[ROM][WWE/PLK]Jackos S3 WM6.5 21913 + Sense 2.5/2.1|TF3D2.1

• 1539 Odpowiedzi
  • 111197 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline scottie

• *
  • 97
  • Sprzęt: Palm Pre2, (HTC TP2 + AM Europe)
Odp: [ROM]Jackos S2 Collection - WM6.5/Sense 2.5/2.1 bez wycieku pamięci
« Odpowiedź #300 dnia: Sierpień 25, 2010, 09:18:07 »
Witam wszystkich

Niedawno wrzuciłem sobie Jackoss Full 1.5 + spolszczenie oraz umieszczony w paczce radio rom i bardzo mi się działanie tej kombinacji podoba, niestety zauważyłem pewien problem, w provenie w ustawienich można było ustawić rozłączanie transmisji danych po np 60 sekundowej bezczynności. Tutaj niestety jak już uzyskam połączenie to dopóki nie rozłącze go ręcznie nadal jest ono aktywne. Prawdopodobnie z tego powodu czas pracy na baterii spadł do zaledwie ok. 2 dni, co jest trochę wkurzające (wcześniej telefon trzymał ok 4 dni). Czy jest możliwe ustawienie tego parametru w podobny sposób tutaj?

Możesz spróbować też tak:

for everyone who wants to set GPRS auto disconnect timeout without using 3rd parties' software...

HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\ConnMgr\Planner\Settings\
SuspendResume = GPRS_bye_if_device_off
CacheTime = xxx (where xxx are seconds before auto disconnect, for me the best value is 60)

Jest też soft GPRS 1 Minute Auto Disconnect.cab. Poszukaj na necie...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 25, 2010, 09:19:51 wysłana przez scottie »
Pozdrawiam, Adrian

« Odpowiedź #301 dnia: Sierpień 25, 2010, 09:27:40 »
Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Rzeczywiście jakimś cudem przeoczyłem świetne narzędzie o którym wspomniał Skrobel :O

*

Offline hardie

• **
  • 118
  • Sprzęt: Rhodium
« Odpowiedź #302 dnia: Sierpień 30, 2010, 09:39:37 »
Więc, kilka baboli...
Nie działa auto rozłączanie gprs. Ani przez wpis w rejestrze, ani przez wgotowany program.
Po przyjściu sms ekran się wybudza, nigdy tego nie miałem, zawsze sygnalizowała to tylko dioda i to było dla mnie ok.
Manila dosyć często zalicza freeza, przestaje reagować na dotyk, jedynie "czerwona słuchawka" sprawia że powraca do HS i jest ok.
Zakładki dodane do szybkich linków zawsze po odwiedzeniu zmieniały ikonkę na miniaturkę strony, teraz tak nie ma...

I pytania:
Czy można zrobić aby taka zakładka mogła być plikiem offline? Niby jest w adresie file://localhost/storage... a i tak zaczyna szukać w internecie i zmienia to na www.file.com/loc....
I czy jest jakaś opcja by wyłączyć jakiś katalog z wyświetlania z niego zdjęć przez zakładkę z obrazami? Mam pół gigową bazę geocache z "milionami" małych zdjęć, przez co album działa... jak by nie działał....

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #303 dnia: Sierpień 30, 2010, 14:25:46 »
@Hardie, której wersji Jackosa używasz?

Ja mam SkrobPRO i rozłączanie GPRS działa jak najbardziej (ustawione w Dial-UP Enabler/Disabler - właśnie przetestowałem) jak również kiedy dostaję SMSa to ekran się nie wybudza. Wieczorem w domu sprawdzę gdzie w rejestrze siedzi klucz do kontroli wybudzania ekranu. A jak chcesz szybciej to poszukaj "SMS Wakeup event".

Z manilą jest czasem lepiej czasem gorzej, ale jakichś poważnych freezów nie zauważyłem, z wyjątkiem sytuacji kiedy po SR wchodzę w zakładkę "Muzyka". Tutaj może 2 sekundy muszę zaczekać zanim się lista utworów odświeży. Aha, no i po przywróceniu kontaktów, wiadomości i plików przy pomocy PIM Backup zazwyczaj PIM się wiesza. Pisze, że zakończono, ale "Exit" nie działa. Pomaga tylko SR. Ale ten problem miałem również w innych ROMach od kiedy przywracam wielkie ilości wiadomości i plików...

Co do zakładek to masz na myśli Operę Mobile? Czy mini?

Na pytania nie potrafię niestety odpowiedzieć. Mnie też denerwuje, że Album szuka zdjęć w całej karcie pamięci, a nie tylko w "defaultowych" katalogach. Ale nie znalazłem póki co rozwiązania...

*

Offline hardie

• **
  • 118
« Odpowiedź #304 dnia: Sierpień 30, 2010, 14:57:49 »
SkrobPRO 1.5a + PLK. Właśnie nie pamiętam czy tak było od początku, czy coś namieszał jakiś program..., może poczęstuję go HR.. eh...

Pytanie czy z backupem jakieś śmieci się nie przenoszą, backupuję tylko smsy, tak z pół roku wstecz albo i więcej. Przez stary SPB Backup, może czas na jakąś nowszą wersję.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #305 dnia: Sierpień 30, 2010, 15:11:51 »
Ja używam PIM Backup z 20 stycznia 2008. I poza MMSami nie mam żadnych problemów.
Tyle, że ja nie próbuję nawet backupować rejestru (dlatego nie potrzebuję spb). Mam swoje klucze "wyszukane" na przy okazji dziesiątek HardResetów i flashów i te tylko importuję. A i to nie zawsze jest dobra metoda.

*

Offline hardie

• **
  • 118
« Odpowiedź #306 dnia: Sierpień 30, 2010, 15:13:30 »
No ja właśnie backupuje TYLKO smsy :)
No nic, chyba HR mnie czeka.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #307 dnia: Sierpień 30, 2010, 20:00:13 »
Cab zakładki internet dla Sense 2.5 do pobrania:
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=7917320&postcount=1194

Jackos wrócił z urlopu :)

*

Offline GR

• *
  • 61
« Odpowiedź #308 dnia: Sierpień 31, 2010, 11:34:18 »
cześć
zainstalowałem sobie Full1.5a i zegarek mnie doprowadzi do szewskiej pasji zaraz...
co nie ruszę ekranu, to się cofa o godzinę i minutę, dwie - żeby potem się przewachlować...
jakiś pomysł?

u mnie ten cab na internet nie zadziałał, nie mam nadal skrótu w Home Tabs

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #309 dnia: Sierpień 31, 2010, 11:51:40 »
cześć
zainstalowałem sobie Full1.5a i zegarek mnie doprowadzi do szewskiej pasji zaraz...
co nie ruszę ekranu, to się cofa o godzinę i minutę, dwie - żeby potem się przewachlować...
jakiś pomysł?
O! Czyżby Jackos zapomniał dołożyć mod do zegara? Nawet nie zwróciłem na to uwagi.
W takim razie rozwiązanie znajdziesz tu:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=583161

To sprawdzę niestety najwcześniej wieczorem. Teraz jestem w pracy i... no nie bardzo mogę...

*

Offline GR

• *
  • 61
« Odpowiedź #310 dnia: Sierpień 31, 2010, 12:06:25 »
cześć
jakiś pomysł?
O! Czyżby Jackos zapomniał dołożyć mod do zegara? Nawet nie zwróciłem na to uwagi.
Dzięki za info  :ok:
do naszych to wersja 2.5 WVGA czy 2.5 VGA?

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #311 dnia: Sierpień 31, 2010, 12:13:09 »
WVGA :)

*

Offline GR

• *
  • 61
« Odpowiedź #312 dnia: Sierpień 31, 2010, 12:19:00 »
dzięki  ;)

*

Offline Rentorek

• 8
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2
« Odpowiedź #313 dnia: Sierpień 31, 2010, 12:48:02 »
Witam.

Posiadam FullJACK 1.5a i wgrane spolszczenie od Scrobel. Ni jak nie mogę zmusić Rhodium do wydania przez niego dźwięku SMS. Mruga tylko dioda i nic więcej. Bez spolszczenia problem nie występuje. Czy koś może ma z tym podobny problem? Dzięki.
ROM   : Jackos S2 ROM JackFULL 1.7b
RADIO: 4.49.25.91

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #314 dnia: Sierpień 31, 2010, 13:00:20 »
Ja tego problemu nie doświadczam, ale ponieważ ktoś inny już go sygnalizował, mam świadomość, że coś muszę pozmieniać. Tym bardziej, że ostatnia wersja spolszczenia była tworzona pod Jackos v1.3. Poszperam i postaram się, żeby w następnej wersji mod'a już działało to bez problemu.

*

Offline Rentorek

• 8
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2
« Odpowiedź #315 dnia: Sierpień 31, 2010, 13:09:01 »
Ja tego problemu nie doświadczam, ale ponieważ ktoś inny już go sygnalizował, mam świadomość, że coś muszę pozmieniać. Tym bardziej, że ostatnia wersja spolszczenia była tworzona pod Jackos v1.3. Poszperam i postaram się, żeby w następnej wersji mod'a już działało to bez problemu.

Dzięki Skrobel. Robisz kawał dobrej roboty  :ok: Dodam tylko tyle, że w JackFULL 1.4 problem ten też napewno występował, natomiast we wcześniejszych już nie pamiętam.
ROM   : Jackos S2 ROM JackFULL 1.7b
RADIO: 4.49.25.91

*

Offline ReedScout

• *
  • 94
  • Sprzęt: TP2 (Rhodium) - HD2 - SGS
« Odpowiedź #316 dnia: Sierpień 31, 2010, 15:19:32 »

Dzięki Skrobel. Robisz kawał dobrej roboty  :ok: Dodam tylko tyle, że w JackFULL 1.4 problem ten też napewno występował, natomiast we wcześniejszych już nie pamiętam.

ja na wersji 1.4/1.5 nie doświadczyłem tego problemu obie używane + PLK

PS: już prawie przetłumaczone tylko ost. nie miałem czasu bo dużo służb a sezon urlopowy trwa...

*

adtech

« Odpowiedź #317 dnia: Sierpień 31, 2010, 15:34:58 »
CHT1.8.5 ma wbudowany switch od zegara... Wystarczy uruchomić Cookies home tab editor. "Disable flip on return to Sense".

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #318 dnia: Sierpień 31, 2010, 16:10:35 »
CHT1.8.5 ma wbudowany switch od zegara... Wystarczy uruchomić Cookies home tab editor. "Disable flip on return to Sense".
Kur** no oczywiście! Nie zauważyłem, że chodzi o JackFULL. Sorki, jestem w pracy i czasem myślę o jednym a piszę coś innego. Dzięki @Adtech :)

*

adtech

« Odpowiedź #319 dnia: Wrzesień 01, 2010, 10:22:37 »
W ogóle nie polecam tych modów od 01:02... Z doświadczenia wiem, że one zdecydowanie nie są kompatybilne z nowymi buildami Sense (różne dziwne rzeczy się dzieją, np. zegar zatrzymuje się w połowie etc.) - plik który podmieniasz zawiera kilkadziesiąt różnych funkcji. Najlepiej samemu wprowadzić zmiany do konkretnej funkcji w pliku lua.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #320 dnia: Wrzesień 01, 2010, 10:27:37 »

Okazuje się, że trzeba jeszcze wprowadzić drobne poprawki w rejestrze po instalacji cab'a:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\HTC\Manila\Configuration\12]
"Title"="Internet"
"PageName"="Manila://internet.page"
"Enable"=dword:00000001

Znów jestem w pracy i w związku z tym ewentualnego poprawionego cab'a zrobię (o ile Jackos nie zrobi tego wcześniej) dopiero wieczorem.

Połączone: Wrzesień 01, 2010, 10:29:36
W ogóle nie polecam tych modów od 01:02... Z doświadczenia wiem, że one zdecydowanie nie są kompatybilne z nowymi buildami Sense (różne dziwne rzeczy się dzieją, np. zegar zatrzymuje się w połowie etc.) - plik który podmieniasz zawiera kilkadziesiąt różnych funkcji. Najlepiej samemu wprowadzić zmiany do konkretnej funkcji w pliku lua.
Możesz mieć rację. Tylko kto potrafi edytować pliki lua? :D Trzeba byłoby wziąć oryginalny plik lua z buildu manili do którego przeznaczony był 01:02 mod, porównać go z plikiem zmodyfikowanym, potem wziąć plik oryginalny z aktualnego buildu i spróbować wprowadzić te same zmiany.... Ale ja od razu mówię, że za cienki jestem na to ;)
Oczywiście najpierw trzeba go poprawnie zdekompilować...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2010, 10:30:28 wysłana przez Skrobel »

*

adtech

« Odpowiedź #321 dnia: Wrzesień 01, 2010, 10:37:55 »
Możesz mieć rację. Tylko kto potrafi edytować pliki lua? :D Trzeba byłoby wziąć oryginalny plik lua z buildu manili do którego przeznaczony był 01:02 mod, porównać go z plikiem zmodyfikowanym, potem wziąć plik oryginalny z aktualnego buildu i spróbować wprowadzić te same zmiany.... Ale ja od razu mówię, że za cienki jestem na to ;)
Oczywiście najpierw trzeba go poprawnie zdekompilować...
Ja się nauczyłem :P Także sądzę, że każdy w miarę ogarnięty z komputerami i językiem angielskim da sobie radę :P Nie trzeba nic porównywać, dekompilujesz tylko jedną funkcję (całego pliku nie da rady zdekompilować, mi się udało tylko w 97% czy coś...) odnajdujesz linijki odpowiedzialne za przewrót (flip?!) zegara przy powrocie do ekranu głównego, kasujesz je i po sprawie. Jak ktoś ma pojęcie o instrukcjach warunkowych to może sobie jeszcze przebudować kod aby wykonywał mniej instrukcji. Na xda widziałem gdzieś tutorial opisujący zmienianie linijek kodu odpowiedzialnego za zegar.

*

Offline GR

• *
  • 61
« Odpowiedź #322 dnia: Wrzesień 01, 2010, 22:04:34 »
Nie wiedziałem, nie zauważyłem, że w CHT jest opcja "flip"  :oops:
Mam teraz słabszy motyw...
Jak mam wygaszony ekran i ktoś do mnie dzwoni, to ekran pozostaje czarny, widać tylko górną belkę ikon.
Kompletnie nie wiadomo kto dzwoni...

Myślicie, że to może ten mod 01:02 tak namieszał? Flash jeszcze raz?
Nic innego nie instalowałem (no jeszcze Total Comm i zestaw ikon).

*

adtech

« Odpowiedź #323 dnia: Wrzesień 01, 2010, 22:19:14 »
mod 01:02 na pewno Ci nic nie namieszał z telefonem ;)

Z drugiej strony nie potrafię Ci pomóc.

*

jakozlowski

« Odpowiedź #324 dnia: Wrzesień 01, 2010, 23:02:10 »
Ja też walczyłem od wersji 1.4 z niewyświetlanym dialerem przy połączeniu przychodzącym. Do wersji 1.3 nie miałem tego problemu więc na niej pozostaję na razie.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #325 dnia: Wrzesień 01, 2010, 23:50:23 »
Ja też walczyłem od wersji 1.4 z niewyświetlanym dialerem przy połączeniu przychodzącym. Do wersji 1.3 nie miałem tego problemu więc na niej pozostaję na razie.
Z tego co wiem, to Twoje (i moje też) problemy z dialerem wyglądały trochę inaczej. Ale jeśli problem @GR bierze się z tego samego, to Jackos twierdzi, że w v1.6 już go nie będzie.

*

jakozlowski

« Odpowiedź #326 dnia: Wrzesień 02, 2010, 07:43:36 »
Objawy mamy trochę inne. Najważniejsze, że nasz "producent" Jackos zwróci na to uwagę i może cosik poradzi  :grin:

*

Offline GR

• *
  • 61
« Odpowiedź #327 dnia: Wrzesień 02, 2010, 12:26:35 »
To pozostaje czekać na wersję 1.6, a teraz wracam do 1.3 chyba...
Nie wiem czy ten brak wyświetlania połączeń przychodzących nie wiąże się z "ogólnym opóźnieniem" odświeżenia ekranu po wybudzeniu. Jak włączę urządzenie to zanim godzina się odświeży mija nawet kilka sekund (>5). W 1.3 odświeżenie było nie zauważalne praktycznie.
Za to w 1.3 podobno zanikałem w rozmowie... zasięg miałem na full zawsze, a mnie nie było słychać (radio to samo co teraz sugerowane do 1.5a) - w 1.5a nikt się nie skarżył, że mnie nie słychać.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #328 dnia: Wrzesień 02, 2010, 12:35:25 »
Może w takim razie trzeba by spróbować zwiększyć PagePool w 1.5a?

*

jakozlowski

« Odpowiedź #329 dnia: Wrzesień 03, 2010, 17:20:35 »
Dzisiaj wyjdzie wersja 1.6 wypieków Jackosa. Już nie mogę się doczekać  :E

AKtualizacja: są już wersje 1.6, niestety linki nie działają  :(
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2010, 18:36:22 wysłana przez jakozlowski »