Najdziwniejsze jest to, że żadnego z tych przypadłości nie mogę potwierdzić.
To co napisałem, sprawdziłem rzetelnie, jednak nie wykluczam możliwości, że to coś z mojej winy (błędy przy wgrywaniu sytemu ?!)
- jedyny problem jaki zdarzył mi się z dzwonkiem to taki, że jak przychodzi SMS kiedy urządzenie jest uśpione, to zamiast dźwięku SMSa jest baaardzo długa ciągła wibracja, a dopiero jak obudzę urządzenie, to słychać dźwięk przychodzącego SMSa i wibracja ustaje.
Potwierdzam, też tak mam, zapomniałem dodać. W poprzednich wersjach również się zdarzało.
- z podświetleniem miałem takie problemy w którejś z poprzednich wersji. Było to spowodowane QuickShutdown'em, ale odkąd Jackos zmienił wersję na najnowszą, nie miałem już problemów.
To był jeden przypadek, w zasadzie można go zignorować
- prawie codziennie przestawiam budzik na inną godzinę, w zależności od tego dokąd jadę i nigdy nie miałem problemu.
Dodam, że po raz pierwszy ustawiłem wszystkie dni tygodnia na dzwonienie, dotychczas 2, góra 3 dni i kłopotów nie było.
- Windows Media działa tak samo na Energy i simplicity (przetestowałem w międzyczasie), a Jackos twierdził, że nigdy nic nie kombinował, żeby to zmienić. Więc nie wiem czemu odniosłeś wrażenie, że wcześniej było lepiej... 
Bo jak pisałem stronę wcześniej, Windows Media zapamiętywał listę odtwarzania, pod warunkiem nie włączania pamięciożernych programów : przeglądania zdjęć, aparatu foto itp. Ten problem rozwiązałem wgrywając polecane cab'y. Działają kiepsko, ale działają, no i wgrałem Nitrogen'a. Tego co napisałem, jestem PEWNY, używałem WM codziennie, od dawna.
- bubble breaker dostarczony przez Jackosa nie działał na wersjach PLK, bo brakowało pliku mui. W wątku ROMów S3 jest mój cab z prawidłowym plikiem. W wersji 1.1.2 (i kolejnych) gry były przeze mnie dodane do ROMów PLK i działały (sprawdzałem osobiście).
...hmm dużo wskazuje, że coś nie poszło tak przy instalacji, bo kłopoty miałem od początku, po prostu wgram najnowszą wersję jak ukończysz spolszczenie.
Dzięki za odpowiedzi.