Cześć, sorki, że reaguję dopiero dzisiaj, ale... wyjazd służbowy.
Przede wszystkim jeśli masz jakieś pytania, to forum jest właśnie od tego, żeby je zadawać. Może niekoniecznie w wątku o ROMie (o ile pytania go nie dotyczą), ale nikt Cię nie zamorduje za stworzenie nowego wątku (o ile nie będzie jakiś zupełnie bezsensowny i nie na temat telefonu).
Skoro jednak już się posypały odpowiedzi na Twoje pytania, to się jeszcze dopiszę:
Ad. 2.: Zdarzyło się i mi eksperymentować z javą i flashem, ale nie udało mi się uzyskać zachwycających efektów. Są alternatywne przeglądarki (jak np. uZard albo SkyFire), ale one nawet jeśli obsługują flash w ogóle to strasznie powoli. Może na HD2 da się z tego korzystać, u nas niestety nie...
Ad. 3.: Nasza rozdzielczość do WVGA 800 x 480. Więc jeśli aplikacja jej nie obsługuje, to ciężko będzie ją uruchomić.
Ad. 4.:
Owszem, S2U2 jest super, ale mnie zawsze szlag trafia, że jest tyle opcji, a połowy nie rozumiem

W dodatku - jak napisał Pozioma1 - jest zasobożerne.
Alternatywą jest zainstalowanie małego programu, który nazywa się
LockDevice. Co on robi? Ano blokuje telefon po wygaszeniu ekranu (czyli albo po wciśnięciu POWER albo po automatycznym wygaszeniu).
Potem w Start -> Ustawienia -> Blokada -> zakładka Wybierz zmieniasz z Windows Classic na Windows Default i masz standardową blokadę WM6.5 z suwakiem.
Ad. 7.: link do instrukcji Task29 w naszym FAQ:
KLIKAd.

: Rzeczywiście w dialerze HTC nie ma możliwości zmiany cyferki w środku numeru. Jeśli błąd zrobisz na początku, to rzeczywiście trzeba skasować numer aż do tego miejsca i wpisać od nowa...