[ROM][WWE/PLK]Jackos S3 WM6.5 21913 + Sense 2.5/2.1|TF3D2.1

• 1539 Odpowiedzi
  • 109063 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Jackos S2 ROM Collection :) - WM6.5/Sense 2.5 bez wycieku pamięci
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwiec 28, 2010, 12:06:15 »
Wszystkie notyfikacje dzialaja jak nalezy. Zielona ikonka pojawia sie na sliderze taskbarze w notyfikacjach CHT zielona lampka mruga a na ekranie pojawia sie komunikat :) to samo z e-mailami. Nie mam pojecia czemu u ciebie jest zle.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #31 dnia: Czerwiec 28, 2010, 14:01:57 »
Zaktualizowałem pierwszy post. Dodałem kilka przydatnych modów oraz trochę dodatkowych informacji.

@Miedziak, widać akurat u mnie instalacja BG4All spowodowała "interferencję" z którymś z pozostałych modów czy aplikacji. Odinstalowałem BG4All i jest OK. Być może nie spodobały mu się moje wcześniejsze eksperymenty z TaskBar'ami, bo miałem ich kilka z różnym skutkiem :)

PS. Od piątkowego wieczoru jadę na 1 ładowaniu baterii. W tej chwili mam jeszcze 43%. Dziś WiFi znów włączone od prawie 3h. Kilka telefonów i 2 SMSy. Szkoda, że w tym buildzie systemu nie ma szczegółowych informacji o ostatnim ładowaniu i używaniu telefonu w Settings -> System -> Power

*

jakozlowski

« Odpowiedź #32 dnia: Czerwiec 28, 2010, 14:19:46 »
Dzięki Skrobel. Kawał dobrej roboty!  :ok:

*

Offline dawidggg

• 467
  • Sprzęt: SX1,Nokia N73,n95 8GB ,HTC TP ,HTC TP2
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwiec 28, 2010, 16:04:17 »
Do tapety na każdej zakładce polecam to, a jezeli o romik rewelacja ,chodż zdarzają się błędy ,strasznie przymula na wiadomościach noi wkońcu po uruhomieniu telefonu zobaczyłem ponat 100 mb ramu FREE :O~ dżwięk sms mi znikł po jakimś czasu i zegar sie zamroził,ostatni test porównanie z DeepShining (testowałem wersje com 3 i świetny rom)
Jackos EVO ShowLite 1.3.0 +WimoSpeed 729.6 MHz
RADIO 4.49.25.91

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #34 dnia: Czerwiec 28, 2010, 16:33:26 »
Do tapety na każdej zakładce polecam to, a jezeli o romik rewelacja ,chodż zdarzają się błędy ,strasznie przymula na wiadomościach noi wkońcu po uruhomieniu telefonu zobaczyłem ponat 100 mb ramu FREE :O~ dżwięk sms mi znikł po jakimś czasu i zegar sie zamroził,ostatni test porównanie z DeepShining (testowałem wersje com 3 i świetny rom)
HTC Messaging faktycznie nie jest najszybszym wynalazkiem, dlatego powstały również ROMy ze starym klientem wiadomości. Jackos testuje różne wersje różnych programów (w tym HTC Messaging) i jeśli znajdzie jakąś, która nie będzie powodowała błędów to z pewnością ją wgotuje...

Z tym zegarem i dźwiękami to bardzo dziwna wiadomość. Ja nie miałem tych problemów i nie widziałem, żeby ktokolwiek w wątku Jackosa się na nie skarżył. Czy po SR te problemy ustały czy się powtórzyły?

*

Offline dawidggg

• 467
« Odpowiedź #35 dnia: Czerwiec 28, 2010, 17:02:26 »
robie zawsze 3 HD problem zosta,ł niestety ,ale prawda jest taka że ten rom ma przyszłość i połkie Energy narazie bawie się DeepShining kurcze co tak mało ramu   B)
RADIO 4.49.25.91

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #36 dnia: Czerwiec 28, 2010, 23:10:00 »
Do tapety na każdej zakładce polecam to
Faktycznie wydaje się, że działa lepiej od propozycji @Miedziak. Przynajmniej u mnie. Po pierwsze nie mam problemu z notyfikacjami (chociaż te wcale niekoniecznie były spowodowane samym cab'em), ale za to w Landscape tapety w każdej rozdzielczości (czy to 800 x 480, czy 960 x 960 czy też jeszcze większe) są wyświetlane na całym ekranie. W cabie @Miedziak moje tapety zajmowały w Landscape tylko ok. 2/3 ekranu (tzn. duże tapety były ok, problem był tylko z małymi, np. 800 x 480).

Połączone: [time]Czerwiec 29, 2010, 22:10:33[/time]
ROMy Jackos S2 właśnie doczekały się wersji 1.2
Lista zmian jest w pierwszym poście.

Jeszcze go nie wypróbowałem, ale należy się domyślać, że gorszy raczej nie jest :D

Połączone: Czerwiec 29, 2010, 23:51:53
No i już mam SkrobPRO v1.2

Mam wrażenie, że manila 2016 działa szybciej, a wciąż obsługuje Landscape (2016 chyba nie jest przeznaczona dla Rhodium, ale Jackos wymienił tylko Core - cokolwiek to znaczy :ohreally:) Znacznie szybciej otwierają się aplikacje (nie wiem czy to kwestia zwiększenia PagePool do 12MB czy też dalsza optymalizacja już nawet nie wiem czego... :E).

Z podstawowych różnic od strony użytkownika na razie widzę 4-kolumnowe Menu Start (tak jak chciałem), programy podzielone na podfoldery (też tak jak chciałem) i klienta MMS (też się przyda).
A więc właściwie większość mojej pracy przy tworzeniu dodatków w pierwszym poście stała się zbędna :-|
Ale nowi użytkownicy będą mieli lepsze narzędzie.

ROM zużywa po SR minimalnie więcej pamięci (ok. 51%). Przypuszczalnie jest to kosztem większego o 2 MB PagePool oraz Lockscreen rodem z WinMo 6.5 (w poprzedniej wersji był stary, znany z WM6.1, oszczędniejszy pamięciowo).

Tyle testowania na dziś. Odezwę się jeszcze jutro...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 29, 2010, 23:51:53 wysłana przez Skrobel »

*

jakozlowski

Odp: [ROM][WWE]Jackos S2 Collection :) - WM6.5/Sense 2.5 bez wycieku pamięci
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwiec 30, 2010, 07:44:48 »
Mam jeszcze wersję 1.1.2, w której nie działa mi tryb Activesync po USB. Czy tak ma być czy u mnie cosik nie tak?

*

Offline macioo85

• 25
    • Jackos S2 ROM WM6.5 21887 + Sense 2.5 ShowLITE v1.2.1
  • Sprzęt: HTC Touch pro 2, Lg GT540 V10d
« Odpowiedź #38 dnia: Czerwiec 30, 2010, 11:46:15 »
wszystko u mnie działa coś musisz mieć nie tak z kompem, mi czasem jak nie działa wystarczy zresetować komputer i chodzi. 1.2 super polecam
Jackos S2 ROM WM6.5 21887 + Sense 2.5
ShowLITE v1.2.1

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #39 dnia: Czerwiec 30, 2010, 12:13:49 »
Mam jeszcze wersję 1.1.2, w której nie działa mi tryb Activesync po USB. Czy tak ma być czy u mnie cosik nie tak?
Mnie również na 1.1.2 Active Sync działał z dwoma różnymi kompami. Teraz mam 1.2 i też działa.

A odnośnie 1.2 mogę powiedzieć, że szybkość Sense i programów jest jednak okupiona przyrastaniem pamięci do procesu gwes.exe, więc po 12h mam już 69% zajętej pamięci. Potestuję, napiszę do Jackosa i zobaczymy czy nie będzie jakiegoś szybkiego update'u.

*

jakozlowski

« Odpowiedź #40 dnia: Czerwiec 30, 2010, 13:24:55 »
Jackos S2 ROM SE v1.2a (30.06.2010)
Fixed:
- Memory leak in HTC software
- Clearstorage can't be opened

tiaaaaa a dopiero co dopieściłem 1.2  :shock:

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #41 dnia: Czerwiec 30, 2010, 13:38:42 »
Ja też.... ale cóż robić. Na szczęście dzięki "Tom's Autoinstall" kustomizacja zajmuje mi jakieś 20 minut...

*

jakozlowski

« Odpowiedź #42 dnia: Czerwiec 30, 2010, 17:02:56 »
Jackos wprowadza kolejne poprawki. Ja na razie testuję wersję Oldschool, to jest szybkość  :D Tylko ten surowy wygląd i brak CHT  :proud:

PS. nie mogę namierzyć Tom's Autoinstall  :O  ... ale jest ponoć wgotowany w ROM 
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 30, 2010, 18:23:47 wysłana przez jakozlowski »

*

Offline ReddyS

• *
  • 96
  • Sprzęt: E61i/HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #43 dnia: Czerwiec 30, 2010, 20:17:37 »
Chciałem na dłużej zostać przy tym romie, ale dla mnie ma niestety duży minus. W połączeniu z Outlookiem nie mogę synchronizować notatek:(
Innych rzeczy mi nie brakuje, ale ta dla mnie jest ważna, może jednak w następnej wersji doda tą synchronizację???

*

Offline dawidggg

• 467
« Odpowiedź #44 dnia: Czerwiec 30, 2010, 20:25:15 »
Skrobel  jak sytuacja z wiadomościamu ???
RADIO 4.49.25.91

*

Offline cive

• **
  • 106
  • Sprzęt: Samsung I9070, Rhodium, Asus TF101G + dock
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwiec 30, 2010, 20:29:43 »
Jest możliwość wyszarpania Tom autoinstall jako cab?
Niech będzie błogosławiony człowiek który nie mając nic do powiedzenia nie ubiera tego faktu w słowa.

« Odpowiedź #46 dnia: Czerwiec 30, 2010, 22:09:48 »
Ja mam dwa pytania (byc moze te watki byly juz poruszane)
Pierwsze to czy istnieje cab który sprawi ze klawiatura ekranowa nie bedzie sie nigdy sama wyskakiwala?
Drugie czy istnieje programik który o danej porze dnia czy tygodnia bedzie nam automatycznie bez wzgledu na wszystko robił soft-reset.

*

Offline hardie

• **
  • 118
  • Sprzęt: Rhodium
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwiec 30, 2010, 23:53:23 »
I znów trzeba instalować nowy ROM, ciesze się na poprawkę "Memory leak in HTC software" bo już miałem marudzić że żre więcej pamięci i już mu zostaje....

Mam wrażenie że mimo wszystko jest w wersji 1.2.1 większy wyciek pamięci niż w 1.1.2. Za to Manila zdecydowanie przyśpieszyła, dopiero pół doby testów, skończyłem konfigurować. Zobaczymy za 2-3 dni jak się będzie sprawował. Wersja SkrobPro.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2010, 10:40:28 wysłana przez hardie »

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #48 dnia: Lipiec 01, 2010, 11:22:40 »
Jackos wprowadza kolejne poprawki. Ja na razie testuję wersję Oldschool, to jest szybkość  :D Tylko ten surowy wygląd i brak CHT  :proud:

PS. nie mogę namierzyć Tom's Autoinstall  :O  ... ale jest ponoć wgotowany w ROM
Ja oldschoola używałem przez dobre 4 tygodnie (chyba najdłuższy gotowany ROM w moim PDA), ale niestety w miejscu gdzie mieszkam i pracuję jest dość słaby zasięg orangutana i to stare radio często zrywało połączenia, albo nie można się było do mnie dodzwonic. A z nowym 4.xxxxx część uroku tego ROMu prysła, bo przy moim użytkowaniu bateria rzadko wystarczała mi na więcej niż 12-15h.

PS. Opis Tom's Autoinstall jest w pierwszym wątku. Nie znajdziesz tego w ROMie, bo to jest program który uruchamia się tylko raz: po flashu, albo po HR. Instaluje wszystko co ma wrzucone w "Autoinstall" i tyle go widzimy.

Jest możliwość wyszarpania Tom autoinstall jako cab?
Nie, z tego co mi wiadomo to nie jest cab, tylko paczka dla kucharzy.

Chciałem na dłużej zostać przy tym romie, ale dla mnie ma niestety duży minus. W połączeniu z Outlookiem nie mogę synchronizować notatek:(
Innych rzeczy mi nie brakuje, ale ta dla mnie jest ważna, może jednak w następnej wersji doda tą synchronizację???
Niestety Jackos nie wgotował jednej biblioteki. Możesz spróbować wrzucić ją ręcznie do katalogu \Windows\ i spróbować zsynchronizować po SR, ale user na xda, który tego próbował napisał, że u niego nie działa:
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=7006444&postcount=567
Edit: aaaahh.. sorki, widziałem, że Ty też pisałeś w jego wątku. No to lepiej nie potrafię Ci pomóc. Czy nie da się zsynchronizować notatek z MS Myphone?

Skrobel  jak sytuacja z wiadomościamu ???
Z wiadomościami? Ja używam SkrobPRO, więc wciąż mam starego klienta wiadomości, który u mnie działa bez zarzutu.

I znów trzeba instalować nowy ROM, ciesze się na poprawkę "Memory leak in HTC software" bo już miałem marudzić że żre więcej pamięci i już mu zostaje....

Mam wrażenie że mimo wszystko jest w wersji 1.2.1 większy wyciek pamięci niż w 1.1.2. Za to Manila zdecydowanie przyśpieszyła, dopiero pół doby testów, skończyłem konfigurować. Zobaczymy za 2-3 dni jak się będzie sprawował. Wersja SkrobPro.
Jeszcze nie mam 1.2.1 i nie wiem jaki Lockscreen Jackos włączył jako domyślny.
U mnie na 1.2a już samo wyłączenie lockscreen'a WM6.5 spowodowało kolosalną poprawę (gwes.exe, który jest najbardziej "puchnącym" procesem ma przeciętnie 17 MB pamięci, a z lockscreen'em WM6.5 puchł błyskawicznie do ponad 30 MB).
spróbuj ustawić:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\microsoft\Shell\LockScreen]
"Enable"=dword:0

Ja mam dwa pytania (byc moze te watki byly juz poruszane)
Pierwsze to czy istnieje cab który sprawi ze klawiatura ekranowa nie bedzie sie nigdy sama wyskakiwala?
Drugie czy istnieje programik który o danej porze dnia czy tygodnia bedzie nam automatycznie bez wzgledu na wszystko robił soft-reset.
Do pierwszego: nie jestem pewien czy istnieje taki cab, ale wiem, że ta zmiana jest gdzieś w rejestrze. Na pewno można to zmienić również przez Advanced Config (Menu Start -> Settings -> Personal -> Advanced Config). To jest chyba w "Input", a nazywa się "Auto Deploy SIP".
Nie wyłączy to wprawdzie wyskakującej klawiatury we wszystkich przypadkach, ale w dużej części powinno.

Jako ten programik do resetu to zapewne istnieje coś małego co służy tylko do tego (chociaż ja akurat na to nie wpadłem), ale możesz to osiągnąć w cleanRAMie ustawiając w "Schedule" parametr "Soft Reset".
Aha, cleanRAM ściągniesz stąd.

Połączone: Lipiec 01, 2010, 11:42:26
Zrobiłem małe porządku w pierwszym poście. Zaproponowane przez userów mody zostawiłem dla tych, którzy wciąż używają wersji 1.1.2 lub 1.0 Jackosa S2. Postaram się też do wieczora wrzucić kilka nowych zrzutów (zmienił się układ menu start i są nowe ikonki).
« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2010, 11:42:26 wysłana przez Skrobel »

*

jakozlowski

« Odpowiedź #49 dnia: Lipiec 01, 2010, 12:13:01 »
Autoinstall to fajna sprawa, ale z tego co pamiętam nie zainstaluje  cabow z oknami dialogowymi.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #50 dnia: Lipiec 01, 2010, 12:35:33 »
Autoinstall to fajna sprawa, ale z tego co pamiętam nie zainstaluje  cabow z oknami dialogowymi.
Dokładnie, ale ja mam taki tylko 1. Więc chyba 11 instaluje mi się automatycznie, a tego jednego muszę doinstalować później :) Aha, i to nie dotyczy zapytania o soft reset urządzenia. Z tym Autoinstall radzi sobie sam.
Jeszcze jedno: Autoinstall instaluje zawsze w pamięci telefonu. Więc jeśli chcemy coś wrzucić na kartę to też trzeba to załatwić samemu.

*

Offline dawidggg

• 467
« Odpowiedź #51 dnia: Lipiec 01, 2010, 16:48:38 »
Mam problem z dzwiekiem sms a raczej z jego brakiem
RADIO 4.49.25.91

*

Offline macioo85

• 25
    • Jackos S2 ROM WM6.5 21887 + Sense 2.5 ShowLITE v1.2.1
  • Sprzęt: HTC Touch pro 2, Lg GT540 V10d
« Odpowiedź #52 dnia: Lipiec 01, 2010, 17:25:53 »
ja mam Jackos S2 ROM ShowLITE v1.2.1 i z dźwiękami żadnych problemów może  jakiś reset po wgrywaniu ja tak robię i chodzi wszystko pięknie. Nie wiem jak On to zrobił ale ten telefon pociągnął manilkę 2.5  :)
Jackos S2 ROM WM6.5 21887 + Sense 2.5
ShowLITE v1.2.1

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #53 dnia: Lipiec 01, 2010, 17:52:46 »
Mam problem z dzwiekiem sms a raczej z jego brakiem
Pamiętam Twoje poprzednie posty i miałem nadzieję, że z kolejnymi wersjami Jackos S2 nie będziesz miał problemów. Ale szczerze mówiąc ja na żadnej z wersji nie miałem problemów z dźwiękiem SMS. Tyle, że ja trzymam wszystkie dźwięki w \Windows\Rings. Po pierwsze po to, żeby system nie mieszał na karcie za każdym razem kiedy potrzebuje odtworzyć jakiś dźwięk, ponadto, kiedy miałem mp3 z dźwiękami na karcie, to one pojawiały się też w Manila Audio Manager i mnie to wkurzało.
Czy możesz zrobić eksperyment i wrzucić dźwięk do \Windows\Rings i stamtąd powtórnie wybrać go jako dźwięk SMS w ustawieniach?
A w ogóle czy jeśli wybierzesz jakikolwiek inny plik jako dźwięk SMS to działa czy też nie?

Połączone: Lipiec 01, 2010, 18:00:56
Aha, jeszcze jedno:
być może znalazłem sposób na spolszczenie ROMu Jackosa. Gotowe pakiety spolszczające niestety nie będą działać, po prawie każda część Sense jest z innego buildu (pewnie dlatego tak zapier**** na naszych TP2 :D). Tak samo Windows.
Ale trochę sam sobie wjechałem na ambicje pisząc w wątku @Sardor'a, że nie mogę sobie dać rady ze spolszczeniem, pościągałem trochę różnych paczek EXT Manili i będę coś kombinował.
Inna sprawa czy nie zmarnuję w ten sposób starań Jackosa o to, żeby ten ROM był tak szybki i stabilny. Przypuszczam, że każdy otwierany plik ma swój adres w file system cache. I jeśli pliki mui i exe powymieniam na inne, to może być problem z zarządzaniem pamięcią. Ale to się dopiero okaże. Mam już na swoim PDA pierwszą próbkę plików pl-pl dla manili i wprawdzie znalazłem parę braków, ale chyba wiem gdzie ich szukać. Zresztą te pliki są "mode9", a czytałem, że stosunkowo łatwo się je edytuje, toteż być może sam się pokuszę o jakieś poprawianie.
Gorzej będzie z *.mui, bo to chyba bardziej skomplikowane.
Ale jakoś nie mogę się pogodzić z myślą, że jeśli chcę mieć szybkie PDA to muszę się pogodzić z angielskim językiem. Chyba nieźle mówię po angielsku, ale mieszkam w Polsce i chciałbym, żeby mój własny telefon mówił do mnie po polsku...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2010, 18:00:56 wysłana przez Skrobel »

*

Offline dawidggg

• 467
« Odpowiedź #54 dnia: Lipiec 01, 2010, 18:26:06 »
Co do dzwonka sms (cały czas tego samego) ,zawsze go kopiowałem tylko do windows i zawsze działał czy to były romy na raphaela czy na rhodium ale spróbuje
RADIO 4.49.25.91

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #55 dnia: Lipiec 01, 2010, 19:29:37 »
Co do dzwonka sms (cały czas tego samego) ,zawsze go kopiowałem tylko do windows i zawsze działał czy to były romy na raphaela czy na rhodium ale spróbuje
A niee... Sorki, pomyłka. Faktycznie, ja dźwięki SMS i alarmów też wstawiam do \Windows\. Czyli to raczej nie jest problem z dostępem do pliku... :( To ja już naprawdę nie wiem...

« Odpowiedź #56 dnia: Lipiec 01, 2010, 23:33:14 »
Dzięki za rady Skrobel. Wszystko śmiga.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #57 dnia: Lipiec 02, 2010, 01:23:59 »
Gdyby ktoś z Was chciał potestować czy mój pomysł na spolszczenie działa to proszę bardzo:
http://www.przeklej.pl/plik/jackos-pl-pl-zip-0019nm31h96u

Zawartość archiwum wrzucamy do katalogu \Windows\ (tylko Total Commanderem albo Resco Explorerem) a potem ustawiamy następującą wartość w rejestrze:
HCKU\MUI\CurLang z 1033 na 1045
Po czym robimy SoftReset i cieszymy się polskim GUI.

1. Ten pakiet przeznaczony i przetestowany jest na SkrobPRO 1.2.1 (CHT 1.7.1). Jeśli ktoś chciałby spolszczyć ROM z CHT 1.8.5 (np. JackFULL) lub ROM z czystym Sense (ManilaRUSH, ShowLITE) to musi ściągnąć odpowiedni pliczek z załącznika i też wrzucić go do katalogu \Windows\ (ale po rozpakowaniu powyższej, dużej paczki).

2. Nie zmieniałem jeszcze nazw linków i folderów w MenuStart (To są już operacje na nazwach plików i muszę się jeszcze poduczyć o provxml albo mortscript, żeby ten proces zautomatyzować) oraz nazw zdarzeń powiadomień dźwiękowych (nadal w menu Dźwięki i Powiadomienia jest np. "Messaging: New text message") - to zmienia się w rejestrze.
A dla mnie najważniejsze jest wyszukanie poważnych błędów w tłumaczeniu Manili, Settings itd, oraz określenie jak fakt zastosowania spolszczenia wpłynie na stabilność i/lub szybkość systemu. Po przetestowaniu zrobię po prostu cab'a, którym wprowadzę również zmiany w rejestrze i spróbuję pozmieniać nazwy katalogów i aplikacji.

3. Testuję go od 2 czy 3 godzin i żadnych poważnych problemów z działaniem telefonu nie miałem, ale miejcie na uwadze, że to jest w pewnym sensie metoda radykalna i może spowodować niestabilność systemu. Na szczęście plikami z paczki nie zastępujecie żadnych ważnych plików systemowych (mui czy xxxxxxxx_manila), bo te są zdublowane, a jedynie kilkanaście htm odpowiedzialnych np. za wygląd okna edycji wiadomości SMS (pola "Do:" i "Liczba wiadomości" zamiast "From:" itd...), więc jeśli coś jest nie tak, to szybko zmieniamy wartość rejestru z powrotem na 1033 i wszystko powinno wrócić do wcześniejszego stanu.

Dodaję też kilka nowych zrzutów ekranu (między innymi test pamięci po spolszczeniu, nowe MenuStart i niektóre efekty spolszczenia na dowód, że działa):

*

Offline scottie

• *
  • 97
  • Sprzęt: Palm Pre2, (HTC TP2 + AM Europe)
« Odpowiedź #58 dnia: Lipiec 02, 2010, 14:39:35 »
Do tej pory miałem tylko ROMy od HTC, więc klikało się .exe i dalej jechała instalacja.
Po pochlebnych recenzjach w poście, zdecydowałem się na ROM upichcony w wersji Jackos S2 ROM JackFULL1.2.1.

I tu śmiem prosić o instrukcję wgrania tego ROMu. Proszę o parę punktów co robić, aby zastąpić oryginalny S2 WWE od HTC ROMem Jackos'a.

Dzięki.
Pozdrawiam, Adrian

*

notosiup

« Odpowiedź #59 dnia: Lipiec 02, 2010, 14:50:43 »
Do tej pory miałem tylko ROMy od HTC, więc klikało się .exe i dalej jechała instalacja.
Po pochlebnych recenzjach w poście, zdecydowałem się na ROM upichcony w wersji Jackos S2 ROM JackFULL1.2.1.

I tu śmiem prosić o instrukcję wgrania tego ROMu. Proszę o parę punktów co robić, aby zastąpić oryginalny S2 WWE od HTC ROMem Jackos'a.

Dzięki.

Wszystko masz opisane w tym wątku. Wbrew pozorom cała operacja jest bardzo prosta, jak już masz hardspl to wgranie nowego romu ogranicza się do podpięcia pda i kliknięcia na exe :) Udanego flashowania.