Jackos wprowadza kolejne poprawki. Ja na razie testuję wersję Oldschool, to jest szybkość
Tylko ten surowy wygląd i brak CHT 
PS. nie mogę namierzyć Tom's Autoinstall
... ale jest ponoć wgotowany w ROM
Ja oldschoola używałem przez dobre 4 tygodnie (chyba najdłuższy gotowany ROM w moim PDA), ale niestety w miejscu gdzie mieszkam i pracuję jest dość słaby zasięg orangutana i to stare radio często zrywało połączenia, albo nie można się było do mnie dodzwonic. A z nowym 4.xxxxx część uroku tego ROMu prysła, bo przy moim użytkowaniu bateria rzadko wystarczała mi na więcej niż 12-15h.
PS. Opis Tom's Autoinstall jest w pierwszym wątku. Nie znajdziesz tego w ROMie, bo to jest program który uruchamia się tylko raz: po flashu, albo po HR. Instaluje wszystko co ma wrzucone w "Autoinstall" i tyle go widzimy.
Jest możliwość wyszarpania Tom autoinstall jako cab?
Nie, z tego co mi wiadomo to nie jest cab, tylko paczka dla kucharzy.
Chciałem na dłużej zostać przy tym romie, ale dla mnie ma niestety duży minus. W połączeniu z Outlookiem nie mogę synchronizować notatek:(
Innych rzeczy mi nie brakuje, ale ta dla mnie jest ważna, może jednak w następnej wersji doda tą synchronizację???
Niestety Jackos nie wgotował jednej biblioteki. Możesz spróbować wrzucić ją ręcznie do katalogu \Windows\ i spróbować zsynchronizować po SR, ale user na xda, który tego próbował napisał, że u niego nie działa:
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=7006444&postcount=567Edit: aaaahh.. sorki, widziałem, że Ty też pisałeś w jego wątku. No to lepiej nie potrafię Ci pomóc. Czy nie da się zsynchronizować notatek z MS Myphone?
Skrobel jak sytuacja z wiadomościamu 
Z wiadomościami? Ja używam SkrobPRO, więc wciąż mam starego klienta wiadomości, który u mnie działa bez zarzutu.
I znów trzeba instalować nowy ROM, ciesze się na poprawkę "Memory leak in HTC software" bo już miałem marudzić że żre więcej pamięci i już mu zostaje....
Mam wrażenie że mimo wszystko jest w wersji 1.2.1 większy wyciek pamięci niż w 1.1.2. Za to Manila zdecydowanie przyśpieszyła, dopiero pół doby testów, skończyłem konfigurować. Zobaczymy za 2-3 dni jak się będzie sprawował. Wersja SkrobPro.
Jeszcze nie mam 1.2.1 i nie wiem jaki Lockscreen Jackos włączył jako domyślny.
U mnie na 1.2a już samo wyłączenie lockscreen'a WM6.5 spowodowało kolosalną poprawę (gwes.exe, który jest najbardziej "puchnącym" procesem ma przeciętnie 17 MB pamięci, a z lockscreen'em WM6.5 puchł błyskawicznie do ponad 30 MB).
spróbuj ustawić:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\microsoft\Shell\LockScreen]
"Enable"=dword:0
Ja mam dwa pytania (byc moze te watki byly juz poruszane)
Pierwsze to czy istnieje cab który sprawi ze klawiatura ekranowa nie bedzie sie nigdy sama wyskakiwala?
Drugie czy istnieje programik który o danej porze dnia czy tygodnia bedzie nam automatycznie bez wzgledu na wszystko robił soft-reset.
Do pierwszego: nie jestem pewien czy istnieje taki cab, ale wiem, że ta zmiana jest gdzieś w rejestrze. Na pewno można to zmienić również przez Advanced Config (Menu Start -> Settings -> Personal -> Advanced Config). To jest chyba w "Input", a nazywa się "Auto Deploy SIP".
Nie wyłączy to wprawdzie wyskakującej klawiatury we wszystkich przypadkach, ale w dużej części powinno.
Jako ten programik do resetu to zapewne istnieje coś małego co służy tylko do tego (chociaż ja akurat na to nie wpadłem), ale możesz to osiągnąć w cleanRAMie ustawiając w "Schedule" parametr "Soft Reset".
Aha, cleanRAM ściągniesz
stąd.
Połączone: Lipiec 01, 2010, 11:42:26
Zrobiłem małe porządku w pierwszym poście. Zaproponowane przez userów mody zostawiłem dla tych, którzy wciąż używają wersji 1.1.2 lub 1.0 Jackosa S2. Postaram się też do wieczora wrzucić kilka nowych zrzutów (zmienił się układ menu start i są nowe ikonki).