[ROM][WWE/PLK]Jackos S3 WM6.5 21913 + Sense 2.5/2.1|TF3D2.1

• 1539 Odpowiedzi
  • 112159 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
Odp: [ROM][WWE/PLK]Jackos S2 Collection - WM6.5/Sense 2.5/2.1|TF3D2.1
« Odpowiedź #480 dnia: Wrzesień 27, 2010, 20:16:12 »
O kurka! Jeśli tak ma wyglądać nowe CHT to SkrobPRO stanie sie niepotrzebny!
Ani z punktu widzenia pamięci ani szybkości nie widzę różnicy, a CHT 2.0.0 poustawiałem w taki sposób jak zazwyczaj ustawiam CHT 1.8.5 kiedy testowałem inne wersje JackFULL.

Nie używałem jeszcze 7 ekranów z widżetami i takich rzeczy... Faktycznie edytory jeszcze mają trochę bugów. Składniki ekranu często trzeba dodawać kilka razy. Ale pomijając to sam interfejs działa porównywalnie, albo nawet szybciej od v1.7.1. Zobaczymy co będzie dalej. Na razie jest lepiej niż podejrzewałem po napisie BETA i po numerku X.0.0 :)

*

adtech

« Odpowiedź #481 dnia: Wrzesień 27, 2010, 20:21:08 »
Już jest CHT2.0.0R1. Coś tam zostało poprawione.

Udało Ci się wywalić CHTE lub CHTS? :P Nie tak trudno  :grin:

Ogólnie miły update. SkrobPRO odejdzie do lamusa, bo można sobie skonfigurować CHT aby działał dokładnie tak samo jak CHT1.7.1, a do tego to wszystko działa o niebo szybciej. No i to przy podobnym poziomie ramu.

Ja pewnie mam schizy, bo pewnie i tak zostanę przy SleekBASIC na dłuższą metę. Po prostu lubię szybkie zarządzanie kontaktami  :O~

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #482 dnia: Wrzesień 27, 2010, 20:46:10 »
Nie, szczerze mówiąc nie udało mi się całkiem wywalić CHTE (CHTS zupełnie nie rozumiem, a nie miałem czasu się wczytać co to takiego).
W CHTE zauważyłem że Menu robi się nie-manilowe, niektóre opcje po zaakceptowaniu powracają do poprzedniego stanu i trzeba je ponownie zmieniać. To samo dotyczy dodawania elementów HomeScreen (zegara czy belki powiadomień). Czasem coś zaznaczasz, żeby dodać, a to się nie dodaje mimo, że jest zaznaczone. Trzeba odznaczyć, zaakceptować, zaznaczyć i wtedy najczęściej działa.
Miałem poważny freeze CHTE, ale zanim zdążyłem zdjąć obudowę żeby się dostać do przycisku RESET to nagle poszło. Całość trwała może 15s. I tego rodzaju pierdółki. Generalnie najważniejsze jest, że sam interfejs działa. Że w edytorze muszę dwa razy coś zrobić to nie jest takie wkurzające :) zwłaszcza pamiętając o tym, że to wersja BETA.

*

adtech

« Odpowiedź #483 dnia: Wrzesień 27, 2010, 21:42:05 »
No właśnie to menu jest dziwne. Jestem ciekawy czy to problem romu czy CHTE.

CHTS to bardzo ciekawie zrobiony terminarz - możesz sobie ustawić o jakich porach co jak ma wyglądać w Sense i jak ma się zachowywać system.

*

jakozlowski

« Odpowiedź #484 dnia: Październik 02, 2010, 15:41:52 »
Wczoraj wyszła wersja 1.8.  Ktoś już może zainstalował np. SleekBASIC ?

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #485 dnia: Październik 02, 2010, 15:45:33 »
SleekBASIC był intensywnie testowany przez Jackosa (w jego podpisie widniał sleekBASIC 1.8 już od tygodnia). Także akurat w jego przypadku nie spodziewam się żadnych problemów. :)

*

jakozlowski

« Odpowiedź #486 dnia: Październik 02, 2010, 16:23:35 »
No to zaraz wgrywam!  :E

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #487 dnia: Październik 02, 2010, 16:28:43 »
Ja właśnie ściągam mojego ulubionego SkrobPRO... Chociaż jak już będzie finalna wersja CHT2, to obawiam się, że SkrobPRO nie będzie już potrzebny, bo zarówno klasyczne SMSy jak i szybki CHT będzie w... JackFULLu... ;)

*

Offline Elmak

• **
  • 126
  • Sprzęt: Iphone 3G, HTC TP2, LG swift, Samsung galaxy tab
« Odpowiedź #488 dnia: Październik 02, 2010, 17:05:02 »
No to ja czekam na pełną wersję 1,8 skrobPRO mam obecnie 1,6 i jestem zadowolony :)

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #489 dnia: Październik 02, 2010, 17:17:09 »
Ale SkrobPRO jest już w pełnej wersji. Jedynie JackFULL z uwagi na wersję BETA CHT również ma "status BETA". A w dodatku do pobrania jest również "zwykły" JackFULL, tzn. ze wszystkimi zmianami wymienionymi w v1.8, ale z CHT 1.8.5 (wersja Legacy).

*

jakozlowski

« Odpowiedź #490 dnia: Październik 02, 2010, 20:17:19 »
W SleekBASIC nadal jest ten sam problem ze zdjęciami panoramicznymi. Czasami udaje się jednak zrobić. Na szczęście z tej funkcji nie korzystam.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #491 dnia: Październik 02, 2010, 21:11:32 »
W SkrobPRO w ogóle nie ma funkcji Panorama - he he, mówiłem, że Jackos albo ją naprawi albo usunie :)

*

Offline Elmak

• **
  • 126
« Odpowiedź #492 dnia: Październik 02, 2010, 23:44:20 »
tak dużo tu się pisze o CHT 2.0 ale czym to się różni od poprzedniej wersji i o co chodzi? Przepraszam za laickie pytania.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #493 dnia: Październik 03, 2010, 00:12:10 »
Jak przyjdzie pora (CHT 2 wyjdzie ze stanu BETA) to napiszę o nim w którymś z ogólnych wątków.

Generalnie chodzi o to, że Co0kie przepisał cały kod od nowa żeby zoptymalizować działanie CHT na słabszych PDA (wygląda na to, że całkiem skutecznie). Poza tym oczywiście jest caaała mnogość nowych funkcji, które jeszcze nie do końca rozumiem, jak np. CHTScheduler, czyli możliwość automatycznej zmiany wyglądu całego HomeTab w zależności od pory dnia. Dodano dużo widżetów (kurka, jak ja nie cierpię tego słowa), całkowicie nowa filozofia ekranów z tymi widżetami (7 niezależnych ekranów przesuwanych w lewo/prawo - coś a la Android?), dużo skrótów, możliwość zupełnie niezależnego sterowania wyglądem Landscape i Portrait (dla nas niezłe),  i jeszcze pewnie wiele innych rzeczy, o których nie wiem.

Więcej poczytajcie tutaj: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=792303

« Odpowiedź #494 dnia: Październik 03, 2010, 11:17:31 »
Musze powiedzieć że najnowsze CHT jest oszalamiajaco dobre. Może dlatego że testuje je od wczorajszego wieczora? Mam pytanie, czy widzicie w rejestrze te wpisy?
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=6254429&postcount=5857
Ja w tym folderze nie mam nic co by sie zaczynało od "Co0kie"...

*

Offline bl3idd

• 8
  • =='
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2 Rhodium
« Odpowiedź #495 dnia: Październik 03, 2010, 11:41:59 »
skrobel, nie wiem czy ktos to zgłaszał już, szczerze powiedziawszy nie mam za bardzo czasu przeszukiwać całego wątku, ale w sofcie spolonizowanym przez Ciebie, (wersja jackFULL) jak próbujesz zrobić " ^ " (FN+6) to wyskakuje... " - " ;)

« Odpowiedź #496 dnia: Październik 03, 2010, 13:18:21 »
Panowie szybkie pytanko, czy da sie w tych romach ustalic rodzaj wibracji dla smsów (np. 3x krotka wibracja zamiast 1 dluga)? Jeśli tak to gdzie? Dzięki!

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #497 dnia: Październik 03, 2010, 13:44:49 »
Panowie szybkie pytanko, czy da sie w tych romach ustalic rodzaj wibracji dla smsów (np. 3x krotka wibracja zamiast 1 dluga)? Jeśli tak to gdzie? Dzięki!
Z tego co wiem to w ogóle w WinMo nie da się ustawiać "patternów" wibracji. Czytałem dawno temu o programie, który umożliwiał takie ustawienia, ale nie mogę go teraz znaleźć. Jeśli na niego wpadnę, to wyślę Ci PM.

skrobel, nie wiem czy ktos to zgłaszał już, szczerze powiedziawszy nie mam za bardzo czasu przeszukiwać całego wątku, ale w sofcie spolonizowanym przez Ciebie, (wersja jackFULL) jak próbujesz zrobić " ^ " (FN+6) to wyskakuje... " - " ;)
O! To prawda! :O Najwyraźniej coś mi się pomyliło przy edycji kmap.
Do poprawy w następnej wersji. A jeśli chcesz poustawiać swoje własne symbole dla poszczególnych kombinacji to polecam artykuł na zaprzyjaźnionym forum:
http://forum.mobione.pl/pocket-pc-phone-edition/%28htc-touch-pro-2-rhodium%29-polskie-znaki-na-wysuwanej-klawiaturze/

Musze powiedzieć że najnowsze CHT jest oszalamiajaco dobre. Może dlatego że testuje je od wczorajszego wieczora? Mam pytanie, czy widzicie w rejestrze te wpisy?
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=6254429&postcount=5857
Ja w tym folderze nie mam nic co by sie zaczynało od "Co0kie"...
Upewnij się, że szukasz w kluczu głównym HKEY_CURRENT_USER (HKCU), a nie w HKEY_LOCAL_MACHINE (HKLM), bo w tym drugim również istnieje klucz \SOFTWARE\HTC\Manila, ale w nim faktycznie nie ma wartości od Co0kie...

*

Offline bl3idd

• 8
  • =='
« Odpowiedź #498 dnia: Październik 03, 2010, 14:39:04 »
git dzięki ;) obecnie testuję jackFULL 1.8 beta, więc... poczekam ;)
a co do patternów wibracji, to ja też poproszę, jeśli znajdziesz cos ;)
« Ostatnia zmiana: Październik 03, 2010, 16:24:30 wysłana przez bl3idd »

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #499 dnia: Październik 04, 2010, 00:50:12 »
(...)a co do patternów wibracji, to ja też poproszę, jeśli znajdziesz cos ;)

Proszę bardzo. Miałem na myśli to narzędzie:
[2010/06/23]Vibro v1.3

« Odpowiedź #500 dnia: Październik 04, 2010, 09:01:25 »
Kiedyś to miałem ale nie dość że nie działało to jeszcze sprawialo że smsy nie dochodzily. Może testowałem jakąs stara wersje, jak będzie wszystko ok to dajcie znac!

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #501 dnia: Październik 04, 2010, 10:50:24 »
Przyznaję, osobiście nie testowałem (tym bardziej, że jest wersja z czerwca, a ja chyba szukałem czegoś takiego gdzieś w lutym), ale w wątku na xda jest sporo pozytywnych wypowiedzi.

*

Offline pozioma1

• **
  • 127
  • Technomaniak z coraz mniejszą ilością czasu :-(
  • Sprzęt: Prestigio PAP4500 DUO, HTC Touch Pro 2; Nokia E61
« Odpowiedź #502 dnia: Październik 04, 2010, 12:41:17 »
Kiedyś to miałem ale nie dość że nie działało to jeszcze sprawialo że smsy nie dochodzily. Może testowałem jakąs stara wersje, jak będzie wszystko ok to dajcie znac!

Właśnie zainstalowałem program Vibro wersje 1.2b - zawiera język polski, działa na chwilkę obecną OK. Bez problemu "wibruje" gdy telefon jest uśpiony. Fajna sprawa.
Primary : Prestigio MultiPhone PAP4500 DUO - Android 4.xx w trakcie szukania
Secondary :HTC TP2 Rhodium - ROM Jackos EVO WWE SkrobPRO
Backup : Nokia E61

*

Offline hardie

• **
  • 118
  • Sprzęt: Rhodium
« Odpowiedź #503 dnia: Październik 05, 2010, 10:54:22 »
Skrobel, jeszcze jedna przypadłość  romów modowanych przez Ciebie (1.6 PLK i 1.7 PLK).
Jakieś opóźnienia przy włączaniu/wyłączaniu WiFi, otóż każda operacja trwa... 4-5 sekund, nie chodzi mi o samo łączenie, ale o rozpoczęcie nawiązywania połączenia i rozłączania.
W wersjach Jackosa z Twoim modem spolszczającym tego problemu nie było, teraz używam SkrobPro 1.8 + stary mod PLK i również problem nie występuje, wszystko odbywa się bardzo szybko.

Oczywiście nie jest to przypadłość dyskwalifikująca Twoje wypieki ;) chyba że ktoś ma ADHD i te 5 sekund doprowadza go do obłędu... ;)

Zgłaszam tylko zauważoną przypadłość.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #504 dnia: Październik 05, 2010, 11:38:42 »
Powiem tak. W tej chwili używam SleekBASIC 1.8 i czas włączania WiFi (czyli od kliknięcia przełącznika do pojawienia się ikony WiFi w taskbarze) zależy od... miejsca, z którego przełączamy. Najdłużej zajmuje włączenie WiFi przy pomocy ActionScreen'a - ok. 4 sek. Wyłączenie jest błyskawiczne - poniżej 2 sek.
Z kolei w karcie Ustawienia -> Komunikacja, włączenie i wyłączenie WiFi przełącznikiem trwa naprawdę krótko - 1-2 sek.
Podobnie działa skrót z Menu Start - ok. 1-2 sek. dla włączenia i wyłączenia.

W poprzednich ROMach PLK (1.6 i 1.7) miałem zawsze ustawiony skrót do WiFi na HomeScreen i bardzo rzadko używałem ActionScreen'a. Może dlatego subiektywne odczucie czasu włączania WiFi nie uderzyło mnie zbyt mocno. Z kolei lista zmian do wersji 1.8 jest tak długa, że być może dotknęła również sterownika sieci bezprzewodowej... Nie wiem jaki inny powód mógłby spowodować różnice tych czasów między wersją WWE i PLK danego ROMu, bo poza ActionScreen'em (który włącza WiFi swoim własnym plikiem .exe) nie zmieniałem niczego, co mogłoby wpływać na opisany efekt. Wszystkie sterowniki, przełączniki oraz exe zostały te same.

*

Offline bl3idd

• 8
  • =='
« Odpowiedź #505 dnia: Październik 05, 2010, 16:54:21 »
ja osobiście nie miałem z tym problemu, WI-Fi śmigało zawsze i wszędzie szybko, czesto nawet szybciej niż BT ;)

*

Offline Elmak

• **
  • 126
« Odpowiedź #506 dnia: Październik 07, 2010, 23:58:41 »
Skrobel witam Cie i jak tam testowanie CHT 2.0 bo nie mogę się już doczekać finalnej wersji chyba ze bete się opłaca wgrać?

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #507 dnia: Październik 08, 2010, 02:02:04 »
Ja na razie utknąłem na SleekBASIC, głównie z powodu reinstalacji systemu na "dużym" kompie. Nie powiem, żeby mi się ten system nie podobał, ale development chwilowo zawieszony :)

W dodatku nie wiem czy zauważyliście, ale wszystkie moje pliki na Hotfile, do których linki były wymienione tutaj lub na mobione zostały skasowane z uwagi na naruszenie regulaminu (poszło archiwum ROMów 1.3, oraz wszystkie ROMy na mobione). Natomiast ROMy Jackosa WWE wiszą wciąż na Hotfile. To oznacza, że kasowane są konkretnie wersje umieszczone na polskich forach.

ROMy SkrobPRO 1.8 PLK i SleekBASIC 1.8 PLK są właściwie gotowe, ale nie będę ich chwilowo wrzucał, bo to usuwanie plików wydaje mi się podejrzane. Poczekam co się będzie działo dalej.

A odpowiadając bezpośrednio na Twoje pytanie: tak, wydaje mi się, że jeśli ewentualny HR nie jest dla Ciebie stratą 8h to  warto spróbować CHT 2.0. Ja używałem chyba ok. tygodnia i napotkałem niewielkie problemy (które opisałem już gdzieś wyżej), ale nie dyskwalifikowały one normalnego użytkowania ROMu, a raczej utrudniały konfigurację CHT. Z kolei aktualna beta JackFULL 1.8 różni się od tej, którą ja testowałem tylko wersją CHTE (jeśli dobrze pamiętam) i być może działa jeszcze lepiej. Chociaż na xda jeden czy dwóch userów sygnalizowało problemy.
Niestety Jackos uprzedził, że październik ma bardzo zajęty (cóż, studia) a Co0kieMonster zaplanował wydanie ostatecznej wersji CHT 2 na koniec października, więc przez najbliższe parę tygodni albo beta albo wcale :mysli:

*

Offline hardie

• **
  • 118
  • Sprzęt: Rhodium
« Odpowiedź #508 dnia: Październik 08, 2010, 16:19:51 »
Skrobel nie wymyślaj tylko udostępnij wypieki  :O~

*

Offline Elmak

• **
  • 126
« Odpowiedź #509 dnia: Październik 10, 2010, 20:20:42 »
Skrobel  nio dokładnie z chęcią tą bete CHT 2.0 bym wypróbował i 1.8 tez by się przydała z góry dziękuje.