mimo iz przesiadlem sie na sgsa mam jeszcze tp2 i jakby co to znalazlaby sie u mnie plyta glowna na testy.Nie jest to oferta sprzedazy i prosze by administracja tak tego nie odebrala.poprostu bylby to moj jakis wklad w tworzenie romow.tak z ciekawosci.co ci padlo w tp2?
jezeli jednak moj post w jakis sposob naruszyl regulamin prosze go usunac
Nie widzę powodu dla którego ten post miałby naruszyć regulamin.
A co mi się dzieje? Cóż generalnie mam sporo niedużych problemów i do niedawna byłem pewny, że one są natury programowej niż sprzętowej. Ot często zdarza mi się, że naciskam zieloną słuchawkę i nie pojawia się dialer (ale długie naciśnięcie zielonej słuchawki uruchamia przypisany program, a więc nie jest to problem sprzętowy), coraz częściej zdarzają się problemy z programami, które nie potrafią skorzystać z jakichś plików w pamięci urządzenia mimo tego, że te pliki tam istnieją (do niedawna chodziło głównie o pliki konfiguracyjne np. MobiPocket czy CorePlayer, ale dziś system dwukrotnie nie mógł znaleźć dźwięku dzwonka, który na pewno jest w pamięci), po każdym restarcie resetują się ustawienia odtwarzacza muzyki Sense, a ponad wszystko system często się "przytyka" a od czasu do czasu zdarza mu się zwiesić na twardo. To ostatnie na poprzednich Jackosach nie zdarzało się wcale.
Dodatkowo co parę uruchomień AutoMapa nie potrafi znaleźć odbiornika GPS (a dokładniej sam odbiornik znajduje, bo nie ma komunikatu o błędzie, ale nie może znaleźć żadnych satelit).
Popełniłem już kupę HardResetów i flashów i wydaje się, że z wyjątkiem tych problemów z plikami, pozostałe sprawy dotyczą Jackosów 1.5.0, ale po prostu nie miałem ostatnio czasu głębiej tego przetestować, bo miałem bardzo "jeżdżący" miesiąc. Ale z drugiej strony nikt inny nie meldował problemów z Jackosami 1.5.0 WWE ani tu ani na xda w wątkach Jackosa toteż obawiam się, że jestem odosobnionym przypadkiem. Mój TP2 przeżył zalanie i mimo że wtedy uszkodzenia nie wyglądały poważnie (skończyło się na wymianie głośniczka i gruntownym czyszczeniu w serwisie) to może jednak jakiś mały element się uszkodził, powstało gdzieś zimne lutowanie albo coś podobnego i... być może stąd moje problemy.
Przepraszam wszystkich za niedotrzymanie obietnicy odnośnie 1.5.0 PLK. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie znajdę czas na 1.6.0 PLK. Zmiany według Jackosa nie powinny przysporzyć mi dużo roboty. A co ciekawe - sam Jackos dziś mówił mi, że zastanawiał się ostatnio nad gotowaniem na kilka języków równocześnie. Może zatem mój wkład niedługo nie będzie potrzebny...
widze ze wszyscy jyz uciekaja od rhodiuma...szkoda bo to dosc wdzieczny tel jakby nie bylo...malo jest sprzetow z taka klawiatura...chyba wrecz zaden nie dorownuje.moze tylko htc DZ ale tego nie mialem...
Czyli smierc rhodiuma juz tuz tuz... 
Cóż, ja nie uciekam dopóki nie będę zmuszony "sprzętowo". Jeśli zajdzie konieczność jakiejś grubszej naprawy to wtedy pewnie się rozejrzę...
W sumie to mój TP2 też powoli będzie wymagał wymiany, szczególnie jego szybkość zaczyna mi przeszkadzać i mam podobne odczucia, że już w windowsa 6.5 nie zainwestuję.
A Ty na jaki system planujesz przejść ?
No właśnie nie wiem... Androida nie chcę krytykować zanim go osobiście dokładnie nie poznam, ale to co dziś o nim wiem (+ 2-3 dni używania SGS) mnie generalnie nie przekonuje. WP7? Też jak dotąd mnie do siebie nie przekonało. Ale może to choroba WinMo podobna do choroby Apple

I może to jest jakieś rozwiązanie: z systemu dla chronicznych nocnych grzebaczy przejść na system nieskończenie inteligenty, który wszystko wie lepiej od użytkownika i użytkownik o niczym nie musi (a nawet nie powinien) myśleć