[ROM][WWE/PLK]Jackos S3 WM6.5 21913 + Sense 2.5/2.1|TF3D2.1

• 1539 Odpowiedzi
  • 109151 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
Odp: [ROM][WWE]Jackos S2 Collection :) - WM6.5/Sense 2.5 bez wycieku pamięci
« Odpowiedź #120 dnia: Lipiec 15, 2010, 23:23:16 »
Dziś mam dla Was niespodziankę. Mocno spóźnioną wprawdzie, ale porządnie przetestowaną i wzbogaconą o rzeczy, których musiałem się dopiero uczyć.

[linki przeniesione do pierwszego posta(u) - Skrobel]

Wersje ManilaRUSH i ShowLITE pojawią się już niedługo (teraz już jest trochę łatwiej).

Dzięki zastosowaniu skryptów MortScript caby są w 100% "odinstalowywalne", więc jeśli ktokolwiek będzie miał problemy po ich zainstalowaniu to można wrócić do wersji WWE bez żadnych problemów, po prostu usuwając mod z Menu Start -> Settings -> System -> Usuń Programy

A być może niedługo będę miał dla Was jeszcze lepszą niespodziankę, ale to na razie tajemnica...

EDIT: Poprawiony link do JackFULL Mod, bo znalazłem mały błąd w pierwszej wersji.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2010, 00:38:38 wysłana przez Skrobel »

*

Offline dawidggg

• 467
  • Sprzęt: SX1,Nokia N73,n95 8GB ,HTC TP ,HTC TP2
« Odpowiedź #121 dnia: Lipiec 15, 2010, 23:51:17 »
Mam pare pytań Skrobel
1-testowałeś wszystkie wersje jak z ramem która jest numer 1 pewnie ta bez CHT
2-kiedy można sie spodziewac nowego romu autora zmieniłem tel  i miałem mały maratonik różnych ROM troszku można by było jeszcze przetestować ale nie miesiąć  :grin:
3-czy jak bym zmienił b.delikatnie  PagePool o jeden szczebel na plus ,prędkośc by wzrosła a ram jak bardzo by spadł ????
4-Jackos sie skupił na wydajności , i RAM a może jakies upiekszacze mam pare propozycji jakies dzwięki może.grafiki ,itd itd pamietaj że REKLAMA DO PODSTAWA I NIC WIECEJ CI NIE WYSTARCZY ROMY NIESAMOWITE
« Ostatnia zmiana: Lipiec 15, 2010, 23:59:39 wysłana przez dawidggg »
Jackos EVO ShowLite 1.3.0 +WimoSpeed 729.6 MHz
RADIO 4.49.25.91

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #122 dnia: Lipiec 16, 2010, 00:04:47 »
1. No właśnie wszystkich nie testowałem, tylko JackFULL i SkrobPRO, bo jednak dla mnie Sense 2.5 ma sens tylko z CHT :) Ale po komentarzach w wątku Autora faktycznie wersje bez CHT są jeszcze oszczędniejsze, ale dokładnie jaka jest różnica to Ci nie powiem...
2. Na razie brak raportów o poważnych błędach, a więc Jackos nie ma motywacji do zmiany. Widziałem, że Oldschool się zmienił, ale S2 chyba na razie zostanie...
3. Nie eksperymentowałem, więc własnego doświadczenia również nie mam. Ale w sumie zmiana PP o 2 MB nie powinna spowodować większej niż o 2MB zmiany wolnej pamięci po flashu.
4. Chyba o wgotowywaniu upiększaczy możemy zapomnieć. Ale jeśli masz jakieś fajne działające mody, to możemy je umieścić w pierwszym poście. U mnie własne dźwięki to podstawa. Mam też ten taskbar, o którym wspomniałem w pierwszym poście. Trochę tapetek... Wszystko instaluję sam już po flashu.

*

Offline dawidggg

• 467
« Odpowiedź #123 dnia: Lipiec 16, 2010, 00:17:53 »
na początek o wiele jak dla mnie ładniejszy skin do dialera strona autora -    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=661465
instalujemy wersje  NP_EvO_Dialer_TOPAZ_RHODIUM.CAB

dorzucam wersje do skopiowania zawartości do folderu "windows"
http://rapidshare.com/files/407259577/jacdialermod.zip
http://www.megaupload.com/?d=CL29PCV9

SPRAWDZONE DZIAŁA

MOŻE MAŁA POMOC NA TEMAT TEGO POSTU   http://pdaclub.pl/forum/rhodium/taskbar-przerobienie-prosba/

i komplet ikon fajnie na ciemniejszych tłach wygladają

http://rapidshare.com/files/407268397/ikony.zip
http://www.megaupload.com/?d=CTCOWINU
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2010, 13:11:50 wysłana przez dawidggg »
RADIO 4.49.25.91

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #124 dnia: Lipiec 16, 2010, 13:47:20 »
Dialer faktycznie godny uwagi. Zobaczymy czy będzie dobrze działał. ROMy Jackos'a są raczej "czarne" więc powinien dobrze wyglądać.

A ikonki też mi się podobają. Sam je tworzyłeś? Jeśli dorobiłbyś jeszcze ikony folderów Settings -> Personal i Settings -> System, to mogę z nich zrobić cab ze ścieżkami.

Moje mody PLK też zmieniają kilka ikon, ale programów, np. aparat, kontakty czy e-mail. Po prostu bardzo mi się podobały.

Po??czone: Lipiec 16, 2010, 14:08:06
dorzucam wersje do skopiowania zawartości do folderu "windows"
Czy te pliki zawsze trzeba wrzucać do \WINDOWS\ ? Czy to są po prostu alternatywne grafiki? Bo w oryginalnym cabie Autora są jeszcze jakieś bilblioteki, więc podmiana samych grafik chyba nie zadziała.
W dodatku ROMy Jackosa robione są na bazie S2, a Ty wymieniłeś powyżej wersję do starszych ROMów.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2010, 14:08:06 wysłana przez Skrobel »

*

Offline dawidggg

• 467
« Odpowiedź #125 dnia: Lipiec 16, 2010, 14:34:35 »
co do ikonek niemoje znalazłem je na xda

Połączone: [time]Lipiec 16, 2010, 14:38:45[/time]
dialera kopiuje do folderu windows ikony zmieniam programem JWMDIconChanger_v2.6b
wszystko sprawdzone i działa
jeszcze to Colored Setting tab  manila 2.5.19222911by 0007 polecam strona :   
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=625292

srandardowo dorzucam wersje do skopiowania do katalogu windows

JESZCZE BRAKUJE MI TEGO ZEGARA ENERGY TEGO KTÓRY BYŁ PRZED OBECNYM
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2010, 14:46:35 wysłana przez dawidggg »
RADIO 4.49.25.91

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #126 dnia: Lipiec 16, 2010, 16:23:08 »
co do ikonek niemoje znalazłem je na xda
A szkoda, bo byłyby kompletne. Icon changer fajny, ale trochę się nim trzeba pobawić.
Możesz mi podrzucić temat na xda?

jeszcze to Colored Setting tab  manila 2.5.19222911by 0007 polecam strona :   
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=625292

srandardowo dorzucam wersje do skopiowania do katalogu windows
A którego cab'a ściągnąłeś? Bo tam są caby do dwóch wersji manili i w dodatku żadna z wersji nie jest tą użytą przez Jackosa...

JESZCZE BRAKUJE MI TEGO ZEGARA ENERGY TEGO KTÓRY BYŁ PRZED OBECNYM
No tak, jakiś czas temu czytałem Twój wątek, ale w tym też nie pomogę. Jedyne pocieszenie to to, że do CHT można sobie naściągać tyle zegarów (ale chyba tylko analogowych), że ręce opadają....

*

Offline dawidggg

• 467
« Odpowiedź #127 dnia: Lipiec 16, 2010, 16:32:56 »
a)  Colored Setting tab  manila 2.5.19222911by 0007   działa sprawdzone
b)linka do ikon niepamietam
c)pare ciekawych Task and Softkey bars    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=642832
d)daje  Icon changer sprawdzony działajacy http://rapidshare.com/files/407395668/JWMDIconChanger_v2.6b.CAB
e)hmmmmmmmmmmmmmm  to wszystko działa spawdzone
« Ostatnia zmiana: Lipiec 17, 2010, 07:17:09 wysłana przez dawidggg »
RADIO 4.49.25.91

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #128 dnia: Lipiec 16, 2010, 23:20:16 »
Kolejne dwa MODy do kolekcji. Uprzedzam, że tych dwóch nie testowałem. Ale są zbudowane na bazie dwóch pozostałych (podmieniłem tylko pliki manili na oryginalne, ponieważ w tych ROMach nie ma CHT).

[linki przeniesione do pierwszego posta(u) - Skrobel]

Dajcie znać jak działają i te i poprzednie. ;)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2010, 00:38:54 wysłana przez Skrobel »

« Odpowiedź #129 dnia: Lipiec 18, 2010, 20:11:27 »
Co zmieniają te mody? Bo jakoś nie moge sie doczytac...

*

Offline ReedScout

• *
  • 94
  • Sprzęt: TP2 (Rhodium) - HD2 - SGS
« Odpowiedź #130 dnia: Lipiec 18, 2010, 20:25:13 »
Co zmieniają te mody? Bo jakoś nie moge sie doczytac...

z WWE Na PLK :)

*

Offline dawidggg

• 467
« Odpowiedź #131 dnia: Lipiec 19, 2010, 13:34:07 »
zna ktos sprawdzony sposób na przyspieszenie opery i wifi moze to byc cab albo wpis do rejestru
RADIO 4.49.25.91

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #132 dnia: Lipiec 19, 2010, 16:19:39 »
Odpowiadając na propozycje Modów @Dawidggg:

Niestety dialer u mnie nie działa (SkrobPRO 1.3). W landscape nie ma przycisków "Rozmowa, konferencja" itd. Przy rozmowie przychodzącej w landscape dialer w ogóle się nie pojawia. W czasie rozmowy przyciski są mocno pomieszane i nie na swoich miejscach (w landscape i portrait). Wieczorem sprawdzę ten skin do dialera S2. Jeśli również nie będzie działać to napiszę w wątku Autora na xda.

Ikonki mi się nawet podobają, ale brak mi tych dwóch do ustawień. Poszukałem trochę na xda, ale nie mogę ich nigdzie znaleźć. Gdybyś odszukał gdzieś oryginalny temat, to bym w nim zapytał o możliwość dorobienia, albo chociaż poprosił o "czysty" folder i może sam bym coś narysował...

Colored Settings tab u mnie działa, ale mnie osobiście nie przekonuje. Zresztą na tyle rzadko korzystam z tej zakładki, że nie wiem czy warto wrzucać dodatkowe śmieci do \Windows\ :D

To samo właściwie dotyczy task i softkeybarów.

*

Offline dawidggg

• 467
Odp: [ROM]Jackos S2 Collection :) - WM6.5/Sense 2.5/2.1 bez wycieku pamięci
« Odpowiedź #133 dnia: Lipiec 19, 2010, 20:00:49 »
U mnie dialer działa dobrze
RADIO 4.49.25.91

« Odpowiedź #134 dnia: Lipiec 19, 2010, 20:52:24 »
U mnie tez dzialal prawidlowo.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #135 dnia: Lipiec 19, 2010, 20:54:00 »
Hmmmm... może więc to kwestia polskich mui?

EDIT: Robię jeszcze jeden eksperyment. Odezwę się później, jak wykąpię i położę dzieciaki ;)

EDIT2: No muszę przyznać, że faktycznie działa. Nie wiem co wcześniej robiłem nie tak. Potestuję do jutra.

Połączone: Lipiec 20, 2010, 00:52:42
Wprowadziłem zmiany w pierwszym poście:
- usunąłem definitywnie niepotrzebne modyfikacje ROMów (te, które są już wgotowane w aktualnych wersjach)
- zmieniłem układ historii wersji (teraz najnowsza będzie zawsze pierwsza)
- dodałem jeszcze parę modów (dzieki @dawidggg za propozycje oraz wszystkim za testowanie :D ).
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2010, 00:52:42 wysłana przez Skrobel »

*

Offline dawidggg

• 467
Odp: [ROM]Jackos S2 Collection - WM6.5/Sense 2.5/2.1 bez wycieku pamięci
« Odpowiedź #136 dnia: Lipiec 20, 2010, 11:03:16 »
Super to zrobileś  :ok:
RADIO 4.49.25.91

*

jakozlowski

« Odpowiedź #137 dnia: Lipiec 20, 2010, 23:07:22 »
Czy u was też tak jest, że po zakończeniu lub zatrzymaniu filmu w Sense zostaje jedynie czarny ekran? Trzeba wyjść do HS klawiszem zakańczającym połączenie i zamknąć X proces?

W SmartMOVE 1.3

« Odpowiedź #138 dnia: Lipiec 20, 2010, 23:21:21 »
Hej , ja też mam małe pytanko . Jak wyłączyć dźwięk przycisków dialera przy wklepywaniu numeru  ?Oraz jak włączyć opcję  by pokazywane były smsy w tgz... dymku na ekranie ? Bo poprzednio włączałem te opcje a teraz za cholere  nie mogę tego znaleźć, gdzie to jest . Z góry dziękuję za odp. 
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2010, 23:23:13 wysłana przez John82 »

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #139 dnia: Lipiec 20, 2010, 23:41:45 »
1. Menu Start -> Settings -> Personal -> Phone -> pierwsza zakładka (u mnie po spolszczeniu nazywa się to "Klaw. num.")
2. Menu Start -> Settings -> Sounds&Notifications -> zakładka Notifications -> z listy rozwijanej wybierz Messages: New message -> Show message on screen (po spolszczeniu "Wiadom.: Nowy SMS" -> Wyświetl wiadomość na ekranie)

Połączone: Lipiec 21, 2010, 00:23:28
W pierwszym poście pojawił się pakiet PLK dla ostatniego ROMu - SmartMOVE.
Kurczę, ten to jest naprawdę szybki. W dodatku po starcie ponad 115MB wolnej pamięci. Czad :)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 21, 2010, 00:23:28 wysłana przez Skrobel »

*

Offline hardie

• **
  • 118
  • Sprzęt: Rhodium
« Odpowiedź #140 dnia: Lipiec 21, 2010, 11:20:22 »
Nie wiem czy już pisałem....
Skrobel... dzięki za PLK, działa pięknie, wersja SrobPRO.
dawidggg... dzięki, skin dialera działa idealnie, nie miałem z nim żadnych problemów.

Ale mam kilka pytań, jedno już zadałem ale bez reakcji.

Czy jest możliwość aby raport nie przychodził jako SMS, tylko był przez chwilę wyświetlany na HS? Miałem tak chyba w jakiejś Nokii czy Motoroli.

Czy jest możliwość aby po wyłączeniu ekranu blokowały się klawisze głośności? Mam oryginalny pokrowiec i często po włączeniu ekranu muszę odklikiwać ustawienia głośności. Na oryginalnym romie i Provenach tego problemu nie było.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #141 dnia: Lipiec 21, 2010, 12:21:31 »
Nie wiem czy już pisałem....
Skrobel... dzięki za PLK, działa pięknie, wersja SrobPRO.
Nie ma sprawy. Nie poradziłbym sobie gdyby nie pomoc paru osób, w tym Jackosa :)

Ale mam kilka pytań, jedno już zadałem ale bez reakcji.

Czy jest możliwość aby raport nie przychodził jako SMS, tylko był przez chwilę wyświetlany na HS? Miałem tak chyba w jakiejś Nokii czy Motoroli.
Ja tak miałem zarówno w nokii (ale takiej jeszcze na S40, bez Symbiana) oraz na SE K550i. Dla WinMo nie znalazłem niczego podobnego. Do mnie raport przychodzi zawsze jako najzwyklejszy SMS (pytałem brata, u niego w Kaiserze jest tak samo). Więc jedyną możliwością wyświetlenia raportu na ekranie jest zaznaczenie w opcjach, żeby wszystkie wiadomości wyświetlały się na ekranie. Ale to jest tylko półśrodek, z którego sam raczej nie chciałbym skorzystać. Może trzeba byłoby poszukać alternatywnego narzędzia do obsługi SMS (wpadłem kiedyś coś takiego przypadkiem na xda, ale teraz nie mogę znaleźć), ale nawet tam nie wiadomo, czy narzędzie poprawnie odróżniałoby raporty od zwykłych SMSów...

Czy jest możliwość aby po wyłączeniu ekranu blokowały się klawisze głośności? Mam oryginalny pokrowiec i często po włączeniu ekranu muszę odklikiwać ustawienia głośności. Na oryginalnym romie i Provenach tego problemu nie było.
Wiesz, szczerze mówiąc u mnie to właśnie tak działa. Po wyłączeniu ekranu wszystko jest zablokowane. Miałem dokładnie ten sam problem co Ty na stockowym WM6.5 i strasznie mnie to irytowało. Przepatrzyłem swoje cab-tweaki i znalazłem coś takiego:
[HKCU\ControlPanel\Keybd]
DeviceLockWhenSuspend=DWORD: 1

Myślę, że to może mieć coś wspólnego z odblokowanymi klawiszami głośności. Ponieważ ten cab instaluje się automatycznie przy każdym HR (mam go wrzuconego do Autoinstall), więc możliwe, że nawet nie zauważam, że przestawiam ten parametr :)

*

Offline hardie

• **
  • 118
  • Sprzęt: Rhodium
« Odpowiedź #142 dnia: Lipiec 21, 2010, 16:29:25 »
[HKCU\ControlPanel\Keybd]
DeviceLockWhenSuspend=DWORD: 1

Myślę, że to może mieć coś wspólnego z odblokowanymi klawiszami głośności. Ponieważ ten cab instaluje się automatycznie przy każdym HR (mam go wrzuconego do Autoinstall), więc możliwe, że nawet nie zauważam, że przestawiam ten parametr :)

To jednak nie to... mam tą wartość ustawioną :(

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #143 dnia: Lipiec 21, 2010, 17:03:40 »
W takim razie musisz zaczekać do wieczora, bo teraz jestem w autobusie i nie mogę poszukać głębiej. Wychodzę z założenia, że jest to kwestia jakiegoś tweaka albo programu skoro u mnie klawisze są zablokowane a u Ciebie nie.

EDIT: Przejrzałem instalki wszystkich programów jakie mam w tej chwili w moim PDA i nie mogę znaleźć nic, co by mogło spowodować takie zachowanie Volume Key'ów. Próbowałem zmieniać jeszcze inne, wyszukane wartości w rejestrze, ale nie mogę "zasymulować" tego zachowania. Nie mogę dzisiaj zrobić kolejnego HR, bo sprawdziłbym czy bez instalacji mojego softu te klawisze zachowują się w ten sam sposób...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 21, 2010, 22:58:24 wysłana przez Skrobel »

*

Offline Elmak

• **
  • 126
  • Sprzęt: Iphone 3G, HTC TP2, LG swift, Samsung galaxy tab
« Odpowiedź #144 dnia: Lipiec 22, 2010, 22:02:55 »
Witam mam problem z zainstalowaniem romu tego który poleca założyciel tego wątku podłączam TP2 pod komputer komputer rozpoznaje urządzenie uruchamiam instalator romu dochodzę do momentu gdzie pokazuje się na pda pasek postępu ale non stop pokazuje 0% i nie chce ruszyć czy ktoś może mi pomóc. A po jakimś czasie wyskakuje error[262].

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #145 dnia: Lipiec 22, 2010, 22:38:57 »
Ja tego błędu nigdy nie miałem, ale z tego co mi wiadomo on nie zależy od ROMu tylko faktycznie jest to problem z połączeniem. Na WinXP z tego co czytałem pomaga przeinstalowanie ActiveSync'a, a na Vista i 7 rzekomo pomaga przeczytanie FAQ  :evil:

*

Offline Elmak

• **
  • 126
  • Sprzęt: Iphone 3G, HTC TP2, LG swift, Samsung galaxy tab
« Odpowiedź #146 dnia: Lipiec 22, 2010, 22:47:13 »
Przepraszam zapomniałem o małym szczególe :-| już wszystko jest ok zainstalowałem go i działa :)

*

Offline rafallbn

• 25
  • Sprzęt: HTC TP2, Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #147 dnia: Lipiec 22, 2010, 23:01:27 »
Ja mam problem w wersji SmartMove,
nie działa u mnie funkcja "odpowiedz" w mailach, po wybraniu tej opcji nie wyświetla się okno gdzie można napisać wiadomość tylko pokazuje standardowy widok zakładki e-mail z wiadomością na którą chciałem odpowiedzieć.

I jeszcze pytanie,
jak moge wyłączyć google location??? tzn. przy aktualizowaniu pogody za każdym razem wyskakuje mi okno google location czy akceptuje warunki itp.
wybieram nie akceptuje ale kolejnym razem podczas aktualizacji znowu mnie pyta o to. Pamiętam że w Provenie była taka funkcja w ustawieniach->lokalizacji że można było zaznaczyć odrzucenie tej funkcji i przy aktualizacji pogody nie wyskakiwało to okno.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #148 dnia: Lipiec 22, 2010, 23:38:08 »
Ja mam problem w wersji SmartMove,
nie działa u mnie funkcja "odpowiedz" w mailach, po wybraniu tej opcji nie wyświetla się okno gdzie można napisać wiadomość tylko pokazuje standardowy widok zakładki e-mail z wiadomością na którą chciałem odpowiedzieć.
Przepraszam, mój błąd. Coś musiałem przekombinować z plikiem compose_note.htm
Szybki fix: byle jakim edytorem rejestru zmień proszę wpis:
HKLM\System\Inbox\Templates\IPM\Note
Compose="\Windows\HTC_compose_note.0409.htm"
Powinno zadziałać od razu, nawet bez restartu.

I jeszcze pytanie,
jak moge wyłączyć google location??? tzn. przy aktualizowaniu pogody za każdym razem wyskakuje mi okno google location czy akceptuje warunki itp.
wybieram nie akceptuje ale kolejnym razem podczas aktualizacji znowu mnie pyta o to. Pamiętam że w Provenie była taka funkcja w ustawieniach->lokalizacji że można było zaznaczyć odrzucenie tej funkcji i przy aktualizacji pogody nie wyskakiwało to okno.
Tutaj muszę kogoś mądrzejszego poprosić o pomoc. Ja zrobiłem inaczej. Zaakceptowałem warunki usługi Google, ale wyłączyłem checkbox o automatycznym ustalaniu pozycji czy coś podobnego. Teraz poprawnie pokazuje moją lokalizację i nie pyta o nic przy aktualizacji pogody. Jak to ominąć inaczej nie mam pojęcia.

*

Offline rafallbn

• 25
  • Sprzęt: HTC TP2, Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #149 dnia: Lipiec 23, 2010, 00:17:00 »
Dziękuje :ok:
działa już!

I z google loacation też sobie poradziłem :proud:

Pozdrawiam