Usuwając linki nr 1, 2, 3, 4, 5 z teoretycznie domyślnej (czyli środkowej) "strony" w Portrait usuwamy tak naprawdę linki nr 6, 7, 8, 9 itd, a w Landscape linki pojawiają się w bezwzględnej kolejności czyli od pierwszego od lewej na lewej "stronie".

Tak to zawile wytłumaczyłem, że nawet sam tego nie bardzo rozumiem :E A poza tym to tylko pomysł. Mi w SkrobPRO linki działały bez problemu w Portrait i Landscape. Usuwanie oczywiście w landscape jest niemożliwe, ale cokolwiek zmieniłem/przeniosłem w Portrait, to od razu zmieniało się w Landscape, tylko że oczywiście trzeba było wziąć pod uwagę zupełnie inną kolejność...

*

Offline duch76

• *
  • 79
« Odpowiedź #623 dnia: Listopad 08, 2010, 22:47:28 »
SkrobPRO.... hmmmm....
U mnie działało z pewnością dobrze. Mam wprawdzie jeszcze jeden pomysł.
Skróty w Landscape pokazywane są w innej kolejności niż w Portrait. Jeśli np. masz skonfigurowaną więcej niż jedną "stronę" skrótów w Portrait, to teoretycznie widzisz stronę "środkową" (to znaczy, że po lewei i prawej stronie poza ekranem są jeszcze skróty). W landscape nie ma podziału na "strony" i skróty pokazują się po kolei, przy czym pierwsze są te z lewej "strony", często niewidocznej w Portrait.

Usuwając linki nr 1, 2, 3, 4, 5 z teoretycznie domyślnej (czyli środkowej) "strony" w Portrait usuwamy tak naprawdę linki nr 6, 7, 8, 9 itd, a w Landscape linki pojawiają się w bezwzględnej kolejności czyli od pierwszego od lewej na lewej "stronie".

Tak to zawile wytłumaczyłem, że nawet sam tego nie bardzo rozumiem :E A poza tym to tylko pomysł. Mi w SkrobPRO linki działały bez problemu w Portrait i Landscape. Usuwanie oczywiście w landscape jest niemożliwe, ale cokolwiek zmieniłem/przeniosłem w Portrait, to od razu zmieniało się w Landscape, tylko że oczywiście trzeba było wziąć pod uwagę zupełnie inną kolejność...
Dzieki ale przed sekunda doslownie doszedlem do tego samego wniosku jeszcze raz dzieki za zainteresowanie :)

*

Offline Izarlok

• 4
  • Sprzęt: HTC TouchPro2
« Odpowiedź #624 dnia: Listopad 09, 2010, 10:31:57 »
Mam zupełnie inny problem.

Z tego co zauważyłem, od wersji 1.2 ROMy od Jackosa nie posiadają aplikacji STK Service. Ponieważ sam ostatnio korzystałem z tego ROMu (wersja ScrobPro 1.7b PLK) i jak dla mnie nie mają one sobie równych, to nie chciałbym się z nim rozstawać. Tymczasem mój operator (Plus) uruchomił mi usługę mobilnego e-podpisu, który jak się wydaje na moje nieszczęście korzysta z tej właśnie aplikacji. Na oryginalnym ROMie usługa działa (wersja 1.86.401.1 WWE). O ile dobrze zrozumiałem, to właśnie ta aplikacja odpowiada za usługi na karcie SIM.

Czy dałoby się jednak w jakiś sposób połączyć ROM od Jackosa i tę aplikację STK Service? Jest jakiś .cab na to?

Z góry dzięki za pomoc.
ROM: Jackos S2 ROM ScrobPro1.9 WWE
Radio: 4.49.25.91

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #625 dnia: Listopad 09, 2010, 11:40:06 »
Nie mam bladego pojęcia co to jest STK service (SIM Tool Kit??) i nie wiem czy to akurat tej aplikacji potrzebujesz, żeby uruchomić Twoją usługę, ale wyszperałem w wątku na xda takie coś:

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=7766738&postcount=1052

Jedyne co udało mi się wyczytać (akurat również w wątku Jackosa) to to, że ten protokół jest już bardzo stary. Ciekawe czy operator uruchamiając nową usługę wybrał akurat taki protokół komunikacji. Niestety musisz to przetestować sam.
Uch... może nie działać w ROMie PLK, bo potrzebny jest plik dla polskiej lokalizacji STK_UIPPC.exe.0415.mui. W takim przypadku będziesz musiał zaczekać do wieczora, bo albo mam ten plik gdzieś u siebie, albo będę musiał go stworzyć.

*

Offline duch76

• *
  • 79
« Odpowiedź #626 dnia: Listopad 09, 2010, 11:46:18 »
Mam pytanie do osob ktore instalowaly taskbar z pierwszego postu czy po pelnym naladowaniu akumulatora (sygnalizacja zielona lampka) procentowy wskaznik naladowania z taskbara pokazuje 99% a windosowski 100% czy tez tak macie a jesli nie to w czym moze byc problem ?

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #627 dnia: Listopad 09, 2010, 11:53:04 »
Nie wiem dlaczego, ale w niektórych przypadkach właśnie tak się dzieje. W dodatku wtedy w czasie ładowania pojawia się 100, zamiast ikonki piorunka.

Był gdzieś fix na to... Podejrzałem oryginalny wątek by gfreek i znalazłem w poście nr 2 takiego caba, który się nazywa "Battery percentage fix.cab". Spróbuj go zainstalować.

A jeśli nie, to dam Ci swoje czarno-białe ikony taskbara takie jak w poniższym zrzucie. W nim jest na pewno dobrze :)

*

Offline duch76

• *
  • 79
« Odpowiedź #628 dnia: Listopad 09, 2010, 11:57:30 »
Nie wiem dlaczego, ale w niektórych przypadkach właśnie tak się dzieje. W dodatku wtedy w czasie ładowania pojawia się 100, zamiast ikonki piorunka.

Był gdzieś fix na to... Podejrzałem oryginalny wątek by gfreek i znalazłem w poście nr 2 takiego caba, który się nazywa "Battery percentage fix.cab". Spróbuj go zainstalować.

A jeśli nie, to dam Ci swoje czarno-białe ikony taskbara takie jak w poniższym zrzucie. W nim jest na pewno dobrze :)

Jesli mozesz to zapodaje te ikonki bardziej pasuja do tego romu :)

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #629 dnia: Listopad 09, 2010, 12:01:35 »
Dlatego po długim szukaniu działającego zestawu przerobiłem je sobie sam. Więcej tutaj:

Post z taskbarem